Παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου.

 

be-my-valentine11

 

 

Η ιστορία και τα γεγονότα δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρα όσο αφορά τον συγκεκριμένο Άγιο, αλλά μια από τις πιο έγκυρες  εκδοχές είναι ότι ο Βαλεντίνος ήταν Ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ο οποίος λειτουργούσε την Ρώμη τον 3ο αι, μΧ.
Όταν ο τότε αυτοκράτορας Κλαύδιος ΙΙ, αποφάσισε ότι οι ελεύθεροι νέοι άντρες γίνονταν καλύτεροι στρατιώτες, απαγόρευσε τον γάμο μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Ο Βαλεντίνος θεωρώντας άδικο τον νόμο, συνέχισε να παντρεύει τα νέα ερωτευμένα ζευγάρια μέχρι που τον ανακάλυψαν, τον φυλάκισαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο.

 

Σύμφωνα με τον μύθο ο ίδιος έστειλε και την πρώτη St Valentine’s κάρτα αφού όσο ήταν στη φυλακή, ερωτεύτηκε την κόρη του δεσμοφύλακά του, η οποία τον επισκεπτόταν και τον φρόντιζε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Πριν θανατωθεί, λέγεται ότι της έγραψε ένα ερωτικό γράμμα, το οποίο υπέγραψε «Από τον Βαλεντίνο σου», μια φράση που χρησιμοποιούμε έως σήμερα,  για την συγκεκριμένη μέρα.

 

 

Όποια και να είναι η αληθινή εκδοχή της ιστορίας πάντως μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος Άγιος θεωρείται, ήρεμος, τρυφερός, συμπαθητικός, ηρωικός και πάνω και πέρα απ όλα, φυσικά άκρως ρομαντικός, ενώ τον Μεσαίωνα ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς Αγίους στην Γαλλία και την Αγγλία.

 

 

 

st valentine-saint

 

 

 

Παραμονή λοιπόν σήμερα τις προηγούμενες μέρες είδαμε κάποιες ιδέες για δώρα εδώ, καθώς και όμορφα εσώρουχα εδώ  και έχουμε κάνει διάφορα αφιερώματα στο παρελθόν όπως για παράδειγμα sensual αρωματοθεραπεία, βιβλία και μουσική για τη συγκεκριμένη μέρα, ερωτικές γκουρμέ συνταγές φαγητού αλλά και τι να μη φάτε, την συγκεκριμένη μέρα, για να αποφύγετε ατυχήματα.

 

 

Επίσης μην ξεχνάτε το ιδανικό body and hair oil για την αυριανή μέρα που δεν είναι άλλο, από το Stella’s Secret Recip-Y Hair & Body Oil, So Soft, So Feminine και που όσο και αν ακούγεται κλισέ, πραγματικά αναστατώνει τις αισθήσεις.

 

 

stellas-secret-recip-y-lim1-450x303

 

 

Τώρα, από τα αγαπημένα μου post  για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν ένα που είχε γράψει πριν δυο χρόνια η Stella, η οποία μας έδωσε τη συνταγή για να φτιάξουμε το δικό μας Love Potion. Δεν μπορώ να πω πολλά για να μη γίνει censored το post, αλλά από προσωπική πείρα, μπορώ να πω ότι  τη δουλειά του, αυτό το φυσικό ελιξίριο, ένα υπέροχο λάδι για μασάζ, την κάνει και με το παραπάνω…

 

 

 

 

love-potion1

 

 

 

Φτιάξτε το and.. enjoy.

 

Σε 100ml αμυγδαλέλαιο, προσθέστε

 

5 σταγόνες α.ε λεβάντα,

5 σταγόνες. α.ε υλάγκ υλάγκ,

5 σταγόνες. α.ε τζίντζερ,

5 σταγόνες. α.ε σανδαλόξυλο και,

1 σταγόνες. α.ε κανέλλα

1 σταγόνες. α.ε μοσχοκάρυδο (ή μόνο 2 στ. α.ε κανέλλα ή μόνο 2 στ. α.ε μοσχοκάρυδο.

