DIY: Φτιάξε μόνη σου Detox μάσκα μαλλιών, με φυσικά συστατικά!

home-made-detox-maska-malli

 

 

Συνδυάζοντας το tea tree oil με κάποια ακόμα κορυφαία φυσικά συστατικά ενδυνάμωσης κι αποτοξίνωσης, προσφέρουμε στα μαλλιά μας τα μέγιστα οφέλη.

 

Μία μάσκα με ό,τι καλύτερο διαθέτει η φύση, την οποία θα εφαρμόζουμε για 2-3 εβδομάδες μία ή δυο φορές την εβδομάδα, σε κάθε μεταβατική περίοδο, αλλά και κάθε φορά που θέλουμε να ενδυναμώσουμε τα μαλλιά μας ή νιώθουμε, ότι θέλουν κάτι παραπάνω για να διατηρήσουν την υγεία και την ομορφιά τους.

 

 

Για όλο τον υπόλοιπο χρόνο τα Stella’s Recip-y σας χαρίζουν τα μαλλιά των ονείρων σας με το πολυχρηστικό MORE THAN PERFECT! Beautifying Ηair Serum.  Δυο – τρεις σταγόνες αρκούν, αμέσως μετά το λούσιμο και πριν το στέγνωμα και τα μαλλιά γίνονται απαλά, γερά, λαμπερά, ευκολοχτένιστα, ενώ αντιμετωπίζεται το φριζάρισμα.  Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά ως μάσκα για ενδυνάμωση, αναδόμηση, θρέψη, τόνωση και καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

 

Ας δούμε όμως τα εξαιρετικά φυσικά συστατικά της μάσκας DETOX.

 

Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο: Ίσως το καλύτερο φυσικό συστατικό για τα μαλλιά σε, ότι αφορά την τριχόπτωση, την ενδυνάμωση της τρίχας, αλλά ιδιαιτέρως στο να μακρύνουν τα μαλλιά πιο εύκολα και γρήγορα.  Κάποια από τα συστατικά του δεντρολίβανου βοηθούν εξαιρετικά στην προστασία των μαλλιών από τους βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Η δοσολογία του θέλει προσοχή αν πάσχουμε από υπέρταση ή υπόταση.

 

 

dendrolivano

 

 

 

 

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας κάνει θαύματα στα μαλλιά και το έχουμε αναφέρει στο beautyblog.gr ειδικά για τις ανεκτίμητες ιδιότητες του, ενάντια στην φθορά των μαλλιών από την ηλιακή ακτινοβολία.  Είναι ένα λάδι που λες και φτιάχτηκε από τη φύση ειδικά για την αναδόμηση και την αντηλιακή προστασία των μαλλιών μας.

 

 

Coconut-Oil

 

 

Είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E.  Δεν είναι τυχαίο που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής».  Επιλέξτε, όπως άλλωστε προτείνουμε πάντα για όλα τα φυσικά συστατικά κι αιθέρια έλαια, οργανικό, πιστοποιημένο, έξτρα παρθένο λάδι καρύδας. Το βρώσιμο λάδι είναι πάντα κατάλληλο για καλλυντική χρήση.  Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες του τριχωτού της κεφαλής, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.

 

 

Λεβάντα: Τι άλλο να πούμε για την λεβάντα, που δεν τα έχουμε ήδη εξαντλήσει στο beautyblog.gr ;

 

 

LavendarEssentialOil

 

 

Αλόη: Όταν μιλάμε για αποτοξίνωση η αλόη δεν μπορεί να λείπει. Αυτό το ανεκτίμητο κι αναντικατάστατο φυτό, ο κρίνος που ανθίζει στην έρημο είναι ένα απαραίτητο συστατικό για βαθιά ενυδάτωση της τρίχας από τις ρίζες ως την άκρη, καταπράυνση του τριχωτού από δερματικά και ξηροδερμίες και φυσικά ανάπλαση και θρέψη της τρίχας.

