Φυσική Ομορφιά, με τη δύναμη της Μαστίχας!

 

MASTIHA-OPEN

 

Στην κοσμητολογία, η μαστίχα χρησιμοποιείται σε πολλά σκευάσματα για την παρασκευή αρωμάτων, κρεμών προσώπου και σώματος, σαμπουάν, οδοντόκρεμων και πολλών καλλυντικών και ειδών περιποίησης.

 

Η μοναδική στον κόσμο και πολυαγαπημένη μας είναι αναπλαστική, επουλωτική,  ισχυρά αντι-οξειδωτική, ώστε να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.  Δίνει λάμψη και φωτεινότητα γιατί καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, βοηθώντας παράλληλα στη σύσφιξη των ιστών.  Θαυμάσια για δερματικά προβλήματα, ακμή, λιπαρότητα, ευρυαγγείες αλλά και επουλωτική, λειτουργεί ιδανικά ενάντια στις ρυτίδες.  Λειτουργεί όμως και σαν αντηλιακό, έναντι των εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο.

 

ΕΥΩΔΙΑΣΤΗ …ΟΜΟΡΦΙΑ

 

Η ρητίνη της μαστίχας περιέχει κυρίως τερπένια (ολεανολικό οξύ), ουσίες με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση καθώς και πολυφαινόλες, οι γνωστές ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις, που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες οφείλεται και η γήρανση του δέρματος.  Μειώνει την αποδόμηση του κολλαγόνου, καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, βοηθώντας παράλληλα στη σύσφιξη των ιστών.  Το μαστιχέλαιο (το αιθέριο έλαιο της μαστίχας) ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια στον κόσμο, παράγεται μέσω απόσταξης της φυσικής μαστίχας με ατμό και αναδύει ένα έντονο, φρέσκο και ξυλώδες άρωμα.  Μέσω της ίδιας διαδικασίας απόσταξης παράγεται επίσης το υδατικό διάλυμα μαστίχας (ανθόνερο) το Μαστιχόνερο.

 

 

mastic-water

 

 

 

Το Μαστιχόνερο, παραλαμβάνεται από τη μαστίχα, μέσω απλής απόσταξης με ατμό, οπότε συναποστάζει με το μαστιχέλαιο και διαχωρίζεται στη συνέχεια.  Αν το χρησιμοποιήσετε πρωί και βράδυ ως ενυδατική και τονωτική λοσιόν, σε όποια ηλικία κι αν ανήκετε, είτε έχετε θέματα ακμής, λιπαρότητας και δερματικών είτε ρυτίδες, θαμπάδα και χαλάρωση, είτε χρειάζεστε σύσφιξη και λάμψη, είτε απλά σας ενδιαφέρει η αντιγήρανση, προσφέρετε στο δέρμα σας δροσιά, φρεσκάδα και φυσική λάμψη, αλλά κι ένα πανάκριβο καλλυντικό γεμάτο ευεργετικά φυσικά συστατικά και άπειρες ιδιότητες.

 

Παράλληλα χρησιμοποιείται στον βαθύ καθαρισμό και αρωματισμό της επιδερμίδας του σώματος, με τα ίδια αποτελέσματα.  Ιδιαίτερα η χρήση προϊόντων μαστίχας στο σώμα έχει εξαιρετικάαποτελέσματα στην σύσφιξη, την κυτταρίτιδα, την λάμψη και την απαλότητα, αλλά και την επανόρθωση από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

 

 

addtext_com_MTQwNDMzMTk4Nzg

 

 

Το σαπούνι μαστίχας συνδυάζει μοναδικά τις αντιμικροβιακές και αναπλαστικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου κι είναι εξαιρετικό για την θεραπεία της ακμής και των δερματικών, αλλά θωρακίζει επίσης το δέρμα ενάντια στη γήρανση.

 

Η ΧΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Μόλις πριν από δεκαπέντε χρόνια, η μαστιχοπαραγωγή στη Χίο φυτοζωούσε και οι παραγωγοί εγκατέλειπαν την καλλιέργεια, καθώς δεν υπήρχε εμπορικό ενδιαφέρον για το προϊόν, το οποίο είχε τελματώσει δραματικά.  Τότε, παράγονταν περίπου 90 τόνοι μαστίχας ετησίως.  Σήμερα, κάθε χρόνο η μέση παραγωγή φτάνει τους 120 – 130 τόνους.  Οι παγκόσμιες πωλήσεις της δείχνουν ένα προϊόν που έχει αναγνωρισθεί διεθνώς. Μόνο στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, που σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία, την χρησιμοποιούν ευρύτατα για να αρωματίζουν από τα ρούχα, έως τους χώρους τους, το σώμα ή τα μαλλιά τους, ακόμα και ως αρωματικό θυμίαμα για καλοτυχία στους γάμους.

