Θαμπό δέρμα το χειμώνα και πως θα το αντιμετωπίσουμε.

 

 

 

 

Τον χειμώνα το δέρμα μας γίνεται πάντα πιο θαμπό, τραχύ, ευαίσθητο, με τάση για ξεφλούδισμα και δερματικούς ερεθισμούς ενώ, τα όποια σημάδια και φθορές έχουν προκληθεί από την έκθεση στον ήλιο των προηγούμενων καλοκαιρινών μηνών, όπως για παράδειγμα πανάδες, δυσχρωμίες, γραμμές έκφρασης, κάνουν τώρα την εμφάνιση τους πιο έντονα και συχνά παραμένουν μόνιμα.

 

Έχοντας αποχαιρετήσει εδώ και μήνες το καλοκαίρι που χαρίζει λάμψη και ζωντάνια, ενώ το μαύρισμα καμουφλάρει ακόμα και τις ατέλειες κάνοντας το δέρμα να δείχνει ελκυστικό, βρισκόμαστε στο φθινόπωρο μια εποχή που δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις που έχει με τη σειρά του ο χειμώνας στο δέρμα μας.

 

Αν αφεθούμε χωρίς φροντίδα, θρέψη και επανόρθωση, τα σημάδια του χρόνου και των φθορών με τις χειμερινές κλιματολογικές συνθήκες, την έντονη υγρασία, τις  χαμηλές θερμοκρασίες, τον ξηρό αέρα, τις ακραίες ενίοτε καιρικές μεταβολές, αλλά και τα κλιματιστικά και θερμαντικά σώματα στους κλειστούς χώρους, θα γίνουν ακόμα πιο βαθιά.

 

Χρειάζεται μια εντατική ρουτίνα ομορφιάς υιοθετώντας τους ακόλουθους κανόνες:

 

 

 

 

Πλούσια και θρεπτικά προϊόντα ομορφιάς.

 

Ένας βασικός κανόνας φροντίδας είναι, ότι τα προϊόντα πρέπει να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στις εποχές.  Η κρέμα που χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι δεν μπορεί να είναι κατάλληλη για τον χειμώνα κ.ο.κ.  Χρειαζόμαστε μια σχολαστική ρουτίνα περιποίησης με φόρμουλες πλούσιες και ενυδατικές, σέρουμ αντιγήρανσης και λεύκανσης, αλλά και δραστικές αναπλαστικές κρέμες νύχτας. Τώρα είναι η ώρα για θεραπείες λεύκανσης για καταπολέμηση των δυσχρωμιών και των πανάδων, της αφυδάτωσης, της χαλάρωσης και των δερματικών διαταραχών, για χρήση ρετινόλης ή αντίστοιχα βιταμίνης Α (ρετινόλη στη φυσική της μορφή) και δραστικά αντιρυτιδικά και αντιγηραντικά προϊόντα. Ότι δηλαδή δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το καλοκαίρι, λόγω του ήλιου και του φωτός και της παρατεταμένης έκθεσης μας σε αυτά.  Πλούσια και θρεπτικά προϊόντα δεν σημαίνει βέβαια, βαριά και λιπαρά, που πνίγουν τους πόρους, αλλά προϊόντα με μια σειρά αποτελεσματικών, ενεργών συστατικών, βιταμινών, οξέων, αιθέριων ελαίων, δηλαδή προϊόντα εμπλουτισμένης και δυναμικής φόρμουλας.

 

 

 

Μην αμελείτε το αντηλιακό

 

