Kerastase Discipline και αντίο στα μαλλιά που φριζάρουν. Part Two: Η εμπειρία στο κομμωτήριο

 

Kerastase-discipline-7

 

Γράφει η Εύη Γεωργίου

Σκέψου μαλλιά πειθαρχημένα, λεία, γεμάτα λάμψη και φυσική κίνηση. Σκέψου να κινούνται σε ρυθμούς κλασικής μουσικής σε τέμπο και σε βήματα μπαλέτου. Σκέψου τώρα όλα αυτά και γράψε στο σημειωματάριο σου δύο λέξεις : Kerastase, Discipline.

 

H νέα θεραπεία αποκλειστικά στα κομμωτήρια. Ένας χορός πειθαρχίας 45 λεπτών σε 3 πράξεις. Ένα πρωτόκολλο πειθαρχίας μεγάλης διάρκειας χωρίς καμία χημική εργασία που υπόσχεται να δώσει τέλος στα βαριά, άτονα και φριζαρισμένα μαλλιά. 45 λεπτά στο λουτήρα και τρία στάδια για να σε φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πιο όμορφο και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα των μαλλιών σου.

 

Το πρώτο βήμα ξεκινά στο λουτήρα, όπου μετά το λούσιμο με το σαμπουάν της σειράς εφαρμόζεται σε νωπά μαλλιά το πρωτόκολλο. Ένα μεταξένιο γαλακτώματος, πλούσιο σε ενεργά συστατικά αναπλήρωσης για ανάδειξη του σχήματος και με ένα εκπληκτικό πολυμερές που σχηματίζει ένα δίκτυο και περιβάλλει την τρίχα με αδιάβροχη προστασία από τις ρίζες έως τις άκρες.

 

Στη συνέχεια στεγνώνονται κατά 80% τα μαλλιά και η εστίαση γίνεται στο προϊόν 2. Ένα γαλάκτωμα σε μορφή τζελ που απλώνεται με το λισουάρ και συμπληρώνει τη δράση του πρώτου προϊόντος, αφού ενεργοποιηθεί με το σίδερο ισιώματος, σε θερμοκρασία 180 βαθμούς, που περνά ο κομμωτής δύο φορές. Η τρίχα από τα πρώτα κιόλας λεπτά είναι απίστευτα απαλή, γεμάτη λάμψη και ζωντάνια. Ενυδατωμένη, ελαστική και σε καμία περίπτωση βαριά.

 

Τέλος ξεβγάζεται το προϊόν και εφαρμόζεται το σταθεροποιητικό για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα με το styling. Και εκεί ακριβώς θα δεις τη διαφορά. Το πιστολάκι γλιστρά στα μαλλιά και χαρίζει το πιο άνετο και εύκολο χτένισμα που είχες ποτέ φανταστεί. Αυτό σκέψου πως ισχυεί και για τα επόμενα λουσίματα (η θεραπεία διαρκεί έως και δέκα λουσίματα) και το styling με το πιστολάκι γίνεται παιχνίδι. Μετά τη θεραπεία το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Μαλλιά ακαταμάχητα, λαμπερά, ενυδατωμένα, γεμάτα κίνηση, άκρως απαλά.

 

Με το χέρι στην καρδιά, με μαλλιά ταλαιπωρημένα από τον ήλιο, την αλμύρα και φυσικά από την εκτεταμένη χρήση ισιωτικών μηχανών, τα μαλλιά μου αμέσως μετά τη χρήση της υπηρεσίας αναγεννήθηκαν. Είχα πολύ καιρό να δω τα μαλλιά μου τόσο υγιή και δομημένα. Αν στην προτείνω; Χωρίς δεύτερη σκέψη, να τρέξεις στο κοντινότερο κομμωτήριο και να μυηθείς στην τέχνη της πειθαρχίας.

 

 Αν κάνει όλα όσα υπόσχεται; Κατηγορηματικά ναι. Αν αξίζει τα λεφτά της; Και με το παραπάνω. Αν θα μείνεις ικανοποιημένη; Με το πρώτο κιόλας άγγιγμα στα μαλλιά σου. Μαλλιά σα να βγήκαν από editorial περιοδικού. Αν εγώ θα το ξανακάνω; Έχω ήδη κλείσει ραντεβού τέλος Οκτωβρίου. Η νέα υπηρεσία της Kerastase…το λιγότερο μαγική. Σαν αέρινη συμφωνία από νότες που σε στροβιλίζουν στον απόλυτο χορό ομορφιάς.

