Φυσικές, «Σπιτικές» Συνταγές, για όμορφα μαλλιά.

 

γράφει η Elena

Καλημέρα σ’ όλη την αγαπημένη παρέα του beautyblog! Μετά απ’ το πρώτο μου guest post με τις φυσικές συνταγές ομορφιάς (για πρόσωπο και μάτια), το οποίο νομίζω σας άρεσε (!), σκέφτηκα να γράψω μια ανάρτηση για την φροντίδα των μαλλιών, αφού προσπαθώ (βεβαίως-βεβαίως) να διεκδικήσω το bb Υπουργείο Φροντίδας Μαλλιών!! Ας αρχίσουμε λοιπόν:

 

Τα μαλλιά καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση της γυναίκας, μιας και είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που τραβούν την προσοχή. Ωστόσο στην εμφάνιση των μαλλιών σημαντικό ρόλο δεν παίζει μόνο το χτένισμα ή το χρώμα τους. Ένα από τα βασικά που παίζει ρόλο στην εικόνα των μαλλιών μας είναι η υγεία τους.

 

Φυσιολογία της τρίχας

Τα διαφορετικά στρώματα του ορατού τμήματος της τρίχας οφείλονται στις μεταβολές στη μορφολογία και τη δομή των μητρικών κυττάρων του βολβού. Μέσα στα μητρικά κύτταρα πραγματοποιείται σύνθεση πρωτεϊνών, με κυριότερη την κερατίνη (keratin), στην οποία οφείλεται η αντοχή και η δύναμη του στελέχους της τρίχας. Το στέλεχος της τρίχας αποτελείται κυρίως από κερατίνη, η οποία συμβάλλει σε μεγάλο ποσοστό και στο σχηματισμό των νυχιών και βρίσκεται και στην επιδερμίδα. Η κερατίνη χαρακτηρίζεται ως σύνολο πρωτεϊνών με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την περιεκτικότητα σε θείο και συντίθεται στην κερατογενή ζώνη της ρίζας. Η τρίχα αποτελείται από πρωτεΐνες (σε ποσοστό από 65% έως 95%), λιπίδια (1% έως 9%), ιχνοστοιχεία, πολυσακχαρίτες και νερό.

 

Πάμε τώρα να δούμε, πως μπορούμε να φροντίσουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι με εύκολες συνταγές από υλικά της κουζίνας μας!


 

Απλές (σπιτικές) συνταγές για όμορφα και λαμπερά μαλλιά

 

Μάσκα με λάδι ελιάς (για θρέψη των μαλλιών)
Aναμείξτε 50ml λάδι ελιάς και 50ml δαφνέλαιο. Περάστε το στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο (αν οι ρίζες σας είναι πολύ λιπαρές, βάλτε το προς τις άκρες των μαλλιών), τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το λάδι να δράσει για μισή ώρα. Mετά λουστείτε κανονικά. Mπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα σε περιόδους που νιώθετε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται θρέψη και τόνωση.

 

 

 

Μάσκα μαλλιών με ρούμι (για ευαίσθητα μαλλιά)


Χτυπήστε έναν κρόκο αβγού με 1 κουταλιά της σούπας ρούμι και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Αναδεύετε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει κρεμώδη μορφή. Εφαρμόστε σε λουσμένα και βρεγμένα μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Ξεβγάλετε, με χλιαρό νερό.

 

 

 

 

Μάσκα μαλλιών με μπύρα (ενάντια του φριζαρίσματος)
Θα χρειαστείτε: 1/2 φλιτζάνι μπύρα, 2 αβγά χτυπημένα, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά μέλι. Εκτέλεση: Χτυπάτε όλα τα υλικά καλά μαζί. Απλώνετε την μάσκα στα μαλλιά για 30 λεπτά κι έπειτα λούζεστε κανονικά.

 

Φυσική ισιωτική μάσκα μαλλιών

 

Η εν λόγω μάσκα έχει ως βασικό της συστατικό το γάλα καρύδας και την ιδιότητα να μειώνει το φριζάρισμα, να ενυδατώνει, να θρέφει και να λειαίνει τα μαλλιά. 
Θα χρειαστείτε: 1 κούπα γάλα καρύδας και τον χυμό ενός λεμονιού. Αρχικά ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει σαν κρέμα. Στη συνέχεια απλώστε το στα μαλλιά σας και τυλίξτε τα με μια πετσέτα για 30 λεπτά. Τέλος, λουστείτε κανονικά και επαναλάβετε την διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα. Θα δείτε πως μετά από 3 εβδομάδες τα μαλλιά σας θα είναι πιο ίσια, απαλά και με απίστευτη λάμψη!

