Tom Ford: Beauty Architect. Ήρθε το μακιγιάζ Tom Ford στην Ελλάδα.

tom-ford-open

 

Είμαστε η χώρα Νο 17 ανάμεσα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η χώρα Νο 17, όπου ο αρχιτέκτονας Tom Ford αποφάσισε να λανσάρει την δική του σειρά μακιγιάζ, Tom Ford Cosmetics. Είναι τιμή, κατά μια έννοια, ανάμεσα από τόσες χώρες να επιλέξει την Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι μας αγαπά. Σας «ξένισε» η λέξη αρχιτέκτονας; Μα, ο κύριος Ford, αρχιτεκτονική έχει σπουδάσει. Και με αρχιτεκτονικό τρόπο, χτίζει σιγά- σιγά την τέλεια επιδερμίδα, για να δεχτεί το μακιγιάζ.

 

Και το λέω αυτό, διότι δεν νομίζω να έχω ξαναδεί τόσα εξελιγμένα προϊόντα βάσης, σε άλλη σειρά καλλυντικών τουλάχιστον της επιλεκτικής. Kαι ακόμα και να έχω δει, ο τρόπος με τον οποίο απλώνονται και με τις τεχνικές που μας έδειξε ο Matthew Tyler, International Education Director που βρέθηκε στην Αθήνα πριν λίγο καιρό πραγματικά θυμίζουν περισσότερο αρχιτεκτονική, παρά μακιγιάζ. Διότι εξ’ άλλου είναι επιλεκτική μάρκα και όχι επαγγελματική, έτσι ώστε να δικαιολογεί και τα τόσα προϊόντα και τις εξελιγμένες τους φόρμουλες και τον τρόπο εφαρμογής τους.

 

Και για να το πω διαφορετικά: Μαζί με τον άλλο μετρ (Giorgio)  τα προϊόντα μακιγιάζ Tom Ford, είναι η επιλεκτική της επιλεκτικής. Για τον τρόπο εφαρμογής τους, που σχεδόν αλλάζει ό, τι ξέραμε για το μακιγιάζ, έχουν εκπαιδευτεί οι εξαιρετικές make up artists, τις οποίες θα βρείτε στο stand του Attica στο Golden Hall μια που (για αρχή τουλάχιστον) μόνο εκεί θα βρίσκουμε την μάρκα. Και θα σας μάθουν όλα τα «μυστικά».

 

 

BASIC+FACE+GROUP_WHITE

 

 

 

Στην Αθήνα λοιπόν και στην Προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Grande Bretagne (only the best for Mr Tom Ford) όπου και έγινε η επίσημη παρουσίαση, o Matthew Tyler, International Education Director της μάρκας, μας παρουσίασε step by step όχι μόνο τα προϊόντα αλλά ουσιαστικά την έμπνευση αλλά και την τελειομανία του δημιουργού τους, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και βεβαίως δοκιμάζει ο ίδιος πρώτα κάθε προϊόν του, πριν αυτό περάσει στην παραγωγή.

 

 

tom-ford-athens-2

 

 

tom-ford-athens

 

 

Για την ιστορία ο Tom Ford  ξεκίνησε αυτό το «ταξίδι» του,  από ένα και μοναδικό άρωμα το 2006, το Black Orchid, και πλέον αποτελείται από μια ολοκληρωμένη συλλογή καλλυντικών, προϊόντων μακιγιάζ και βραβευμένων αρωμάτων.

 

Η συλλογή Tom Ford Beauty Cosmetics Collection λανσαρίστηκε παγκοσμίως το 2011, βασισμένη πάνω στην προσωπική φιλοσοφία του Ford, ότι “ο ρόλος των καλλυντικών είναι να αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά και την προσωπική ομορφιά μιας γυναίκας”. Η τελευταία βέβαια πρόταση, είναι από το επίσημο Δελτίο Τύπου. Εγώ πάλι δε το πιστεύω αυτό. Με αυτά που βλέπω στις σειρές μακιγιάζ του, όλα αυτά τα χρόνια πιστεύω ότι o Tom κατά βάθος θέλει μια γυναίκα να φοράει και πολύ και πολύ glamorous μακιγιάζ.  And who are we, to argue with that?

