Cook Book! Ένα βιβλίο Μαγειρικής.

ec3c5f642324e7f42ef167fd6791df05

 

 

Λοιπόν, την ξέρετε την παροιμία, “μεγάλη μπουκιά, να τρως, μεγάλη κουβέντα να μη λες;” Αυτό έπαθα εγώ προσφάτως  και τάχιστα θα σας εξηγήσω το λόγο.

 

Σε πρόσφατο επαγγελματικό ταξίδι, όπου όταν βρισκόμαστε όλες παρέα ανταλλάσσουμε πολλά και διάφορα, ήρθε η συζήτηση και στο γράψιμο και στην «ανασκαφή» των θεμάτων και στην έμπνευση, ειδικότερα όσων από εμάς έχουμε και λειτουργούμε καθημερινά digital μέσα, με συνεργάτες μεν, αλλά χωρίς το προσωπικό των πολλών ατόμων που έχουν τα μεγάλα portals που ανήκουν σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους,  δε.

 

Κάποια στιγμή λοιπόν, μια αγαπητή φίλη και συνάδελφος απευθύνει το λόγο και σε μένα λέγοντάς μου «καλά εσείς δεν ξανα- δημοσιεύετε ποτέ, κάτι που έχετε ξαναγράψει πριν χρόνια όταν ας πούμε η εβδομάδα σας είναι πολύ φορτωμένη; Είναι κάτι που συμβαίνει και πολύ και συχνά και σου λύνει κάπως τα χέρια.»

 

“Τρελάθηκες;” Της απάντησα εγώ. «Να δώσουμε στα bb girls, ξαναζεσταμένο φαγητό;” Ποτέ! Προτιμώ να μην υπάρχει τίποτα στο bb παρά να κάνουμε κάτι τέτοιο.» (και μεταξύ μας, δεν είχε και τόσο άδικο η συνάδελφος. Κάποια generic άρθρα, μπορούν να ξανα-ανέβουν και να διαβαστούν και από νέες αναγνώστριες γιατί άντε να τα βρουν στον κυκεώνα των 7 ετών, αλλά και πάλι είναι κάτι που δεν έχουμε κάνει ποτέ)

 

σημ. Νο 1: Να η μεγάλη κουβέντα της παροιμίας που σας έλεγα και συνεχίζω.

 

 

Πριν λίγες μέρες ο κύριος Ρωμανός, αφού ήρθε από το σχολείο και κάναμε την γνωστή ιεροτελεστία – βγάζω-παπούτσια- πλένω-χέρια-πίνω-χυμό-ανοίγω-τσάντα, έβγαλε και την ζελατίνα των ανακοινώσεων του σχολείου. Μου δίνει λοιπόν την ανακοίνωση για να διαβάσω εγώ πεταχτά τον τίτλο  “On cuisine?” και μετά το υπόλοιπο φιρμάνι, όπως το βλέπετε και εσείς παρακάτω.

 

 

cook-book-

 

 

Το αγαπητό σχολείο μας ζητάει να στείλουμε συνταγές για φαγητά ή γλυκά έως τις 15 Νοεμβρίου γραμμένα με χιούμορ (!) και φωτογραφημένα κιόλας (!) για να γίνουν ένα μικρό βιβλίο μαγειρικής, το οποίο θα πουληθεί στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου από τα παιδιά της Δ’ Δημοτικού  και τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Μου έρχεται ζαλάδα προς στιγμήν – “όλα τα είχα αυτό τον καιρό, μόνο αυτό μου έλειπε τώρα, να μαγειρεύω, να κάνω food styling και να φωτογραφίζω”- σκέφτηκα (διότι αν είναι να κάνω κάτι με πιάνει η τελειομανία- αλλιώς δεν το κάνω καθόλου). Η οποία ζαλάδα όμως,  δεν κράτησε πολύ διότι θυμήθηκα ότι πέρυσι είχα λάβει δεκάδες συνταγές από τα αγαπημένα μου bb girls, για ένα digital tea party! Και με φωτογραφίες κιόλας!

