Θεραπεία Υαλουρονικού Οξέος.

 

υαλουρονικό-open!

 

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα μας χάνει σταδιακά το λίπος του, το κολλαγόνο, την ελαστίνη, καθώς και το υαλουρονικό οξύ, τα οποία προσφέρουν στο πρόσωπο όγκο και στήριξη.

 

Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται με τον σχηματισμό γραμμών, ρυτίδων, πτυχώσεων αλλά και με την χαλάρωση του δέρματος.

 

Η αισθητική ιατρική παρεμβαίνει σ´ αυτή την φυσική φθορά του χρόνου, με διάφορα ενέσιμα υλικά ώστε να αποκαταστήσει την σφριγηλότητα και την νεανικότητα που έχει χαθεί αποκαθιστώντας μια πιο νεανική και  υγιή εμφάνιση.

 

Αυτή τη στιγμή το πιο διαδεδομένο υλικό πλήρωσης είναι αυτό του υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας γραμμικός πολυσακχαρίτης που υπάρχει παντού στο ανθρώπινο σώμα, όπως στο δέρμα, στα μαλλιά, στις αρθρώσεις, στα νεύρα και στα μάτια.

 

Είναι από τα κύρια συστατικά εκείνου του ιστού που παρέχει δομική στήριξη για όλα τα κύτταρα, ενώ έχει την ικανότητα να δεσμεύει 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ευεργετικό στην αντιγήρανση και την ενυδάτωση.

 

 

ialouroniko-3

 

 

 

Σαν υλικό πλήρωσης των ρυτίδων το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ έχει την μορφή ενός διάφανου κρυσταλικού τζέλ, το οποίο ενίεται ακριβώς κάτω από την προβληματική περιοχή, γραμμή ή ρυτίδα, αποκαθιστώντας έτσι την απώλεια του όγκου της περιοχής.

 

 

Ο αριθμός, η θέση και το βάθος των ενέσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται αλλά και από την έκταση του προβλήματος.

 

 

Προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για όλες τις ανάγκες, αντιμετωπίζοντας έτσι ένα μεγάλο εύρος περιπτώσεων, όπως είναι οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια («πόδι της χήνας»), οι βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες, οι ρυτίδες του άνω χείλους (ρυτίδες του καπνιστή), το περίγραμμα των χειλιών, η απώλεια όγκου κάτω από τα μάτια και τα ζυγωματικά.

 

Άμεσα μετά την εφαρμογή βελτιώνεται η ελαστικότητα και η τονικότητα της επιδερμίδας, το δέρμα ενυδατώνεται βαθιά και ανακτά τη λάμψη και τη νεανικότητά του.

 

 

υαλουρονικό-2

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορεί να ακολουθήσουν  αντιδράσεις, όπως ήπιο οίδημα και ερυθρότητα στην περιοχή της εφαρμογής, τα οποία εξαφανίζονται μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες ή καλύπτονται με make-up.

 

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ υφίσταται με την πάροδο του χρόνου βαθμιαία απορρόφηση από τον οργανισμό και συνήθως τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια από 9-15 μήνες.

 

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να συνδυαστεί με άλλες ενέσιμες μη επεμβατικές θεραπείες όπως είναι το Botox και η μεσοθεραπεία για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση και λείανση της επιδερμίδας.

 

Δρ Αριστέα Μάρρα

Πλαστικός Χειρουργός

 

 

4 Σχόλια
  1. Νομίζω ότι μετά τη μεσοθεραπεία και μετά από κάποιο διάστημα αυτό είναι που θα ήθελα να κάνω πολύ μάλιστα..απλά μέχρι τώρα διστάζω γιατί έχω δει περιπτώσεις που-εξαιτίας δερματος?εξαιτίας όχι τόσο έμπειρου γιατρού?-αντί για βελτίωση υπήρξε παραμόρφωση..Θα πρέπει να το ψάχνουμε καλά και να προσέχουμε ποιον γιατρό εμπιστευόμαστε για να υπάρχει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

  2. Δεν έχω κάνει αλλά έχω δει επιτυχημένο και αποτυχημένο αποτέλεσμα θεραπείας με υαλουρονικό.Το πόσιμο υαλουρονικό και όλα αυτα τα σχετικά προϊόντα που παρουσιάζονται ως θαυματουργά τελικά βοηθάνε καθόλου?
    Μουτςς

  3. @Λίτσα Στράντζαλη Καλησπέρα σας! Το πόσιμο υαλουρονικό κατά την γνώμη μου δεν έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα στο δέρμα ενώ το ενέσιμο προσφέρει την άμεση ορατή βελτίωση των ρυτίδων και της ελαστικότητάς του.

  4. ….εδώ ακριβώς είμαστε…νομίζω πως είναι αυτό που πρέπει για την δική μου περίπτωση!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.