 

 

 

Μάσκα για απαλά, ευκολοχτένιστα  μαλλιά
Σε ένα μπολ βάλτε ελαιόλαδο με ένα αβγό και για να σπάσετε τη μυρωδιά του αβγού προσθέστε λίγο ρούμι. Ανακατέψτε τα και με μια χτένα περάστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε το όσο πιο πολύ μπορείτε. Ξεβγάλτε καλά και λουστείτε. Αφήστε τα στεγνώσουν χωρίς να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ.

 

Μάσκα για ενδυνάμωση στα λεπτά μαλλιά

Βράζουμε φρέσκο δεντρολίβανο, το σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Λουζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και ξεπλένουμε με το νερό/δεντρολίβανο.

 

Μάσκα- Κρέμα Αβοκάντο

Μια άλλη εξαιρετική περιποίηση για τα μαλλιά σας είναι η κρέμα από αβοκάντο η οποία ενυδατώνει και προστατεύει τα μαλλιά, ειδικά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Βάλτε ένα ώριμο μαλακό αβοκάντο στο μίξερ. Αφού γίνει κρέμα, ανακατέψτε το μαζί με 2 κουταλιές γιαουρτιού. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και συνεχίστε με το κανονικό σας λούσιμο.

 

 

(Εμμμ, γι’ αυτό ορκίζεται η Υπουργός Φροντίδας της Επιδερμίδας, στις ευεργετικές ιδιότητες, του αβοκάντο στα μαλλιά και “φωνάζει”, όταν το ξεχνάμε… Ουπς!! Sorry, πετάχτηκα! Με συγχωρείτε..ο λόγος και πάλι στην Elena…)

 

Μάσκα προστασίας, για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά 

 

Θα χρειαστείτε: 1 κουταλάκι χυμό αλόης βέρα, 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλάκι καστορέλαιο. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και κάνετε μασάζ στο κεφάλι τρίβοντας ελαφρά το τριχωτό. Αφήνετε για 30-40 λεπτά πριν λουστείτε. Μετά το λούσιμο, ξεβγάζετε με χαμομήλι και κατόπιν με νερό. Εφαρμόζοντας την 1 με 2 φορές την εβδομάδα, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν ξανά την ελαστικότητά τους. 

 

 

Σαμπουάν με χαμομήλι

Υλικά: 4 σακουλάκια χαμομήλι (ή εναλλακτικά 1 χούφτα άνθη χαμομηλιού), 4 κουταλιές της σούπας νιφάδες από αγνό σαπούνι, 1 ½ κουταλιά της σούπας γλυκερίνη.

Εκτέλεση: Σε 1½ φλιτζάνι βραστό νερό βυθίζετε τα σακουλάκια με το χαμομήλι για 10 λεπτά. Αφού βγάλετε τα σακουλάκια, προσθέτετε τις νιφάδες σαπουνιού. Το αφήνετε όσο χρειάζεται ώστε να μαλακώσει το σαπούνι. Προσθέτετε τη γλυκερίνη. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Το σαμπουάν σας είναι έτοιμο! Τοποθετείστε το σε ένα μπουκάλι και διατηρήστε το σε σκοτεινό, δροσερό μέρος.

 

 

 

Μάσκα κατά της τριχόπτωσης

Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές ξεραμένη τσουκνίδα, 2 κουταλιές ξεραμένο φασκόμηλο, 2 κουταλιές ξεραμένη αχίλλεια, 2 κουταλιές ξεραμένα καρυδόφυλλα, 1,5 λίτρο βραστό νερό, 100ml ξύδι μηλίτη

Εκτέλεση: Ρίχνετε τα βότανα στο βραστό νερό, τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν δέκα λεπτά τα βγάζετε από τη φωτιά και τ` αφήνετε να σταθούν 60-120 λεπτά .Τα σουρώνετε, προσθέτετε το ξύδι και βάζετε το υγρό σε μπουκάλι. Ρίχνετε από το υγρό ένα ποτήρι σε στεγνά μαλλιά, κάντε μασάζ και αφήστε το δέρμα και τα μαλλιά να το απορροφήσουν. Δεν τα ξεπλένουμε!

