Bottega Veneta: Tα unique αρώματα, Parco Palladiano

bottega-veneta-parco-palladiano-open

 

 

Έχουμε ξανά αναφερθεί στο παρελθόν στον Ιταλικό οίκο Bottega Veneta, τα υπέροχα δερμάτινα είδη που κατασκευάζει από το 1966 και πρόσφατα τα υπέροχα αρώματα όπως το ομώνυμο Bottega Venetta αλλά και το δικό μου αγαπημένο, Knot.

 

Ο οίκος έχει την έδρα του στην περιοχή Veneto όπου υπάρχoυν οι υπέροχοι κήποι του  Αναγεννησιακού αρχιτέκτονα του 16ου αι., Andrea Palladio,  και είναι πραγματικά ένα ζωντανό όνειρο.

 

garden-2

 

garden-1

 

garden-3

 

 

Ο ίδιος κατασκεύασε επίσης, πολλές Ιταλικές βίλλες, παλάτια, κήπους και ενέπνευσε μεταξύ άλλων, ακόμα και Άγγλους αρχιτέκτονες που κατασκεύασαν αντίστοιχες βίλλες και παλάτια στην Αγγλία. Ένα από αυτά βρίσκεται 200μ από το σπίτι μου, το περίφημο Chiswick House, με εξαιρετικούς κήπους, γέφυρες, ποταμάκι, cafe κλπ και αποτελεί μια όαση στην περιοχή μας.

 

 

 

parco-maria-2

 

 

Για τον αρχιτέκτονα Palladio, o φυσικός κήπος με όλα του τα στοιχεία αποτελεί αρμονική προέκταση του κτίσματος, της έπαυλης που φιλοξενεί, ενώ το σύνολο συνιστά ιδανικό μέρος για καλλιτεχνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Αυτό το είδος ισορροπημένης συνύπαρξης της αρχιτεκτονικής με το φυσικό περιβάλλον, θεωρείται μοναδικό δείγμα «φυσικής ουτοπίας».

 

Σε μια τέτοια ανακαινισμένη έπαυλη στην περιφέρεια της Vicenza στεγάζονται και τα βραβευμένα εργαστήρια επεξεργασίας δέρματος του οίκου Bottega Veneta, με τον υπέροχο Palladian κήπο να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της νέας αρωματικής συλλογής Parco Palladiano για τη γυναίκα και τον άντρα.

 

Έξι αρώματα αριθμημένα με απλούς Λατινικούς αριθμούς, που αντικατοπτρίζουν την κλασσική κληρονομιά των Palladian κτισμάτων και του οίκου Bottega Veneta. Διαφορετικές στιγμές της ημέρας, διαφορετικές εποχές και συστατικά συνδυάζονται μοναδικά και καθιστούν κάθε άρωμα μια ολοκληρωμένη εμπειρία αισθήσεων.

 

BV_Parco_Group_Overhead_R_300_mr

 

Tα αρώματα, είναι όλα εμπνευσμένα από τα λουλούδια, φυτά και δέντρα των περίφημων κήπων:

 

 

Parco Palladiano I – Το λαμπερό ξύπνημα του ήλιου μέσα από τα δέντρα με τις μανόλιες.

Ένα δένδρο μανόλιας  στην πρωινή δροσιά! Απαλό και δροσερό με συμπληρωματικές ξυλώδεις νότες, μασκ και  κεχριμπάρι

 

_ParcoPalladianoI_

 

Parco Palladiano II – Το λυγερόκορμο κυπαρίσσι που απολαμβάνει τη ζεστασιά της άνοιξης.

Τα φύλλα του κυπαρισσιού συνδυασμένα με αλάτι, κόκκινο πιπέρι και  άρκευθο (juniper berries) δίνουν μια πιο masculine νότα

 

_ParcoPalladianoII_

 

Parco Palladiano III – Ο ονειρικός περίπατος ανάμεσα στις ζουμερές αχλαδιές και το άρωμά τους που διακόπτει τη φθινοπωρινή μελαγχολία και μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία.

