Πράσινο Τσάι: φυσικές συνταγές ομορφιάς

green-tea-beauty-open

 

 

Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο κορυφαίο αντιγηραντικό κι αντιρυτιδικό προϊόν. Είναι κι ένα από τα κορυφαία όπλα της φύσης ενάντια στη φωτογήρανση.

Οι Ασιάτισσες έχουν πάντα στην τσάντα τους ένα μπουκάλι με πράσινο τσάι, το παραδοσιακό ενυδατικό αντιοξειδωτικό σπρέι, το οποίο χρησιμοποιούν κάθε στιγμή για την τόνωση του δέρματος μετά τον καθαρισμό, αντί για τονωτική λοσιόν, ως mist για σετάρισμα του μακιγιάζ στο τελείωμα, αλλά και για την ανανέωση του στη διάρκεια της μέρας.

 

Το χρησιμοποιούν επίσης για να κρατούν το δέρμα νωπό, πριν την εφαρμογή της κρέμας τους και για να απορροφάται καλύτερα.  Ούτως ή άλλως σε αντίθεση με εμάς τις δυτικές, που απλώνουμε την κρέμα υπό τύπου μασάζ στο πρόσωπό μας, οι Ασιάτισσες την απλώνουν με ελαφριά χτυπηματάκια, ξεκινώντας από τον λαιμό και προχωρώντας προς τα πάνω. Έτσι, διεγείρουν την μικροκυκλοφορία και μέσω της υπεραιμίας, ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας του δέρματος. Το πράσινο τσάι τις βοηθάει σε αυτή την διεργασία και στην βαθύτερη απορρόφηση της κρέμας τους.  Το ασιατικό evian δηλαδή κι ακόμα περισσότερο…
Το πράσινο τσάι είναι ένας πραγματικός θησαυρός είτε με τη μορφή ροφήματος, που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και καθυστερεί τα σημάδια του γήρατος, είτε ως ενεργό καλλυντικό συστατικό. Οι κατεχίνες του με κορυφαία την επιγαλλοκατεχίνη, δρουν ως αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν τη διάσπαση του κολλαγόνου.  Θωρακίζουν επίσης το δέρμα ενάντια στις φθορές του χρόνου και τις ρυτίδες. Η επιγαλλοκατεχίνη θεωρείται διακόσιες φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε στη δυνατότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες.  Γνωρίζοντας πλέον, ότι οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν ζημιά και στα υγιή κύτταρα μειώνοντας τον αριθμό τους, με τη συστηματική χρήση του πράσινου τσαγιού μειώνουμε τόσο τις ρυτίδες, όσο και τα υπόλοιπα σημάδια γήρανσης και φθοράς του χρόνου.

 

Μειώνει τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες του δέρματος,  βοηθάει στην μείωση και την επούλωση της ακμής, είναι αντισηπτικό, ενώ βοηθάει επίσης πολύ στην ενδυνάμωση των μαλλιών και την τριχόπτωση.

 

 

green-tea-2

 

 

Λάδι… καμέλιας από πράσινο τσάι!  Ένα ανεκτίμητο συστατικό ομορφιάς και αντιγήρανσης.

 

Εδώ κάπου μπερδευτήκαμε έτσι; Τι σχέση έχει η καμέλια και το πράσινο τσάι; Το λάδι καμέλιας ένα από τα κορυφαία φυτικά έλαια βάσης, αυτό το ανεκτίμητο συστατικό ομορφιάς για το δέρμα και τα μαλλιά μας, προέρχεται από το διάσημο ιαπωνικό δέντρο του πράσινου τσαγιού (Camellia Sinensis) και συγκεκριμένα από το ενεργό συστατικό που περιέχουν οι σπόροι του φυτού. Προσωπικά λατρεύω το λάδι καμέλιας! Το θεωρώ ένα από τα αναντικατάστατα και θρεπτικότερα έλαια της αρωματοθεραπείας και το χρησιμοποιώ σε πολλά προϊόντα των Stella’s Recipy με κορυφαία την 24ωρη κρέμα Japanese Garden της σειράς All Time Classic, που πήρε έτσι και το όνομα της.