 

Για λάμψη στις φυσικές κόκκινες ανταύγειες:

 

Βράζουμε δυνατό μαύρο καφέ (σκέτο φυσικά) και τον αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Λουζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και  ξεπλένουμε με τον καφέ.

 

Για λάμψη στις φυσικές ξανθιές ανταύγειες:

 

Βράζουμε χαμομήλι και το αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Λουζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και το ξεπλένουμε με το χαμομήλι.

 

Για λάμψη στις φυσικές καστανές ανταύγειες:

Βράζουμε μια ολόκληρη πατάτα (χωρίς να την ξεφλουδίσουμε) σε νερό. Αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Με λίγο μπαμπάκι ή πινέλο περνάμε στα μαλλιά το νερό, προσέχοντας όμως να μην πάει στο δέρμα. Αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά και ξεπλένουμε καλά.

 

Αυτό λοιπόν ήταν το post για την φροντίδα μαλλιών….. ελπίζω να σας άρεσε και αν έχετε απορίες, απλά ρωτήστε με! Φιλιά!

 

“Φύσις νόσον ιατρίς….” Ιπποκράτης

 

 

 

 

Κορίτσια… τι καταπληκτικές home made συνταγές είναι αυτές; Elena, θα σου το πω με ειλικρίνεια, μου άρεσαν πολύ περισσότερο και από τις φυσικές σου συνταγές για την επιδερμίδα! Ειδικά, αυτή με το ρούμι για ευαίσθητα μαλλιά που σπάνε εύκολα (τα δικά μου, δηλαδή…) ήδη μπήκε στο πρόγραμμα για αύριο, που είναι λίγο πιο χαλαρή μέρα! Αλλά και η “Ισιωτική at home; “Απίστευτο tip, το γάλα καρύδας!!

 

Λοιπόν, συγκαλώ, έκτακτη συνεδρίαση στο bb σήμερα…

 

Προτείνω, προς συζήτηση και ψήφο τις κάτωθι υποψήφιες:

 

Υποψήφιες:

 

Elena:Υπουργός Φροντίδας Μαλλιών

Sofia T: Γενικός Γραμματέας και Σύμβουλος Φροντίδας Μαλλιών.

 

Σας ακούω.

 

 

 

37 Σχόλια
  1. καλημερα!χμ βλεπω οτι ηρθα νωρις στη συνεδριαση!!χαχαχαχα!ψηφιζω ναι για τα νεα μελη του υπουργικου συμβουλιου!!
    απο το post τις elenaς καποιες απο αυτες τις συνταγες τις ηξερα καποιες οχι..αν και τα μαλια δεν ειναι ευαίσθητα αυτη η ιδεα με το ρουμι με ενθουσιασε!κοιτα να δεις απο εκει που δεν το περιμενεις μπορεις να φτιαξεις μικρα θαυματα!σας φιλω και τα λεμε αργοτερα 😉

  2. @christie: Καλημέρα Χριστινάκι! Ναι, ρούμι και μια θεια μου κοκέτα, μου έλεγε εχθές και για κονιάκ. Μαλλιά “μεθυσμένα” με χάρη… χεχεχεχ

  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΙ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ….. ΦΥΣΙΚΑ!!!!!
    ΤΖΟΥΛΙΑ: “ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ” ΜΑΛΛΙΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ???
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

  4. Καλημερα κοριτσάκια! Ελενα σ΄ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες και εύκολες συνταγές σου! Οντως κορίτσια, τα “μεθυσμένα” μαλλιά προκύπτουν απο την αναγκη να καλύψουμε την τόσο έντονη μυρωδιά και το πόσο “βαρύ” λάδι είναι το ελαιόλαδο! Σε συνδιασμό με το αυγο, πρεπει να βρεθεί ενας τροπος να σπασει αυτη η εντονη μυρωδιά, η οποια ενδέχεται να καταλήξει και σε “ταγκίλα” στους καλοκαιρινούς μηνες. Εχεις δικιο Τζούλια, ορκίζομαι στο αβοκάντο και το φρούτο αλλα και το λαδι του, μας δίνουν ενα σουπερ καλλυντικό! Ακομα και βρώσιμο ειναι μια απο τις πιο θρεπτικές τροφές καλών, ευεργετικών λιπαρων, που στις γυναικες ειδικά βοηθαει πολύ το γεννητικό τους σύστημα. Εγω το χρησημοποιω πολύ και ως μασκα μαλλιων και ως μασκα προσωπου καθώς και το λαδι του εναλλακτικα με το λαδι καρυδας στα μαλλιά, μας δίνει υπεροχες μάσκες.