Το αντηλιακό μας, πρέπει να είναι η δεύτερη φύση μας  χειμώνα – καλοκαίρι. Υπάρχει η λανθασμένη άποψη, ότι τον χειμώνα δεν το χρειαζόμαστε, αλλά η ακτινοβολία υπάρχει ακόμα και πίσω από τα σύννεφα ή το blue light των κάθε είδους ψηφιακών συσκευών που χρησιμοποιούμε.  Τα αντηλιακά είναι απαραίτητα, πολύ δε περισσότερο αν περνάμε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους εργασίας ή αθλούμαστε.  Ένα παράπονο που ακούω συχνά από τις γυναίκες με λιπαρό δέρμα είναι, ότι δεν χρησιμοποιούν αντηλιακό γιατί τις βαραίνει και τους δημιουργεί επιπλέον λιπαρότητα.  Όπως όμως συμβουλεύω όλες τις Stella’s Recipy fans, με τα αντηλιακά νέας γενιάς, αυτό είναι πλέον μια δικαιολογία! Υπάρχουν απίθανα αποτελεσματικά mineral αντηλιακά σε πούδρα ή κομπακτ μορφή, κι έτσι όχι μόνο δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στα κρεμώδη (παρότι και σε αυτά οι φόρμουλες έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια), αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν το μακιγιάζ μας κι είναι ένα αναντικατάστατο πολυεργαλείο.  H επανάσταση με το περίφημο compact «μπλε» της Shiseido έχει βρει πάμπολους μιμητές στην αγορά, ενώ τα αντηλιακά σε πούδρα όπως το Pure Pressed Base compact make up – πούδρα- αντηλιακή- concealer 4 σε 1  της Jane Iredale ή το εκπληκτικό «αόρατο» Isdin Sun Brush Min SPF50 με ενσωματωμένο πινέλο προσώπου, είναι το απόλυτο αντηλιακό gadget που έχουμε μόνιμα στην τσάντα μας και το ανανεώνουμε κάθε στιγμή και όλο τον χρόνο.

 

 

 

 

Ενυδάτωση μέσα και έξω

Συνήθως το χειμώνα ξεχνάμε ή δεν νιώθουμε την ανάγκη για ενυδάτωση. Δεν νιώθουμε ακόμα και την δίψα.  Ωστόσο, τόσο ο οργανισμός μας, όσο και το πρόσωπο, το σώμα, τα χέρια, τα χείλη μας, «φωνάζουν» για ενυδάτωση. Όταν πια αρχίσουν να φαίνονται τα σκασίματα, τα ξεφλουδίσματα, η τραχιά και θαμπή όψη, τα φαλιδωτά χέρια ή χείλια, τότε είμαστε ήδη αφυδατωμένες και η αφυδάτωση γερνάει…

 

Έτσι για την ολοκληρωμένη ενυδάτωση προσώπου δεν αρκεί μόνο μια κρέμα, αλλά και ένα σέρουμ, καθώς και μια τονωτική λοσιόν ή ένα φυσικό αγνό ανθόνερο ή ροδόνερο μετά τον καθαρισμό και πριν την κρέμα, ώστε να «κλειδώσει» η υγρασία.  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα χέρια και τα χείλη σας.  Ειδικά με τη χρήση των αντισηπτικών gel, τα χέρια μας «φωνάζουν βοήθεια».  Δραστικές φόρμουλες όπως είναι η θεραπεία χεριών S.O.S Hand’s Therapy των Stella’s Recipy με φυτικό και αιθέριο έλαιο κάνναβης αποδεικνύονται σωτήριες! Εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα χεριών που και πού, μέσα στη μέρα δεν φτάνει, είναι ανεπαρκές. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κρέμα κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας και ως την τελευταία κίνηση που θα κάνουμε στο κρεββάτι πριν πέσουμε για ύπνο.  Επίσης, δεν παραλείπουμε τις πλούσιες κρέμες σώματος, τα ενυδατικά, ξηρά έλαια, τα βούτυρα και τις θρεπτικές λοσιόν.  Το σώμα υποφέρει μέσα από τα βαριά ρούχα, δεν αναπνέει, με αποτέλεσμα κνησμό, ξεφλούδισμα, τραχύτητα, αφυδάτωση.

 

 

 

 

Αλλά και το νερό που πίνουμε κάθε μέρα, θέλει μια έννοια.  Μπορεί να μην αισθανόμαστε δίψα το χειμώνα, αλλά στην πραγματικότητα οι ανάγκες ενυδάτωσης είναι πολλές και απαραίτητες για την ευεξία, την υγεία, την απαλλαγή τοξινών, την διατήρηση της ομορφιάς, της ελαστικότητας και της ζωντάνια του δέρματος. Χωρίς νερό καταλήγουμε με θαμπό, κουρασμένο δέρμα και οργανισμό.  Αν δεν μπορείτε να καταναλώσετε άφθονο νερό στη διάρκεια της μέρας δοκιμάστε τα αφεψήματα, όπως το χαμομήλι, το πράσινο τσάι, η λουΐζα, ο ιβίσκος, χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη, αλλά μια σταγόνα μέλι, πετιμέζι ή χαρουπόμελο που είναι πολύ ευχάριστα αυτή την εποχή.

