Thierry Wasser: O αρωματοποιός του οίκου Guerlain.

T3
Όπως σας υποσχέθηκα, εδώ θα διαβάσετε και στα ελληνικά, την εμπειρία της δικής μας Μαρίας Αγγελίδου, η οποία είχε την τύχη, να γνωρίσει από κοντά, έναν από τους καλύτερους αρωματοποιούς του κόσμου τον κύριο Τhierry Wasser, του οίκου Guerlain.

 

Καλημέρα bbgirls !

Όλη την περασμένη εβδομάδα στο juliasbeautyblog κάναμε ένα ταξίδι – αφιέρωμα στον μαγικό κόσμο του  Guerlain που ελπίζω να παρακολουθήσατε.
Σήμερα το ταξίδι έφτασε στον προορισμό του ….
Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω τα αρώματα του Guerain – παλιά και νέα , floral ή oriental , δροσερά και φρέσκα ή σκοτεινά και μυστηριώδες .. Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι κάθε φορά που με μαγεύει … ή απλά χρησιμοποιούν τις καλύτερες πρώτες ύλες και τηρούν την παράδοση ακριβώς όπως ο κ. Thierry Wasser μας είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας αξέχαστης βραδιά στο Harrod’s !
Αγαπώ το Λονδίνο για πολλούς λόγους, με ενθουσιάζει ακόμη και ο καιρός όταν είναι πραγματικά ομιχλώδης και δεν μπορείς να δεις μπροστά στο 1m , αλλά το πιο εκπληκτικό μέρος της υπόθεσης είναι το αίσθημα που σου δίνει ότι τα πάντα είναι διαθέσιμα και ζείς , όπου τα πάντα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή ! Υπάρχουν τόσες πολλές εκθέσεις , επιδείξεις , παρουσιάσεις και καινοτομίες που θα πρέπει πραγματικά να μένεις ενημερωμένοι όλη την ώρα για να μπορείς να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες που σου προσφέρονται . ‘Οταν έλαβα e-mail από το Harrods ότι Αύγουστο και Σεπτέμβριο επρόκειτο να είναι αφιερωμένο στα αρώματα ενθουσιάστηκα !
Λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων δεν ήμουν σε θέση να παρακολουθήσω περισσότερα από 2 ( ….. )  event και ένα από αυτά ήταν ευτυχώς του Guerlain με τον ίδιο τον  κ. Thierry Wasser σε μορφή συνέντευξη ςστην κ. Marigay McKee – Εμπορικής Διευθύντριας του Harrod’s ( που τους αφήνει τώρα να γίνει πρόεδρος τουSaks στις ΗΠΑ ! ) .
Η καταπληκτική αυτή εκδήλωση έλαβε μέρος στον 5ο όροφο στο ρετιρέ και παρόλο που το κατάστημα έκλεισε στις 8.00μμ σαν καλεσμένοι είχαμε το δικαίωμα να παραμείνουμε εκεί για περίπου 2 ώρες επιπλέον και να απολαύσουμε την ” συνέντευξη” παρέα με πολλούς ακόμη λάτρεις των αρωμάτων.
Μας καλωσόρισαν με σαμπάνια και υπέροχα καναπεδάκια και πολύ καλά ενημερωμένες βοηθοί μας καθοδήγησαν ανάμεσα σε παλιές και νέες αρωματικές δημιουργίες του οίκου . Η αίθουσα ήταν διακοσμημένη ανάλογα στο ύφος του οίκου με τα αρώματα του οικου τοποθετημένα σε περίοπτες θέσεις και μερικά συλλεκτικά ήταν τοποθετημένα σε βιτρίνες προς τέρψη οφθαλμών.
Μετά από περίπου μισή ώρα συζήτησης, sniffing και 2 ποτήρια σαμπάνιας η κα McKee μας “σύστησε” στον κ. Wasser και η συνέντευξη άρχισε ….
Ο κ. Wasser είναι ένας πραγματικός Γάλλος ευγενικός και γενναιόδωρος στην περιγραφή της κληρονομιάς του Guerlain , αν και ήταν πολύ κουρασμένος . Περιέγραψε την ποιότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται και μίλησε για συνεχείς μετακινήσεις του, προκειμένου να επιβλέπει προσωπικά την ανάμιξη και απόσταξη των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στα αρώματα , έτσι ώστε να διατηρείται το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα στα αρώματα στο πέρασμα του χρόνου . Ήταν πολύ παθιασμένος με τις νέες version του Shalimar με βάση τη  Βανίλια από διάφορα μέρη του κόσμου – με ένα νέο έρχεται και πάλι κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο έτος – γιατί πραγματικά είναι αλήθεια ότι κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τη βανίλια από τον Guerlain . ( Αν δεν με πιστεύετε δοκιμάστε το Spiriteuse Double Vanille ) . Το αγαπημένο του άρωμα που φοράει και ο ίδιος είναι Habit Rouge και πιστεύει ότι οι άνδρες είχαν παραμεληθεί μέχρι και νύξεις για ένα νέο ανδρικό άρωμα έγιναν … Ο ίδιος θαυμάζει τις γυναίκες που τολμούν να φορούν Mitsuko και Shalimar και , σε περίπτωση αμφιβολίας για κάποια συνταγή ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να ανακτήσει την πληροφορία, αλλά αντ ‘αυτού ανοίγει το θησαυροφυλάκιο και  διαβάζει το παλιό βιβλίο, από την εποχή του Aime Guerlain !
Έγιναν και μερικές ερωτήσεις από τα μέλη του Τύπου και των bloggers που ήταν καλεσμένοι και οι περισσότερες αφορούσαν τους νέους κανόνες και κανονισμούς και  επανακυκλοφορίες των αρωμάτων . Ήμουν ευτυχής που άκουσα από τον κ. Wasser ότι αν και Guerlain είναι ένα πολύ παλιός αρωματικός οίκος, βρίσκεται διαρκώς σε αναζήτηση για το νέο και συναρπαστικό σύγχρονο άρωμα που βεβαίως θα  μπορεί να εκφράσει και το πνεύμα του Guerlain .
Η βραδιά έκλεισε  θαυμάσια  με ακόμα λίγη σαμπάνια και macarons και ένα  προσωπικά υπογεγραμμένο βιβλίο δόθηκε σε όλους που έκαναν μια αγορά εκείνο το βράδυ – αγόρασα ένα μπουκάλι Idylle επειδή ο καιρός ήταν ακόμα ζεστός και είναι το πρώτο άρωμα του κ. Wasser  για τον Guerlain από το 2009 ως  in-house αρωματοποιός . Το ίδιο το βιβλίο είναι ένα αριστούργημα , σχεδόν μεγέθους Α3 με όμορφες ιστορίες και εικόνες της ιστορίας Guerlain , με τα αρώματα , τα μπουκάλια τις συσκευασίες και παλιές διαφημίσεις
Λάβαμε, επίσης, ένα πανέμορφο goody bag, το οποίο περιελάμβανε ένα πλήρες μέγεθος κραγιόν , ένα δείγμα κρέμας και μια μινιατούρα La Petite Robe Noire , καθώς και ένα φυλλάδιο με τα συλλεκτικά μπουκάλια του οίκου !
Ήταν μία από τις πιο απολαυστικές βραδιές της ζωής μου και ελπίζω και του χρόνου να είμαστε καλά , έτσι ώστε να μπορούμε να το απολαύσουμε και πάλι !
Επειδή θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας έχω 2 La Petite Robe Noire δείγματα για να δώσω δώρο!
Αφήστε ένα σχόλιο στο post  στο juliasbeautyblog για το τι σας συναρπάσε περισσότερο ή ό, τι σας αρέσει για τον Guerlain !
Ελπίζω να σας άρεσε το ταξίδι !
Περισσότερες εκπλήξεις θα ακολουθήσουν σύντομα
16 Σχόλια
  1. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟ..ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΗ ΕΙΣΑΟ?ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΊΑ..ΤΟΣΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΆ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΝΑΣ ΕΞΑΊΡΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗΣ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΆΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ!ΛΆΤΡΕΨΑ ΤΟ ΜΑΥΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΆΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΊΝΟ..ΜΑΓΕΥΤΙΚΌ..Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΡΕΛΕΝΕ Ι..ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ..ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΙΧΛΗΝΑ.ΠΡΑΝΤΥΜΈΝΗ ΖΕΣΤΑ Κ Ν ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΟΜΠΡΈΛΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ Η ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΚΙ..