 

tom-ford-make-up-2

 

 

Σύμφωνα με δικές του δηλώσεις εξ άλλου, φοράει και ο ίδιος make up, θέλει το πρόσωπο του να είναι τέλειο και την αρχή την κάνει πάντα με αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Μην κοιτάτε στραβά αυτό που έγραψα. Από τις απαρχές τις ιστορίας οι άντρες έκαναν μακιγιάζ είτε για ιερούς, είτε για πολεμικούς, είτε για καλλωπιστικούς λόγους και μόνο από τον (συντηρητικό «βικτωριανό») 19ο αιώνα και έπειτα, αυτό έπαψε να ισχύει. Εγώ είμαι πάρα πολύ υπέρ όσο αφορά μακιγιάζ και για τους άντρες. Δεν κατάλαβα δηλαδή; Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να αναδείξουν όπως εμείς τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους; Και να τους βλέπουμε και εμείς, ακόμα πιο όμορφους;

 

Concealers, face primers, liquid, creamy, stick foundations, powders, blushes, lipsticks, lip glosses, nail polishes, full on eye shadows και μια υπέροχη σειρά καθαρισμού προσώπου και ενυδάτωσης, αλλά δεν βρίσκω το λόγο να σας τα πω ένα προς ένα. Εδώ μιλάμε για τη φιλοσοφία πίσω από τα προϊόντα και όχι μόνο για τα προϊόντα αυτά, καθ αυτά. Αυτά εξ άλλου, θα τα δείτε παντού.

 

 

tom-ford-make-up-3

 

 

Εγώ θα μιλήσω μόνο για δυο και θα πάρετε μια ιδέα, του τι σημαίνει εμμονή στην λεπτομέρεια:

 

1.Shade and Illuminating Palette: Μια κόμπακτ κασετίνα που περιέχει μια φωτεινή κρέμα highlighter  για λάμψη και «ανόρθωση» και μια πιο σκούρα για φωτοσκίαση. Αν το ένα ζυγωματικό είναι πιο ψηλά από το άλλο, τότε βάζεις το highlighter σε αυτό που είναι πιο χαμηλά και σχεδόν μαγικά αποκτάς την πολυπόθητη συμμετρία -συμμετρία ίσον  δείγμα καλλονής. (είπαμε είναι αρχιτέκτονας) Την τεχνική θα σας δείξουν οι άριστα εκπαιδευμένες make up artists.

 

 

6-Shade-and-Illuminate

 

2. Brow Sculptor: O Tom Ford πιστεύει ότι τα τέλεια φρύδια, μπορούν να αποτρέψουν ακόμα και το νυστέρι του πλαστικού χειρουργού και συμφωνώ μαζί του. Αυτό το εξαιρετικά εργονομικό διπλό προϊόν, σου επιτρέπει να κάνεις μια σχεδόν τέλεια γραμμή με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, από ότι αν χρησιμοποιούσες ένα μολύβι φρυδιών. Μην πάτε να το δείτε, αν δεν έχετε μαζί σας χρήματα για να το αγοράσετε, διότι δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε και μπορεί να δανειστείτε.

 

 

8-Brow-Sculptor

 

 

O Matthew Tyler

 

tom-ford-5

 

 

tom-ford-1

 

 

Και τώρα κάποιες από τις  beauty commandments του Tom Ford

 

  • Το μακιγιάζ είναι η νέα it bag. Άλλαξέ το και δεν θα χρειαστείς καινούργιο φόρεμα
  • Ου βγεις το βράδυ με ελαφρύ μακιγιάζ!
  • Αν δεν έχεις ψηλό λαιμό, ζωγράφισέ τον με τα κατάλληλα προϊόντα (το  Shade and Illuminating Palette που έλεγα παραπάνω)
  • Άλλαξε τα φρύδια σου και απέφυγε το νυστέρι!
  • Το παλιό Hollywood glamour, είναι το καλύτερο Hollywood glamour
  • Εκλεπτυσμένο είναι να φοράς τζιν και t-shirt και να έχεις κάνει τέλειο μακιγιάζ
  • Μην κάνεις ποτέ πρόχειρο μακιγιάζ. Κάτσε στην τουαλέτα σου, μπροστά από τον μεγάλο σου καθρέπτη and enjoy it!
  • Δεν χρειάζεσαι ύπνο για να δείξεις φρέσκια και λαμπερή. Αρκεί να έχεις μαζί σου, το Tom Ford Traceless Foundation Stick and finishing powder

