Grooming: Βασικά tips για υγιές αντρικό δέρμα

loreal-men-1

 

Ορμώμενος από μια γενικότερη τάση ανανέωσης της επιδερμίδας όπως είδαμε και την πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα που μας πέρασε χάρη στο αφιέρωμα σε αισθητικές επεμβάσεις, λέω σήμερα, εμείς κύριοι, να μιλήσουμε λίγο για την αντρική επιδερμίδα και τις ανάγκες της.

 

Διότι όπως και οι κυρίες ετοιμάζονται σιγά -σιγά να υποδεχτούν τις γιορτές ανανεωμένες έτσι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και εμείς, δεν συμφωνείτε;

 

Δυστυχώς, δεν θα σας υποσχεθούμε θαύματα ούτε θαυματουργά προιόντα που θα γυρίσουν πίσω τον χρόνο. Θα σας βοηθήσουμε όμως να ανακαλύψτε τους τρόπους που θα διατηρήσουν το δέρμα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για όσον το δυνατόν περισσότερο

 

Καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς), η τελευταία σκέψη στο μυαλό των περισσότερων ανδρών είναι η φροντίδα της επιδερμίδας τους. Αν εξαιρέσουμε την διαδικασία του ξυρίσματος, είναι σπάνιο για κάποιον άντρα να αφιερώνει χρόνο στο δέρμα – ιδιαίτερα αυτό του δικού του προσώπου, ιφ -γιου- νόου- γουάτ- άι- μιν.

 

Και όμως το δέρμα, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και το πρώτο πράγμα που κάποιος προσέχει πάνω σας. Το δέρμα σας βρίσκετε στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά των διαφόρων ασθενειών, των μικροβίων και της βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας. Γι’ αυτό και η σωστή φροντίδα του είναι ζωτική για το παρόν αλλά και το μέλλον σας.

 

Και δεν είναι ποτέ αργά για να αρχίσετε να το φροντίζετε όπως του αξίζει. Επιπροσθέτως, όσο μεγαλώνουμε τόσο το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Αυτός είναι ο λόγος που με το πέρασμα του χρόνου δημιουργούνται ρυτίδες και χαλάρωση που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά σας.  Αν και τα κατάλληλα προιόντα παίζουν βασικό ρόλο στην καλή και υγιή εμφάνιση του δέρματός σας εν τούτοις πολύ βασικό επίσης, είναι να εντάξετε κάποιες σωστές συνήθειες στην καθημερινότητά σας.

 

Κατ’ αρχήν πρέπει να καταλάβετε ότι μια σωστή περιποίηση δεν θέλει απεριόριστη χρονική άνεση. Λίγα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά:

 

*Πλένετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό σαπούνι και αποφύγετε τα βαριά σαπούνια με αλκαλικά.

*Ξεβγαλθείτε με κρύο νερό. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε ένα προιόν για βαθύ καθαρισμό ή κάποιο scrub (απολεπιστικό προιόν με μικρούς κόκκους που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας).

*Χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη πετσέτα ή ακόμα και τα δάκτυλά σας και απλώστε καλά το προιόν με κυκλικές κινήσεις. Οι πόροι σας θα καθαρίσουν σε βάθος και αμέσως θα αισθανθείτε το δέρμα σας πιο φρέσκο και καθαρό.

*Σκουπίστε απαλά το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα και μην το τρίβετε. Απλώστε μια ενυδατική λοσιόν ειδική για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

*Τα στοιχεία του περιβάλλοντος όπως ο ήλιος, η σκόνη, ο αέρας μπορεί να ξηράνουν το πρόσωπό σας τόσο σε σημείο που να σας «τραβάει» Για να το εμποδίσετε αυτό να συμβεί, να φοράτε αντηλιακό ιδιαίτερα τις μέρες που ξέρετε ότι θα είστε εκτός τις περισσότερες ώρες. Φροντίστε να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15

*  Αν κάποια μέρα έχετε μείνει πολύ ώρα στον ήλιο απλώστε μια ενυδατική κρέμα που να περιέχει Βιταμίνη Ε. Την ίδια μπορείτε να απλώνετε κάθε φορά που αισθάνεστε το πρόσωπό σας ξηρό.

* Κάποιες εποχές που νιώθετε το δέρμα σας πιο κουρασμένο ή που ξέρετε ότι έρχονται πολλά ξενύχτια χρησιμοποήστε το “βαρύ πυροβολικό” και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε απλώστε στο δέρμα σας το Stella’s Recipy Μen’s Complete Night Serum για το πρόσωπο και τα μάτια. Το πρωί θα ξυπνήσετε φρέσκοι- φρέσκοι και μπορείτε να συνεχίσετε τα ξενύχτια άφοβα.

