10 αγαπημένα alcohol free αρώματα για την παραλία!

beach-perfumes-

 

 

Δροσερά ή πιο αισθησιακά, αγαπημένα και ιδιαίτερα , τα alcohol free καλοκαιρινά αρώματα μας συνοδεύουν στις διακοπές μας από το πρωί κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, έως το βράδυ με τα αέρινα φορεματάκια μας

 

(..και να είσαστε στην ξαπλώστρα, ή να βγαίνετε απο τη θάλασσα και ένα υπέροχο ελαφρύ αρωματικό κύμα να συνεπέρνει εσάς, τον διπλανό σας, τη διπλανή σας, τις φίλες σας και να λέτε ε, φυσικά είμαι bb girl, αλίμονο που δεν θα ήξερα τι άρωμα να φορέσω ακόμα και στην παραλία… )

 

Αγαπημένα bb girls,

Το καλοκαίρι όλες θέλουμε να μυρίζουμε όμορφα ακόμη και στην παραλία  χωρίς όμως να διακινδυνεύουμε την υγεία του δέρματός μας. Το αλκοόλ στα αρώματα σε συνδυασμό με τον ήλιο μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα και να δημιουργήσει λεκέδες στο δέρμα.  Για το λόγο αυτό καλό είναι να κοιτάξουμε στις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρουν οι εταιρείες για τους θερινούς μήνες έτσι ώστε και σούπερ αρωματισμένες να είμαστε αλλά και ασφαλείς!

 

Πολλοί οίκοι προσφέρουν αρώματα χωρίς αλκοόλ και αν έχετε αμφιβολία για κάποιο που ήδη έχετε στο ντουλάπι ή στο μπουντουάρ σας αρκεί να κοιτάξετε την ταμπέλα και να λέει Eau d’ Ete parfumee. Ο Kenzo, o Dior, ο Issey Miyake αλλά και ο Jean Paul Gaultier έχουν κατά καιρούς λανσάρει εκδόσεις αρωμάτων τους χωρίς αλκοόλ και συνεχίζουν να βγάζουν ακόμη Limited edition (δυστυχώς) για κάποια από αυτά.

 

Άλλη μια λύση είναι τα αρωματισμένα λάδια σώματος , τα body mist που προσφέρουν πολλές εταιρείες όπως το Body Shop, η Victoria’s Secret, η Avon & η Oriflame, τα οποία πολλές φορές είναι και πιο οικονομικά  και φυσικά τα αρώματα σε solid (στέρεη) μορφή.

 

Μια τελευταία και αγαπημένη μου λύση είναι τα hair mist, που αρωματίζουν τα μαλλιά και δημιουργούν ένα σύννεφο ευωδιάς που διαχέεται γύρω μου κάθε φορά που κουνάω το κεφάλι μου. Αγαπημένα μου τα, La Petite Robe Noire Hair Mist Guerlain & Balmain Silk Perfume .

 

Όσο για τα αρώματα ευτχώς υπάρχουν αρκετές προτάσεις στην αγορά για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει!

πολλά φιλιά,

MariaA

 

 

Αυτά είναι κάποια από τα αγαπημένα μας alcohol free καλοκαιρινά αρώματα:

 

Biotherm Eau Soleil

 

Συνδυάζοντας δροσερά αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών με γλυκές συμφωνίες φρέσκου σύκου, το Eau Soleil είναι ένα αναζωογονητικό, ζεστό, φρουτώδες, καλοκαιρινό και λουλουδάτο άρωμα.

 

Eau Soleil-BIOTHERM

 

Lancaster Le Parfum Solaire

 

Από τα πιο αγαπημένα summer perfumes (πέρυσι η Geo, μόλις διάβασε γι αυτό στο bb, πήγε την ίδια μέρα και το αγόρασε..). Με νότες από υλάνγκ υλάνγκ, lilly of the valley,  κανέλα, υάκινθο γιασεμί τριαντάφυλλο και βανίλια, πώς να αντισταθείς;   Δίκιο είχε.