 

Με λίγα λόγια όχι απλά είμαι έτοιμη, αλλά αν θέλουν μπορούν μόνο από μένα -δηλαδή εσάς- να το φτιάξουν το βιβλίο!

 

Χοροπήδαγα από χαρά σας λέω!

 

Και έτσι σήμερα για πρώτη φορά στα χρονικά το σημερινό post είναι αφιερωμένο σε κάτι που έχουμε ανεβάσει και στο παρελθόν, δηλαδή κάποιες από τις δικές σας συνταγές μαγειρικής, για να τις ξαναθυμηθούμε, γιατί όχι;

 

Σημ 2: Να και  η «μεγάλη μπουκιά» της παροιμίας που σας έλεγα.

 

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Την περασμένη Κυριακή ήμασταν όλες οι μαμάδες  μαζεμένες  σε παιδικό πάρτι συμμαθήτριας – ναι, έχουμε ήδη ανοίξει τη σαιζόν.  Ενώ συζητούσαμε περί ανέμων και υδάτων λέει μια μαμά τρεμάμενη «Κορίτσια, λάβατε αυτή την ανακοίνωση για τις συνταγές μαγειρικής; Τι θα κάνετε;” Αρχίζουν να μιλάνε όλες μαζί (φυσικά το έλαβαν) και εγώ μες στην καλή χαρά απάντησα «Εγώ κυρίες μου έχω περί τις 25 συνταγές, σπιτικές, απίθανες, γραμμένες με χιούμορ ΚΑΙ κάποιες φωτογραφημένες. Εσείς πάλι δεν ξέρω τι θα κάνετε…»

 

Τρελάθηκαν οι μαμάδες και δεν ξέρω πως έγινε, από εδώ το είχαμε, από εκεί το είχαμε, αυτή τη στιγμή έχω λάβει αρκετά emails από αγαπητές μαμάδες της τάξης που θέλουν και εκείνες μια bb girls συνταγή.  Ε, και λέω να μη τους χαλάσω το χατίρι αγαπημένες, να τους δώσω κάποιες συνταγές σας και να φανώ μεγαλόκαρδη και γενναιόδωρη – αν μου το επιτρέπετε φυσικά. (καθώς εδώ μιλάμε για τα μαγειρικά σας δικαιώματα)

 

Και επειδή ξέρω εκ των προτέρων την απάντησή σας, σας ευχαριστώ πολύ αγαπημένες μου για την συμβολή σας στο Ecole des Ursulines Cook Book X- mas 2016 και αν πέσει ποτέ στα χέρια σας κάποιο αντίτυπο της Δ’Δημοτικού, ψάξτε γιατί θα βρείτε και εσάς μέσα. Σώσατε και εμένα και κάποιες ακόμα μαμάδες.

 

Όσο για  την παροιμία, όπως καταλάβατε και μεγάλη κουβέντα είπα και μεγάλη μπουκιά έφαγα.

 

Απολαύστε τώρα ξανά εδώ, κάποιες από τις συνταγές που εσείς οι ίδιες γράψατε.

 

 

tumblr_maslarOEcp1rya2qqo1_500

 

 

 

Καλή Κυριακή!

 

 

 

15 Σχόλια
  1. Κι έλεγα ότι δεν θα ανοίξει ξανά το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Τέλος πάντων… Ωραία ιδέα, αν και επιβαρυντική για το πρόγραμμα των γονιών.
    @Julia, αν είναι να ξαναζεσταίνεις φαγητό και να το στολίζεις τόσο όμορφα με νέα στοιχεία, να το κάνεις συχνά.
    Καλή Κυριακή!!!