* Επειδή έτσι και αλλιώς το ξύρισμα επιβαρύνει την επιδερμίδα σας φροντίστε τουλάχιστον να το κάνετε σωστά:

* Αν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι βρέξτε πρώτα το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό πριν απλώσετε την κρέμα ξυρίσματος και αφήστε τη λίγο να απορροφηθεί

* Χρησιμοποιείστε ένα ξυραφάκι με διπλή ή τριπλή λεπίδα και μην βιάζεστε. Ξεβγαλθείτε με κρύο και όχι ζεστό νερό.

*Προτιμείστε μετά το ξύρισμα να απλώσετε στο πρόσωπό σας μια απαλή κρεμώδη λοσιόν ή ένα μπαλμ αντί για κάποιο υγρό προιόν με οινόπνευμα.

* Αν χρησιμοποιείτε ξυριστική μηχανή απλώστε οπωσδήποτε πριν ξυριστείτε μια λοσιόν για πριν το ξύρισμα (pre-shave lotion) που θα βοηθήσει τις τρίχες σας να μαλακώσουν και την μηχανή να «γλιστρίσει» πιο εύκολα στο πρόσωπό σας.

* H ισορροπημένη διατροφή παίζει και αυτή ρόλο στην κατάσταση του δέρματός σας. Τρώτε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντι οξειδωτικά τα οποία καθυστερούν τη γήρανση.

* Παίρνετε πολυβιταμίνες που περιέχουν αντι οξειδωτικά στοιχεία και Βιταμίνη Ε.

* Αποφύγετε τα λιπαρά τηγανητά φαγητά και αντικαταστήσετε το βούτυρο και οποιοδήποτε άλλο έλαιο με ελαιόλαδο το οποίο σύμφωνα με έρευνες θα βοηθήσει το δέρμα σας να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

*Η συχνή άσκηση θα καθαρίσει τους πόρους σας, θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας, ενώ ο ιδρώτας θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να καθαρίσει εσωτερικά.

* Πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα. Πίνετε περισσότερο αν συνηθίζετε να πίνετε καφέ, αναψυκτικά και αλκοόλ κατά τη διάρκεια της μέρας.

 

Το να εντάξετε όλα τα παραπάνω στην καθημερινότητά σας μπορεί να μην σας κάνει μοντέλο εν μια νυκτί, παρόλα αυτά θα βοηθήσει το δέρμα σας να δείξει υγιές και νεότερο και αυτό κατά συνέπεια θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας

 

 

Και τώρα ρίξτε μια ματιά σε πέντε βασικά προϊόντα καθημερινής περιποίησης της σειράς L’Oreal Paris Men Expert σχεδιασμένα για τις αντρικές ανάγκες.

 

 

Καθαρισμός

 

PURE POWER BLACK CHARCOAL WASH

 

Η σειρά PURE POWER, είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για άνδρες. Με τη δύναμη του Black Charcoal γνωστού ενεργού συστατικού καθαρισμού, σε συνδυασμό με τον αναζωογονητικό δυόσμο, προσφέρει καθαρισμό σε βάθος.

Kαταπολεμά τις:

 

Ατέλειες

Λιπαρότητα

Σημάδια

 

Εφαρμόζοντας το στο πρόσωπο, αυτό το gel μαύρου χρώματος μετατρέπεται σε λευκό αφρό, που δίνει στη επιδερμίδα μια  αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

 

Τιμή 7,55Ε

 

men-1

 

 

HYDRA ENERGETIC GEL ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

 

Δύσκολο ξύπνημα για την επιδερμίδα; Καλύτερα να αποφύγεις το σαπούνι που ξηραίνει και “τραβάει” την επιδερμίδα. Το Gel καθαρισμού Hydra Energetic είναι εμπλουτισμένο με ADS™, ένα ισχυρό καταπραϋντικό ενεργό συστατικό, που βοηθά στην ενίσχυση της φυσικής ανθεκτικότητας της επιδερμίδας από τις καθημερινές επιθέσεις.

 

Ξυπνά και καθαρίζει την επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνει

Ενισχύει τη φυσική ανθεκτικότητα της επιδερμίδας

Προετοιμάζει την επιδερμίδα για το ξύρισμα

 

Τιμή 6,36Ε

 

men-2

 

 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

HYDRA ENERGETIC

 

Έντονη εργασιακή ζωή, άγχος, έλλειψη ύπνου… Ε, λοιπόν μην αφήνεις την κούραση να είναι ορατή, απλά άπλωσε το πρωί την κρέμα 24ωρης Ενυδάτωσης με σύνθεση εμπλουτισμένη με Μαγνήσιο και βιταμίνη C για συνεχή δράση μέχρι και 24 ώρες.

 

Καταπολεμά τα 5 σημάδια της ανδρικής κούρασης

 

μαύροι κύκλοι

έλλειψη ελαστικότητας

θαμπή όψη

ατονία

τράβηγμα

 

Τιμή 9,93

 

men-expert-2

 

 

men-expert-3

 

HYDRA ENERGETIC INTENSIVE 24H HYDRATION

 

Η επιδερμίδα δέχεται συνεχείς επιθέσεις με αποτέλεσμα να γίνεται ξηρή, να τραβάει και να μην είναι άνετη. Η ανδρική χρειάζεται ειδική περιποίηση.  Ειδικά σχεδιασμένη για άνδρες, η δροσερή σύνθεσή της απορροφάται γρήγορα για μια αίσθηση που δεν κολλάει, χωρίς λιπαρότητα. Η επιδερμίδα είναι θρεμμένη, απαλή και άνετη όλη την ημέρα.

