SkinTech: Η νέα τάση για at home skincare.

 

 

Με αφορμή το χθεσινό ενημερωτικό άρθρο για το skincare μηχάνημα καθαρισμού της FOREO που έφτασε και στην Ελλάδα,  αλλά και τα δικά σας σχόλια και απορίες για το αν η συγκεκριμένη συσκευή είναι αποτελεσματική και αν αξίζει τα χρήματα που κοστίζει, το ερώτημα δεν είναι αυτό.

 

 

Προφανώς μια τέτοια συσκευή  και αποτελεσματική είναι για at home skincare και τα χρήματα που κοστίζει, είναι απόρροια του τεχνολογικά εξελιγμένου «επαναστατικού» λένε κάποιοι-  design. Εξ άλλου ποια εταιρεία δεν θέλει να βγει στην αγορά με ένα τέτοιο προϊόν που να κοστίζει  πολύ λιγότερο- εφόσον οι πωλήσεις του θα είναι σίγουρα πιο εξασφαλισμένες;

 

 

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι δυο και είναι  άλλα: κατ αρχήν  πόσο διατεθειμένη είναι κάποια ή κάποιος skincare junkie (σε αυτή τη μερίδα απευθύνεται εξάλλου, δεν απευθύνεται σε μια γυναίκα που βάζει μια “κρέμα” και έξω απ’ την πόρτα)  να κάνει αυτή τη χρηματική επένδυση  και το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι πόσοι εκεί έξω αγαπούν και μπορούν να αφιερώσουν χρόνο σε αυτή την εξέλιξη του κόσμου της ομορφιάς που λέγεται at home skincare devices –δηλαδή,  συσκευές ομορφιάς που αν μέχρι τώρα  χρησιμοποιούνταν μόνο στους επαγγελματικούς χώρους ομορφιάς, τώρα πλέον  μπορούμε να τις έχουμε στο σπίτι μας και να έχουμε εύκολα και γρήγορα το  αποτέλεσμα που  θέλουμε. (δεν θα πω ότι στην πολύ πιο γρήγορη διάδοσή τους έχει παίξει μεγάλο ρόλο και η εποχή,  που μας βρίσκει σε όλον τον πλανήτη κλεισμένους στα σπίτια μας, γιατί μετά θα ανοίξω άλλο μεγάλο κεφάλαιο συζήτησης)

 

Εδώ μέσα πάντως, τουλάχιστον 3 χρόνια πριν και  μετά από επίσκεψη συνεργάτιδας στην μεγαλύτερη έκθεση ομορφιάς του κόσμου την Hong Kong Expo,  είχαμε γράψει από τότε  ότι το νέο next big beauty thing θα είναι αυτού του είδους οι συσκευές ομορφιάς και δεν διαψευστήκαμε. Το post μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

 

 

Hong Kong Expo: Τα next big trends στον κόσμο της ομορφιάς.

 

 

Μπορεί να αλλάξει εν μια νυκτί μια νοοτροπία δεκαετιών που θέλει τις πιο εξειδικευμένες skincare θεραπείες  να τις κάνουμε σε  πιστοποιημένους  χώρους αισθητικής ή και δερματολογίας; Όχι βέβαια και κάποιες από εμάς, δεν θέλουμε κιόλας να αλλάξει. Μπορούμε παρόλα αυτά, να έχουμε πρόσβαση σε high tech συσκευές που να «κάνουν δουλειά;» Σίγουρα, ναι. Μπορούσε αρκετές δεκαετίες πριν,  μια γυναίκα να βάψει μόνη της τα μαλλιά της στο σπίτι της; Προφανώς και όχι. Είναι σήμερα αυτή η διαδικασία τόσο εύκολη για κάποιες,  σαν να βουρτσίζουν τα δόντια τους; Ναι, είναι. Μπορούσε ποτέ το ίσιωμα των μαλλιών στο κομμωτήριο να είναι το ίδιο με αυτό στο σπίτι; Όχι, με τίποτα. Μετά ήρθε το Steam Pod και κάποιες πλέον, δεν ζουν χωρίς αυτό με όποια και αν είναι η τιμή του. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι τα κομμωτήρια έμειναν χωρίς πελατεία και έκλεισαν. Το καλύτερο- το οποίο  ισχύει σχεδόν για τα πάντα-  είναι να έχουμε επιλογές. Και ευτυχώς ζούμε σε εποχή, που οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να ικανοποιήσουν την κάθε μια από εμάς.

 

 

Εξ άλλου, αν και είναι άκομψο να μιλάμε για προϊόντα που έκαναν μεγάλο «θόρυβο» και μετά «εξαφανίστηκαν» καταλαβαίνετε ότι μιλώ για τη συσκευή Clarisonic – να πω εδώ ότι ήταν ένα εξαιρετικό προϊόν με θεαματικά αποτελέσματα,  το οποίο έχω χρησιμοποιήσει η ίδια αλλά γνωρίζω και κόσμο που το λάτρεψε. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συνέβη. Το ξεπέρασε η εποχή του; Αντικαταστάθηκε με άλλα ακόμα πιο βελτιωμένα; Έγιναν λάθος χειρισμοί από την εταιρία; Λίγες είναι οι φορές που έχουμε δει εξαιρετικά προϊόντα, ή brands, ή εταιρείες, ή ακόμα και καταστήματα να μην τα καταφέρνουν; Σημαίνει αυτό ότι δεν αξίζουν ή ότι έκαναν εμφάνιση, για να κοροϊδέψουν τον καταναλωτή;

 

 

Όσο για συναδέλφους στις οποίες αναφερθήκατε χθες,  λέγοντας ότι «πληρώνονται» για να λένε κάποιο προϊόν καλό,  αν δεν το ξέρετε, να σας ενημερώσω: ναι,  φυσικά,  κάποιες φορές πληρωνόμαστε για να δοκιμάσουμε και να γράψουμε για ένα προϊόν. Αλλιώς εγώ θα συνέχιζα να διδάσκω και κάποιες άλλες συνάδελφοι θα έκαναν και εκείνες άλλη δουλειά. Μέσα στον πακτωλό της ενημέρωσης που προσφέρουμε – στα ξενύχτια, στην κούραση, στην έρευνα, στην ευθύνη που έχουμε απέναντί σας,  ναι, πρέπει και να πληρωθούμε. Παρόλα αυτά,  κρατάμε “ανοιχτά” τα μέσα μας και έχετε όλες και όλοι  την δυνατότητα να λέτε χωρίς καμία λογοκρισία τη γνώμη σας. Τουλάχιστον αυτό ισχύει χρόνια τώρα, στο bb. Λέτε όλοι τη γνώμη σας. Ξέρετε πόσο σπουδαίο είναι αυτό, όταν μόλις λίγα χρόνια πριν, ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσε να συμβεί; Kαι αυτό, επιλογή είναι. 