 

 Kerastase-discipline-1-open

 

 

Ήταν χαρά μου να «φιλοξενήσω» σήμερα στο www.beautyblog.gr την Εύη Γεωργίου από το All things you are, αυτό το γλυκύτατο κορίτσι που πρόσφατα κέρδισε την πρώτη θέση στα Marie Claire Blog Awards. Ελπίζω κάποια στιγμή να την ξανα φιλοξενήσω, γιατί γράφει υπέροχα, είναι ένα αληθινό ταλέντο.

 

 

Σήμερα λοιπόν, με την Ιωάννα χθες και την Εύη σήμερα, ολοκληρώσαμε αυτό το mini αφιέρωμα, στη νέα σειρά Kerastase, μια σειρά, που νομίζω της άξιζαν δυο posts γιατί οι περισσότερες από εμάς, κακά τα ψέματα, τα έχουμε ταλαιπωρήσει τα μαλλιά μας και μια τέτοια θεραπεία, νομίζω ότι αφορά, πάρα πολλές από εμάς.

Εγώ όπως θα διαπιστώσατε, δεν έγραψα τίποτα. Ούτε χθες ούτε σήμερα, παρόλο που είναι γνωστή η αδυναμία μου στα προϊόντα Kerastase. (προχθές στην παρουσίαση της Estee Lauder,έμαθα, ότι το ίδιο ισχύει και για τη φίλη μου τη Φαίη.Επί λέξη μου είπε «¨Για μένα, δεν υπάρχουν καλύτερα προϊόντα μαλλιών από αυτά της Kerastase.)

Πως λοιπόν, δεν έγραψα και εγώ κάτι γι αυτά και πολύ περισσότερο, πως και δεν έκανα τη θεραπεία. Κατ’ αρχήν  θα πω κάτι άλλο: Στην επαγγελματική μου ζωή, έχω παρακολουθήσει εκατοντάδες λανσαρίσματα, εκατοντάδες συνεντεύξεις τύπου και παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Την παρουσίαση όμως της σειράς, Kerastase Discipline, δεν θα την ξεχάσω ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν. Γιατί την παρακολούθησα, μαζί με τον κύριο Ρωμανό.

Να σας εξηγήσω: Κάποιες από εμάς, τις beauty editors είμαστε και μαμάδες. Κάποιες φορές, δεν έχουμε που να αφήσουμε τα παιδιά μας. Όποτε τα παίρνουμε μαζί μας και αυτό είναι κάτι που δεν ενοχλεί τις εταιρείες, το καταλαβαίνουν. Στα 7 χρόνια ζωής του κυρίου Ρωμανού, δεν το είχα ξανακάνει αυτό. Εκείνο όμως το πρωί και ήθελα να ενημερωθώ για την αγαπημένη μάρκα αλλά και ο κύριος Ρωμανός ακόμα δεν είχε αρχίσει σχολείο και οι νταντάδες (λέγε με γιαγιά/παππούς) δεν είχαν γυρίσει ακόμα από τις διακοπές.

Τον προετοίμασα από το προηγούμενο βράδυ, ότι την επόμενη θα έρθει μαζί μου, σε δουλειά μου. Αυτό που τον απασχολούσε περισσότερο, ήταν αν εκεί θα ήταν όμορφα κορίτσια. (έχω ήδη καταλάβει, πως προδιαγράφεται το μέλλον του και το δικό μου) Το πρωί χοροπήδαγε από τη χαρά του. Όταν φτάσαμε στο κομμωτήριο του Ηλία Ζάρμπαλη, άρχισε το φλερτ. Πρωτίστως με την Εύη, μετά με την Ιωάννα, μετά την Μαρία και την Κορίνα (και πολύ πιστό δεν τον λες)

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μου είπε ότι ήθελε να κάνει μια ερώτηση, στο team που μας έκανε την παρουσίαση. Στο τέλος λοιπόν, σήκωσε το χέρι του αλλά τελικά δεν έκανε ερώτηση αλλά διαπίστωση «Η μαμά μου και το κορίτσι απέναντι, δεν το χρειάζονται αυτό το προϊόν, γιατί τα μαλλιά τους είναι σγουρά και τα θέλουν έτσι» Νομίζω όλο αυτό το έκανε, για να τραβήξει την προσοχή της κοπέλας απέναντι (λέγε με και Νύφη Νο … έχω χάσει τον λογαριασμό..)

