Jo Malone: Τα 5 Αρώματα της συλλογής Herb Garden

 

TW_JMherb_R22F09_ext_V9_

 

 

Η αλήθεια είναι ότι κάτι είχε πάρει το μάτι μου στο κατάστημα Jo Malone στο Λονδίνο, αλλά δεν έδωσα πολύ προσοχή, γιατί ήθελα να διαλέξω το δώρο του διαγωνισμού από Jo Malone και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και πολύ χρόνο εκείνη τη μέρα.

 

Προχθές όμως έλαβα και εδώ στην Ελλάδα τα νέα και μόλις είδα τι ετοίμασε η Jo Malone για τη νέα της συλλογή αμέσως σκέφτηκα ότι αυτό δεν είναι post για να το γράψω εγώ, αλλά ίσως ούτε και η Maria A. Μάλλον είναι περισσότερο post που άπτεται των γνώσεων της άλλης Υπουργού της Stella’s αφού τα πέντε αυτά νέα αρώματα, δημιουργήθηκαν με βότανα που η Jo συνέλεξε από τον Βοτανικό Κήπο του Λονδίνου (και όπου φυσικά βότανα και αιθέρια έλαια- ακούμε πάντα προσεκτικά, αυτά που έχει να μας πει η Stella)

 

 

 

jo-malone-3

 

 

jo malone-4

 

jo 7

 

jo 7 (2)

 

 

jo 7 (3)

 

 

 

Ιδού λοιπόν ένα post που γράψαμε συναδελφικά και μαζί, εγώ και η Stella (όταν μεγαλώσουμε θα είμαστε σαν την classy κυρία παρακάτω, φυσικά με full on make up, βαμμένα στην εντέλεια νύχια, big black shades, σκουλαρίκια και α-πα-ραι-τή-τως- μαντήλι και καπέλο α-λα Audrey. Kαι θα μαζεύουμε βότανα μαζί στους κήπους και τους αγρούς και εγώ δεν θα καταλαβαίνω και όλο ερωτήσεις θα είμαι και θα την ζαλίζω τη Stella και μετά θα αφήνουμε τα βότανα και θα πιάνουμε το κρασί- μια που αυτό το καταλαβαίνουμε και οι δυο.)

 

 

Jo-Malone-Herb-Garden-open

 

 

 

 

 

jo-2

 

Διαβάαστε λοιπόν το κείμενο που ακολουθεί γιατί εσείς είσαστε bb girls και δεν πάτε απλά και με κλειστά τα μάτια να επιλέξετε ένα άρωμα. Πάτε πλήρως ενημερωμένες.

 

 

Avanti maestro!

 

Μια μέρα στον βοτανικό κήπο. Το ιδιόμορφο και αρωματικό φύλλωμα περιπλέκεται με λουλούδια και φρούτα. Κλαδιά από φρέσκια αγγλική λεβάντα. Γλαστράκια με πικάντικο νεροκάρδαμο και καταπράσινο τριφύλλι. Θρυμματισμένο θυμάρι, λεμόνι και δροσερά καρότα και μάραθο. Η αρωματική τέχνη των βοτάνων: καταπράσινα, τραγανά, χυμώδη και γλυκά. Μια γοητευτική και απολαυστική συλλογή.

 

 

Το Άρωμα Sorrel & Lemon Thyme

Χυμώδες ξύσμα λεμονιού συνδυάζεται με την μοναδική και ιδιαίτερη θέρμη του νερατζιού, αναδεικνύοντας απαλά το άρωμα της οξαλίδας, του λεμονιού και του δεντρολίβανου. Τα καταπράσινα φύλλα του γερανιού και γήινα βρύα αναπτύσσουν περίπλοκες ρίζες και μαζί με το κίτρο δημιουργούν ένα κομψό και ιδιαίτερο άρωμα.

 

Sorrel: Οξαλίδα ή λάπαθο ή ξινοτρύφυλλο, εξαιρετικό βοτάνι της Μεσογείου που συναντούμε στα μέρη μας, στην Τήνο και την Αχαΐα. Τα πανέμορφα κίτρινα άνθη του που ανθίζουν απ΄ τον Μάρτιο, δίνουν γύρη και νέκταρ ανάγοντας το, σε ένα από τα κορυφαία μελισσοκομικά φυτά. Προβλέπω τους άλλους να μαζεύονται γύρω σας «σαν τις μέλισσες» όταν θα φοράτε το συγκεκριμένο άρωμα!

