Veet & Scholl: Ένα 1950’ς απόγευμα με τις γνωστές μάρκες.

 

 

photo-51

 

Ντόλι! ! (ματς μουτς στον αέρα..) Μα, εσύ δείχνεις υπέροχη χρυσή μου, τι έχεις κάνει τον τελευταίο καιρό; Τίποτα, τίποτα το ιδιαίτερο Φιφή μου, να απλά προσέχω λίγο την σιλουέτα μου, όχι τίποτα ακραίο, μη νομίζεις, γιατί ο Πάκης μου δήλωσε ότι θα με χωρίσει αν κατέβω πιο κάτω από τα 75 κιλά. Αλλά και εγώ βρε χρυσή μου, στα 78 κιλά που έφτασα, το παράκανα! Και μη νομίζεις, εύκολα τα έχασα. Να, αντί για ένα πακέτο βούτυρο το πρωί, τρώω το μισό.

 

Και το ανσάμπλ σου; Έκτακτο, έκτακτο χρυσό μου! Μα που ράβεσαι; Κάτι θα έχεις ανακαλύψει πάλι πονηρή και το κρατάς κρυφό από τις φιλενάδες σου. (Συνωμοτικά η Ντόλι πάει πιο κοντά στη Φιφή) Αχ, να χρυσή μου πώς να σου το πω… Μια εξαιρετική μικρή μοδιστρούλα ούτε τα 16 δεν έχει κλείσει καλά -καλά, σε μια κάπως μακρινή περιοχή- μα πως τη λένε, πως τη λένε την περιοχή, όλο την ξεχνάω.. Κάτι με Άγιο έχει να κάνει, Νικόλαο-Λουκά- Παντελεήμονα, μον ντιέ, τα μπερδεύω αυτά! Δε θυμάμαι τώρα χρυσή μου, θα ρωτήσω το σοφέρ μου.

 

Μη στα πολυλογώ, η μοδιστρούλα έχει μπαμπά Ιταλό (γκουχ –γκουχ, κλείσιμο ματιού και μια γουλιά από το τσάι με όρθιο στον αέρα το μικρό δακτυλάκι) Κατάλαβες τώρα…. η μαμά ατακτούλα και πετακτούλα, ο μπαμπάς όμορφος Ιταλός στρατιώτης και αυτή η στολή τους βρε αγάπη μου… Αχ πάλι πολυλογώ.. τέλος πάντων κατάλαβες Φιφή μου… Ο μπαμπάς έφυγε βέβαια μετά τον πόλεμο και μην τον ξανάδατε, αλλά πότε -πότε θυμάται την κόρη και της στέλνει αυτά τα ε-ξαι-ρε-τι-κά φιγουρίνια από την Ιταλία! Εκεί ράβομαι αγάπη μου, ούτε μισή λίρα το συνολάκι, ε, διότι δεν μπορώ να είμαι και κάθε μήνα στο Ατελιέ του μεσιέ. Θα με σκοτώσει ο Πάκης….

 

 

 

Κάπως έτσι φαντάζομαι μια συζήτηση στα μέσα της δεκαετίας του 1950 από δυο  κυρίες του Κολωνακίου, περιμένοντας να ξεκινήσει η «επίδειξη μόδας» του διάσημου (Γάλλου, από το Μεσολόγγι) Μόδιστρου ο οποίος έχει καλέσει τις λίγες και αγαπημένες του (φανατικές) πελάτισσες για να δουν πρώτες τη νέα του ανοιξιάτικη συλλογή.

 

Και συνεχώς αυτός ο διάλογος για κάποιον λόγο που δεν ξέρω, γύρναγε στο μυαλό μου, όση ώρα παρακολουθούσα και εγώ το private spring fashion show στο Ατελιέ του Βασίλη Ζούλια, στην την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση των brands Veet και Scholl .

 

photo-50

 

Όλο το Κολωνακιώτικο αστικό σκηνικό μπροστά στα μάτια μας μέσα σε αυτό το Ατελιέ. Και πραγματικά ταιριάζει η λέξη σκηνικό, γιατί το συγκεκριμένο είναι σα να βγήκε από ταινία Technicolor της δεκαετίας του ’50. Ακόμα και τα χρώματα, ίσως λόγω της γωνίας από όπου έμπαινε ο ήλιος διαχέοντας το φως του μέσα από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες του 5ου ορόφου, έπαιξε και αυτό τον ρόλο του γιατί ξαφνικά μου φάνηκε ότι τα χρώματα μέσα στο χώρο σαν να είχαν ξανα περαστεί από πάνω και να είχαν πάρει αυτή την πιο έντονη σχεδόν «ψεύτικη» απόχρωση των έγχρωμων ταινιών εκείνης της εποχής.