 

le-parfum-solaire-lancaster-flacon

 

 

Estee Lauder Bronze Goddess 2016: Eau Fraiche

 

Δε νομίζω να φεύγει πιο γρήγορα προϊόν από τα ράφια, από αυτό εδώ. Για χρόνια η εταιρία, ξέμενε και όσες δεν προλάβαιναν να το αγοράσουν ή το παράγγελναν από κάποιο site ή το αγόραζαν από το εξωτερικό. Τι να λέμε τώρα, όλη η σειρά Bronze Goddess με προϊόν φετίχ αυτό το άρωμα, είναι από τα best sellers της μάρκας. Αισθησιακό, sexy, σα να έχεις περάσει μια ολόκληρη μέρα στην παραλία, αλλά όχι μόνη σου- if you know what I mean. Νότες από περγαμόντο Σικελίας, γιασεμί, μανόλια, κεχριμπάρι, βανίλια, σανταλόξυλο, έρωτα ( ουπς sorry αυτό δεν είναι ακριβώς νότα- μου ξέφυγε)

 

EL-bronze-goddess

 

 

Roger&Gallet  Rose Imaginaire  Fresh Fragrant Water

 

Φρέσκο όπως λέει και το όνομά του, πολύ θηλυκό με βασιλιά στις νότες του το τριαντάφυλλο είναι τόσο, όσο πρέπει αισθησιακό χωρίς να σε «μπουκώνει» καλοκαιριάτικα. Βιολέτα, φράουλα γιασεμί αλλά και πιο βαθιές νότες από πατσουλί και ξύλα ολοκληρώνουν τη συνταγή.

 

 

R&Gallet-rose-imaginaire-fresh-

 

Bobbi Brown Beach

 

Ένα «καθαρό» beach άρωμα, όπως ακριβώς και η ονομασία του. Στο νεσεσέρ από το πρωί έως το βράδυ χωρίς αμφιβολία,  σε βγάζει ασπροπρόσωπη. Με νότες από γιασεμί, θαλασσινό αλάτι και μανταρίνι που συνδυάζονται με  εκχύλισμα θαλάσσιων φυκιών από τον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι ένα άρωμα που θυμίζει θαλασσινό αλάτι στα καλύτερά του.

 

 

 

BEACH-

 

 

 

Benefit Bathina Just Confess

 

Ένα all over body mist, της σειράς Bathina, είναι ελαφρύ, ενυδατικό και απαλό ενώ στις νότες του κυριαρχεί το χρυσαφένιο ροδάκινο (όπως το ονομάζουν στην εταιρεία) Οι νότες συνεχίζουν με σιτσιλιάνικο λεμόνι, λευκά άνθη και μια ιδέα δαμάσκηνου. Είναι γλυκό, θηλυκό, φρέσκο και φρουτώδες, τόσο όσο, χωρίς υπερβολές. Τέλειο και το tagline του «Just confess, you’re obsessed”. (tip: εγώ το ψεκάζω και στα μαλλιά μου άφοβα)

 

 

benefit-bathina

 

 

 

 

 

 

Dior Dune Sun

Έκανε την εμφάνισή του στην αγορά το 2003 ως ένα alcohol free φρουτώδες και λουλουδένιο άρωμα. Αναζωογονητικά, το φραγκοστάφυλλο και το μανταρίνι, αναμιγνύονται τέλεια με φρέζια, γιασεμί και λωτό. Η βάση ήρεμη αλλά και αισθησιακή με νότες από σανδαλόξυλο, μόσχο και πουδρέ βανίλια. Στον ίδιο οίκο θα βρείτε (αλλά όχι πολύ εύκολα) και το Dior J’ Adore Le Jasmin Eau d’ ete (Αυτό είναι και ένα από τα αγαπημένα summer perfumes και της Υπουργού, αν δεν κάνω λάθος, το έχει στη συλλογή της)

 

 

 

dior-summer-perfumes

 

 

Burberry Βaby Τouch για μωρά και μαμάδες.