  2. **ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΈΡΟΧΟ ΑΡΩΜΑ ΧΑΧΑ..ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ..ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΎ ΤΥΧΕΡΉ ΓΙΑ ΥΗΝ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΣΟΥ..!!ΕΎΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΈΧΑΣΤΗ..!ΑΧ ΠΟΣΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΕΡΔΊΣΩ..ΧΙΧΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!

  3. Μηδέν;Σχόλια μηδέν;Δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο αριθμός κι επειδή τα συγχαρητήριά μου στην αγαπημένη MariaA τα είπα-έγραψα στο πρωινό post θα ρωτήσω κάτι άσχετο αλλά σχετικό…Τζούλια είναι αλήθεια;;;Το Mythic Oil βγαίνει και σε άρωμα μαλλιών;Και θα κάνει και για το σώμα;OMG!!!OMG!!!

  4. Το Λονδίνο το λατρευω! Έυχομαι να λατρεψω και το καινούργιο αρωμα οταν έρθει Ελλαδα, σύντομα! Ότι μου έχεις προτείνει ειναι θεικό!!!
    Σε ευχαριστώ πολυ!!!

  5. Καλημέρα Μαρία μας, στο υπέροχο Λονδίνο και πρωτα πρωτα ναι θα συμφωνήσω μαζί σου, ¨οτι “τα πάντα είναι διαθέσιμα και ζείς , όπου τα πάντα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή !”. Δεν θα μπορούσα να διαβάσω καλύτερη περιγραφή γι΄αυτον τον τόπο που κάποτε λαχτάρησα, κι εγω να ζήσω.. Οσο για τον Guerlain…. το πρώτο μου άρωμα ήταν Guerlain δωο απο τη γαλλίδα θεία μου στα 16.. και σπαω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιό, γιατί δεν ήταν κι απο τα πολύ τρανταχτά.. αλλά πέρασαν τόσα χρόνια από τότε…. Στη συνέχεια πότισα με samsara εκει στο τέλος της δεκαετίας του ’80 που λανσαρίστηκε, αρχές 90…. κι έκανα κι ένα πέρασμα απο το shalimar! μαγικός οίκος, τόσο κλασσικός μα και τόσο σύγχρονος παράλληλα! Φιλιά κι ευχαριστούμε!

  6. @Litsa Kouklitsa: Ναι είναι αλήθεια. Και το είδα. Και έχω ξετρελαθεί… Και θα κοστίζει περίπου 29Ε …

  7. @Dinitra!!: Μα πόσο όμορφα περιέγραψες το λατρεμένο μου, Λονδίνο… Σε ευχαριστώ.. τα λόγια σου μου έφεραν υπέροχες αναμνήσεις..

  8. @beautyblog:Τζούλια μου μπορω να περιγράφω το Λονδίνο για ώρες..μαγικό μέρος..τοσο ρομαντικό..το “ονομα” του ρομαντικού το κατέχει το Παρίσι..αλλά εγω πιστεύω πως επάξια το συναγωνίζεται το Λονδίνο…

  9. πραγματι πολυ ξεχωριστα τα αρωματα αυτου του οικου!καλη επιτυχια!

  10. @oles: efharisto poly gia ta sxolia sas kai gia to londino fysika!!
    @Stella: xronologika to aroma i to Guet Apens itan (itan mple to mpoukali?) I to Jardins de Begatelle fantazomai!
    filia polla!

  11. Τι να πρωτογράψω;Τα λόγια είναι περιττά!Βέβαια μετην είδηση του mythic oil ξετρελλάθηκα γιατί έχω εθισμό!

  12. Πραγματικα μια βολτα στο Λονδινο και στο κοσμο των αρωματων του Guerlain ηταν μοναδικα αναζωογονητικη! Ενιωσα οτι ημουν εκει! Υπεροχο αρθρο.
    Απο τοτε που το πρωτομυρισα το εχω στη λιστα μου το La petite robe noir, crossing fingers!!! Καλη επιτυχια μου ευχομαι! 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.