 

 

Ενυδατώνει εντατικά για 24 ώρες

Προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις

 

Τιμή 7,97

 

 

men-3

 

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

 

 

HYDRA ENERGETIC WRINKLE DE – CREASE

 

Οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης μόλις έκαναν την εμφάνισή τους. Θέλεις να σταματήσεις τη διαδικασία; Η WRINKLE DE – CREASE προσφέρει 2 δράσεις:

Κατά των ρυτίδων

Υπέρ της φυσική ανθεκτικότητα της επιδερμίδας

 

Το αποτέλεσμα είναι, λιγότεροι ερεθισμοί, λιγότερα τραβήγματα και μεγαλύτερη άνεση χάρη στα συστατικά του όπως το Stop Rides  που είναι εμπλουτισμένο με ADS™ (Ενεργό Αμυντικό Σύστημα), ένα ισχυρό καταπραϋντικό ενεργό συστατικό που βοηθά στην ενίσχυση της φυσικής ανθεκτικότητας της επιδερμίδας στις καθημερινές επιθέσεις

 

Τιμή 11,54

 

men-4

 

 

 

Διότι, πρέπει να ετοιμαζόμαστε και μείς σιγά σιγά.

 

 

 

men-expert-4

 

 

 

Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Κ.

Είμαι ο Κωνσταντίνος. Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσιάζω και στο eshop www.beautypaths.eu

 

 

7 Σχόλια
  1. Πολύ όμορφες και χρήσιμες συμβουλές για τα αγόρια μας που με χαρά μου παρατηρώ ότι έχουν αρχίσει να προσέχουν όλο και περισσότερο το δερματακι

  2. @Maryl: Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν ξερω αν το λες λόγω του αλάνθαστου Υδροχοικού ενστίκτου αλλα οι έρευνες (και τα stands) δείχνουν μεγάλη αύξηση στην αγορά αντρικών καλλυντικών και πολυ χαίρομαι. Φροντίζω τον εαυτό μου, σημαίνει σέβομαι τον εαυτό μου και άρα και τους διπλα μου.

  3. @julia:Πόσο δίκιο έχεις περι σεβασμού του εαυτού μας…αλλά θα προσθέσω οτι φροντίζω τον εαυτό μου σημαίνει επίσης οτι τον νοιάζομαι.Έχουμε συνηθίσει να ζητάμε το νοιάξιμο απο τους γύρω μας ξεχνώντας οτι πρωτίστως εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να τον αγαπήσουμε και να τον φροντίσουμε σε όλα τα επίπεδα.
    Λοιπόν παλικάρια κρατάτε μυστικό;Ο ανδρισμός μας δεν κινδυνεύει απο καμία ενυδατική κρέμα και κανένα αντηλιακό προσώπου…μη σας πω ούτε καν και απο ένα ταπεινό serum!
    Ας αφήσουμε το μεσαίωνα να κοιμάται γαλήνια και ας φροντίσουμε να απομακρυνθούμε απο κοντά του στις μύτες των ποδιών μας…σσσσσσσσσ ησυχία παλικάρια για να μην ξυπνήσει το τέρας και μας κάνει μια χαψιά !!!
    Ή ανδρεία είναι αρετή έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…
    αλλά βέβαια έλεγαν και το παν μέτρον άριστον…
    γι’αυτό καλό είναι το SERUM αλλά μην το παρακάνουμε και με τον καθρέφτη μας!!!

  4. @Panos: Δεν έχεις προσέξει βρε Πάνο, ότι κάποιες εποχές που νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας σκορπίζουμε και στους γύρω μας απλόχερα, χαμόγελο, καλές κουβέντες, αισιοδοξία και θετική ενέργεια; Μόνο όταν αγαπάμε εμάς, έχουμε να δώσουμε και στους άλλους. Συμφωνώ απόλυτα με τη σκέψη σου: φροντίδα μεν, όχι αγκαλιά με τον καθρέπτη δε. Είναι αφάνταστα κουραστικός ο ναρκισσισμός για τον αποδέκτη, είτε είναι γυναίκα, είτε άντρας.

  5. @Litsa: Πολύ καλά το λες φίλη μου. Περίμενε.

  6. @ the bb boys:

    Πολύ καλά, τo είπε η Litsa.. Που είσαστε bb boys? Εντάξει ξέρουμε ότι τα κορίτσια συνήθως σηκώνουν πιο εύκολα το χέρι στην τάξη, αλλά αυτό το post ήταν δικό σας. Μη με αναγκάσετε να βάλω test for bb boys only. Εκεί θα εμφανιστείτε, θέλετε δε θέλετε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.