 

Aloe-

 

Μηλόξυδο:  Ένα θαυμάσιο φυσικό συστατικό που σφραγίζει την υγρασία στα μαλλιά, βοηθά εξαιρετικά στο ξεμπέρδεμα, διεγείρει την ανάπτυξη τους και τα βοηθά να μακρύνουν γρηγορότερα.   Αφαιρεί ριζικά τα κατάλοιπα των χημικών και όποια άλλα υπολείμματα συσσωρεύονται από τα προϊόντα styling και περιποίησης, με απαλό τρόπο, χωρίς να τα αφυδατώνει.

 

Apple-Vinegar

 

 

Αποκαθιστά το φυσικό PH που χάνεται σταδιακά με τα λουσίματα και που η απώλεια του μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα ή λιπαρότητα.   Καταπραΰνει επίσης από την φαγούρα και την ξηροδερμία.  Αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας και την ψαλίδα.  Κάνει τα μαλλιά λαμπερά λειαίνοντας την τρίχα κι όταν τα μαλλιά είναι λεία, όπως ξέρουμε αντανακλούν το φως.   Καλύτερα να το αποφύγετε εάν έχετε βαμμένα μαλλιά, γιατί ενδέχεται να επηρεάσει το χρώμα τους.  Μπορείτε ωστόσο να το συμπεριλάβετε στην μάσκα detox μερικές μέρες πριν κάνετε την βαφή.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

10 ml λάδι καρύδας

2-3 σταγόνες αιθ. έλαιο δενδρολίβανο (θα βάλετε μία μόνο σταγόνα, αν έχετε προβλήματα πίεσης)

2-3 σταγόνες αιθ. έλαιο tea tree

2-3 σταγόνες αιθ. έλαιο λεβάντα

10 ml ζελέ αλόης

5 ml μηλόξυδο

 

 

Η δοσολογία είναι για μετρίου μήκους μαλλιά. Αυξάνουμε ή μειώνουμε ανάλογα με το μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών μας.  Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε σε στεγνά μαλλιά για 20 λεπτά, τυλίγοντας τα με μία μεμβράνη.

 

Ακολουθεί λούσιμο με τη γνωστή διαδικασία που κάνουμε, όταν χρησιμοποιούμε έλαια.  Ρίχνουμε πρώτα σαμπουάν απ΄ ευθείας στα μαλλιά και κάνουμε ένα καλό μασάζ. Βρέχουμε στη συνέχεια τα μαλλιά με νερό, σταδιακά, έτσι ώστε να σχηματισθεί αφρός και να ξεπλυθεί καλά η μάσκα.

 

Ετοιμαστείτε bb girls με όμορφα, δυνατά, υγιή μαλλιά για την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχεται.

 

 

Stella

 

 

NEW-BANNER-STELAS-RECIPY-2-450x255

 

 

 

19 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!
    @Στελλα μου εννοείται θα την φτιάξω σημερα!!!!!!!

  2. @SofiT και να μας πεις τις εντυπώσεις σου Σοφία μου, θα περιμένουμε!

  3. Σαν να τη μυρίζω,μμμ!Φαντάζομαι το αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο των προσδοκιών μου!Ευχαριστούμε Στέλλα!Και μία ερώτηση:Επηρεάζει το μηλόξιδο το χρώμα των μαλλιών;

  4. @Marianna Ναι Μαριάννα μου το εγραψα μέσα στο ποστ.

  5. Εξαιρετικά και τα δύο ποστ Στέλλα μου!!! Χίλια μπράβο!!! Εγώ ήθελα να πω ότι το “MORE THAN PERFECT” hair serum, είναι ακριβώς ότι λέει και η ονομασία του. ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Στά μαλλιά μου που είναι πάρα πολύ δύσκολα έκανε θαύματα. Να το δοκιμάσετε όλες!!! Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω. Ο γιός μου έχει συνεχές και έντονο πρόβλημα πυτιρίδας. Έχω αμυγδαλέλαιο και σησαμέλαιο. Να χρησιμοποιήσω ένα από τα δύο σαν βάση και να βάλω αιθέριο έλαιο λεβάντας ή να του ψεκάζω τα μαλλιά με ανθόνερο λεβάντας μετά το λούσιμο?