  5. Καλημερα!!!!
    Μπραβο Ελενα!!!Τον πηρες δαγκωτα τον τιτλο!!χαχαχα
    Υπεροχες συνταγες της περισσοτερες τις τιμαω δεοντος!
    Και εχουν βοηθησει τα μαλλακια μου!Να ειναι καλα τα αγαπημενα
    λαδακια ΚΑΡΥΔΑΣ/ΑΒΟΚΑΝΤΟαπλα με εχουνσωσει!!!!
    Μιας και πιασατε το αλκοολ!!να σας πω για την καταπληκτικη
    συνταγη ομορφιας που εκανε η Κλεοπατρα!!πολυ απλα
    5 κουτ σουπας λαδι καρυδας
    1 κουτ σουπας κονιακ
    βοηθαει παρα πολυ στην ψαλιδα!!
    Θα το βαλετε στις ακρες των μαλλιων για 15 λεπτα
    και ενα φυσικο μαλλακτικο γιατι αρκετα χημικα βαζουμε στο κεφαλακι μας
    2 μερη Ροδονερο
    1/2 φυτικη γλυκερινη
    3 μερη νερο
    βραζουμε το νερακι μολις κρυωση προσθετουμε την γλυκερινη
    και το ροδονερο
    το βαζουμε σε ενα μπουκαλι σπρευ!!
    Ανακινουμε πριν την χρηση
    φιλακια χχχχχ

  6. Καλημέρα σε όλες σας κ καλή εβδομάδα!
    Πολύ ωραίες συνταγές. Σίγουρα θα δοκιμάσω μερικές να τις δω και στην πράξη. Μπράβο Elena, πολύτιμα αυτά που γράφεις…Ψηφίζω ναι δαγκωτό!

  7. Καλημέρα σε όλες ! Ψηφίζω κι εγώ υπέρ των νέων μελών του υπουργικού μας συμβουλίου που σε αντίθεση με εκείνα της βουλής , επάξια διεκδικούν τη θέση τους ! Πολλά μπράβο και στην @Elena για τις μάσκες με μια μικρή ένσταση για τις συνταγές με το αβγό γιατί δεν το αντέχω με τίποτα . Επίσης , θέλω να θέσω και μια απορία μου στο υπουργικό συμβούλιο , μια και το θέμα με ενδιαφέρει πολύ : τα μαλλιά μου είναι μακριά και κάπως ταλαιπωρημένα από βαφές κλπ στις άκρες και τη μέση ενώ η ρίζα μου είναι αρκετά λιπαρή . Δυστυχώς , όσα σαμπουάν κι αν έχω δοκιμάσει ( συμπεριλαμβανομένων και κάποιων φαρμακευτικών ) δεν με καλύπτουν γιατί είτε μου εντείνουν το πρόβλημα της λιπαρότητας είτε της ξηρότητας . Δυστυχώς , λούζομαι κάθε μέρα ακόμα και τώρα που είναι χειμώνας γιατί δεν αντέχω καθόλου την αίσθηση των λιπαρών μαλλιών ( είναι και μακριά , οπότε οπτικά είναι ακόμα χειρότερο ) . Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση ή κάποιο σαμπουάν για να δοκιμάσω ?

  8. @Mous Mous στην περιπτωση σου πρεπει γενικα να προσεχεις τι λαδακια
    βαζεις στα μαλλια σου ως μασκα γιατι θα επιβαρινουν πιο πολυ το προβλημα
    αυτο που θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις ειναι το λαδι Τζοτζομπα(χοχομπα)!!
    Γιατι εχει την ικανοτητα να ρυθμιζει το σμηγμα!
    Απο βοτανα πολυ καλη ειναι η τσουκνιδα διοτι ρυθμιζει την λιπαροτητα
    (θα την βραζεις και με το ενχυμα αυτο θα ξεπλενεις τα μαλλια σου)
    Απο σαμπουαν πολυ καλα εχει η Klorane και Apivita.
    Φιλια χχχ