 

 

Ακολουθεί guest post με κάποια από τα skincare devices κάποια πιο σύνθετα, άλλα πιο απλά,  που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

 

 

 

————————————

 

 


Έναν χρόνο σχεδόν κανείς δεν φανταζόταν πως στο παγκόσμιο λεξικό των ευχών (καλά Χριστούγεννα, καλό Σαββατοκύριακο, καλές διακοπές κλπ) θα έρχονταν να προστεθούν νέες ευχές όπως “καλό lockdown” και “καλή καραντίνα”…

 

But this is life…και με τον πιό απροσδόκητο τρόπο έπρεπε να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει το ΄΄όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα΄΄.

 

Και μπορεί η πρώτη καραντίνα να μας βρήκε κυριολεκτικά απροετοίμαστους όμως η δευτερη μας βρήκε σχεδόν ετοιμοπόλεμους. Όσοι αγαπάμε το skin care και γενικότερα τον κόσμο της ομορφιάς η ευχή΄΄καλή καραντίνα΄΄σημαίνει ευκαιρία να εκμεταλευτούμε τον εγκλεισμό και την απουσία κοινωνικής ζωής για να κάνουμε το κάτι παραπάνω στην περιποίηση του εαυτού μας.

 

Σήμερα λοιπόν θα δούμε μικρές προσθήκες που μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα της περιποίησης του δέρματός μας, απολαμβάνοντας θεαματικά αποτελέσματα στην εμφάνισή μας.Θυμηθείτε…καραντίνα έχουμε…είναι δυνατόν να την βγάλουμε μόνο με μια μάσκα περιποίησης, ένα serum και μια κρέμα; Αμαρτία είναι…

 

 

DOUBLE ENDED BLACKHEAD REMOVER/καθαρισμός προσώπου

 

 

 

 

Η μικρή αυτή μεταλική ράβδος με τις επίσης μικρές θηλιές στις άκρες είναι ένα εξάρτημα-εργαλείο που ολοκληρώνει τον καθαρισμό του προσώπου με τον καλύτερο τρόπο.

 

Μέχρι πρίν απο κάποια χρόνια το συγκεκριμένο εργαλείο το χρησιμοποιούσαν μόνο επαγγελματίες στον χώρο της ομορφιάς αισθητικοί και δερματολόγοι ενώ τα τελευταία χρόνια είναι διαθέσιμο στην αγορά για τους καταναλωτές για χρήση στο σπίτι.

 

Κάνοντας μικρές πιέσεις με τις θηλιές που βρίσκονται στην άκρη της ράβδου πάνω στην επιδερμίδα μας μπορούμε να αφαιρέσουμε με τον πιο εύκολο τρόπο τα μαυρα στίγματα και το σμήγμα απο τους πόρους του προσώπου.

 

Το χρησιμοποιούμε πάντα σε καθαρή επιδερμίδα και ακόμα καλύτερα μετά τη χρήση κάποιου scrub. Μην ξεχνάτε να το αποστειρώνετε πάντα πριν και μετά τη χρήση του. Κοστίζει μόλις 4,50 e

 

 

-Facial cupping/ βεντούζες προσώπου

 

 

 

 

Οι βεντούζες προσώπου είναι μια μέθοδος ανανέωσης της επιδερμίδας που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε κέντρα αισθητικής. Αυξάνει την αιμάτωση του δέρματος βοηθώντας την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλοντας παράλληλα στην αποτοξίνωση του , ενώ βοηθά και στην αντιμετώπηση των ρυτίδων. Τώρα πια μπορούμε να προμηθευτούμε τις συγκεκριμένες βεντούζες απο πολλά καταστήματα για χρήση στο σπίτι.

 

Στην αγορά θα βρούμε δύο ειδών βεντούζες, τις γυάλινες που θεωρούνται πιο επαγγελματικές και προσφέρουν πιοδραστικό-hard αποτέλεσμα και τις βεντούζες απο σιλικόνη που είναι περισσότερο κατάλληλες για τους αρχάριους.

 

Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με τη χρήση τους. Οι μεγάλες βεντούζες είναι κατάλληλες για τις μεγάλες επιφάνειες του προσώπου(μέτωπο,μάγουλα,σαγόνι,περίμετρο του προσώπου) και οι μικρές βεντούζες είναι κατάλληλες για πιο ευαίσθητα σημεία (μάτια,περιοχή γύρω από το στόμα).

 

Πρίν τη χρήση τους φροντίζουμε να ενυδατώσουμε το πρόσωπό μας με μια πλούσια ενυδατική κρέμα η κάποιο έλαιο προσώπου έτσι ώστε να κυλάνε με ευκολία οι βεντούζες πάνω στην επιδερμίδα μας χωρίς να προκαλούν τραυματισμούς.

 

Κάνουμε ελαφρύ μασάζ για λίγα λεπτά δουλεύοντας τις βεντούζες με συγκεκριμένη φορά στα διάφορα σημεία του προσώπου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 η 3 φορές την εβδομάδα. Να αποφεύγεται η χρήση τους από δέρματα που έχουν ευρυαγγείες.

 

Ένα σετ βεντούζες προσώπου απο σιλικόνη κοστίζει περίπου 30,00 e

 

 

-Φωτοθεραπεία στο σπίτι

Talika Time Control Anti-Ageing Device For Eye Contouring

 

 

 

Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα ευεργετικά οφέλη της φωτοθεραπείας στο δέρμα μας μπορούσαμε να τα έχουμε μόνο στα κέντρα αισθητικής και σε ιατρικούς χώρους. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά συσκευές φωτοθεραπείας έτσι ώστε η χρήση τους στο σπίτι να είναι απόλυτα ασφαλής απο τον οποιοδήποτε.