 

 

roman-kerastase

 

 

roman-kerastase-1

 

 

roman-kerastase-2

 

 

roman-kerastase-3

 

Τέλος  πάντων. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είχα χρόνο να κάνω και την θεραπεία (ποιος ξέρει τι άλλο θα έκανε, αν καθόμουν άλλη μια ώρα) οπότε ανέθεσα στην Εύη, να την κάνει εκείνη και να μας γράψει τις εντυπώσεις της.

 

Ήθελα να το μοιραστώ αυτό μαζί σας. Σε πέντε χρόνια από τώρα, πρώτα ο Θεός  και να είμαστε καλά, θα περιμένω από εσάς συμβουλές για το γιο, που μεγαλώνω. Μόνη μου, δύσκολα να τα βγάλω πέρα.

 

 

Με το tablet του, έβγαζε φωτογραφίες όλη την ώρα. Τα κορίτσια, βέβαια. Κάπως “καλλιτεχνικές¨ βγήκαν, αλλά αυτό που ήθελε, το έκανε.

 

 

R1

 

 

R2

 

 

R3

 

 

 

Παρασκευή σήμερα, όπως έχει διαπιστώσει και η Αλεξάνδρα, συνήθως τα καλά τα αφήνω για την Παρασκευή και σήμερα θέλω να πω και κάτι άλλο: Τρεις φορές στη ζωή μου με έχει μαλώσει ο παππούς μου, που τον έχασα το 2005. Και ούτε και ακριβώς μαλώσει μάλλον κάπως σταβοκοιτάξει. Η πρώτη ήταν όταν κάποτε έπαιζα το ίδιο τραγούδι, στη διαπασών όλη μέρα, για περίπου μια εβδομάδα. Όλη μέρα όμως. Μπορεί και 5-6 ώρες. Kαλοκαίρι, διακοπές και το τραγούδι πρέπει να ήταν αν θυμάμαι καλά το Thriller του Michael Jackson. Ο παππούς μου, μόνο που δεν έπαθε νευρικό κλονισμό, με μάλωσε, το ηρέμησα. Άλλη μια φορά, φοιτήτρια, εγώ στο Λονδίνο, το boyfriend Αθήνα, με έπαιρνε τηλέφωνο 20 φορές την ημέρα. Ο παππούς μου, μου ζήτησε το εξής «Julia, please tell your boyfriend to call 5 times a day” Σου λέει, αν είναι να γλιτώσω τις 20- το τηλέφωνο απλά δεν σταμάταγε να χτυπάει- ας της δώσω 5. Ok, το έκανα και αυτό. Η άλλη φορά, πρέπει να ήμουν γύρω στα 11 με 12 η γλώσσα μου πλέον είχε λυθεί εντελώς και μάλιστα το έπαιζα και έξυπνη. Του είπα λοιπόν κάποια στιγμή, σε κάποια κουβέντα που ούτε θυμάμαι, από πού είχε ξεκινήσει «But pappou, you are British!» Δεν με μάλωσε, αλλά με στραβοκοίταξε εντελώς άσχημα και μου απάντησε: «I am not British, I am English”.

English, Stottish, Welsh, Irish και βεβαίως οι υπόλοιποι από τις Κοινοπολιτείες, είναι British. Κάτω από το Union Jack τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας ή του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως θέλετε πείτε το. Όμως ο κάθε ένας από αυτούς έχει την δική του ταυτότητα. Αλίμονο σε όποιον πει έναν Ουαλό, Άγγλο, έναν Άγγλο Σκωτσέζο, έναν Ιρλανδό, Ουάλο κλπ κλπ. Από την άλλη είναι ωραία να υπάρχει δημοκρατία. Δεν θέλετε να είσαστε κάτω από την ομπρέλα της Great Britain? No problem dear, κάνε δημοψήφισμα.  Η μαμά μου, μου είπε χθες, ότι δεν πιστεύει ούτε μια στο εκατομμύριο, ότι οι Σκωτσέζοι θα ψηφίσουν ΝΑΙ.  Δίκιο είχε. Και στη Δημοκρατία, μετράει ο λόγος των περισσότερων. Και ας κλαίει σήμερα με μαύρο δάκρυ ο Sean Connery. )

 

Οι Άγγλοι βέβαια, ούτε να ακούσουν ότι θα χάσουν τους Σκωτσέζους τους.  Που φεύγεις και με αφήνεις, χωρίς Haggis, χωρίς malt, χωρίς Scottish beef; Κάπου σε κάποια Αγγλική εφημερίδα νομίζω ότι διάβασα ή εκτός αν το φαντάστηκα, ότι το διάβαζα,  ότι το τραγούδι που ταιριάζει στην περίπτωση είναι το Don’t leave me this way.