 

Lemon Thyme: Το ευωδιαστό λεμονοθύμαρο είναι ενυδατικό, τονωτικό, αναζωογονητικό, διεγερτικό και ….. αντιγηραντικό (αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και μάχεται το φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης, του μηχανισμού που ευθύνεται σε ποσοστό 50% για τη γήρανση του δέρματος). Η Jο Malone…. δεν μας αρωματίζει μόνο ….. φροντίζει και την ομορφιά μας!

 

 

Το Άρωμα Wild Strawberry & Parsley

 

Η πιπεράτη αίσθηση του μαϊντανού και τα φύλλα της ντομάτας σμίγουν με τα ώριμα μαύρα φραγκοστάφυλα, ενώ η απαλή νότα της άγριας φράουλας προσθέτει γλυκύτητα. Φυλλώδης βιολέτα πηγάζει μέσα από την ποώδη βλάστηση. Η καταπράσινη και χυμώδης αίσθηση είναι διάχυτη στον αέρα παρασύροντας σε πιο βαθιά μέσα στον κήπο.

 

Wild  Strawberry: Γλυκιά και τρυφερή η μυρωδιά της κάνει την αγριοφράουλα μια απ΄τις «τροφές της ευτυχίας»! Περιέχει ουσίες που έχουν παρόμοια χημική σύσταση με πασίγνωστο αντικαταθλιπτικό κι επιδρά στον εγκέφαλο βελτιώνοντας την διάθεση μας. (το ψεκάζεις και χαίρεσαι με τη μία!)

 

Parsley Μαϊντανός: Η πιπεράτη μυρωδιά και τα αιθέρια έλαια του διατροφικού αυτού θησαυρού έχουν ανεκτίμητες δράσεις και ιδιότητες. Τονωτικές, διεγερτικές, κατευναστικές, εξισορροπητικές και …. (να το πάλι) ενυδατικές και καλλυντικές για μια υγιή, ζωντανή και σφριγηλή επιδερμίδα.

 

 

 

Το Άρωμα Nasturtium & Clover

 

Το δροσερό τριφύλλι και η πιπεράτη ρόκα γίνονται πιο φρέσκα και ζωντανά με το αφρώδες λεμόνι. Άνθη από νεροκάρδαμο στον πυρήνα, περιπλέκονται με πέταλα γιασεμιού. Στο τελείωμα του, το υπέροχο βετιβέρ βυθίζει το άρωμα σε μια εθιστική θέρμη.

 

Nasturtium: Είναι το γνωστό μας Νεροκάρδαμο ένα από τα αρχαιότερα βότανα που κατανάλωσε ποτέ ο άνθρωπος. Ήταν γνωστό για τις ανεκτίμητες ιδιότητες του στην Αρχαία Περσία, την Ρώμη και την Ελλάδα, όπου o Διοσκουρίδης το ονόμαζε Σισύμβριον. Τονώνει και αποτοξινώνει.

 

Clover: Το πολύτιμο τριφύλλι ή αλφάλφα ήμηδική, είναι από τα πιο ευεργετικά βότανα. Το άρωμά του θυμίζει άχυρο και είναι πιο ευδιάκριτο όταν το φυτό ξεραθεί. Τα φύλλα του έχουν σχήμα οβάλ και τα άνθη του είναι κίτρινα ή λευκά με μια γλυκιά μυρωδιά και ένα είδος γύρης κατάλληλη για μέλι. Όταν ξεραθούν έχουν πιο έντονο άρωμα, που οφείλεται στην κουμαρίνη.Ηρεμεί από την υπερένταση, τονώνει τα νεύρα, σώζει από την αϋπνία, αποτοξινώνει.

 

 

Το Άρωμα Carrot Blossom & Fennel

 

Φινέτσα και κέφι, η πρώτη εντύπωση που αφήνει το ώριμο καρότο σε συνδυασμό με το φρέσκο μάραθο αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις αφήνοντας μια διακριτική νότα. Ρόδα και πορτοκαλί λουλούδια αναμειγνύονται με την γήινη γλυκύτητα του καρότου, ενώ η κομψότητα της ίριδας αφήνει ένα αξέχαστο τελείωμα.

 

Carrot Blossom: Άλλο ένα φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες που με την γλυκιά ευωδιά και την γύρη του τραβάει τις μέλισσες, στην παραγωγή ενός ποιοτικού μελιού. Τα άνθη του καρότου μυρίζουν λίγο και σαν φρεσκοκομμένα πριονίδια, πιπεράτα, γήινα, λίγο ξινά, καθαρά, αναζωογονητικά κι ευδιάκριτα σαν φρεσκοκομμένο χορτάρι.

 

Fennel: Το μάραθο ή φινόκιο είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό και γευστικό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το αιθέριο έλαιο του περιέχεται στο μυθικό ποτό αψέντι! Ηρεμεί, χαλαρώνει αλλά είναι κι ένα εξαιρετικό διεγερτικό κι αφροδισιακό!