 

Είναι ένα ελαφρύ λάδι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Α και ελαϊκά οξέα Ω3, με σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β1,B2,B6, Ε και ιχνοστοιχεία, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Στην Ιαπωνία το λάδι καμέλιας παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των μαλλιών και των νυχιών, αλλά είναι και ένα από τα δυο μεγάλα μυστικά ομορφιάς των γυναικών.  Το δεύτερο επιφυλάσσομαι να σας το αποκαλύψω σύντομα…

 

Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, αναπλάθει και αναδομεί, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει. Η απόλυτη συμβατότητα του με τη φυσική δομή του δέρματος, το κάνει να απορροφάται σχεδόν αμέσως.   Δρα ρυθμιστικά στους σμηγματογόνους αδένες και στο μεταβολισμό των κυττάρων, ηρεμώντας τα ξεσπάσματα της ακμής και ταυτόχρονα προλαμβάνει τη δημιουργία της.  Σε ερεθισμένο δέρμα ανακουφίζει από τις κοκκινίλες και τις δερματικές διαταραχές.

 

Είναι ωστόσο ένα εξαίσιο αντιγηραντικό και αντιρυτιδικό έλαιο, θρεπτικό και υψηλά αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Τόσο αγνό και ελαφρύ που μαζί με το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φροντίδα των μωρών και των νηπίων, ως ένα πολύ καλό λάδι μασάζ ή λάδι μπάνιου.  Mε την προσθήκη αιθέριων ελαίων γίνεται ένα υπέροχο λάδι σώματος που ενυδατώνει βαθιά και μειώνει τις ραγάδες.

 

Είναι ακόμα ένα από τα καλύτερα έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα μαλλιά σας, είτε ως μάσκα είτε για μετά το λούσιμο, γιατί αναδομεί τις άκρες των σπασμένων μαλλιών και αντιμετωπίζει την φθορά τους από βαφές, περμανάντ και χημικές φθορές. Καταπολεμά επίσης την ξηροδερμία και την πιτυρίδα.

 

Εύκολες καθημερινές συνταγές ομορφιάς με πράσινο τσάι.

 

 

green-tea-infusion

 

 

Το Green Body & Face Mist για ενυδάτωση, επανόρθωση, σύσφιξη, τόνωση

 

Φτιάξτε εύκολα ένα body mist που θα περιέχει ένα μέρος εκχύλισμα από πράσινο τσάι (το φτιάχνετε όπως το πόσιμο, το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά) ένα μέρος από ένα καλό, καθαρό βιολογικό ανθόνερο όπως λεβάντα ή καλέντουλα κι ένα μέρος από επίσης καθαρή, πιστοποιημένη βιολογική αλόη.  Τώρα τον χειμώνα θα σας ενυδατώσει ανάλαφρα, ειδικά για όσες από σας δεν αγαπάτε τις κρέμες και τα γαλακτώματα. Θα σας τονώσει αλλά και θα σας χαλαρώσει.  Επιπλέον η λεβάντα, θα σας χαρίσει την απαραίτητη αντιιική και αντιμικροβιακή προστασία.

 

Το καλοκαίρι μην το αφήστε στην άκρη, θα γίνει το απαραίτητο body mist για κάθε στιγμή στην παραλία, αλλά και για την ταλαιπωρημένη και περισσότερο εκτεθειμένη στον ήλιο επιδερμίδα, όπως κι ένα υπέροχο δροσιστικό τονωτικό τις πιο ζεστές μέρες.

 

Μην διστάσετε να το κρατήσετε στο ψυγείο, όσο κι αν η ιδέα τον χειμώνα σας απωθεί. Θα πετύχετε δυο τινά: Σύσφιξη σε όλο το σώμα. Σύσφιξη και τόνωση ειδικά στην περιοχή του στήθους.  Επιπλέον, δεν θα κινδυνέψει να αλλοιωθεί ως φρέσκο προϊόν χωρίς συντηρητικά.  Γενικότερα για να αποφύγετε οποιαδήποτε αλλοίωση θα φτιάχνετε μικρή ποσότητα κάθε φορά, η οποία θα διαρκεί 4-5 μέρες.  Σε ένα μπουκάλι θα προσθέτετε κάθε φορά λίγο και από τα τρία συστατικά (π.χ 10 ml από το καθένα) και μόλις το χρησιμοποιείτε θα φτιάχνετε καινούργιο.