 

Έχω επιλέξει να σας παρουσιάσω μια συσκευή φωτοθεραπείας για ολική αντιγήρανση στην περιοχή γύρω απο τα μάτια που εκπέμπει πορτοκαλί και κόκκινο φως για δράση κατά της γήρανσης

 

-Πορτοκαλί φως : διεγείρει τους ινοβλάστες για να ξεκινήσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Μειώνει τις ρυτίδες, σταθεροποιεί το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια και βοηθάει να “σηκώσει” τις σακούλες.

-Κόκκινο φως : στοχεύει στους δείκτες καθημερινών μικρο-φλεγμονών του δέρματος που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης (φλεγμονή), χαλαρώνουν και μειώνουν την ερυθρότητα.

 

Η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα και απενεργοποιείται μετά απο ένα λεπτό έχοντας οκοκληρώσει τη θεραπεία. Εκτός απο την περιοχή των ματιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σημεία του προσώπου με έντονες ρυτίδες.

 

 

 

Talika Pigment Control Anti Taches Anti Dark Spots Device

 

 

Υπάρχει και η συσκευή φωτοθεραπείας με πράσινο φως για αντιμετώπιση των πανάδων και των δυσχρωμιών Πράσινο φως που στοχεύει και ρυθμίζει τη δράση των μελανοκυττάρων. Η σύνθεση της μελανίνης είναι υπό έλεγχο και η ένταση και το μέγεθος των δυσχρωμιών του δέρματος μειώνονται.

Τις συγκεκριμένες συσκευές φωτοθεραπείας μπορείτε να τις βρείτε σε φυσικά και ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Τιμές απο 80Ε εως 100Ε

 

 

-Μασάζπροσώπου

OILS OF LIFE™ REVITALISING FACIAL ROLLER

 

 

 

 

Στην αγορά θα βρείτε πολλές συσκευές κατάλληλες για μασάζ στην περιοχή του προσώπου. Τα ευεργετικά τους οφέλη πολλά Προσωπικά έχω επιλέξει το FACIAL ROLLER από the body shop.

 

Με συχνή χρήση

 

-Τονώνει τη μικροκυκλοφορία

-Βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας

-Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος

– -Συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και των ρυτίδων.

 

 

Κοστίζει 23,00 e

 

 

 

Το σημερινό post θα μπορούσε να μην έχει τέλος και να απαριθμούμε αμέτρητες παρόμοιες μικρές προσθήκες που λειτουργούν ενισχυτικά στο πρόγραμμα περιποίησης του δερματός μας. Όπως και να΄χει είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως πάντα έχουμε τη δύναμη να μετατρέψουμε μια αρνητική κατάσταση σε θετική. Η καραντίνα κάποια στιγμή θα τελειώσει…Η επιστήμη εργάζεται για τη λύση του προβλήματος που έχεις προκύψει.

 

 

Μέχρι τότε, εμείς ας προστατέψουμε τους αγαπημένους μας, τους εαυτούς μας και ας μας φροντίσουμε λίγο παραπάνω.

 

 

Panos

 

 

43 Σχόλια
  1. Με αφορμή το χθεσινό άρθρο και οπως πάντα διαβάζοντας πολύ προσεκτικά το κάθετι θα συμφωνήσω στο γεγονός ότι ναι φυσικό κ λογικο είναι να στέλνονται δωρεάν προιοντα ή και να πληρώνονται οι beauty editors εννοείται για να τα δοκιμάσουν και να μας τα παρουσιάσουν..το θέμα εμπιστοσύνης όμως κλονίζεται κ μπορούμε να πέσουμε σε κακές αγορές όταν αυτά παρουσιάζονται απο άτομα που δεν έχουν τις απαιτούμες γνώσεις κ απλά έχουν κάποιες χιλιάδες subs στο youtube κ insta κ ολα αυτά εκεί διαφωνώ γιατί εκτός του ότι τους τα στέλνουν δωρεάν κ καλά κάνουν ολοι την δουλειά τους κάνουν, προφανώς για να τα δοκιμάσουν κ να πούνε την γνώμη τους σε εμένα που το παρακολουθώ ποτέ μα ποτέ δεν λένε κάτι αρνητικό για το κάθε προιόν ειτε μακιγιάζ είτε περιποίησης ειτε ο,τιδηποτε που τους στέλνεται απο την εκαστοτε εταιρεία που έχουν κερδος..τελικά ολοι κάνουν ωραια την δουλειά τους αλλά εγώ κ ο καθένας που συνδράμει στο να εχουν αυτοί/ες ακολούθους κ να στέλνουν οι εταιρίες και παει λέγοντας ποιο οφελος έχω? Το μόνο που υποτίθεται αναζητάμε είναι να γνωρίζουμε την προσωπική αλήθεια για το καθετί..αν όλα ειναι πάντα καλά κ ωραία προιόντα άρα θεωρούμαι πρόβατο που τα πιστεύω..όμως όταν κάτι παρουσιάζεται από κάποιον γνώστη πάνω σε ένα θέμα κ εχει μιλήσει με γιατρούς κ δερματολόγους κ εχει μία άριστη γνώση τότε φυσικά δεν είναι θέμα μόνο εμπορικό αλλά κ αγάπη στο είδος

  2. @TZENH KAΣ: Σωστά. Γι’ αυτό και η λέξη “επιλογή.” Διαβάζουμε, ζυγίζουμε, μελετάμε, συγκρίνουμε και αναλόγως πράττουμε.