 

Η Σαουδική Aραβία καταναλώνει τη μεγαλύτερη ποσότητα μαστίχας, ενώ στην Τουρκία, τη Συρία, τη Κύπρο, τον Λίβανο και το Ισραήλ χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία. Στις χώρες του Περσικού Κόλπου και της Β. Αφρικής, η μαστίχα χρησιμοποιείται σε άπειρα φαγητά από το ρύζι έως στην ψαρόσουπα. Στην Αμερική εξάγονται περίπου δέκα τόνοι και οι πελάτες είναι αυστηρά φαρμακοβιομηχανίες.  Εκεί παράγονται με κύριο συστατικό τη μαστίχα, συμπληρώματα διατροφής, χειρουργικά νήματα και επιθέματα για εγκαύματα.  Εξαγωγές μαστίχας γίνονται επίσης στη Ν. Κορέα και την Ιαπωνία σε προϊόντα στοματικής υγιεινής, αλλά και συμπληρωμάτων διατροφής.

 

 

Αγνή, καθαρή, βιολογική πιστοποιημένη μαστίχα Χίου, χρησιμοποιείται στη σειρά Greek Island Beauty των Stella’s Recip-Y

 

 

 

Stellas-Recip-Y-Greek-Isl

 

 

 

Το στόμα σου μοσχοβολιά | από μαστίχα και φιλιά | τα μάτια σου ταξίδια……

Καράβια χιώτικα

Μουσική: Παντελής Θαλασσινός | Στίχοι: Ηλίας Κατσούλης

 

 

 

Stella

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

 

Πηγές:

http://www.gummastic.gr

https://www.eiseverywhere.com/file_uploads/e46dccfaaf5bb73a1661487b933a9e5f_GR_Mastiha_Presentation.pdf

http://www.iatronet.gr/diatrofi/trofima-rofimata/article/6879/o-rolos-tis-mastixas-xioy-stin-ygeia.html

 

 

19 Σχόλια
  1. Να επισημάνω σχετικά με το μαστιχόνερο, ότι ανήκει στα ανθόνερα και να σας θυμίσω εδώ

    http://beautyblog.gr/2015/03/03/fisikh-omorfia-anthonera-part-one-ta-nera/

    πόσο σημαντικό είναι να αγοράζουμε πάντα γνήσιο ανθόνερο υδροδιάλυμα (hydrosol). Σε μια τέτοια και μόνο περίπτωση το μαστιχόνερο μπορεί να αντικαταστήσει και το στοματικό διάλυμα.
    Επίσης «για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι νεότερες» με το μαστιχόνερο μπορείτε να διαλύσετε και να πολτοποιήσετε τις σπιτικές αργιλώδεις μάσκες σας αντικαθιστώντας άλλα υγρά, όπως σας γράφω εδώ, εναλλακτικά του χυμού αλόης ή του ροδόνερου

    http://beautyblog.gr/2013/11/29/fysikes-spitikes-maskes-omorfias/

    Ιδιαιτέρως για το αιθέριο έλαιο μαστίχας (μαστιχέλαιο) να επισημάνω, ότι πρόκειται για ένα πολύ δραστικό συστατικό εφ΄όσον προμηθευτείτε το 100% καθαρό προϊόν. Πολύ συχνά στην αγορά κυκλοφορεί νοθευμένο και αραιωμένο, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές σε, ότι αγοράζουμε ως εκ τούτου και στην δοσολογία που θα χρησιμοποιήσουμε αν κάνουμε μόνες μας χρήση.

  2. @Stella: Από Stella’s Mastichito, πως τα πήγαμε χθες βράδυ; Και εσύ και η Maryl? Για πείτε…

  3. @Flora: Flora, επίσημη bar tender μας, έχεις καταλάβειφαντάζομαι ότι το Stella’s Mastichito, πρέπει να το εντάξεις στις συνταγές σου.

  4. @Stella: Τι “μη εν δήμω’ τι “μη εν δήμω”.. εδώ στο bb με τα bb girls, έχουμε γίνει η εκκλησία του δήμου.