Μέντα και αχλαδιά συνδυασμένα με φρέσκο γρασίδι δίνουν ένα άκρως αρωματικό αποτέλεσμα που διαρκεί στο δέρμα

 

ParcoPalladianoIII_

 

Parco Palladiano IV Η ηλιόλουστη αζαλέα παραδομένη στην καλοκαιρινή ραστώνη

 

Αζαλέες το καλοκαίρι, ένα άκρως λουλουδάτο άρωμα που συνδυάζει το αγαπημένο αυτό λουλούδι με βανίλια και κάστανο δίνοντας ένα γλυκό φλόραλ άρωμα

 

_ParcoPalladianoIV

 

Parco Palladiano V Τα παραδοσιακά αρωματικά φυτά, όπως το δεντρολίβανο, η δάφνη και το φασκόμηλο, που λούζονται στο φως του ήλιου και το μεσημέρι ενώνουν τις μυρωδιές τους με τα δέντρα.

Ένας αρωματικός κήπος το απόγευμα αποτελούμενος από μεσογειακά βότανα, πράσινος και μυρωδάτος

 

ParcoPalladianoV_

 

Parco Palladiano VI Το κομψό και αισθησιακό τριαντάφυλλο που καταφέρνει να μπει αργά το απόγευμα στο εσωτερικό της έπαυλης ως διακοσμητικό στοιχείο, εξομοιώνοντας αρμονικά την έντασή του με τη ζεστασιά του ξύλου της επίπλωσης.

Πολύτιμα ξύλα και τριαντάφυλλο (ποιος κήπος που σέβεται τον εαυτό του δεν έχει τριαντάφυλλα?) συνδυασμένα με σανδαλόξυλο, παιώνια και κέδρο δίνουν ένα πολυτελές και αισθησιακό άρωμα που κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο της σειράς.

 

ParcoPalladianoVI_

 

Οι αρωματικές δημιουργίες υψηλής ποιότητας της συλλογής Parco Palladiano φιλοξενούνται σε μπουκάλια βαθιά συνδεδεμένα με τον τόπο καταγωγής τους, εμπνευσμένα από τη Βενετσιάνικη τεχνική επεξεργασίας γυαλιού. Το περίφημο intrecciato φιγουράρει τόσο στο μπουκάλι όσο και την εξωτερική συσκευασία, ενώ οι αποχρώσεις είναι σε αρμονία με τα διαφορετικά ελιξίρια.

 

Τα αρώματα Parco Palladiano στην Αθήνα τα βρίσετε αποκλειστικά στο Attica Golden Hall,  εκεί η Τζούλια τα γνώρισε από κοντά και από ότι μου είπε, ενθουσιάστηκε με την ιστορία τους.

 

 

bottega-veneta-parco-palladiano-attica-golden-hall

 

 

Θεωρώ ότι είναι από τις αρωματικές συλλογές, που αξίζει να δοκιμάσετε.

 