 

Mε φούξια φοντάν, full bloom ανοιξιάτικες συνθέσεις, τσάι σε πορσελάνινο σερβίτσιο και (ελπίζω) συμπάθεια, καθώς και τη φωνή του μοναδικού crooner Frankie και του “Somewhere beyond the sea”, μεταφερθήκαμε σε άλλες εποχές (εγώ παρα-μεταφέρθηκα, όπως διαπιστώσατε) και παρακολουθήσαμε και εμείς την επίδειξη μόδας της Ανοιξιάτικης Κολεξιόν του Βασίλη Ζούλια.

 

photo-61

 

 

photo-2-1

 

photo-53

 

photo-54

 

 

photo-55

 

 

photo-57

 

 

photo-58

 

 

photo-59

 

 

photo-60

 

 

Πατήστε play όσο βλέπετε τις εικόνες παρακάτω και θα σας «πάρω λίγο μαζί μου», στην ατμόσφαιρα εκείνου του απογεύματος..

 

 

 

 

 

 

 

 

photo-62

 

 

photo-63

 

photo-64

 

 

photo-65

 

 

photo-66

 

 

photo-67

 

 

photo-68

 

 

photo-69

 

 

photo-70

 

 

photo-71

 

photo-72

 

 

Ανάποδα το ξεκίνησα το post, ας σας πω τώρα και τα νέα, των δυο brands που μας επιφύλαξε, αυτό το πραγματικά ξεχωριστό απόγευμα.

 

 

photo-56

 

 

Τα Νέα από Veet

 

Οι νέες ταινίες Veet  Κρύο Κερί Hair Minimizer με τη νέα τεχνολογία Hair Minimizer εξασφαλίζουν αποτέλεσμα μακράς διάρκειας, ενώ οι τρίχες ξαναβγαίνουν λιγότερες, λεπτότερες και πιο απαλές.

 

Επιλέξτε το προϊόν κεριού που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας καθώς διαφορετικά συστατικά εξασφαλίζουν το τέλειο αποτέλεσμα για κάθε τύπο δέρματος:

 

  • Κανονικό δέρμα: Με βούτυρο Καριτέ και Μούρο αναζωογονούν, προστατεύουν και ανακουφίζουν την επιδερμίδα σας προσφέροντας βαθιά και συνεχή ενυδάτωση.
  • Ευαίσθητο δέρμα με βιταμίνη Ε και αμυγδαλέλαιοπου προστατεύουν και ανακουφίζουν την επιδερμίδα σας από την ξηρότητα, ενώ τη βοηθούν να διατηρεί τη λάμψη και τη νεανικότητά της.
  • SupremEssence με αιθέρια έλαια και άρωμα τριαντάφυλλου, προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία απαλότητας που αξίζει να χαρίσετε στον εαυτό σας. Με τις ιδιαίτερα ευεργετικές τους ιδιότητες, τα αιθέρια έλαια διατηρούν την ελαστικότητα και τη νεανικότητα κάθε τύπου δέρματος, ενώ το αφήνουν βελούδινο και τριανταφυλλένια αρωματισμένο.

 

 

 

Tα Νέα από Scholl

 

photo-74

 

 

H νέα Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών με Κρυστάλλους Διαμαντιών. Ακόμα πιοαποτελεσματική, χάρη στην απολεπιστική δύναμη των μικροκρυστάλλων διαμαντιών που περιέχουν οι κεφαλές της. Kυκλοφορεί τώρα σε τιμή γνωριμίας, -20€ (προτεινόμενη λιανική τιμή 39.99€) σε σουπερμάρκετ, καταστήματα καλλυντικών και φαρμακεία.

 

Το Χαλαρωτικό Ποδόλουτρο Scholl Velvet Soft: καθαρίζει και χαλαρώνει

Η δράση του ενισχύεται από τα εκχυλίσματα από Πράσινο Χαβιάρι, το οποίο προστατεύει τους ιστούς και αυξάνει την ελαστικότητα, καθώς και από τη Βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση. 9,99Ε

 

Ο Εντατικός Ορός Scholl Velvet Soft: άμεση ενυδάτωση

Eκτός από Πράσινο Χαβιάρι, ο Εντατικός Ορός περιέχει επίσης Υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια νερού. Επιπλέον περιέχει Pentavitin™, που «συγκρατεί» την κερατίνη στο δέρμα, διατηρώντας έτσι την ισορροπία υγρασίας του δέρματος. 9,99Ε