  3. Συμφωνώ. Όποιος έχει μυαλό, ψάχνει και βρίσκει και δεν αγοράζει στα τυφλά τίποτα. Είμαστε και τυχερές γιατί τώρα έχουμε και μέσα στα οποία μπορούμε να ψάξουμε. Μου αρέσει ότι μπορούμε να έχουμε επιλογές και το at home skincare είναι μια από αυτές.
    Τώρα μια ερώτηση για τον πολυπράγμων @Panos. Mου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συσκευή Talika Pigment Control Anti Taches Anti Dark Spots Device. Έχει τύχει να την χρησιμοποιήσεις; Είναι για καθημερινή χρήση;

  4. Εν τω μεταξύ, μιλαμε για τους beauty editors κ.λπ, ότι πληρώνονται για να παρουσιάσουν ενα προιον που στο κάτω κατω αυτη είναι η δουλειά τους, αλλά αφηνουμε στο απυρόβλητο γιατρούς και δη δερματολόγους, που τις τελευταίες δεκαετίες μόνο ιατρική δεν ασκούν και με δερματολογικά θεματα δεν ασχολούνται…. σχεδόν όλοι τους κοσμετολογία ασκούν. Δεν θέλω να τσουβαλιάζω τις ειδικότητες, δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά το γεγονός, ότι καποιοι είναι γιατροί δεν σημαίνει, ότι έχουν και ήθος. Αυτο γιατί δεν μας ενοχλεί που είναι και πιο σοβαρό?

  5. Από μικρή πάλευα με μαύρα στίγματα αλλά ευτυχώς έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια και τα πάω πολύ καλύτερα και με ειδικά προϊόντα καθαρισμoύ και απολέπισης και με επισκέψεις στην αισθητικό που εμπιστεύομαι. Παρόλα αυτά, μου κλείνει το μάτι το Blackhead Remover, αλλά φοβάμαι μήπως δεν τo χρησιμοποιήσω σωστά και τραυματίσω το δέρμα μου.. Ωραίο post! Ούτε ήξερα ότι υπήρχαν τόσες συσκευές!

  6. Καλημερα και απο μενα
    @STELLA πολυ σωστα το τοποθετεις
    Ειναι πιο επικινδυνο ενας γιατρος – δερματολογος να ασκει κοσμητολογια αντι για επιστημη πασρα ενας beauty editors
    Και δυστυχως δεν ειναι μειοψηφια
    Προσωπικα πηγαινω πλεον στο νοσοκομειο Συγγρου για δερματολογικα μου προβληματα μετα απο χαμενα χρονια σε δερματολογους. Και μαλιστα “μεγαλους” και ακριβους
    Διαπιστωσα οτι η εμπειρια που εχει ενας γιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο οποιαδηποτε ειδικοτητας – και λογω της μη οικονομικης ανεσης πολλων να επισκεφτουν ιδιωτη γιατρο ..- ειναι τοσο μεγαλη που εχουν δει στην πραξη οτι πολλοι ιδιωτες το εχουν απλως διαβασει στα ιατρικα βιβλια
    Οσο για τα νεα skincare devices μαλλον επειδη ειμαι οχι τοσο τολμηρη τα αντιμετωπιζω με επιφυλακτικοτητα
    Ενω για τα νεα προιοντα περιποιησης ποτε δεν λεω οχι Θελω να τα δοκιμαζω ολα και ας μου κανουν καποια παρενεργεια – θα την διορθωσω πιστευω με καποιο αλλο – για τα skincare devices φοβαμαι

  7. @JULIA Αγαπημένη Julia διάβασα με προσοχή την τοποθέτησή σου σχετικά με τα σχόλια που κάναμε στο χθεσινό post.
    Είναι αναμφισβήτητα προς τιμήν σου το γεγονός οτι μας δίνεις την ελευθερία έκφρασης και γνώμης στο bb.
    Αυτό σε κάνει ”διαφορετική” απο άλλες συναδέλφους.
    Υπάρχει κανείς ανάμεσά μας που δεν έχει αντιληφθεί ότι beauty editor, influencer, youtuber είναι επαγγέλματα;
    Υπάρχει κανείς που θεωρεί οτι δεν πρέπει να πληρώνεται κάποιος για τον κόπο του;
    Ειπώθηκε κάτι τέτοιο σε σχόλιο μου;
    Η συναδελφική αλληλεγγύη είναι σπάνια στις μέρες μας και σε τιμά πραγματικά αλλά δεν ξέρω γιατί ένιωσες την ανάγκη να τοποθετηθείς μιλώντας γενικά για τις συναδέλφους σου;
    Το σχόλιο μου χθες αναφέρονταν στο κομμάτι της ευθύνης που έχει κάποιος στη δουλειά του.
    ΕΥΘΥΝΗ…πολύ σωστά το ανέφερες και εσύ στο σχόλιό σου.
    Βρήκες άτοπη την τοποθέτησή μου για τον χρηματισμό συναδέλφων σου;
    Αναφέρομαι ξεκάθαρα στον χρηματισμό που συνοδεύεται με παραγωγή έργου απο την πλευρά τους χωρίς ΕΥΘΥΝΗ.
    Ισως είναι τελικά μόνο προσωπική μου εντύπωση οτι μόνο ΕΥΘΥΝΗ δεν βλέπω να υπάρχει σε πολλές…”συναδέλφους”
    Ισως είναι τελικά μόνο προσωπική μου εντύπωση οτι πολλές beautyinfluenceryoutuber δεν δίνουν δεκάρα για ΄΄αντικειμενική κριτική”προκειμένου να μη χάσουν ΄΄πελάτη΄΄ σε χαλεπούς καιρούς.
    Που ζω τελικά;
    Επέτρεψέ μου να εξακολουθώ να θεωρώ οτι λείπει η ευθύνη απο πολλούς ”επαγγελματίες” και ΄΄συναδελφους΄΄
    Μόνο την προσωπική μου άποψη παραθέτω,αυστηρά και μόνο αυτήν και νομίζω οτι το κάνω κόσμια και με ευγένεια πάντα θεωρώντας οτι μπορείς να είσαι αληθινός στα όσα πιστεύεις χωρίς make-up στις αντιλήψεις σου.
    Κάθε φορά που ξεκινά μια προωθητική ενέργεια…ξεκινά και ένας γολγοθάς για εμάς τους καταναλωτές απο βομβαρδισμό θετικών κυρίως σχολίων και κριτικών για κάθε καινούργιο προϊόν απο τις influencers και είναι κατανοητό ότι πρόκειται για δουλειά…αλλά αναρωτιέμαι απο τις influencers γίνεται κατανοητό οτι θα υπάρξει κριτική και απο την πλευρά τη δική μας,του καταναλωτή; Θεωρητικά πάντα γίνεται κατανοητό αρκεί να συμπείπτει η άποψη του καταναλλωτή με την άποψη του influrncer.(αναφέρομαι σε συναδέλφους σου)