 

 

 

 

Η διατροφή είναι το φάρμακο μας

Κανόνας κλασσικός και αυταπόδεικτος. Το δέρμα αντανακλά την υγεία μας και υγεία χωρίς σωστή διατροφή, δεν υπάρχει! Πολλές φορές το δέρμα γίνεται θαμπό, ωχρό και ξεφλουδίζει, επειδή δεν τρώμε σωστά. Ο χειμώνας προσφέρεται για πολλές διατροφικές ατασθαλίες για γλυκά, σοκολάτες, σνάκ, λιπαρά, αλκοόλ…  Συνεχίστε να καταναλώνετε λαχανικά, εσπεριδοειδή, χόρτα εποχής, ψάρια, γαλακτοκομικά, κοτόπουλο, φρούτα, σταφίδες και λιναρόσπορο, ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς, ρόδι, δαμάσκηνα, χουρμάδες, ξηρά σύκα, βρώμη και Ω λιπαρά. Η υγιεινή διατροφή είναι αυτή που θα κάνει το δέρμα λαμπερό και υγιές και ταυτόχρονα, θα βοηθήσει στην διατήρηση ή την απώλεια βάρους. Οι τροφές αυτές ενισχύουν το ανοσοποιητικό, προστατεύουν από την αφυδάτωση, την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα του δέρματος και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

 

 

 

 

Αύριο θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, για λαμπερό και σφριγηλό δέρμα, με τα εξειδικευμένα προϊόντα ομορφιάς Stella’s Recipy.

 

Stella

 

8 Σχόλια
  1. Διαβάζοντας το άρθρο της Στέλλας ,ένα πράγμα μου ήρθε στο μυαλό αμέσως… το πόσο διαχρονικη και με πόση απήχηση είνα η φράση «Γιατί μου αξίζει». που ήταν και μότο γνωστής εταιρείας.

  2. Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Ευχαριστούμε πολύ!

  3. Νομίζω ότι το Νο 1 που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε χειμώνα καλοκαίρι ακόμα και όταν έξω ειναι μαύρη συννεφιά, είναι η αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο, τη θεωρω απαραίτητη για την αντιγηρανση και τη διατήρηση της λάμψης.. Και βέβαια κ όλες τις υπόλοιπες συμβουλές της Στέλλας❤️

  4. Σίγουρα η σωστή κ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή,καθώς κ το επαρκές νερό είναι άλφα και το ωμέγα για ένα λαμπερό κ υγιές δέρμα!! Συνήθως παραλείπω την ενυδάτωση του σώματος κ των χεριών κακώς ίσως γιατί όσα έχω δοκιμάσει με πλούσιες υφές σχεδόν όλα αφήνουν βαριά αίσθηση ..

  5. Πάντα ενδιαφέροντα όσα μας γράφει η @Stella. Αντηλιακή χρειάζεται το δέρμα μας χειμώνα – καλοκαίρι και είναι μια καθημερινή μου συνήθεια εδώ και χρόνια.
    xx

  6. Πολύ ενδιαφέροντα όλα!Το αντηλιακό σε πούδρα με το βουρτσάκι είναι φοβερή ευκολία.

  7. Ανετρεξα στο συγκεκριμένο ποστ γιατί είδα ότι αυτές τις μέρες έχω αρκετά θαμπό δέρμα! Ίσως επειδή μέχρι πρόσφατα είχε ζεστή και έκανε απότομα κρύο!!! 🧡💜🥰💜♥️💜♥️💙💛💜🧡💙🧡💙💙❤️💙❤️💙💚❤️💙💛💙♥️💙♥️ Όπως και να χει πολύ χρήσιμες συμβουλές!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.