 

Με το συγκεκριμένο άρωμα είμαι συναισθηματικά δεμένη, είναι το άρωμα με το οποίο ψέκαζα τον κύριο Ρωμανό από μωρό έως 4 ετών (ε, έκανα και εγώ ένα ψιτ πάνω μου, μη λέω ψέματα) και μάλιστα για ενθύμιο έχω κρατήσει και το μπουκάλι. Φυσικά εκεί κάπου στα 4  ο ίδιος ανακάλυψε το δικό μου Neroli Portofino και μετά το Mandarino di Amalfi (και τα δυο του TF) και πάει το baby touch. Τι να σου κάνει και αυτό το καημένο το μήλο; Βρήκε μηλιά και πήγε και έπεσε από κάτω. Το συγκεκριμένο μπορεί να είναι ένα alcohol free baby perfume αλλά με δροσερές νότες από άνθη πορτοκαλιάς, μανταρίνι, μιγκέ, γιασεμί γλυκιά βανίλια και γάλα,  σας πληροφορώ ότι το λατρεύουν και πολλές γυναίκες είτε είναι, είτε δεν είναι μαμάδες και είναι λογικό.

 

 

burberry-baby-touch

 

 

Stella’s Recip-Y So soft So summer-Υ Sparkling Bronze

 

 

Stellas-Secret-Recipy-3

 

Last but not least το αγαπημένο μας . Δεν είναι άρωμα αλλά είναι ένα αρωματισμένο πολυχρηστικό έλαιο, για τα μαλλιά και το σώμα που περιέχει και ελαφρύ shimmer στην σύνθεσή του για υπέροχη καλοκαιρινή λάμψη. Εξ ολοκλήρου φυσικό προιόν,  δεν φεύγεις για διακοπές αν δεν το έχεις μαζί σου. Θεσπέσιο, σέξι καλοκαιρινό άρωμα εμπνευσμένο από την νυχτερινή αύρα των ελληνικών νησιών!

 

Καμιά προτίμηση στα παραπάνω; Κάποιο να προσθέσετε και εσείς από τα δικά σας αγαπημένα summer alcohol free αρώματα;

 

Καλό Μήνα bb girls!

 

15 Σχόλια
  1. Καλημέρα! να έχουμε εναν υπέροχο μήνα! όλα υπέροχα, αλλα σαν το bronze goddess κανένα!

  2. Καλό καλοκαίρι αγαπημένες! Εγω πάλι το καλοκαίρι αγαπώ πολύ τα αρωματικά λάδια και δη τα πολυχρηστικά. Και after sun και ενυδάτωση και μαλλιά και άρωμα… Γι΄αυτό και είχα κάνει με πολύ ιδιαίτερη φροντίδα και μελέτη, τα δύο Limited edition λάδια των Stella’s recip-Y το καλοκαιρινό http://beautyblog.gr/2014/06/13/review-stellas-secret-recip-y-to-ladi-omorfias-so-soft-so-summer-y-sparkling-bronze/

    και το http://beautyblog.gr/2014/03/05/stellas-secret-recip-y-to-eleo-so-soft-so-feminine-hair-body-oil-kai-to-oneiro-egine-pragmatikotita/

    Η φετεινή μου ανακάλυψη και λατρεία πάντως είναι το θεσπέσιο Agent Provocateur Massage Oil Tuberose, το οποίο σε κρατάει όχι μόνο ενδυατωμένη, αλλά κι αρωματισμένη εως την επόμενη μέρα.

  3. Λοιπόν, έχω τρελή αδυναμία και εξάρτηση στο bronze goddess!! Περιμένω πως και πως κάθε χρόνο να έρθει ο Απρίλης για να μπορώ να το φοράω!! και πόσο στεναχωριέμαι όταν χειμωνιάζει που πρέπει να το αποχωριστώ!!! Πάντως μετά το άρθρο αυτό, θα πάω να δοκιμάσω και της lancaster.