 

 

(Μην ξεπεράσετε αυτή τη δόση στο σύνολο του μείγματος, γι’ αυτά τα δυο αιθέρια έλαια, γιατί είναι τοξικά).

 

 

 

 

 

 

 

Kαι μια που αύριο έχουμε και του Αγίου Βαλεντίνου η Kelly Papadopoulou και η Iliahtida 12, είναι οι νικήτριες που θα λάβουν με αγάπη το τσάι Lady Lipton με τη συλλεκτική κούπα καθώς και τα trendy London bracelets. Συγχαρητήρια bb girls, σας έχουμε ήδη στείλει email!

 

 

 

20 Σχόλια
  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    Είχα που είχα μια ψιλο-κοροϊδευτικο-μπλαζέ εντύπωση για τον Άγιο και τα παρελκόμενα, τώρα που έμαθα ότι καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ΠΑΝΤΡΕΥΕ τα ερωτευμένα νεαρά ζευγάρια, έχασα πάσα ιδέα βρε παιδιά!

    Άστους βρε καλέ μου να χαρούν τον έρωτά τους, που μου θες να τους στεφανώσεις! 🙂

    Αλλά εντάξει, κοροϊδεύω, κοροϊδεύω, ένα double date όμως με το πιο χιουμοριστικό ζευγάρι από τις παρέες μας, το έχουμε ήδη κανονίσει για αύριο.

    Προλαβαίνω να φτιάξω το Love Potion, θα δώσω και στη φίλη μου!

  2. Χρόνια τώρα αναρωτιέμαι απο που μας προέκυψε ο Βαλεντίνος και δεν αξιώθηκα να το ψάξω ποτέ ! Πολυ ενδιαφέρουσα η ιστορία που γράφεις ! Τώρα εχει νόημα η γιορτή ! Φιλιά σε όλες και όλους !

  3. @Sissy:

    Ωωωωω!! Ms Sissy, το σχόλιό σας πέρασε στα πρακτικά του bb..

    “Εμ γάμους ήθελες κυρ Βαλεντίνε μου και χάλαγες τον έρωτα; Πάρε έναν αποκεφαλισμό τώρα για να μάθεις!”

    Θεά, θεά, Ms Sissy και χαίρομαι που το αγαπημένο μου, bb boy σου, έχει τέλεια αίσθηση του χιούμορ! (πως θα ταιριάζατε, θα μου πεις τώρα- σωστά!)

    Have a great time, guys!

  4. ….το ότι ερωτεύτηκε κι ο Άγιος δεν το ήξερα ομολογώ.
    …εμείς το κάναμε τετραήμερο…γιορτάζουμε από το Σάββατο…με ό,τι αυτό συνεπάγεται…χοχοχο (ωχ,άλλος Άγιος το λέει αυτό)…τώρα που το σκέφτομαι κι οι δυο δώρα φέρνουν.
    Καλά να περάσετε bbgirls…με τα αγόρια σας,μόνες ή με φίλους…η διάθεση μετράει Μόνο μην τσακωθείτε με την κολλητή σας https://www.youtube.com/watch?v=tEpNUayBGAY
    Συγχαρητήρια και στις νικήτριες…να απολαύσετε το τσάι σας(το καλεί κι ο καιρός) και τα όμορφα βραχιολάκια….

  5. Mπράβο στα τυχερά κορίτσια!! Εύχομαι να περάσουμε όλοι όμορφα ερωτευμένοι και μη,στο κάτω κάτω πάντα πίστευα ότι ο έρωτας δεν πρέπει να γιορτάζεται μια μέρα το χρόνο(που η συγκεκριμένη πέφτει και καθημερινή και που δε βλέπω να σχολάω πριν τις 9 το βράδυ, οπότε μάλλον θα γιορτάσω τον Βαλεντίνο πτωματέξ στο σπίτι φορώντας όμως τις καλές μου πιτζάμες χοχοχο)!

  6. @Maryl: Όπως και να έχει είμαι σίγουρη οι πυτζάμες σου θα είναι από το Women’s Secret, μια που ξέρω ότι έχεις και αδυναμία..(χοχοχο). Kisses!