 

Με τον ίδιο τρόπο το mist μπορεί να γίνει η απόλυτη ενυδατική, καταπραϋντική και αντιρυτιδική λοσιόν πριν την εφαρμογή της κρέμας σας και μετά τον καθαρισμό του προσώπου.

 

Τα μαγικά green tea lift boost παγάκια

 

Φτιάξτε τα μαγικά lift boost παγάκια! Με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε,  εκχυλίστε πράσινο τσάι και στη συνέχεια αφού κρυώσει το τοποθετείτε σε παγοθήκες.  Περνάτε το παγάκι στην περιοχή του προσώπου, των ματιών, στο τόξο των φρυδιών, στο περίγραμμα, στο λαιμό, στο ντεκολτέ κι όσο αυτό λιώνει εσείς έχετε το τέλειο lift boost!

 

Aντιμετωπίστε μαύρους κύκλους, πρηξίματα, σακούλες, την κούραση και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, αλλά κάντε με αυτόν τον τρόπο κι ένα τέλειο boost για σύσφιξη και τόνωση του προσώπου και του περιγράμματος, πριν την βραδινή σας έξοδο.  Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιήστε το παγάκι στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ αλλά και περιμετρικά του στήθους.  Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, αν υιοθετήσετε τακτικά τη συνήθεια!

 

green-tea-for eyes

 

 

Το Green tea Scrub για το σώμα και το πρόσωπο

 

Αναμείξτε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού που έχει κρυώσει με λάδι καμέλιας ή τζοτζόμπα και χοντρό αλάτι Ιμαλαίων και θα έχετε το τέλειο ενυδατικό scrub για το χειμώνα σε ότι αφορά την ενυδάτωση, αλλά και την καταπολέμηση των ραγάδων. Αν το αλάτι Ιμαλαίων το αντικαταστήσετε με λεπτόκοκκο, τότε θα έχετε ένα εξίσου αποτελεσματικό scrub για το πρόσωπο.

 

Η Green tea Glow Mask σας

Φτιάξτε την πιο εύκολη και αποτελεσματική μάσκα λάμψης και βαθύ καθαρισμού της επιδερμίδας, αναμιγνύοντας εκχύλισμα πράσινου τσαγιού με 10ml αλόη και 10 ml λάδι καμέλιας και με σκόνη ρασούλ ή ροζ αργίλου, τόσο όσο για να γίνει μια παχύρευστη λάσπη.  Προσθέστε δυο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάγκ υλαγκ για αντιρυτιδική δράση. Αφήστε όσο να στεγνώσει και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

 

green-tea-mask

 

 

Λαμπερά μαλλιά χωρίς πιτυρίδα

Μετά το τελευταίο λούσιμο ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με εκχύλισμα από πράσινο τσαι. Άφησε το να δράσει για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

 

Το Green tea στοματικό διάλυμα

Το πράσινο τσάι μειώνει την οξύτητα στη στοματική κοιλότητα, χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση του. Αντικαταστήστε το στοματικό διάλυμα με πράσινο τσάι μία φορά την ημέρα για να καταπολεμήσετε τα μικρόβια, την κακή αναπνοή και ειδικά αυτή που αναπτύσσεται στους καπνιστές.

 

 

Sayōnara bb girls!

 

Stella

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

17 Σχόλια
  1. Konnichi wa

    @Stella ζωγραφίσεις πάλι!! Δεν γνώριζα οτι το λαδι Καρέλιας προέρχεται απο το πράσινο τσάι!
    Μένω έκπληκτη!! Μπορώ να πω οτι όσες φορές το ¨εχω δοκιμασει μέσα σε κάποιο προϊόν μου
    εχει ταιριάξει απόλυτα! Τελευταία είχα λουστεί με ενα σαμπουαν απο την σειρα elvive αν και
    όσα ειχα δοκιμασει δεν μου ταίριαζαν αυτο το συγκεκριμένο με εξέπληξε!! Βέβαια οταν διάβασα
    τα συστατικά ανακάλυψα οτι περιέχει λαδι καμέλιας!!
    Σίγουρα θα φτιάξω το face mist με την αλόη&πρασινο τσάι!!