 

Η Ενυδατική Κρέμα Ημέρας Scholl Velvet Soft: καθημερινή φροντίδα

Η προηγμένη της σύνθεση με Marine Activ™ και Daymoist CLR™ διατηρεί τη φυσική υγρασία των ποδιών, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση ξηρότητας. Είναι ιδανική για μία γρήγορη και συστηματική φροντίδα, καθότι απορροφάται σε λιγότερο από 1 λεπτό, χωρίς να είναι λιπαρή. 9,99Ε

 

Η Μάσκα νύχτας Scholl Velvet Soft: εντατική ενυδάτωση και αναγέννηση των κυττάρων

Έρευνες έχουν δείξει ότι το δέρμα μας ανακτά τη φυσική του ελαστικότητα 7 φορές πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Hνέα Μάσκα Νύχτας Scholl Velvet Soft, έχει υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά όπως Pentavitin™, Βιταμίνες Α & Ε και Έλαιο αμυγδάλου, προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, ενώ δραστηριοποιεί την αναγέννηση των κυττάρων χαρίζοντας 24ωρη απαλότητα στα πόδια. 9,99Ε

 

 

 

 

 

18 Σχόλια
  1. ΘΕΙΚΟ! ΘΕΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!!! ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ!!!

  2. Μα είναι να μη μεταφερθείς σε μια άλλη εποχή , σε μια άλλη διάσταση με το συγκεκριμένο σκηνικό ? Και τα ρούχα ονειρεμένα – μου θυμίζουν παλιές φωτογραφίες από την εποχή της γιαγιάς μου και την απαράμιλλη κομψότητα μιας άλλης εποχής ( σε λάθος εποχή γεννήθηκα τελικα … ) !

  3. Συμφωνώ με τη @MOUS MOUS- κι εγώ μάλλον σε λάθος εποχή γεννήθηκα…Λατρεύω αυτά τα φορέματα που είναι στενά πάνω και με φουρό κάτω! Αχ! Ευτυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, επανέρχονται στη μόδα! 😉

  4. Πωπώ το ασπρόμαυρο “φιγουρίνι” με την κοραλί λεπτομέρεια καιτα κίτρινα παπούτσια είναι τέλειο!!!! Αν και δεν είμαι φαν της συγκεκριμένης αισθητικής η ατμόσφαιρα και το mood είναι καταπληκτικά!!! Τί όμορφη παρουσίαση 9,99 ο τροχός τρέχω να πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο!

  5. @Demi: Αγαπημένη, τα προιόντα περιποίησης, κάνουν 9,99. Η λίμα, κοστίζει 39,99 αλλά για λίγες μέρες θα έχει 20% έκπτωση.

  6. Αχχχ αυτά τα φορέματα!! Να είχαμε και που να τα φορέσουμε!! ΜΑκάρι να μπορούσαμε να κυκλοφορούμε ντυμένες έτσι κάθε μέρα!! Τα προιόντα πάντως της Veet & Scholl εξαιρετικά!

  7. Καλησπέρα φιγουρίνια!Έτσι έλεγε η γιαγιά μου όταν έβλεπε μία καλοντυμένη γυναίκα.Είχαμε πολλά φιγουρίνια στο σπίτι γτ η γιαγιά έραβε πολλά από τα ρούχα της κ ήταν από τις πιο καλοντυμένες.Έτσι μας έμαθε κ μας να κάνουμε συμβούλιο για να δούμε αν ένα ρούχο είναι καλό ή οχι.Τα φουστάνια μου άρεσαν πάρα πολύ,διαλέγω το πρώτο το λευκό αλλά κ το σμαραγδί.
    Όσο για τα beauty news,τη λίμα την αγόρασα πέρυσι κ είναι όντως πολύ καλή.Φαντάζομαι η νέα εκδοχή θα είναι ακόμα καλύτερη.

  8. Πάνω που ήμουν έτοιμη να σχολιάσω πόσο μου αρέσει η εποχή, τα ρούχα, η μουσική, των 50’s, το χρώμα στον τοίχο του ατελιέ, ο πολυέλαιος, τα ρούχα του Ζούλια πέφτω πάνω στην “ελαφίνα” της τρίτης φωτογραφίας ….. Ακόμα γελάω !!!! Κρίμα τέτοιο κορίτσι , κρίμα …. 😛

  9. @Mako: Στην αρχή φοβήθηκα, μην και ήμουν εγώ.. Μετά άρχισα να ψάχνω, μήπως δεν κατάλαβα κάτι, αφού το ίδιο κορίτσι, είναι και στην πρώτη φωτό.. και μετά το είδα……

    Κλαίω, κλαίω κακούργα!!!! Και δεν κάνει, γιατί έχω πρόβλημα με το κεφάλι μου τον τελευταίο καιρό και με όλο αυτό το γέλιο, θα με πιάσει έντονος πονοκέφαλος, είμαι σίγουρη!

