10 αγαπημένα αρώματα με πολύτιμο σαφράν!

 

Jo_Malone_saffron_cologne_Intense

 

 

Ορμώμενη από την χθεσινή «πρόσκληση» της Υπουργού και γκουρού φυσικών προϊόντων Stella, όσο αφορά το πολύτιμο σαφράν (κρόκος) στην αρωματοποιία, εγώ να ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι ένα βότανο «μαγικό» και εξαιρετικά μυρωδάτο.

 

 

Το αγαπούν πολύ στην Ανατολή και το χρησιμοποιούν εκτός από την μαγειρική και στα αρώματά τους, γιατί δένει πολύ και με το oud (Agarwood) που χρησιμοποιείται κατά κόρον και φυσικά έχει βρει τον δρόμο του προς τη Δύση και τα πιο mainstream αρώματα.

 

 

 

To πιο διαδεδομένο ίσως είναι το Saffran Troublant – L’Artisan Parfumeur παλιό κι αγαπημένο spicy και αρωματικό. Από τα πιο καινούρια το Fame της Lady Gaga το έχει στη σύνθεσή του συνδυασμένο με άνθη, μέλι και βερύκοκο

 

 

safran-perfumes-1

 

 

 

 

Η Jo Malone αφιέρωσε μια δημιουργία της – Saffron Cologne Intense – στο πολύτιμο μυρωδικό και η Lancome το χρησιμοποιεί συχνά, το Cuir de Lancome προσωπικό αγαπημένο μου άρωμα,  αλλά και το όχι τόσο δημοφιλές Magnifique το έχουν στη σύνθεσή του.

 

 

 

safron-2

 

 

 

 

Ακόμη το Ange ou Demon του Givenchy τον έχει ντύσει με βανίλια, τόνκα, λίλυ και ξυλώδεις νότες και το Agent Provocateur τον έχει ταιριάξει με τριαντάφυλλο, musk και λευκά άνθη.

 

 

safran-3

 

 

 

 

Ο δικός μας Κορρές δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός φυσικά και την δημιουργία του Saffron Amber Agarwood Cardamon που συνδυάζει πολύτιμα μπαχαρικά και ξύλα μπορεί να την έχουν κατατάξει στην κατηγορία των ανδρικών αλλά πιστεύω φοριέται άνετα και από τα δύο φύλα!

 

 

 

korres

 

 

 

Για τους άντρες επίσης το σαφράν βρίσκεται στα εξής Armani Mania, Versace Man & Spicebomb V&R, μια αληθινή έκρηξη μπαχαρικών.

 

 

men-perfumes-with-safron

 

 

 

Τέλος ο Guerlain – θα σκάσω αν δεν μιλήσω για τον έρωτά μου – στην περίφημη τριλογία Les Deserts d’ Orient, έδωσε ρέστα συνδυάζοντας τα πολύτιμα άνθη ξύλα και μπαχαρικά της ανατολής και το σαφράν έχει τη θέση του και στα τρία αρώματα άλλοτε συνδυασμένο με ρόδα και oud- Rose Nacree du Desert-, άλλοτε με ρόδα και incence – Encens Mythique- και άλλοτε με κάρδαμο, μύρο, πατσουλί και oud – Songe d’un Bois d’Ete.

 

 

 

guerlain-orient-safron-perfumes

 

 

 

 

Φυσικά λατρεύω και τη μυρωδιά του σαφράν στην πιο αγαπημένη μου κρέμα νυκτός την Golden της σειράς Stella’s Recip-Y

 

 

GoldenStellasRecipy21-450x408

 

 

Τέλος αν δεν έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα παραπάνω αρώματα σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ψάξτε το σαφράν στη σύνθεση, θα σας είναι πιο εύκολο να το αναγνωρίσετε!

 

Πολλά φιλιά

Maria A

 

 

 