(το τελευταίο είναι το δικό του αγαπημένο προϊόν όλης της γκάμας του, μια που είναι γνωστό ότι ο Tom Ford υποφέρει από insomnia και κάποιες φορές καταφέρνει να κοιμηθεί μόνο 2 ώρες το εικοσιτετράωρο)

 

 

Έρχονται τέλος Νοεμβρίου και είμαστε και τυχερές γιατί  θα είναι και φθηνά. Με 80 και 60 και 50 και 40 και 30 ευρώ θα μπορέσουμε να ρίξουμε μια «κλεφτή» ματιά στο σύμπαν του Tom Ford. Και εγώ θέλω να ρίξω, πολλές «κλεφτές» ματιές.

 

 

tom-ford-make-up-4

 

 

Και ξέρω είναι «βαρύ» αυτό που θα πω τώρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Tom Ford θα είναι για τα 2000 και τον 21ο αιώνα, αυτό που ήταν η Coco Chanel για τον προηγούμενο αιώνα. Μπροστά από την εποχή του, με όραμα, τελειομανής, καινοτόμος, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ από τη μάζα. Δεν ξέρω όμως αν εγώ θα είμαι εδώ, για να βγω ή όχι, αληθινή.

 

Δεν μπορώ να μην κλείσω με την βασική φιλοσοφία Tom Ford, όσο αφορά το βραδινό μακιγιάζ, την οποία ακούσαμε δια στόματος Matthew Tyler «Βεβαίως και μπορείς να τονίσεις και χείλη και μάτια, αρκεί να το κάνεις με στυλ και όπως πρέπει. Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή, μόνο να τονίζουμε τα μάτια ή μόνο να τονίζουμε τα χείλη. Υπάρχουν νύχτες, που θέλουμε όλα να είναι έντονα, intense, dramatic.”

 

I totally agree Mr Ford.

 

Γι’ αυτό και θα κλείσω με ένα δικό μου  tagline για τη μάρκα, που το είπα στον Matthew και νομίζω ότι του άρεσε πολύ, μόνο εμένα φίλησε  σταυρωτά στο τέλος της παρουσίασης (είμαι λίγο κόκκινη τώρα…) Λέτε να το πει στον Tom; Αν ναι, θα ζητήσω δικαιώματα και θα σας έχω μάρτυρες.

 

 

Everything is allowed at night, when you wear, Tom Ford.

 

 

16 Σχόλια
  1. Amazing brand, almost perfect, Charlotte Tilbury produced alike make up line in fraction of the price :))

  2. Τι να πω εγω τώρα!!! οταν είδα Tom Ford στιγμιαία είπα ενα ωχ και χασκογέλασα “σατανικά” στη σκέψη σου…. 😉 . Θα συμφωνήσω τόσο μα τόσο πολύ με όλα όσα λέει ο Maitre για το μακιγιάζ…. εξάλλου who am I, to argue with that? Λατρεύω τόσο την διαδικασία που ναι δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με “ελαφρύ” και χωρίς total make up look, είναι σαν να βγαίνω γυμνή στον δρόμο! Ολα θα γίνουν, όλα θα φορεθούν απ΄το primer ως το High definition κι αυτό που θα κάνει τη διαφορά μεταξύ πρωινού και βραδυνού, ελαφρού ή έντονου είναι τα χρώματα, οι υφές, τα γκλίτερ, η ένταση των υλικών αλλά όχι, δεν παραλείπω τίποτα…
    Σίγουρα θα την πει την ατάκα στον Tom!

  3. @hydroneta! Wow girl!! I didn’t even mention Charlotte, I thought it would be too much info! I guess I forgot that I am writing for the amazing bb girls!!

  4. @Stella: Είναι εντελώς “δικός” σου ο Tom. Όσο για την ατάκα, είπαμε: Δικαιώματα!