    Και ο καταναλλωτής.-αγοραστής αξίζει σεβασμό(δεν θα το σχολιάσω περισσότερο)

    Αναφέρεις οτι είναι” άκομψο” να σχολιάζεις για προϊόντα που έκαναν ”θόρυβο” και μετά εξαφανίστηκαν.
    Αυτό το ”άκομψο” πηγαίνει σε εμένα καθώς ΄εγώ σχολίασα για την εξαφάνιση του clarisonic απο την αγορά.
    Κοίτα να δεις που εγώ θεωρούσα οτι είμαι πολύ κομψός σ’αυτη τη ζωή και το πληρώνω γενικά.
    Όσο και αν διάβασα την συγκεκριμένη σου τοποθέτηση δεν μπορώ να την δεχθώ στο ελάχιστο.
    Είναι άκομψη η απορία μου πως μια εταιρεία αποσύρει ένα πολυδιαφημισμένο προϊόν το οποίο κοστίζει και ένα ποσό απο τη μια μέρα στην άλλη;
    Για ποιόν είναι άκομψη η τοποθετησή μου;
    Για την εταιρεία;
    Τον καταναλωτή;
    Για τους beauty influrncers ;
    Τι κάνει άκομψη αυτή την τοποθέτηση;
    Εξέφρασα τον προβληματισμό και τη σκέψη πολλών καταναλωτών.Το έκανα με αγένεια;
    Σήμερα επέτρεψέ μου φιλικά να διαφωνησω με τον τρόπο της τοποθέτησής σου.

  8. @ELEYTHERIA Την έχω χρησιμοποιήσει,για μια μικρή δυσχρωμία που είχα στο μέτωπο και έκανε πραγματικά δουλειά,την χρησιμοποιούσα 3 φορές την εβδομάδα,χειμερινούς μήνες περυσι.Αν την χρησιμοποιήσεις 3-4 μήνες συστηματικά πιστεύω θα δείς αποτέλεσμα.Και θυμήσου πάντα αντηλιακό το πρωί !!!

  9. @Panos: Αγαπημένε μου Πάνο, σε καμία περίπτωση το επίθετο “άκομψος” δεν πήγαινε στο σχόλιο και τις παρατηρήσεις σου. Το “άκομψο¨το χρησιμοποιήσα για να μιλήσω για το ίδιο το προιόν και το γεγονός ότι σε κάποιες χώρες αποσύρθηκε. Ελπιζω να το καταλαβαίνεις.

    Στα άλλα που σχολιάζεις δεν μπορώ, παρα να συμφωνήσω. Δυστυχώς πράγματι υπάρχει παραπληροφόρηση ή έστω ελλιπής πληροφόρηση που κάποιες φορές αποπρονανατολίζει τον καταναλωτή.

    Όχι δεν έχουν όλες γνώσεις και ναι, πολλές είναι εκείνες που πίσω απο μια ταμπέλα “blogger” ή “influencer” , “γραφουν” για κάτι χωρίς να μπορούν σε καμία περίπτωση να το δικαιολογήσουν. Είναι πραγματική μάστιγα.

    Από την άλλη και πάλι θα πω, ότι τουλάχιστον τώρα, μπορούμε να ανταλασσουμε απόψεις πράγμα που στην εποχή των περιοδικών ήταν ανήκουστο.

  10. @Τζενη Κασαπιδου συμφωνώ με την τοποθέτησή σου,ο καταναλωτής συνδράμει αλλά απαιτεί και ειλικρινή τοποθέτηση απο τους influencers,beauty editors.
    Εκεί ακριβώς διαφέρει ο σωστός επαγγελματίας με αίσθημα ευθύνης για ότι παρουσιάζει αλλά και τον τρόπο που το κάνει

  11. @Panos: Ευχαριστώ. Αν λες ότι είδες διαφορα, αξίζει τα λεφτά του.

  12. Συμφωνω σχεδον σε ολα με τον @PANOS
    Εxει πολυ ωραια πενα και διατυπωσε αυτα που και εγω πιστευω για ολες τις νεοκοπες influencers,beauty editors.κλπ
    Φυσικα και πιστευω οτι πρεπει να πληρωνονται – οχι μονο με προιοντα γιατι με αυτα δεν πληρωνεις τους λογαριασμους σου η το σουπερ μαρκετ – αλλα αυτο που αναφερεται πιο πανω
    Να εχουν και ευθυνη γιαυτα που γραφουν
    Η ελευθερια να γραφουμε την γνωμη μας το θεωρω επιτυχια του bb και προσωπικα της Τζουλιας

  13. @Julia Μα αυτή ακριβώς η ελευθερία που μας δίνεις στο bb να ανταλλάσουμε απόψεις ,δείχνει και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη δουλειά, με αίσθημα ευθύνης και αντικειμενικότητας .
    Ξέρεις τι φίμωτρο πέφτει απο άλλες επαγγελματίες beauty συναδέλφους;
    Η διαγραφή σε σχόλια στο instagram και το youtube πάει σύννεφο.
    Σε αγαπάμε και σε εκτιμάμε γιατί παραμένεις υγιής΄΄επαγγελματικά” σ’εναν χώρο που πολλές φορές νοσεί και μάλιστα βαριά.
    Και το να μας επιτρέπεις να διαφωνούμε κάποιες φορές (γιατί στα περισσότερα συμφωνούμε) μόνο υγεία είναι !!!
    Αν γίνουν εκλογές στην beauty κοινότητα θα βγείς παμψηφεί beauty editor της καρδιάς μας.
    Και να ξέρεις… έχουμε να ρίξουμε μαύρο σε πολλους beauty Μαυρογιαλούρους της εποχής😂😂😂

  14. @ELEYTHERIA Πολλές φορές κάποια ηλεκτρονικά φαρμακεία το βάζουν σε προσφορές και μπορεί να το βρείς ακόμα πιο οικονομικά,γύρω στα 60 e.