 

 

Το Άρωμα Lavender & Coriander

 

Το αναζωογονητικό μίγμα της Αγγλικής και της Γαλλικής λεβάντας ανοίγει τις αρωματικές του πύλες προσελκύοντας το εντυπωσιακό άρωμα του κόλιανδρου. Το γήινο φασκόμηλο εμβαθύνει το άρωμα του με μια φυσική ξυλώδη νότα. Τέλος, η απρόσμενη ζεστασιά του καρπού τόνκα προσδίδει βάθος και αισθησιακή ισορροπία στον εξαιρετικό του πλούτο.

 

Coriander: Θεσπέσιο αρωματικό μπαχαρικό ο κόλιανδρος με ενδείξεις, ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν από το 5.000 π.Χ., καταπολεμά το άγχος, τη νευρικότητα, την κόπωση, την αυπνία, την ημικρανία… Πικάντικος και πιπεράτος, εξωτικός και μυστηριώδης.

 

Lavender: Έχουμε πει τόσα για την λεβάντα εδώ http://beautyblog.gr/2016/02/05/fisikes-sintages-levanta-mia-monadik/ …. Αναντικατάστατη, μοναδική, ευωδιαστή, χαλαρωτική, ταξιδιάρικη, ονειρική…

 

 

Ε,νομίζουμε ότι τώρα, θα επιλέξετε πολύ πιο εύκολα.

 

 

 Stella, Τζούλια

 

 

24 Σχόλια
  1. Μα η άνοιξη είναι πράσινη και τα jo malone την κάνουν κατάπράσινη!!! Είμαι περίεργη να τα μυρίσω .. άλλη μια φορά μας εκπλήσσει αυτή η εταιρεία.. ευχαριστούμε για το αναλυτικό άρθρο, φιλάκια πολλά ❤

  2. @Τζένη Κι εμένα με εκπλήσσει πάντα η Jo Malone! Είναι ανατρεπτική ιδέα να χρησιμοποιούνται βότανα και δη όχι τα συνηθισμένα, αυτά που λίγο πολύ χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρωματοποιια, αλλά βότανα που δεν συνηθίζεται για τις ιδιότητες τους. Είναι μια νέα διάσταση αυτή για το άρωμα. Ευεξία από κάθε άποψη!

  3. Καλημέρα!!!
    @Τζουλια.Τζουλια μου βάλε και εμένα στην παρέα!!!λατρευω το στυλ της !!!μακαρι να ειμαι και εγω έτσι!!
    Τα αρώματα με την πρώτη ευκαιρία θελω πολυ να τα μυρισω!!!Πιστευω οτι θα με καταπλήξουν!!!
    Φιλακια

  4. @SofiaT Εσενα θ΄αφήσουμε απ΄έξω Σοφάκι μου? Μαζί θα τα ξεδιαλύνουμε τα βότανα και θα φτιάχνουμε τα ματζούνια της αιωνιας νεότητας!
    @Litsa…. τα καλά και συμφέροντα έτσι? 😉 ελπίζω μέχρι τότε ν΄αντέχει το σηκώτι μας…..

  5. @Stella.Stella μου και μόνο που το φαντάζομαι αυτο!!!μου εφτιαξες την μέρα!!!!
    Για το κρασακι μην ανησυχείτε θα έχουμε φτιάξει ενα δικό μας με βότανα και αυτο!!!χαχαχαχαχ

  6. Τι όμορφες μυρωδιές! Νομίζω όμως κορίτσια μου γλυκά και αγαπημένα, ότι τώρα είναι που δεν μπορούμε να διαλέξουμε! Το ένα καλύτερο από το άλλο. Η κυρία δε εξαιρετική! Μόνο που την βλέπεις στη φωτογραφία, σου βγάζει θετική ενέργεια και σκέψεις. Να έχουμε μια υπέροχη εβδομάδα!

  7. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Προτείνω να διαλέξουμε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες μας αυτης της εποχής (αφου δεν μπορούμε να τα πάρουμε όλα…. σνιφ, σνιφ…)Εγω ας πούμε θα διάλεγα Lavender & Coriander, γιατί εχω ανάγκη χαλάρωσης και καλού ύπνου….. βέβαια και το Nasturtium & Clover θα ήταν ιδανικό γι΄αυτη την περίπτωση… και μια Wild Strawberry επίσης, τώρα που το σκέφτομαι…. Αστα! Μπλέξαμε Αλεξάνδρα μου! 😉

  8. kalispera agapimena mou bbgirls!!!
    ti yperoxes myrodies poly thelo na ta myriso!!
    @Stella eisai monadiki!!! filakiaaaa

  9. @Γειά σου Νάνσυ μου! Χρόνια Πολλα και πάλι!