  9. Καλημέρα κούκλες και καλή εβδομάδα! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σας λόγια και για την ψήφο σας… και μαζί με την sofiaT, θα σας δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές για την φροντίδα των μαλλιών σας! 🙂
    @sofiaT, καταπληκτικές οι συνταγές σου και αγαπημένες…. ιδιαίτερα η μάσκα της Κλεοπάτρας! Φιλιά! 🙂
    @Τζούλια μου, σ’ευχαριστώ πολύ! Η μάσκα με το ρούμι είναι από τις αγαπημένες μου (έχω και γω ευαίσθητη τρίχα) και κάνει θαύματα!! Μεθυσμένα μαλλιά… χα-χα-χα είσαι φοβερή, φιλιά! 🙂
    @Stella μου, και γω λατρεύω το αβοκάντο και το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, αλλά έχω ένα πρόβλημα, (το ίδιο που έχω και με μια συνταγή με φράουλες…), δεν κάνω την μάσκα και τρώω τα φρούτα!!! χα-χα Φιλιά! 🙂

  10. Ωχ σόρυ κορίτσια δεν έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης στα νεα μέλη της ΒΒΒΟυλης!!! ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, που λενε κι οι “εθνοπατέρες”(τρομάρα τους) όταν ψηφίζουν το μνημόνιο!

  11. @Elena χα χα χα!!! Φαντάσου, αβοκαντο με μέλι!!!! και που να κάνεις λοιπόν εκεινες τις μασκες με σοκολάτα που ειχα δωσει παλιά, ε?

  12. Καλημέρα! Μετά από διάφορα “τεχνικά” προβλήματα, και πάλι μαζί σας! Και τι ωραίο post! Επειδή έχω ένα θεματάκι με τα μαλλιά, έχω βγάλει μπλοκάκι και κρατάω σημειώσεις, για να εφαρμόσω κάποια από τις συμβουλές (ιδίως την ισιωτική μάσκα, έχω σπαστά μαλλιά και δε μου αρέσουν καθόλου). Πρόσφατα διάβασα κάπου ότι και η βότκα (!) παίζει αναζωογονητικό ρόλο για τα μαλλιά, αν προσθέσεις μια δόση στο σαμπουάν (σκοπεύω να το δοκιμάσω και θα επανέλθω). Οπότε και εγώ ψηφίζω ΝΑΙ!!!! 🙂

  13. @MOUS MOUS: Κούκλα μου, συμφωνώ με τις συμβουλές της sofiaT και θα’θελα να σου πω να μην λούζεσαι κάθε μέρα, αλλά να χρησιμοποιείς κάποιο ξηρό σαμπουάν σαν της Klorane, που καθαρίζει σε βάθος και δίνει απίστευτο όγκο στα μαλλιά!
    Επίσης για να καταπολεμήσεις την λιπαρότητα των μαλλιών σου, αλλά και τους χαρίσεις απίστευτη λάμψη, μπορείς να φτιάξεις μία λοσιόν με χυμό λεμονιού! Υλικά: 1 κούπα νερό, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Εκτέλεση: Ανακάτεψε το νερό με τον χυμό λεμονιού. Άπλωσε την λοσιόν σε λουσμένα μαλλιά κάνοντας μασάζ και μετά ξέπλυνε με άφθονο νερό.
    Μία ακόμα συνταγή για το δικό σου πρόβλημα, είναι η μαγειρική σόδα! Ανακατεύεις μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 3 φλυτζάνια πολύ ζεστό νερό και ρίξε το διάλυμα στα μαλλιά και την επιδερμίδα του κεφαλιού. Θα αφαιρέσει όλα τα κατάλοιπα από σαμπουάν, ζελέ, λακ κλπ. Ξέβγαλε καλά με άφθονο νερό και τα μαλλιά σου θα γίνουν αστραφτερά και χωρίς κατάλοιπα. Είναι ένας τρόπος που μειώνει σημαντικά και την λιπαρότητα, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, ιδιαίτερα στα πολύ ξηρά μαλλιά. Φιλιά! 🙂

  14. Καλημερα σε ολες,
    μπραβο στην ελενα , υπεροχο το κειμενο της
    Με την αξια της λοιπον πηρε τον τιτλο της Υπουργός Φροντίδας Μαλλιών
    οποια κοριτσι δοκιμασει καμια συνταγη να μας πει της γνωμη της

  15. @Stella: Αχ, τι μου κάνεις, αβοκάντο με μέλι…. τέλειο!! Έχω σημειώσει και τις δικές σου μάσκες με σοκολάτα (έχω και γω αρκετές), αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ποτέ μάσκα με σοκολάτα…. εδώ τρώω τα φρούτα, την σοκολάτα θ’αφήσω; χα-χα-χα 🙂

  16. @Elena Το χειρότερο δεν ειναι να της τρως εσυ!!! το χειρότερο είναι να τις κανεις καλοκαιρι και να σε τρωνε… οι μύγες…. χα χα χα!!!