  2. @SofiaT Σ΄ευχαριστώ Σοφάκι μου, έτσι είναι με τα φυσικά κι αιθέρια έλαια. Υπάρχουν πολλά (ευτυχώς) με εκπληκτικές ιδιότητες, αλλά κάποια μας ταιριαζουν περισσότερο από άλλα, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αυτά που δεν ταιριάζουν σε μας είναι χειρότερα. Τωρα βέβαια η πσοσόστωση των φυτικών κι αιθέριων ελαίων που βλέπετε να περιέχονται σε ένα συμβατικό προιον, είναι πάντα τόσο απειροελάχιστη και καλύπτεται σε τετοιο βαθμό από τα χημικά πρόσθετα, γλυκερίνες, συντηρητικά κ.λ.π που κάπου χάνονται και οι ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού συστατικού.

  3. @Stella μου δυστυχώς το γνωριζω προσθέτουν ενα φυτικό συστατικό για κράχτη!!! Και μετα η λίστα
    ειναι ενα σωρό χημικά!!!

  4. Εχω ήδη φτιάξει τα lift boost παγάκια και όταν παγώσουν θα κάνω το δικό μου μίνι lift στο σπίτι! Αυτή η συνταγή κόλλησε στην πόρτα της κατάψυξης! 😉

  5. @MARYL Πότε πρόλαβες καλέ??? Αναμένω εντυπώσεις, έτσι? 😉

  6. @Stella:χαχαχα,με το που διαβασα το άρθρο και είχα ετοιμο το τσαγάκι μου για το λαιμό,καθησα και γέμισα 3 ατομικές παγοθήκες που είχα και μετά εγραψα.Νομίζω τώρα έχουν σχεδόν παγώσει,αλλά επειδή φεύγω για δουλειά θα το κάνω το βραδυ.

  7. Με σκέτο πράσινο τσάι εννοώ χωρίς λάδι καμέλιας..πού να το έβρισκα 😉

  8. @Maryl ε… καλά! Καλύτερα να το κάνεις το βράδυ. Αν θες τη γνωμη μου καθάρισε καλά το πρόσωπο σου, κάνε και μια μάσκα καθαρισμού, βαλε το παγάκι και στη συνέχεια κρεμούλα και νάνι…. Γράψε μας αυριο εντυπώσεις!
    Φιλιαααα

  9. @Maryl Τα παγάκια μόνο με τσάι γίνονται, έτσι κι αλλιώς.

  10. Αγαπημένο πράσινο τσάι και αγαπημένη Στέλλα,το mist και τα παγάκια νομίζω ότι θα μου ταιριάξουν πολύ!Οχι ότι και τα άλλα δεν μου αρέσουν,πχ. το scrub φαίνεται όλα τα λεφτά!

  11. @marianna Αναμένουμε και από σενα αγπημένη μας τις εντυπώσεις. Φιλιά πολλά!

  12. @Stella: Αυτές οι γιαπωνέζες.. απίθανες.. μου άρεσε τόσο πολύ η αρχή του post το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα. Όσο για τις at home συνταγές ομορφιάς- δεν έχω λόγια!

  13. @Maryl: Ε,βέβαια αγαπημένη μου, με τη Stella, γέμισε η ντουλάπα μας, ας αρχίσουμε να κολλάμε και στην κατάψυξη!

    (Metropolitan ε; Καθόλου άσχημα δεν μου ακούγεται το τρίκλινο, αλλά αν και πρέπει άμεσα να τις βγάλω, ακόμα δεν το έχω πάρει απόφαση..)

  14. Αυτό για το λάδι καμέλιας ούτε που το φανταζόμουν,αλλιώς το είχα στο μυαλό μου.Μπράβο για άλλη μια φορά Στελλίτσα μου 🙂
    Μουτςς

  15. @Litsa Οντως ξεγελάει Λιτσάκι μου. Βλέπεις το όνομα παραπέμπει στο φυτό camelia sinensis, οπότε αναποφευκτα σκέφτεσαι το λουλούδι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.