  7. @Celia:

    Όπως μου είπε και η Σίσσυ πριν λίγο σήμερα 13-2 είναι Galentine’s Day, δηλαδή γιορτάζουμε τη μέρα με gals, φυσικά με τις φίλες μας!

  8. @Litsa: Και αν ήταν και έτσι όπως στη φωτογραφία που βρήκα, ήταν και νοστιμούλης, ο γλυκούλης.

  9. Εμείς πάντως δεν κάνουμε δώρα κ.λ.π ο ένας στον άλλον, παρά κανονίζουμε να παμε σε κάποιο θέαμα που θα μας αρέσει π.χ θέατρο, συναυλία κ.λ.π. Φέτος κανόνισα (ε… ποιός άλλος κανονίζει συνήθως στις εξόδους μεταξύ σας?) να πάμε στις 15/02 την Τετάρτη στο Tango Love Stories όπου 11 ζευγάρια χορεύουν tango και διηγούνται τις δικές τους ερωτικές ιστορίες. Το περιμένω πως και πως!! Θα σας γράψω εντυπώσεις..

  10. Εγώ γιατι το είδα απο άλλη ματιά!! Εντάξει ο Άγιος να είχε αγαθό σκοπό!! Αλλα μήπως τα αγοράκια ήθελαν
    να αποφύγουν το στρατό και το έπαιζαν ερωτευμένοι μήπως τους παντρέψει ο Άγιος και γλυτώσουν!!!

  11. @Stella: Δεν θυμάμαι αν έχω δει αυτό ακριβώς με τους ίδιους χορευτές, πάντως πριν λίγα χρόνια είχα δει Argentinian tango και είναι μοναδικό θέαμα και μετά ψάχναμε σχολή χορού για να μάθουμε και μεις, βρήκαμε, γραφτήκαμε, πήγαμε 2-3 φορές, αλλά ας όψονται οι δουλειές το κόψαμε δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρόνου.Κρίμα, πολύ κρίμα.

  12. @Julia A…. καλά!! Είχα ξεκινήσει κι εγώ tango πριν καμμιά δεκαριά χρόνια ακριβώς την περίοδο που είχα γνωρίσει και το ΒΒboy και πήγε άπατη η προσπάθεια από τις απουσίες, λόγω δουλειάς…
    Είναι υπέροχο θέαμα κι ελπίζω να τα καταφέρουμε να παμε, γιατί εμένα με τριγυρίζει μία ιωση που ήδη με εριξε με πυρετό το σκ. Αν δεν υποτροπιάσω στις επόμενες μέρες, θα την κάνουμε την έξοδο του Αγ. Βαλεντίνου… αλλιώς θα γιορτάσουμε με ντεπονάκια αναβράζοντα aka flu cocktail

  13. @Stella Ξεκίνα τώρα κιόλας παρακεταμόλες και οπωσδήποτε αναβράζοντα Βιταμίνη C! Εμένα αυτό με έσωσε τρεις μέρες πριν ταξιδέψω!

  14. @SofiaT: Πολύ σωστά και καθόλου ανάποδα δεν το σκέφτηκες- πολύ πιθανό να ίσχυε αυτό και ένας λόγος παραπάνω για να χάσει το νόστιμο κεφαλάκι του ο Βαλεντίνος, από τον Κλαύδιο ΙΙ.

  15. @Ju ας του έκανε καθαίρεση του αξιώματος!! Όχι και να του κόψη το κεφαλή!! Μάλλον το πήγε
    ανάλογα (έβαλες κρεμάλα στους παντρεμένους!!!!) κρεμάλα στην πραγματικότητα ΕΣΥ!!!

  16. ayth thn ekdoxi den thn iksera omologo….!!!! nai ayto to potion to eixa ksexasei k poly kakos apoti thimame….!!! einai yperoxo!!

  17. Καλησπέρα bb girls!
    Ενθουσιάστηκα με την κουβέντα περί tango και τις Tango Love Stories που ανέφερε η Στέλλα, να μας μεταφέρεις οπωσδήποτε εντυπώσεις, σε παρακαλώ!!

  18. Εμένα δεν με νοιάζει ο άγιος και η ιστορία του,θα μείνω μόνο στο love potion.Aυτό και τίποτα άλλο.Φιλάκια!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.