  10. Καταπληκτική συνεργασία!! Εννοώ Στέλλα και Τζούλια φυσικά!! Κι εγώ τα κρασιά συγκράτησα πιο πολύ από το ποστ αλλά και το strawberry & parsley – εξαιρετικός συνδυασμός!Φυσικά οι παρουσιάσεις των νέων αρωμάτων έγιναν σε διάφορες πόλεις εδώ στους κατά τόπους βοτανικούς κήπους – διότι η κάθε πόλη έχει τουλάχιστον από έναν και όλοι είναι απλά καταπληκτικοί – όταν (λέω όταν και όχι αν) έρθεις Στελλα μου θα οργανώσω τουρ σε κήπους και φυτώρια να σε πάω να ευχαριστηθείς πράσινο και βότανα! (εννοείται ότι θα πάμε και για κρασί – champagne κλπ) Σε έπεισα ή όχι ακόμη?

  11. @MariaA Νομίζεις δεν είμαι πεπεισμένη? Ειδικά τώρα που “ανοίξιασε”? Και στους βοτανικούς να με πας… και στα πάρκα… και στα drugstores με τα ανατολίτικα λάδια και φυσικά θα καταλήξουμε για κρασιά στου … θείου Χάρρυ… 😉

  12. Άντε λοιπόν τώρα που “ανοίξιασε” λίγο πριν, λίγο μετά το Πάσχα (το Ελληνικό) να κλείνουμε κανένα εισιτηριάκι!! Είναι και φτηνά τότε (έκλεισα τον Απρίλιο να πάω Θεσσαλονίκη να δω μανούλα με 60 λίρες). Ε?!?!? 🙂

  13. Πολύ ωραίο το άρθρο, μπράβο σας, κορίτσια! Να πω την αμαρτία μου (αν και δεν ξέρω πώς έτυχε αυτό), δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από Jo Malone, το σκεφτόμουν τις προάλλες. Μάλλον θα κάνω την αρχή τώρα, τα δύο τελευταία αρώματα μου έκαναν κλικ!
    Υ.Γ. Πάρτε με και εμένα μαζί σας, κορίτσια! Θα απολαμβάνω ήσυχα το κρασί μου και δε θα σας ενοχλώ με ερωτήσεις!

  14. Η jo malone φτιαχνει αρωματα για layering. Τρελαινομαι να ξεκαζω 2 διαφορετικά γιατί νιώθω σαν αρωματοποιός

  15. Κάτι μου έκανε το Carrot Blossom & Fennel,νομίζω ότι δεν υπαρχει περιπτωση ετσι και το βρω να μην το δοκιμάσω..όπως να ξέρετε ότι είμαι open στο να δοκιμάζω γεύσεις από το μοναδικό ποτό που λατρεύω,το κρασάκι 😉

  16. Καλησπερα Σε μενα εφτασαν μυρωδιες φρεσκιες Παντα μου αρεσαν τα αρωματα που ειχαν κατι το φρεσκο δροσερο καθαρο Σαν να βγηκες απο το μπανιο Οσο για το κρασι σε ολες θα αρεσε να το πιναμε καλοκαιρι σε μια παραθαλασια ταβερνα Καλη εβδομαδα

  17. @όλες: Jo Malone VS Κρασί = Ισοπαλία.

    Έτσι είναι τα σωστά bb girls!

    Το ραντεβού έχει ήδη κλειστεί για μετά από 40 χρόνια. Έξοχα! Έξοχα!

  18. τι όμορφα αρώματα είναι αυτά;;;από βότανα, λουλούδια, φρούτα, τρελαίνομαι!!!!
    εννοείται ό,τι θα επιλέγουμε αρώματα μορφωμένες και προετοιμασμένες!! Πως;; Έτσι;; Χωρίς γνώσεις;;; Δεν επιτρέπεται σε ένα κορίτσι Bb!!

  19. Με κλειστά μάτια παίρνω ένα Sorrel & Lemon Thyme και φεύγω. Φιλιά bb girls!

  20. Η περιγραφή για τις γιαγιούλες του bb ήταν τέλεια!Περιμένω να πάω Θεσσαλονίκη και να δοκιμάσω αρώματα στο stand της jo malone.Περίμενα κανένα μήνυμα για εκπτωσούλα αλλά ατύχησα.Πόση ώρα ή καλύτερα πόσες μέρες να αφιερώσω Τζούλια μου;

  21. @marianna: Αν είμασταν μαζί και είχαμε και την MariaA, σίγουρα μέρες!! χαχαχχα!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.