 

 

 

 

 

Άντε και Καλό μας Σαββατοκύριακο, αγαπημένες.

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!! Εξαιρετική παρουσίαση, τα προιόντα φανταστικά βεβαίως – θέλω να κλείσω ραντεβού τώρα! – καιοι φωτό του κουΡωμανού καταπληκτικές. Μεγάλος γόης και καλλιτεχνική φύση Τζούλια ο κούκλος σου, θα κάψει καρδιές και τις ιστορίες που έχω ακούσει από την πεθερά μου (μάνα αντίστοιχου καρκίνου) σε βλέπω να μου τις λες σε λίγα χρόνια! Υπομονή αγαπημένη και απλά διασκέδασέ το!
    Τέλος για το περίφημο δημοψήφισμα που όλοι παρακολουθούσαμε με μεγάλη ή μικρή αγωνία προσωπικά κι εγώ δεν είχα καμμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα αφού οι Σκοτσέζοι μπορεί να είναι εξαιρετικά συναισθηματικοί με την ιδέα της ελευθερίας τους και πολλές φορές ντύνονται William Wallace κι βγαίνουν ημίγυμνοι στο δρόμο αλλά επίσης είναι και πολλοί πρακτικοί άνθρωποι με μεγάλη συνεισφορά στην διαμόρφωση των σύγχονων οικονομικών μοντέλων και δεν υπήρχ περίπτωση να μπουν εύκολα σε οικονομικές περιπέτειες.
    Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!!

  2. Για τα προιόντα της Kerastase δεν έχω να πω πολλά πέρα από ότι ήταν αυτά που εσωσαν στην κυριολεξία τα μαλλάκια μου μετά από την φριχτή ταλαιπωρία απανωτών περμανάντ που τους είχα επιβάλλει την εποχή που ήταν μόδα (χάλια μόδα back then)! Tην παράσταση για εμένα την έκλεψε ο υπέροχος Ρωμανός σου,που έχει γίνει ολόκληρο αντράκι,και οι φωτό του!! Είναι όλα τα λεφτά!!! Και η ιστορία με τον γλυκό σου παππού μου άρεσε πολύ και μου θυμισε και τον δικό μου λατρεμένο παππού..Κάτι παρόμοια βασανιστήρια υπέμεινε και από εμενα που έβαζα στη διαπασών GEORGE MICHAEL ολη μέρα και ειδικά καλοκαιριάτικα τέρμα το Last Christmas!

  3. Geia sas!! τα χω δει τα προιοντα κ γω αλλα θελω να διευκρινισω κατι: ειναι ΚΑΙ για τα σγουρα μαλλια που λεει κ ο monsieur Ρωμανος?? χωρις να χαθει το νευρο της μπουκλας ε??

  4. @MariaA: Εγραφα την τελευταία παράγραφο και σκεφτόμουν βεβαίως εσένα και την Όλγα!

  5. @maryl: Τι έχουν τραβήξει και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας από εμάς!!

  6. @elsa: Ετσι. Έτσι ακριβώς όμως, όπως το έγραψες, μας το περιέγραψαν. Κάνει και για τα σγουρά μαλλιά, που όμως δεν χάνουν το “νεύρο” της μπούκλας. Και ειδικά τα σγουρά, όπως εμείς οι σγουρομάλλες ξέρουμε, είναι που φριζάρουν. Και η Αλεξάνδρα που το έκανε, σγουρά μαλλιά έχει. (Μη κοιτάς, που ο monsieur ήθελε να κάνει τις γνωριμίες του…)

  7. Καλησπέρα!Τι να πρωτοσχολιάσω σήμερα;Τη θεραπεία kerastase η οποία ακούγεται φανταστική,το γόη της παρέας ή το δημοψήφισμα;Για την kerastase δεν έχω να πω κ πολλά,εδώ κ χρόνια ξεχωρίζει.Για το γόη-κούκλο της παρέας τι να πρωτοπώ;Πάντως,είναι ακριβώς το αντίθετο από το γιο μου ο οποίος είναι κρυφή πληγή,δεν εκδηλώνεται με τίποτα.Τέλος,ούτε μία στιγμή δεν πίστεψα ότι οι σκωτσέζοι θα μπουν σε περιπέτειες.Σας φιλώ!