  15. @STELLA Καλά έθιξες μεγάλο θέμα με τους γιατρούς.Έχεις απόλυτο δίκιο φίλη μου…μακάρι να πληρώνονται όλοι οι επαγγελματίες για το έργο τους και μακάρι όλοι οι επαγγελματίες να κάνουν το έργο τους σωστά.

  16. “έχουμε να ρίξουμε μαύρο σε πολλους beauty Μαυρογιαλούρους της εποχής”.
    @Panos Αγαπητέ μου Πάνο εκεί έγκειται για μενα η δική μας ευθύνη, ως καταναλωτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ειδικότητες, είδη, αγαθά…
    Η δική μας ευθύνη είναι να μην λειτουργούμε σαν τα πρόβατα, έρμαια της διαφήμισης, της διασημότητας ή του γκλαμουράτου περιτυλίγματος και να αναζητούμε την ουσία σε αυτο που αγοράζουμε ή στις υπηρεσίες που μας παρέχονται. Δεν αρκει ένας γιατρός να ειναι φίρμα για να είναι καλός, όπως πολυ σωστα είπε η Ράνια αν ένας γιατρός δεν είναι νοσοκομειακός, κακά τα ψέμματα, έχει ελλείματα. Δεν αρκει μια τηλεπερσονα να διαφημίζει μια κρέμα ή μια βαφή μαλλιων για να την αγοράσουμε, δεν αρκεί ένα μοδάτο brand για να είναι καλό το άρωμα, δεν αρκεί να μας υπόσχονται φύκια για μεταξωτες κορδέλλες κι εμείς να υποκύπτουμε. Θελει και προσωπική ευθυνη, στην επιλογή μας. Που δίνουμε την “ψήφο” μας aka τον οβολό μας τελικά, ή για να το πάω και μακρύτερα την τηλεθεαση μας, το Like μας, το κλικ μας…. Αρα δεν είναι θεμα καχυποψίας αλλά αφύπνισης. Μόνο ετσι έχουμε ελπίδα να φάνε “μαυρο” όλο και περισσότεροι “Μαυρογιαλούροι”, που δυστυχώς ευνοούνται της εφήμερης εποχής και κριτηρίων μας.

  17. Καλησπέρα. Πρώτα απ’όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη @Julia για την δυνατότητα που μας δίνει σ’αυτο το blog να μιλάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις και σκέψεις ελεύθερα, χωρίς “φίλτρα”. (Την κατάρτιση της στα beauty θέματα τη θεωρώ αδιαμφισβήτητη, γι’ αυτό και δεν την σχολιάζω.)
    @Julia, θα συμφωνήσω με τον @Panos ότι στις beauty εκλογές θα έβγαινες πρώτη!!!
    Τέλος, θέλω να πω, πως χαίρομαι τόσο πολύ που είμαι μέρος αυτής της υπέροχης, ποικιλομορφης παρέας!!!! Αυτό την κάνει ακόμα πιο όμορφη!!! Γιατί όλοι μας, έχουμε τις απόψεις μας , που τις βλέπουμε από διαφορετικές “γωνίες” Και επιπλέον, ήθελα να σχολιάσω, πως έχουμε νοημοσύνη, και αντιλαμβανόμαστε τα ψεύτικα…Τι λέτε; Δίκιο δεν έχω;
    xx

  18. @STELLA Με ρούμπωσες κανονικότατα φίλη Στέλλα!!!
    Δεν μίλησα πουθενά για την δική μας ατομική ευθύνη ως καταναλωτες-αγοραστές κλπ.
    Το έκανες εσύ και με πολύ ωραίο τρόπο.
    Καθένας μας έχει την ευθύνη του απο το δικό του πόστο…για να μην είμαστε και άδικοι και ζητάμε μόνο την ευθύνη των άλλων.
    Δίκασες κανονικότατα και σου βγάζω το καπέλο!!!
    @Julia Είδες τελικά τη σημασία έχει η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων που έχουμε στο bb και πόσο μας βοηθά όλους να βλέπουμε τα πράγματα απ’όλες τις πλευρές; Αυτό το λεω για να βλέπεις τις διαφορές σου απο άλλες ΄΄συναδέλφους” γιατί εμείς τις έχουμε αναγνωρίσει και είμαστε συνειδητά στην παρέα του bb για την ελευθερία που το χαρακτηρίζει!

  19. @SOFIAMARGA Σίγουρα έχουμε δημιουργήσει την πιο ενδιαφέρουσα περέα στο bb. Για την ακρίβεια θα έλεγα πως έχουμε καταφέρει να μην έχουμε μια ”χλιαρή” παρέα αλλά έντονη και ΄΄ζωηρή”,ας πούμε καλύτερα ΑΛΗΘΙΝΗ

  20. ΑΛΗΘΙΝΗ!!!!
    Τι υπέροχη λέξη, με ουσία!!!
    xx

  21. Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε η κυκλοφορία του carisonic….παντως εγω αν ειχα να διαλεξω μεταξυ foreo και stempod ,θα διάλεγα το δεύτερο…ελπίζω να ακούει ο Santa… facial roller εχω όχι απο the body shop αλλα θεωρω οτι ειναι ενα καλό κι εντιμο εργαλείο σε ό,τι αφορά σχέση ποιότητα ς και τιμής…. αυτο το αλλο εργαλειακι με την διπλή ακρη περισσότερο εργαλειο οδοντιατρικο μου θυμίζει παρά ομορφιάς….

  22. @CELIA χαχαχα δεν έχεις άδικό όντως σαν εργαλείο οδοντιατρικό είναι…αλλά κάνει απίστευτη δουλειά για το σμήγμα και τα μαυρα στίγματα!!!

  23. Τώρα διαβασα και το σχόλιο της Στέλλας για τους δερματολόγους-κοσμετολόγους …ταυτίζομαι απόλυτα….
    Ελιωσα στα γέλια με το σχόλιο της Ράνιας <> και συμφωνώ για το σχόλιό της για την εμπειρία των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία….
    Για το επίτιμο bb boy δεν εχω να πω πολλά …τα λόγια είναι περιττά….δεν μας κάνει την τιμή να είναι συχνά στην παρέα μας αλλά όταν μας επισκέπτεται, <> και με τα guest posts αλλά και τα σχόλιά του….