  17. @Sofia : Σοφία μου , αν κι έχω αγοράσει διάφορα λαδάκια στα μαλλιά μου δεν βάζω τίποτα απολύτως γιατί φοβάμαι μην τα κάνω ακόμα πιο λιπαρά . Δυστυχώς , από την Apivita έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν μου κάνει κανένα σαμπουάν . Της Klorane όμως δεν έχω δοκιμάσει κανένα , θα σπεύσω να τα τσεκάρω σε κάποιο φαρμακείο !
    @Elena : Έλενά μου , για τη σόδα το έχω ξανακούσει , αλλά για το λεμόνι δεν το ήξερα . Θα τα εφαρμόσω και τα δύο , γιατί όχι ?

    Ευχαριστώ πολύ , κορίτσια !

  18. @MOUS MOUS: Κούκλα μου, θα περιμένω να μου πεις τ’αποτελέσματα για το λεμόνι και θα ψάξω να βρω κι άλλες συνταγές μαλλιών για να σε βοηθήσω όσο μπορώ! Ρίξε μια ματιά στην σελίδα της Klorane για να δεις τα προϊόντα, αλλά εγώ θα συνιστούσα το Dry Shampoo με εκχύλισμα τσουκνίδας χωρίς νερό!! 😉

  19. @Mous mous παντως μην φοβασε το λαδι τζοτζομπα αλλα τωρα που το
    θυμηθηκα μπορεις στα λιπαρα μαλλια να κανεις μια μασκα με αργυλο
    ο οποιος εχει την ιδιοτητα να δεσμευει τις λιπαρες ουσιες!αρα οτι πρεπει
    και για τα μαλλια σου!νομιζω κυκλοφορουν και σαμπουαν με αργυλο κυριως στα φυτικα προιοντα θα τα βρεις.
    @Elena αναφερθηκε πιο πριν εγω επειδη δεν μπορω την αυγουλιλα βαζω
    ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ καλα το ξερω τωρα εχετε ξεκαρδιστει στα γελια!!
    Αλλα κανει δουλεια εγω προσθετω και λιγο λαδακι αβοκαντο ρτσι
    εχω μια σουπερ ντουπερ μασκα!
    Αν θελετε μπορειτε να την ενισχυσετε με 2 κουταλιες γιουρτι
    και 1 ασπραδι αυγου που δεν μυριζει!!
    Ειναι πολυ καλη για μαλλια που φριζαρουν!

  20. Ενα ενα τα θυμαμαι εχω αρχισει την κατω βολτα!!
    Μπορεις @Mous mous να ριξεια στο σαμπουαν σου και λιγες
    σταγονες απο αιθεριο ελαιο λεμονι και αυτο βοηθαει στα λιπαρα μαλλια
    και δινει λαμψη μπορεις να το χρησιμοποιησεις μαζι με λιγο λαδι ελαιολαδου
    η καστορελαιο στα ευθραστα νυχια τα δυναμωνει πραγματικα!

  21. Tζα!!!Γεια σας bbgirls.Φυσικά και συμφωνώ και ψηφίζω κι εγώ τα κορίτσια μας.Πολύτιμες οι συμβουλές-συνταγές σήμερα και αυτή με το ρούμι λέω σύντομα να την δοκιμάσω.Επειδή κι εγώ δεν μπορώ την αυγουλίλα με τίποτα κάνω 3 απλά πραγματάκια:#ή αντικαθιστώ το αυγό με μαγιονέζα #ή χρησιμοποιώ μόνο το ασπράδι(μυρίζει λιγότερο) #ή ρίχνω βανίλια σε σκόνη(αυτή για τα γλυκά)μέσα στο μείγμα.Φιλάκια…Νιάου;;;