  8. Μμμμμ!!!!!kerastase, ότι και να έχω δοκιμάσει από αυτή την εταιρεία είναι τέλειο σε υφή, άρωμα αποτελεσματικότητα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις αμπούλες για την αντρική τριχόπτωση με τις οποίες έκανα μασάζ στο κεφάλι του αγαπημένου μου πριν από χρόνια (πιθανότερο ήταν βέβαια να βγάλουν τα δάχτυλά μου τρίχες παρά ο άντρας μου μαλλιά, anyway…). Φοβερό μουτράκι ο μικρός σου και κούκλος. Μου αρέσει πολύ η Εύη , ο τρόπος που γράφει και οι ιστορίες της, δικαίως βραβεύτηκε και μπράβο της. καλό βράδυ σε όλους

  9. Καλησπέρα αγαπημένη παρέα! άργησα σήμερα παρότι πολύ ενδιαφέρον το θέμα αλλά είχα δύσκολη μέρα και επίσης ανανέωσα και την συνδρομή μου στο γυμναστήριο, οπότε όπως καταλαβαίνετε μετά από δύο μήνες αποχής ξεκίνησα σήμερα δυναμικά. Εγώ από την εμπειρία μου με τα kerastase έχω να σας πω ότι βεβαίως είναι πολύ καλά προιόντα, αλλά τόσο άμεσο αποτελεσμα με την πρώτη φορά είδα μόνο στην συγκεκριμένη σειρά. Πρέπει επίσης να πω ότι το λάδι της αγαπημένης μου Στέλλας είναι μακράν καλύτερο από το elixir. Πρώτη φορά όμως βλέπω ότι δημιουργείται μια σειρά για κάποιο σκοπό και τα αποτελέματα φαίνονται από την πρώτη φορά. Αυτό λοιπόν είναι που με εντυπωσίασε. Τέλος για να έχουν και τα κορίτσια μας μια άποψη από τιμές να σας πω ότι σαμπουάν – σπρέι – μάσκα έχουν περίπου 20 – 25 – 35 ευρώ αντίστοιχα. αυτές οι τιμές στο περίπου γιατί ρώτησα στο κομμωτήριο τις τιμές του κάθε προιόντος αλλά στο μυαλό μου τις στρογγυλοποίησα (προς τα πάνω) για να τις θυμάμαι. καλό βράδυ και καλό ΣΚ!!!!!
    @Τζούλια μου τρελαίνομαι για το αγοράκι σου!!! είναι γλύκας!!! Μήπως να δώσει και κανένα μάθημα στο δικό μου καρκινάκι που μου έχει βγει τόσο μα τόσο ντροπαλό…..

  10. Η σημερινή ανάρτηση με τα λατρεμένα προϊόντα της Kerastase ήταν εξαιρετική και ανυπομονώ να κάνω και γω την θεραπεία! Βέβαια την παράσταση έκλεψε ο κ.Ρωμανός που είναι κοινωνικότατος, πανέξυπνος και πολύ γλυκιά φατσούλα! (Πρέπει να κάνω σύντομα μια κόρη γιατί θα χάσω τον γαμπρό!!!! χα-χα-χα) Και οι φωτογραφίες ήταν απίθανες και με άποψη (ξέρω τι σου λέω… εδώ υπάρχει μια καλλιτεχνική ψυχή) Να τον χαίρεσαι Τζούλια μου και εύχομαι να’ναι πάντα γερός και ευτυχισμένος! Καλό βράδυ παρεάκι μου και καλό σ/κ! 🙂

  11. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Εντυπωσιάστηκα με το post αλλά δεν περίμενα και κάτι λιγότερο από την λατρεμένη kerastase.Να δώσεις ένα μεγάλο φιλί στο κουκλί μου.Και το σχόλιο που έκανε δεν ήταν καθόλου τυχαίο.Για κείνον θα είσαι πάντα η πιο όμορφη του κόσμου…Τα φιλιά μου

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.