  24. Ωραίο και ενδιαφέρον post από όλες τις απόψεις. Και για τις σκέψεις που ακούστηκαν αλλά και για τα προιόντα που μάθαμε σήμερα. Πολύ σωστά @Julia το έθεσες: προσωπικές: επιλογές. Ο καθένας κάνει τη δική του, με δική του ευθύνη.

  25. @ ANNAK: Σε μόλις τέσσερις «δωρικές» προτάσεις, τα είπες όλα.

  26. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Στέλλας για τους δερματολόγους – κοσμετολογους και θα το πάω πιο μακριά.. Εδω στον Πειραιά γνωρίζω κάποια κυρία ΩΡλ που κάνει botox και κάποια κυρία οφθαλμίατρο που βάζει υαλουρονικο!! Τουλάχιστον πες ότι ο δερματολόγος σαν δερματολόγος έχει κάποια εμπειρία ή εξειδίκευση σε αυτα τα θέματα.. Οι άλλες ειδικότητες?? Κι εδώ ερχομ8να συμφωνήσω απόλυτα με τον Πάνο για την τοποθέτηση του όσον αφορά τους εξαιρετικους δερματολόγους στο Συγγρος, που πριν κάποια χρόνια είχα πάει τη μικρή μου για ένα δερματικο πρόβλημα στα ποδαρακια της και την έκαναν αμέσως καλά! Βέβαια εμένα πριν πολλά χρόνια που είχα πάει για την τελευταίου σταδίου ακμή που είχα στην εφηβεία μου είχα την κακή τύχη να πέσω σε κάποια που δε θέλω να χαρακτηρίσω η οποία και μίλησε απότομα και ειρωνικά σε ένα κορίτσι 17 ετών που ήμουν τότε και μου έγραψε βιαστικά κάποια αντισυλληπτικα χωρίς καν να μου έχει δώσει να κάνω κάποιες ορμονολογικες εξετάσεις πρώτα.. Ας είναι καλά ο ιδιώτης γιατρός που με πήγε μετά η μαμά μου, αλλιώς θα ήμουν τώρα γεμάτη σημάδια.. Γενικώς Πάνος συμφωνώ σε όλα αυτά που γράφεις.. Και τέλος ευχαριστώ την αγαπημένη μου Τζούλια που μας έχει δώσει πολύτιμο βήμα στο εκπληκτικό της blog να εκφράζουμε όλες μας τις απόψεις… Εγώ, χωρίς παρεξήγηση, επειδή είμαι τεμπέλα βαριέμαι να χρησιμοποιω συσκευές για το σπίτι και μου αρέσει να αφήνομαι στα χέρια των αισθητικών.. Να φανταστειτε η μεγάλη μου κόρη μου έκανε δώρο αυτήν την εκπληκτική μάσκα με τα Led φώτα που την φορούσα στην αρχή 3 φορές την εβδομάδα, 25 λεπτά την κάθε φορά και ειλικρινά είδα αποτέλεσμα που δεν πιστευα, απίστευτα πιο φωτεινό και σφιχτό το πρόσωπο μου! Αλλά τώρα βαριέμαι και την εφαρμόζω μετα βίας μια φορά την εβδομάδα.. Μιλάμε για τέτοια τεμπελιά 😉

  27. @Maryl:

    Αγαπημένη οφείλω να σου πω εδώ, ότι τουλάχιστον όσο αφορά το Botox, το φάρμακο και η ειδικότητα ξεκίνησε από οφθαλμίατρους αφού όταν έκανε την πρώτη εμφάνιση τη δεκαετία του 70, ήταν για οφθαλμολογικά προβλήματα (πχ στραβισμό). Στην πορεία είδαν ότι εκτός από οφθαλμολογικές θεραπείες – οι πιο μεγάλες ηλικίες μετά την έγχυση του υλικού, ειχαν ορατή φρεσκάδα και νεανικότητα. Μετα από αυτό, το υλικό δεν άργησε να βρει το δρόμο του και στα ιατρεία των δερματολόγων και πλαστικών για κοσμετολογικους λογους. Μη σου ότι αν ποτέ αποφασίσω να κάνω Botox, σε οφθαλμίατρο θα απευθυνθώ.

    Όσο για το θέμα των skincare συσκευών για άλλη μια φορά, ταιριάζουμε απόλυτα! Και εγώ, ενώ ξέρω πόσο καλό κάνουν κάποιες από αυτές- τις βαριέμαι πολύ! Τις εφαρμόζω για ένα διάστημα όσο διαρκεί η δουλειά μου για να ξέρω τι να γράψω και μετά κάπου τις ξεχνάω σε κάποιο συρτάρι. ( ντροπή μας, και λεγόμαστε και bb girls! Άντε σιγά- σιγά θα τα κάνουμε όλα, θα δεις!!! Μη μας πάρουν από τα μουτρα…😂😂😂😂😂)

  28. Προφανώς η πλειοψηφια φανταζονται δεν πεφτει με τα μούτρα σε ενα διαφημιζομενο προιόν θες η ηλικία θες οι γνώσεις που αποκτάμε κ ειδικά μέσω ίντερνετ που δεν ειναι ελλειπής όπως παλιοτερα κ ίντερνετ δεν εννοώ την ανούσια πληροφόρηση κ το κολλημα με τα social media τύπου fb,insta..το θέμα ομως βρισκεται σε νεότερες ηλικιες 14-15-17 χρονών που διαφημιζεται κάτι οπως π.χ το aha30%&bha2% της the ordinary ενα πραγματικά δυνατό προιόν κ γίνεται χαμός στο τικ τοκ να το βάζουν τόσο νεαρες ηλικιες για πλάκα επειδή είναι κόκκινο..κ πόσα παρόμοια παραδείγματα να αναφέρω..όσο για τους γιατρούς που όλοι πλεον τα ασκούν όλα κ εκεί κ αν υπάρχει κερδος εταιρειών..ασχολίαστο