  4. Stella’s sparkling bronze βέβαια που με τα φυσικά συστατικά του είναι ιδανικό για εμένα τη μαμά και τις κόρες μου…βέβαια αρκετές φορές στην παραλία έχω χρησιμοποιήσει τα body spray without alkohol της αγαπημένης μου Avon…

  5. @Nina Thr: Πίστεψέ με, δοκίμασέ το, το Lancaster. Και μετά, περιμένω να μας πεις τη γνώμη σου, φυσικά.

  6. @Maryl: Ναι αγαπημένη και η Υπουργός θεωρεί πολύ καλά τα body mists της Avon και όπως πάντα σε ασυναγώνιστες τιμές. Έχεις κάποιο αγαπημένο να μας πεις;

  7. ….kαλημέρα και καλό μήνααααα!!Αγαπημένο body mist για το καλοκαίρι το κλασσικό κι αξεπέραστο white musk από Body Shop…αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια που δεν το έχει δοκιμάσει έστω και μια φορά…αυτό μαζί με τη bronze ”θεότητα” της Estee….

  8. Καλό μήνα!
    Για χρόνια είχα ένα μπουκάλι Sweet Sun της Dior. Τη μυρωδιά του την είχα συνδέσει με το καλοκαίρι.

  9. Καλο μήνα!!!!!
    Αααααχ και εγω αγαπημενο ¨εχω της esteeeeee το λατρευω και το ¨εχω συνδυάσει με το καλοκαιρι!!!
    @Τζουλια απο οτι διάβασα λες το Lancaster να καταφέρει να το αντικαταστήσει!??
    Φιλια

  10. Γεια σας καλο και ομορφο μηνα για ολους ευχομαι. Πρωτη φορα φετος αγορασα το Estee Lauder Bronze Goddess μου αρεσε που θυμιζει καλοκαιρι και που μενει στο σωμα μου. Δεν τι τιλμουσα πριν γιατι ειχα αλλα ελαφρια αρωματα. καλο απογευμα

  11. Γεια σας και καλό μήνα! Εδώ στο βορρά έχουμε δυο-τρεις μέρες τώρα καύσωνα πραγματικό, ειδικά αυτήν την ώρα γυρίζοντας από τη δουλειά έχω σκάσει από τη ζέστη!!
    Πάρα πολύ μου άρεσε το σημερινό post και πήρα ιδέες, γιατί σίγουρα είμαι φανατική του Bronze Goddess κι έχω αδειάσει μπόλικα μπουκάλια, αλλά θα ´θελα να δοκιμάσω κι αυτά που είδα σήμερα! Δεν ξέρω από ποιο θα πρωτοξεκινούσα βέβαια…ίσως το Beach και το Lancaster;;

  12. @Beautyblog:ναταν μονο ένα 🙂 Το φετινό αγαπημένο μου πάντως είναι το vanilla & sandalwood απο τη σειρά Avon naturals που είναι οντως natural με την αγαπημένη μου μυρωδιά βανιλιας χωρίς καθόλου οινόπνευμα βέβαια και με τιμή γυρω στα 4 ευρω!!

  13. ΤΟ άρθρο που ήθελα να διαβάσω!!΄Εχω ατελείωτα αρώματα…αλλά το καλοκαίρι πάντα αναζητώ κάτι καινούριο καλοκαιρινό.Estee Lauder και Dior σταθερές αξίες για μένα.Αυτό το Avon 4 ευρώ πρέπει να το δοκιμάσω!!

  14. Καλημερούδια bbgirls,καλό καλοκαίρι.Φανταστικό είναι το Dior bronze,δεν ξέρω αν εξακολουθεί να βγαίνει,αλλά το λατρεύω!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.