  2. Καλημέρα!!!
    @Ju μου εχει συμβεί το ίδιο και μάλιστα 2 φορές μια για το σχολείο και μια για το φροντιστήριο αγγλικών
    και οι δυο είχαν ζητήσει (αγαπημένες συνταγές που φτιάχνει η μαμά!!) εδώ τωρα για εμένα με πιάνουν
    τα γέλια! Διότι ενώ μαγειρεύω σχεδόν τα παντα και αγαπάω να δοκιμάζω πολλές νέες συνταγές! Παντα μα
    παντα τις παραποιώ!!!! Ποτέ δεν φτιάχνω για δεύτερη φορά την ίδια ακριβώς συνταγή!! Όσο και πετυχημένη να ειναι παντα θα προσθέσω η θα αφαιρέσω κάτι!!! Βέβαια αυτο μπορει να σου βγει σε καλο
    η να σου χαλάσει τελείως το αποτέλεσμα!!
    Έτσι οταν ήρθε η ώρα και έπρεπε να δώσω μια συνταγή είχα παγώσει πραγματικά !Οχι γιατι δεν ήξερα τι να γράψω αλλα γιατι όσες συνταγές είχα αρχειοθετημενες (καλα στο Pinterest γίνεται χαμός!!!)τις είχα ολες πειράξει!!!
    Υ.Γ τελικά δεν ειναι κακιά η ιδέα (του ξαναζεσταμενου φαγητού)!! Οταν το ζεστανεις σωστά και προσθέσεις νεα στοιχεία γίνεται άριστουργημα!!!

  3. @Amalia &SofiaT: Καλημέρα αγαπημένες! Α, κατάλαβα… Κατι ξέρετε γι αυτό το “σχολικό” cook book.. Εγώ πάλι, πρωτη φορα το άκουσα φέτος, αλλα είπαμε: εχω τα bb girls και σώθηκα!

  4. Μπορει να μην ειχα στειλει συνταγη αλλα αν ειχα στειλει θα συμφωνουσα… Επισης πολυ ωραια η ιδεα του σχολειου για το μπαζαρ τους!!! Πολυ θα ηθελα και γω ενα αντιτυπο αραγε πως θα μπορουσα να βρω;;; μου πεφτει και ηΑθηνα 504χλμ μακρια… Καλη τους επιτυχια!!!!

  5. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν και δυστυχώς δεν θα έχω την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την ιδέα σου αλλα επειδή ποτέ δεν ξέρεις , τι μπουκιά θα φάω κάποια στιγμή , σε ευχαριστώ για τη ζωντάνια και το χιούμορ που μου μετέδωσες μαζί με την ιδέα .
    Να το εκδόσεις κιόλας !!!

  6. Καλημέρα bbgirls!!θα συμφωνήσω κ εγώ αν είναι το ξαναζεσταμένο να το σερβίρεις τόσο όμορφα δεν μας πειράζει καθόλου!!! Ωραία ιδέα από το σχολείο δεν την είχα ξανακουσει!!! Φιλάκια πολλά bbgirls!! Να έχετε όλοι μια υπέροχη Κυριακή!!!

  7. Καλημερα. Ειναι ωραιο να εχεις φιλους εστω διαδικτυακους σε σωζουν εκει που δεν το περιμενεις. Ομορφη Κυριακη να εχεις και μην φοβασαι την επαναληψη.Στο σχολειο δεν καναμε συνεχεια επαναληψεις δεν παθαμε τιποτα ισα ισα που τα μαθαμε καλυτερα.

  8. Μισό, μισό κορίτσια!!!! Να συνεισφέρω κι εγώ με κάτι καινούργιο, ολοκαίνουργιο που έφτιαξα την Παρασκευή κι έκτος από πανεύκολο είναι, ότι ΠΙΟ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ μπορείτε να δώσετε για πρωινό άλειμμα στα παιδιά σας και όχι μόνο… Εξαιρετικό και για σας! Το έφτιαξα κατόπιν σουμβουλών της αγαπημένης μου ξαδέλφης Κατερίνας (γιατί φυσικά και δεν υπάρχει παρθενογένεση ούτε στις συνταγές)γιατί αυτη την εποχή ακολυθω΄μια φαρμακευτική αγωγή που μου απαγορεύει κάποιες τροφές και το πείραξα όπως ήταν αναμενόμενο για να το φέρω στα δικά μου μέτρα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς φυσικά, αλλά εγώ σας δίνω την δική μου συνταγή για την πιο τέλεια και αγνή, βιολογική:

    ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΡΕΝΤΑ!
    3 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο
    3-4 κουταλιές της σούπας χαρουπόμελο
    3 κουταλιές της σούπας ταχίνι (εγώ προτίμησα ολικής)
    ¾ φλιτζάνι γάλα (εγώ προτίμησα γάλα αμυγδάλου)αν θέλετε το ζεσταίνετε αλλά δεν είναι και απαραίτητο.
    4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (επειδή αυτό τον καιρό θα είναι σίγουρα παγωμένο θα το λιώσετε μπεν μαρί έτσι όπως είναι με το βαζάκι του και θα πάρετε για χρήση τις 4 κουταλιές. Αυτό θα ξαναπαγώσει αλλά δεν παθαίνει απολύτως τίποτα).

    Τα ανακατεύετε όλα καλά, καλά, το βάζετε σε ένα βάζο και στο ψυγείο. Έχει τέλεια γεύση σοκολάτας, χωρίς να έχει σοκολάτα και η ποσότητα βγαίνει κάπου 500ml.

    Αν το θέλετε ακόμα πιο γλυκό, που δε νομίζω προσθέστε λίγο μέλι.
    Θα προσφέρετε σε όλους γεύση και ενέργεια χωρίς ζάχαρη, χωρίς ίχνος άχρηστης θερμίδας. Μην φοβηθείτε τις θερμίδες, γιατί αυτές είναι χρήσιμες θερμίδες για τον οργανισμό μας που καίγονται. Όλα τα συστατικά τα βρίσκετε πολύ εύκολα σε καταστήματα βιολογικών τροφών (φυσικά να πάρετε βιολογικά έχουν όλη την αγνή και φυσική γεύση) και θα σας κρατήσουν για να το ξαναφτιάξετε άλλες τρεις φορές τουλάχιστον.
    Φωτογραφίες δεν έχω, αλλά o.k who cares….

  9. @Stella: OMG! Τέλεια!! Θα την βάλουμε σιγουρα στο βιβλιο μας!!

  10. Πολυ ομορφη και πρωτότυπη η ιδέα αυτή!!!Θα είμαι περηφανη να δω την παναπλη συνταγουλα μου στο ομορφο βιβλίο σας.

  11. Καταπληκτική η ιδέα του σχολείου,στις εποχές μου μόνο ημερολόγια κάναμε.Ξαναδιάβασα το περσινό ποστ και δεν μου φάνηκε καθόλου ξαναζεσταμένο 😉
    Μουτςς

  12. Τι ωραία, ξαναθυμηθηκαμε τις συνταγές μας!Σε περίπτωση που σου ζητήσουν συνταγές ομορφιάς, θα τους πας κανένα τόμο;

  13. @Μarianna: Χχαχαχ! Τόμο? Τόμους θα πάω, πολύ περισσότερους από έναν με τα σχόλια σας και μόνο!

  14. Χοχοχοχοχο…το θυμάμαι αυτό το dgital tea party!!!
    @Julia, καταπληκτική η ιδέα του σχολείου…είναι αξιέπαινες τέτοιες προσπάθειες….λοιπόν, η πίτσα σε φόρμα cake είναι πάάάάρα πολύ εύκολη συνταγή και προσφέρεται και για φωτογράφηση …αν είσαι λίγο ”ευρηματική”…χαχαχα…φωτογραφίζεις το πριν και το μετά…δλδ,τα leftovers….. κι επειδή -όπως είπε κάποια ψυχή- τα αγαθά copies κτώνται, εννοείται πως θα πεις τα καλύτερα για τις bb βοηθούς σου στην κουζίνα,εεεεε;;;;

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.