  29. @Julia: κι εγω για botox στον οφθαλμιατρο θα πηγαινα,κι αν ζουσε ο αγαπημενος μου κ.Γεωργαριου,ηδη θα ειχα παει,αλλα να στο βαζει ωρλ λιγο με ξενιζει..και η οφθαλμιατρος να βαζει υαλουρονικο και αυτο με ξενιζει ( και μαλιστα η κυρια που πηγε δεν ειδε και κανενα αποτελεσμα)..Αγαπημενη μου αδερφη ψυχη,οταν βγει στο μελλον ενα ρομποτ να μας τα κανει ολα αυτα κι εμείς να απολαμβανουμε θα μας το κανω δωρο και στις 2 μας 😉

  30. @ΤΖΕΝΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Μη νομίζεις,ακόμα και μεγαλύτερες ηλικίες ξέρεις πόσο εύκολα παραμυθιάζονται απο youtube,instagram κλπ.Βλέπεις κορίτσια 20 χρονων να χρησιμοποιούν ρετινόλη επειδή τους το είπε η youtuber λες και έχει ανάγκη το 20χρονο δέρμα απο ρετινόλη.Δεν βγάζεις άκρη όμως,απλώς αφήνεις τον καθένα στη μοίρα του και στις επιλογές του.
    Ζούμε στην εποχή του όλοι είναι γνώστες των πάντων και όλοι είναι έτοιμοι να επηρεαστούν απο τους πάντες

  31. @Panos να ταν μόνο η ρετινόλη?? Εδώ χαμός με την airol που είναι κ τρετινοινη..φυσικά επιλογή μας ειναι κ φυσικά επηρεαζονται κ οι μεγαλύτερες ηλικίες αλλά εκεί μου φαίνεται αδιάφορο γιατί θεωρω μετά από μια ηλικία είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις 5 πράγματα αλλά οταν εισαι 20 χρονών κ θες airol για αντιγήρανση ή δυνατα οξέα δεν υπάρχουν λόγια

  32. Η λέξη κλειδί είναι ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Επιλέγω από πού θα πληροφορηθώ, επεξεργάζομαι τις πληροφορίες ,κρίνω αν μου ταιριάζει και χρησιμοποιώ. Δεν παρασύρομαι πλέον τόσο εύκολα από τις διαφημίσεις.
    Μουτςς

  33. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΣΑΠΙΔΟΥ Πεστα αυτά με την Αirol να μην τα πω εγώ…. Παροξυσμός και με δική τους πρωτοβουλία, αυθαίρετα εντελώς!

  34. Θα παραθεσω κατι τελευταιο που ειχα διαβασει στο παρελθον στην LIFO…..θα θυσιάσουν το brand awareness, πολλες εταιρειες προκειμένου να σετάρουν ένα άσχετο προϊόν με έναν εξαιρετικά δημοφιλή, αλλά άσχετο influencer. Πηγή: http://www.lifo.gr...
    Καλο βραδυ

  35. Καλημέρα και από μένα! Από μια Θεσσαλονίκη η οποία κοντεύει να γονατίσει με τα κρούσματα είναι παρά πολλά!!! Εγώ έχω το DOUBLE ENDED BLACKHEAD REMOVER στο σπίτι και το χρησιμοποιώ μια στο τόσο. Και εγώ με τη σειρά μου έβαλα την περιποίηση του εαυτου μου σε καθημερινή βάση επειδή κάπως πρέπει να γεμίσει η μέρα μέσα στο σπίτι! Ξεκινησα απο μαλλια, νύχια, πρόσωπο και συνεχίζω!!!!

  36. 💜💛❤💚💙💜💛❤💚💙💜💛❤💚💙💜💛❤💚💙💜💛❤💚💙💜❤💙💜❤💚💙💙💚💜 (σχόλια χωρίς καρδούλες δεν είναι σχόλιο χαχαχαχα) 💛💜💚❤💛💙💜💚❤

  37. Μεγαλα παιδια ειμαστε και μπορουμε να καταλαβουμε και ψαξουμε ποιο ειναι το “σωστο” για εμας😁Οσο για την αγαπημενη μου @Τζουλια η ελευθερία λογου που μας δίνει ειναι αδιαπραγμάτευτη !!!Εδω μας βραβεύει για την πολυλογία μας!!!!

  38. @Panos αν και ειμαι φαν περισσότερο της χρήσης “φυσικων” εργαλείων οπως face roller νεφριτη, gua sha κ.λ.π εχουμε αναφερθεί και εδω στο Bb (εδω να δεις ελευθερια λογου και βημα που σου δινει η Τζουλια!!!!) Θα ηθελα πολυ να δοκιμασω τα εργαλεια της Talika αφου η φωτοθεραπεια ειναι αποδεδειγμένη και επιστημονικα .

  39. @SOFIAT Είναι μια καλή αρχή αυτές οι συσκευές της Talika για φωτοθεραπεία στο σπίτι και έχουν και καλό αποτέλεσμα με συστηματική χρήση.Το επόμενο βήμα είναι οι full face μάσκες για φωτοθεραπεία σε όλο το πρόσωπο που είναι και αρκετά πιο ακριβές.Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις ξεκίνα απο τις μικρές συσκευές, αξίζουν για το αποτέλεσμα!!!

  40. @NIKOL M. Υπομονή στη Θεσσαλονίκη μας! Stay safe Nikol θα περάσει και αυτό σε λίγο καιρό,ας κάνουμε όλοι λίγο υπομονή και ευχόμαστε σύντομα να τελειώσει ο εφιάλτης και να κερδίσουμε πάλι τη ζωή μας!!!

  41. Μόνο sites που εμπιστεύομαι αυτά που λένε!Να μην παινέσουμε το bb μας αλλά δύσκολα αγοράζω κάτι που διαβάζω αλλού.

  42. Οι περισσοτερες influencers ολα τα βλεπουν τελεια γιατι αυτο τους εχουν πει να κανουν πρεπει να ψαχνουμε αν οντως αυτο που μας δειχνουν ειναι καλο η οχι , στο παρελθον κα εγω την εχω πατησει, τωρα ομως οχι γιατι το ψαχνω πολυ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.