Φιλιά πολλά

MariaA

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Οι Ville της περιοχής του Veneto και δη των περιχώρων της Vicenza είναι μια ανεκτίμητη πολτιστική κληρονομιά για ολόκληρο τον κόσμο. Κάποτε οργάνωνα ταξίδια αποκλειστικά και μόνο για επίσκεψη στις Ville Palladiane, όπου μπορούσε κάποιος να δει σε απόσταση αναπνοής ακόμα και ν΄αγγίξει, στο φυσικό τους περιβάλλον κι όχι σε ένα τυπικό μουσείο, έργα του Τιντορέτο ή του Τιτσιάνο. Εργα που κόβουν την ανάσα και συναγωνίζονται σε μαγεία και αίγλη την ανεκτίμητη αρχιτεκτονική του Andrea Palladio (1508-1580).
    Αν είναι κάτι που λατρευω σ΄αυτη την χώρα είναι, ότι η τέχνη και η ιστορία της που περνάει απ΄όλες τις περιόδους και το φάσμα της ανθρώπινης κι ευρωπαικής ιστορίας από τους Ετρούσκους και τους Ρωμαίους ως τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, κι απ΄την Art Nouveau έως σήμερα, είναι ζωντανή κι αναπνέει σε κάθε γωνιά της ακόμα και σ’ αυτές που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πέρα από τα μαζικά τουριστικά κέντρα. Γιατί πόσοι αλήθεια γνωρίζουν την μαγευτική Vicenza ή το εκθαμβωτικό Bergamo? Δεν υπάρχει σπιθαμή γης στην Ιταλία, που να μην είναι συνδεδεμένη με την ιστορια, τον πολιτισμό και την τέχνη της, κι αυτό δεν γίνεται με αποστειρωμένη, αποκομμένη και περιφρουρημενη διατήρηση της, αλλά με την απόλυτη σύνδεση με την καθημερινότητα και την σύγχονη ζωή. Με ολοζώντανα ιστορικά κέντρα, με μνημεία και palazzi που κατοικούνται και διατηρούνται με αρχαία θεάτρα που λειτουργούν συνεχώς, όχι προς όφελος των τουριστών αλλα προς όφελος των ίδιων των Ιταλών.

  2. @MariaA Γεια σου Μαρία μας! Το Knot είναι όντως ενα υπέροχο άρωμα για όσες αγαπούν τα λευκά άνθη, πλούσιο και εκλεπτυσμένο σαν ένα ακριβό, λευκό, καλοσιδερωμένο πουκάμισο! Από τα καινούργια θα ηθελα κι εγω να δοκιμάσω το τριαντάφυλλο. Τα μπουκαλια του οίκου πάντα έργα τέχνης!
    Φιλια!

  3. Από τις υπέροχες περιγραφές των αρωμάτων ξεχώρισα το Parco Palladiano IV που τα συστατικά του είναι πολύ κοντά στο προσωπικό μου γούστο. Παραμυθένιες οι παραπάνω εικόνες με τις ιταλικές βίλες,ένας άλλος κόσμος..

  4. Πολύ ενδιαφέρον post άσχετα που το μόνο που συγκράτησα ήταν οι αχλαδιές.Αν τύχει εννοείται πως θα φροντίσω να τα δοκιμάσω.
    Μουτς

  5. …θα διαλέξω το VI…αγαπώ τα τριαντάφυλλα…

  6. …όσο για τα μπουκάλια…simple but yet AMAZING!!! Θα συμφωνήσω με τη @Stella

  7. …άσχετο αλλά θα καταχραστώ το άρθρο και την καλοσύνη της υπουργού μας και θα ενημερώσω πως ήρθαν τα rimmel london uk και στην Ελλάδα…..σε επιλεγμένα Hondos…αγαπώ Rimmel….

  8. Καλησπέρα bbgirls!! Καταπληκτικοί οι κήποι , υπέροχα και τα αρώματα πραγματικά αξίζει να τα δοκιμάσετε ! Stella αγαπώ κι εγώ πολύ την Ιταλία και στην Αγγλία βλέπεις πολλές Ελληνορωμαικές επιρροές, αναγεννησιακές, κλπ.Το Chiswick House είναι πανέμορφο όπως και οι κήποι του και οι μυρωδιές πραγματικά καταπληκτικές!
    @Celia: να καταχρασείς το ποστ καιάματαβρείτε τα Rimmel να πάρετε οπωσδήποτε τη μασκαρα που βάφει τις βλεφαρίδες και τα Apocalips!
    Φιλιά πολλά!

  9. Θεσσαλονίκη μάλλον απίθανο να τα βρούμε?????

  10. όχι τίποτε άλλο……αλλά αυτό με το τριαντάφυλλο μου κλείνει πονηρά το μάτι……..ωχ……..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.