  22. κοριτσια μου γεια σας!ασυζητητι ψηφιζω για το υπουργικο συμβουλιο τις δυο κυριες!@ΕΛΕΝΑ,ευχαριστουμε για τις πολυ ωραιες συνταγες.θα τονισω κι εγω την απεχθεια μου για τη μυρωδια του αυγου,πραγμα που κανει καθε συνταγη με αυγο απωθητικη για μενα.ομως,οσες εχουν λαδακια ειναι super.κ τα μεθυσμενα μαλλακια ειναι σιγουρα κτ πολυ ενδιαφερον!
    @MOUS-MOUS,για το προβλημα που αντιμετωπιζεις,εχω ακουσει οτι ειναι καλο το σαμπουαν της vichy για καθημερινο λουσιμο.δεν το εχω δοκιμασει ομως για να σου πω.γενικα,τα πολυ σκληρα σαμπουαν αγριευουν τα μαλλια που εχουν υποστει χημικες επεξεργασιες.
    @SOFIAT,ωραιες κι εσενα οι συνταγες σου!

  23. τρελαινομαι για σπιτικες συνταγες περιποιησης….το προβλημα λιπαροτητας το αντιμετωπιζει ο αντρας μου ο οποιος λουζεται καθημερινως μπορει κ 2 φορες κ μαλιστα παντα με καυτο νερο.κ οσο του λεω ασε λιγο το μαλλακι στην ησυχια του τπτ εκεινος.για μενα το καυτο νερο ειναι ζημια στα μαλλια….!αλλα ειναι συνηθεια κ το προσωπο με καυτο νερο αφου μολις ξυπναω αν ξεχαστω κ ανοιξω τη βρυση να πλυθω μετα απο εκεινον καιγομαι ,αυτο για μενα του προκαλει κ την ξηροδερμια στο προσωπο ασχετο.θα δοκιμασω ομως αυτα που προτεινατε στην μουσ μουσ!τωρα του εχω παρει σαμπουαν για ογκο που υποτιθεται οτι παιρνει τη λιπαροτητα!θα δουμε…εμενα παλι ειναι σγουρα αφανε μ’αρεσουν απιστευτα !δεν τα αλλαζω το μονο μου θεμα ειναι τωρα το χειμωνα που κρυωνω κ δν μπορω να λουζομαι καθημερινα κ γινονται μια μαζα τα καημενα στις 2 μερες!οποτε με το ξεμπερδεμα εχω θεμα.!

  24. τελειο ποστ, μου αρέσει που οι περισσότερες συνταγές γίνονται με υλικα που έχουμε στα σπίτια μας! 2 ψηφοι στα κορίτσια και απο μενα!

  25. Καλησπερα σε όλα τα κορίτσια….υπέροχες συνταγές που δεν βλέπω την ώρα να δοκιμάσω,ειδικά αυτήν που είναι κατά του φριζαρίσματος!!! Ήξερα ότι η μπίρα κάνει πολύ καλό στα μαλλιά κ την έχω χρησιμοποιήσει σαν μάσκα μαλλιών,αλλά δεν ήξερα ότι συνδυάζεται με αυγά,λάδι κ μέλι! Αν και για το αυγό έχω κάποια επιφύλαξη λόγω της μυρωδιάς….

  26. Γεια σας κι από μένα bb girls,ήρθα στην παρέα σας..:)
    Πολύ καλό και χρήσιμο post,οι σπιτικές μάσκες είναι οι καλύτερες!Πολύ καλό είναι και το σκέτο καστορέλαιο στα μαλλιά,το βάζουμε πριν να λουστούμε,το αφήνουμε όση ώρα θέλουμε και λουζόμαστε κανονικά!
    Φιλιά!

  27. Χμ,άξιες οι νέες υπουργοί!!Ψηφίζω δαγκωτό.Πολύ ενδιαφέρουσες οι συμβουλές,μα ρε παιδί μου αυτή της τριχόπτωσης που μ’ενδιαφέρει είναι και η ΠΙΟ δύσκολη….αμάν,αμάν,αμάν….