  5. Ναι, αλλά είμαστε στα πρόθυρα να μας γράψουν άνευ συνδρομής και τιμής έννεκεν στους ΑΑ!!!! Ασε και ξεκίνησε το καλοκαίρι και μαζί μ΄αυτό ξεκίνησαν κι οι after five μαργκαρίτες με την Ρούλα (aka Koumbaroula)… τον χειμώνα το ρίχνουμε στο τζην & τόνικ…. 😉

  6. Το ποτάκι εχτές ήταν υπέροχο με συνταγή Stellas! Στο εξής έτσι θα πίνουμε το λικεράκι μας μαστίχας..και έτσι θα το σερβίρω σε καλεσμένους. Δεν το παρακάναμε γιατί μας πήρε είδηση η μικρή μου και ήθελε να δοκιμάσει και εκείνη,έτσι ήπιαμε μόνο από ένα ποτηράκι..Νομίζω πάλι από ένα θα πιούμε και σήμερα,μόλις όμως κοιμήσω το Μαριλάκι μου..προς το παρόν φεύγω για δουλειά μασώντας την αγαπημένη μου τσίχλα,μαστίχα Χιου πάντα,από παιδί! 🙂 🙂

  7. ….καλημέραααα!!Αυτό το σχόλιο για τη Σαουδική Αραβία και τη χρήση της μαστίχας ως αρωματικό θυμίαμα για την καλοτυχία στους γάμους,θα με κάνει να ψάξω για λιβανιστήρι επειγόντως….
    Περιττό να σας πω πως μετά το χθεσινό post μασάω ακατάπαυστα μαστίχα χιώτικη….και χτύπησα κι ένα σφηνάκι…
    @Stella, στις μαγικές σου ”συνταγές” περιλαμβάνεται μαστιχόνερο;;;Μπορούμε να αγοράσουμε,δηλαδή;;;;

  8. Η συνέχεια ηταν αναμενόμενη μετά το χθεσινο ποστ της Στέλλας.Αιθέριο έλαιο μαστίχας δεν έχω δει πουθενά για να είμαι ειλικρινής, θα το έχω υπόψη. Μπράβο Στελλα μετα θαύματά σου!

  9. @Marianna Το αιθέριο έλαιο μαστίχας είναι το μαστιχέλαιο. Αν μιλάμε για το 100% αγνό και καθαρό όοπως αυτό που διαθέτει στην αγορά η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα …. 35€ τα 5ml κι 70€ τα 10ml!!!!! Σωστό χρυσάφι δηλαδή!

    @Celia αλλο το αιθέριο ελαιο μαστίχας -μαστιχέλαιο άλλο το μαστιχόνερο- ανθόνερο! Να είσαι σίγουρη, ότι στις συνταγές μου περιλαμβάνονται συστατικα σε διάφορες μορφές, πάντα ότι καλύτερο, αγνότερο και εκλεκτότερο υπάρχει στην αγορά είτε σε αιθερια έλαια είτε σε φυσικά λάδια, είτε σε άλλα φυσικά πάντα συστατικά!

  10. Κορίτσια μου, τι γίνεται; Δε σας προλαβαίνω, μια-δυο μέρες απουσιάζω, λόγω ανωτέρας βίας, και δεν ξέρω από πού να αρχίσω και τι να πρωτοσχολιάσω! Το καταπληκτικό κείμενο για τη μοναδική μαστίχα και τα συγκινητικά σχόλια; Τις λατρεμένες δημιουργίες της Στέλλας μας,που όλο και εμπλουτίζονται; Την ιδέα περί μπαρ για bb girls, και τις συνταγές για cocktails;; ´Η το φοβερό αρωματο-ταξίδι από τη Μαρία προχθές και την κουβέντα περί Ινδίας; (Στελλίτσα μου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη, ειδικά σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία και τη γιόγκα, οπότε αν θες παρέα στο ταξίδι προς τα εκεί να με υπολογίσεις please 😉 )
    Δε σας προλαβαίνω, λέμε…! 😀

  11. @nektaria στο τσακ πρόλαβες πες στην Celia να σου σβήσει την απουσία… Σ’ ευχαριστώ πολύ Νεκταρία μου, πάντα μας λείπεις όταν “λείπεις”….

  12. @Stella: Χαχα, όντως, την έφαγα την απουσία χθες, τίποτα δε χαρίζει η απουσιολόγος!! Ακούς Celia;; Μπορώ να φέρω και δικαιολογητικό χαρτί αν θες..! 😀

  13. Καλησπέρα!!! Stella καταπληκτικά και πάλι, τι να πω!! Θησαυρός γνώσεων και δημιουργικότητας!!! Η Σαουδική Αραβία πάντα εκτιμούσε τα ακριβά, δυσεύρετα και niche προιόντα και φυσικά μπορεί να τα πληρώσει! Έξοχο παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει το καλό μάρκετινγκ!
    Τα φιλιά μου!!!

  14. @MariaA Αχ Μαρια μου, το μάρκετινγκ ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, όχι μόνο προιόντα… Τα φιλιά μου και σε σένα αγαπημένη!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.