  10. @mako: Κάτσε.. κατάλαβες ότι ήταν στον τοίχο και απλά ήταν η πόζα τέτοια και εγώ η φοβερή φωτογράφος, έτσι?

  11. χαχαχαχα προφανώς το κατάλαβα Τζούλια. Λες να πίστεψα οτι ήταν αξεσουάρ του φορέματος, concept της επίδειξης ή βουντού ;;;;; Αλλά με έκανε και γέλασα. Αν βλέπεις μια καρακουκλάρα κερατοστεφανωμένη ε σου έρχεται κάπως …. 😛 Από την άλλη σκέφτομαι ότι αν τη συγκεκριμένη φωτο την έβλεπε ο Γκοτιέ, εσύ θα γινόσουν photographer της δικής του συλλογής 😉

  12. Προφανώς το κατάλαβα Τζου (σου έγραψα άλλο σχόλιο αλλά δεν το πήρε και βαριέμαι να το ξαναγράφω). Σμουατς !!!!!! (Πονοκέφαλο ακούω, κοίτα πάνω απο το κεφάλι σου, χαχαχαχα)

  13. @mako και Τζούλια, ήθελα να γράψω τόσα για το υπέροχο κλίμα, για τα ονειρικά ρούχα, για τα πραγματικά καλά προϊόντα, αλλά το μόνο που μου έμεινε κι εμένα στο μυαλό ήταν αυτή η φωτογραφία, οπότε δεν ξέρω αν θα σε επέλεγε κάποιος για φωτογράφο Τζούλια μου, γιατί θα έκλεβες την παράσταση από τις δημιουργίες…
    Η υποθετική συζήτηση τύπου Μαντάμ Σουσού, με ταξίδεψε ειλικρινά.
    Όσο για τα προϊόντα, η λίμα είναι πολύ καλή. Θα δοκιμάσω και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

  14. Ωραία φορέματα. Μου άρεσε πολύ το κοραλί και το άσπρο με τα λουλουδάκια στη μέση.

  15. Πολύ ρομαντικές φωτογραφίες και πολύ ταιριαστός ο υποτιθεμενος διάλογος των κυριών της δεκαετίας του 50…ακόμα και ο φωτισμός ήταν ο κατάλληλος! Ολα τα φορέματα μου άρεσαν πολύ αλλά δεν μπορω να γράψω περισσότερο γιατί κλαίω από το σχόλιο της @Mako,χαχαχα μα τι φωτογραφία και αυτή!!!

  16. Εμένα πάντως με εντυπωσίασαν ο ορός,η κρέμα ημέρας και η κρέμα νύχτας…πω, πω…αν πρέπει ν’αφιερώνω τόσο χρόνο ΚΑΙ για τα πόδια…στο τέλος δε θα πρέπει να κοιμάμαι καθόλου.΄Οσο για την ελαφίνα…καμία εντύπωση δεν μου έκανε…

  17. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Εγώ πάλι γιατί νιώθω σαν να πέρασα στη ζώνη του Λυκόφωτος?

  18. Αναφερεστε βεβαιως σε κυριες της ανωτερης ταξης.Εκεινες της μεσαιας ταξης ειχαν στη διαθεση τους λιγο pret-a-porter,πολλες μοδιστρες και φοβερες ικανοτητες.Θυμαμαι τη μητερα μου να ραβει με απολαυση μεσα απο τα φιγουρινια της εποχης(τα πατρον του Burda εκαναν θραυση τοτε) Πολλα και τα κλωστουφαντουργια με τρομερα ποιοτικα υφασματα.Ασορτι υφασματι
    νες ζωνες,με υπεροχες εγκραφες-πορπες φτιαγμενες στα ειδικα μαγαζια του κεντρου. Εκει “σιδερωναν” αερινα πλισε,εντυναν ασορτι κουμπια κ.α
    Στα σπιτια δεσποζαν κουκλες μοδιστρικης φτιαγμενες στα μετρα της καθε κυριας.Και τοτε υπηρχε φτωχεια αλλα υπηρχε και ποιοτητα και αρχοντια!(Η κορη μου-22χρ.-φοραει σημερα τα faux-bizoux της γιαγιας της.Αυθεντικα vintage,αριστης ποιοτητας)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.