  28. @KETTY: Κούκλα μου, η συνταγή για την τριχόπτωση είναι όντως δύσκολη και έχει αρκετά υλικά, αλλά μια φίλη μου που έχει πρόβλημα, μού είπε πως είναι πολύ ευχαριστημένη με τ’αποτέλεσμα! 🙂
    @sofiaT: Σοφάκι μου έχεις δίκιο και μένα (όπως και σε πολλά BbGirls) δεν μ’αρέσει η μυρωδιά του αυγού και πολλές φορές χρησιμοποιώ μαγιονέζα ή μόνο το ασπράδι! Απλά ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β-12 και θείο, απαραίτητα συστατικά για τη δομή και ενυδάτωση των μαλλιών! Γι’αυτό και γω ξεπλένω μαλλιά μου με ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχω ρίξει 1 κουταλιά ξίδι!! 😉
    @Όλες: Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς…. Να’χετε ένα όμορφο βράδυ! Φιλιά! 🙂

  29. Καλησπέρα κι από μένα!!! Μπράβο Έλενα πολύ ωραίες συνταγές για τα μαλλάκια πολλές φορές τα παραμελούμε είναι η αλήθεια! Το αβοκάντο και η καρύδα με κέρδισαν! Συγχαρητήρια και για τους διορισμούς των νέων υπουργού-Γ.Γ!!
    Φιλιά πολλά !!

  30. Καλησπέρα! Μου έκανε εντύπωση πολύ το σαμπουάν με χαμομήλι και μάλλον είναι ότι πρέπει για τα μαλλιά μου…
    Αν θέλετε περάστε μια βολτίτσα από το blog μου, αυτές τις μέρες τρέχει giveaway με προϊόντα περιποίησης σώματος από τα αγαπημένα the Body Shop. http://ginaikologies.blogspot.gr/2012/12/giveaway.html

  31. @Τζουλια Πρωθυπουργε μας σε ευχαριστω για την τιμη που μου εκανες!!
    να με προτεινεις ως Γ.Γ & συμβουλος φροντιδας μαλλιων!!
    ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στην bb βιβλο να ειμαι παντα παρον και να δινω τις συμβουλες μου!!
    Θελω ακομα να ευχαριστησω τους Υπουργους μας για την ψηφο εμπιστοσυνης!!
    Τα αγαπημενα bbgirls!! Για την ψηφο τους και τα καλα τους λογια!!
    Και με βλεπω αυριο να επισκεφτομαι ψυχιατρικη κλινικη για την αμεση εισαγωγη μου γιατι την ψωνισα κανονικα!!
    @Elena μου το γνωριζω για τον κροκο αλλοστε τι συμβουλος θα ημουν!χαχαχαχ
    και εγω στο τελευταιο ξεπλημα βαζω σε ενα μπουκαλι νερο και μια κουταλια
    μηλοξυδο(βιολογικο)που ειναι πλουσιο σε βιτ Α και C εξισιρροπει το ph απομακρυνει τα νεκρα κυτταρα μειωνει την πιτυριδα και βοηθαει πολυ στην μειωση της τριχοπτωσης κ.λ.π
    φιλακια χχχχχχ

  32. Καλησπέρα και καλη εβδομάδα σε όλες! Πολύ ενδιαφέρον και ολοκληρωμένο ποστ Elena.Μπράβο σου!!Σίγουρα θα δοκιμάσω κάποιες απο αυτές.
    Και σίγουρα έχεις την ψήφο μου όπως και η αγαπημένη μας SofiaT επίσης. Άξιες κορίτσια!!Άντε καλή αρχή!!Με το δεξί στο υπουργείο!!! Να σημειώσω αν και πιστεύω ότι το ξέρετε, αλλά μήπως ξεχαστείτε ότι αν κάνετε την μάσκα με το λάδι στο λούσιμο βάζετε πρώτα μόνο σαμπουάν και κάνετε μασάζ να διαλυθεί το λάδι και μετά λούζεστε κανονικά και με νερό.
    Σας φιλώ!!!
    Αλήθεια το πιστεύετε ότι η επόμενη Δευτέρα είναι παραμονή Χριστουγεννων??? Εγώ πάντως όχι.Δεν κατάλαβα πότε ήρθαν Χριστούγεννα. Και δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα!!!

  33. Κορίτσια, μπορείτε να με βοηθήσετε; Θέλω να αγοράσω λάδι καρύδας, αλλά εδώ που μένω είνια λίγο δύσκολο να βρω..Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά sites που να πουλάνε τέτοιου είδους προιόντα, έτσι ώστε να τα παραγγείλω online? Ευχαριστώ πάρα πολύ και Στέλλα, καταπληκτικές όλες οι συνταγές σου!!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.