  5. Εξαιρετική παρουσίαση και η ατάκα σου Τζούλια όλα τα λεφτά!!!
    Σίγουρα θα την πει στον Tom και είμαστε μάρτυρες! Δεν ξέρω αν έχεις δει το ultimate Xmas gift (Selfridges) που κοστίζει περί τις 1000 λίρες και εχει τα πάντα?
    Ένα Tom Ford Advent Calendar θα ήταν τέλειο επίσης νομίζω!
    Για να σχολιάσω και το μακιγιάζ κι εγώ θα συμφωνήσω για το πόσο σημαντικό είναι και είμαι κι εγώ σαν τη Stella δεν υπάρχει περίπτωση να βγω από το σπίτι χωρίς μακιγιάζ – κομπλέ όχι απλά κραγιόν και μάσκαρα !

  6. @MariaA: Κάτι “έπιασε” το μάτι μου, Μαράκι, αλλά προτιμώ σε αυτή τη φάση να μην το “πιάσει” και πολύ καλά και με πιάσει και η καρδιά μου…

  7. poli ediaferon i enimerosi soy!!!ego pados tha kano tin apopeira k tha pao na dokimaso,to eksairetiko makigiaz zita k eksairetika proioda!giati oxi se kati diaforetiko?!thanks dear!!!

  8. Καλησπέρα!Έχουμε μάθει πολλά τόσα χρόνια,εμείς οι παλιές καραβάνες,μέσα στο bb.Όταν ακούω τη Τζούλια ενθουσιασμένη με κάτι,ξέρω ότι σίγουρα πρόκειται για κάτι καλό.Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ αυτός ο ενθουσιασμός της αφού έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη από πραγματάκια όπως clarisonic,bobbie brown corrector κ.α.Όσο για το τελευταίο,η υπεύθυνη του stand μου είπε ότι δεν χρειάζομαι concealer,το corrector είναι αρκετό.Εγώ βέβαια την έβλεπα καλά-καλά σκεπτόμενη ότι δεν θέλει να πουλήσει.Κι όμως,είχε κ είχες Τζούλια μου απόλυτο δίκιο.Τέλεια εφαρμογή,όχι σοβάς,υπέροχο χρώμα.
    PS.δεν πάω πουθενά κι εγώ χωρίς το μακιγιάζ μου,ακόμα κα τα κοψίματα μου θέλω να κάνω το πρωί…..

  9. @marianna: Αγαπημένο μου bb girl… κοψίματα το πρωί; You make me soo proud! xxx

  10. γιατί μας τα κάνεις αυτά;;; όλα είναι τέλεια!!! Κοψίματα κάνω όταν έχω χρόνο και διάθεση… Αν και όταν τα κάνω αισθάνομαι άλλη!!!! Όλα είναι ένα και ένα!!!

  11. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Δεν θα σχολιάσω τίποτα,απλά θα πάω να αγοράσω λαχείο στο 17.Μουτς

  12. Συγνώμη κιόλας, αλλά νόμιζες ότι δεν ξέρουμε τη charlotte tilbury? Για ποιες μας πέρασες????. Ο κύριος Ford έχει κάνει απίστευτη δουλειά , και λέω να τον τιμήσω όταν με το καλό έρθω Αθήνα τα Χριστούγεννα. Καλημέρα…

  13. Yπέροχες συμβουλές με αγαπημένη μου την έβδομη,και ξεχωρίζω αρνητικά μόνο την τελευταία γιατί προσωπικά αν δεν έχω κοιμηθεί καλά ότι και να βάλω την επόμενη μέρα (και το θεό το ίδιο)δεν είμαι στα φόρτε μου και αυτό φαίνεται…..Υπέροχα και όλα τα καλλυντικά και τα χρώματα,αχ!

  14. Ααααχ τα τσεκαρα τα Tom Ford στο Λονδινο και ακομα χτυπαω το κεφαλι μου που δεν πηρα το κατιτις μου,ετσι για το καλο!Βεβαια δυσκολευτηκα να διαλεξω μιας και ολη η συλλογη του ειναι απλα υπεροχη.Να πω για τα θεικα πινελα,για τις σουπερ απαλες και με εξαιρετικη αποδοση σκιες η μηπως για τα κραγιον που ειναι ο ορισμος της luxury συσκευασιας;Ναι αλλη μια addicted στον Mr Ford στην παρεα σας και θα αρχισω να γκρινιαζω μεχρι να ερθουν και στη Θεσσαλονικη να ξεκινησει κι επισημα ο απολυτος εθισμος!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.