  6. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Σ΄ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου! Ναι φυσικά και να βάλεις tea tree σε σησαμέλαιο (είναι επίσης πολύ καλό για τα μαλλιά) και να του το βάζεις ως μάσκα. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεβάντα για τον ίδιο λόγο (το tea tree είναι σίγουρα πιο αποτελεμσατικό στην πυτιρίδα) αλλά αν δεις, ότι είναι πιο πρακτικό γι’ αυτόν το ανθόνερο λεβάντας χρησιμοποίησε το ανθόνερο. Το σημαντικό ειναι να κάνει καλό μασάζ στις ρίζες για περιπτώσεις τόνωσης, πυτιρίδας και ξηροδερμίας.

  7. @Στελλα μου μολις τελείωσα την μάσκα/θεραπεία μαλλιων που μας πρότεινες!!
    Εχει κάτι που λατρευω την υφή ζελολαδι!! Με αυτήν την σύσταση δεν το ένιωσα βαρύ
    Οπως θα το ένιωθα με μια μάσκα που θα περιείχε μονο ελαια!!
    Η αίσθηση ειναι αναζωογονητική λόγο των συγκεκριμένων αιθερίων ελαίων , νιώθεις άμεσα
    Δροσιά στο τριχωτό της κεφαλής!! Και ξερεις έτσι οτι δουλεύει!!Για εμένα κυρίως που ¨εχω ξηροδερμία
    ειναι καταπληκτική!!
    Εγω έβαλα πάντως μηλοξυδο και ας ¨εχω βαμμένα μαλλιά,το χρησιμοποιώ συχνά γιατι με ανακουφίζει
    απο την φαγούρα αλλα και γιατι δίνει λάμψη στα βαμμένα μαλλιά μου! Με προβληματίσες που αναφέρεις οτι δεν κανει!
    Πάντως η μάσκα σου καταγράφτηκε και πήρε έγκριση!!!!!!
    Ευχαριστωωω

  8. Σ’ ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου! Ελπίζω να τον βοηθήσει γιατί ταλαιπωρείται καιρό τώρα και δεν βοηθάνε ούτε τα σαμπουάν. Αν κατάλαβα καλά αν χρησιμοποιήσω το ανθόνερο, δεν το ξεβγάζω μετά από κάποιο διάστημα. Μένει στο κεφάλι μέχρι το επόμενο λούσιμο. Σωστά? Επίσης να ενημερώσω όλες τις αγαπημένες φίλες ότι έχεις υπέροχα λαμπερά, ζωντανά μαλλιά!

  9. @sofia T πολύ χαίρομαι Σοφία μου! Μπράβο! Κοίτα, δεν είναι όλα κανόνας. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το χρωμα των μαλλιών. Εγώ οφείλω να το πω ως προειδοποίηση κι από κει και πέρα δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά θα υπάρξει πρόβλημα.

  10. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Δεν χρειάζεται να ξεβγαλει το ανθόνερο. Επίσης μπορεί να το χρησιμοποιεί συνεχώς μεταξύ των λουσιμάτων. Σ ευχαριστώ πολύ και πάλι για τα πάντα καλά σου λόγια. Φιλιά

  11. Καλησπέρα bbgirls!! Στέλλα εξαιρετική η μάσκα, θα την κάνω οπωσδήποτε με το που θα γυρίσω από βδομάδα, προς το παρόν πάω να ακουμπήσω το παραγεμισμένο μου στομάχι να ξαποστάσει από το πολύ φαί!
    Φιλιά πολλά!

  12. Δείχνει εκπληκτική μάσκα και ήδη διαβάζοντας τα συστατικά της νιώθω λες και μυρίζω το άρωμα των αιθέριων έλαιων που από μόνο του πρέπει να είναι εξαιρετικά τονωτικο για τα μαλλιά μας!

  13. Σας ευχαριστώ όλες αγαπημένα BBgirls για τα υπέροχα σχόλια σας και την αγάπη σας. Να περάσετε ένα υπέροχο σκ και Χρόνια Πολλά!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.