10 Σχόλια
  1. Αχ το σαφράν τι θεσπέσια ευωδιά στα αρώματα Μαρία μου! Υπέροχο Post, πάντα to the point! Εδωσες το creme de la creme των αρωμάτων που αναδυκνείουν το σαφράν!!! Δεν θ΄αντισταθώ και θα σχολιάσω, οτι θέλω σαν τρελλή να δοκιμάσω το Saffran Troublant της L’Artisan Parfumeur, που θεωρείται η αιχμή του δόρατος στα αρώματα με σαφράν, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα όλη η γκάμα της L’ Artisan, δυστυχως. Ωστοσο, γράφοντας αυτές τις μέρες και το δικό μου post μου αναγεννήθηκε η αγάπη και η νοσταλγία για το υπέροχο κλασσικό L’ Agent Provocateur. Δεν σου κρύβω, ότι λατρευω τον τρόπο που αναδυκνείεται το σαφράν στο συγκεκριμένο αρωμα και ο συνδιασμός με το τριαντάφυλλο και το Musk, που το κάνουν άκρως αισθησιακό. Πολύ πιο ενδιαφέρον συνδιασμός απο αυτόν στα αρώματα του Bulgari Indian Garnet και Coral, που ενω χρησιμοποιούν το σαφράν το αποτέλεσμα βγαίνει εξαιρετικά γλυκερό, τουλάχιστον για τα γούστα μου. Τώρα με παρέσυρες για μια δοκιμή του Cuir, ενω προχθές έκανα ένα τσεκ στο Victor & Rolf Spice Βomb για τον καλό μου, που το ξεχώρισα χωρίς να ξέρω, ότι περιέχει σαφράν (καλά τυχαίο δεν είναι τίποτα….).
    Α, και κάτι ακόμα (πρωινή πολυλογία….. αλλά με ξεσήκωσες….)διαβασα, ότι το το σαφράν είναι η νέα βανίλια της αρωματοποιίας. Τι λες?

  2. Καλημέρα!!!
    @MariaA Μαράκι μου πολυ ευχάριστη έκπληξη είχα σημερα διαβάζοντας το αθρο σου για το σαφράν!
    Τυχαίνει να ¨εχω στην συλλογη μου και της δυο εκδόσεις του Ange ou demon και ειναι και οι δυο δωρο!!
    Θα έλεγα κυρίως για την κλασική έκδοση οτι ειναι ενα πολυ ιδιαίτερο/βαρύ αρωμα για τα δικά μου γούστα!!Αλλα σίγουρα ειναι ενα αρωμα που το ξεχωρίζεις οταν βρεθείς δίπλα σε αυτόν που το φοράει!!!
    Φιλακια

  3. @SofiaT Νομίζω πως τελικά αυτο είναι το χαρακτηριστικό του σαφραν. Ξεχωρίζει πάντα στα αρώματα, είναι πολύ ιδιαίτερο και μάλλον τελικά το λατρευεις ή το μισείς….

  4. Το Ange ou Demon έχω δοκιμάσει και είναι τόσο ιδιαίτερο και τόσο μεθυστικό! Και το Provocateur βέβαια,αλλά το Ange ou Demon επειδή έχει και τη νότα βανίλιας που αγαπάω είναι για μένα το top..Από τα υπόλοιπα θα ηθελα να δοκιμάσω της Lady Gaga,έχω ακούσει πολλά..

  5. @Stella έτσι ακριβώς!!Φαντασου εγω που ειμαι κατηγορία Iris αγαπημενο μου ειναι το Prada Infunsion d’iris
    Το Ange ou Demon οταν το πρώτο μύρισα ήταν σαν να είχα μετωπική με νταλίκα!!!χαχαχαχαχα

  6. Πολύ ωραία συνέχεια από χθες!Ευχαριστούμε τη Μαρία για την ανάρτηση της.Θέλω να μυρίσω jomalone,κάτι μου λέει ότι θα μου αρέσει!

  7. Καλησπέρα bbgirls!! Χαίρομαιπου σαςάρεσε το άρθρο, δεν γινόταν να μην προσθέσω κι εγώ το λιθαράκι μου και να κλέψω λίγη από τη δόξα της Stella!!
    @Stella: Ήμουν σίγουρη ότι θα σου άρεσε το Saffran troublant! Να δουμε τι μπορει να γινει!!
    Το σαφράν γνωρίζει δόξα τελευταία βασικά γιατί έχουν μεγάλη πέραση τουλάχιστον εδώ τα ανατολίτικα και βαριά αρώματα που το έχουν στη σύνθεσή τους μαζί με το oud ή το τριαντάφυλλο,ιδίως μάρκες με βάση τη Μέση Ανατολή όπως η Al Rehab,Rasasi, κλπ. Έχει και πολλά φαρμακεία που πουλάνε χύμα αρωματικά λάδια από Ανατολή και καμμιά φορά μπαίνω μέσα και μυρίζω! Τι λες έρχεσαι ταξιδάκι να κάνουμε αρωματικό τουρ?

  8. Νομίζω πρέπει να εκπαιδευτώ κάπως να αναγνωρίζω το σαφράν.Μέχρι στιγμής μόνο τα εσπεριδοειδή “πιάνω”που κι αυτά τα χαρακτηρίζω όλα “λεμονάκι”.Συγχαρητήρια @Maria μου.
    Μουτςςςς

  9. Το επίσης αγαπημένο και για μένα χωρίς να είναι δημοφιλές Magnifique της Lancome η εταιρεία το έχει καταργήσει όμως………

  10. Καλά,δεν ξέρω κανένα…δεν το πιστεύω.Ευκαιρία να δοκιμάσω καινούριες μυρωδιές!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.