Μάσκες Ομορφιάς, για το Νέο Χρόνο!

 

 

Kαλημέρα αγαπημένες! Χρόνια σας πολλά! Πως τα περάσατε; Ξεκουραστήκατε; (Και ξενυχτισμένες βέβαια να είσαστε από τα πολλά πάρτι μην νομίζετε- και αυτό ξεκούραση είναι – μπορεί όχι σωματική- αλλά όταν ξεκουράζεται η ψυχή με αγαπημένες παρέες και δικούς σας ανθρώπους – είναι το ίδιο και ίσως και σπουδαιότερο…)

 

Κάποιες από εσάς είμαι σίγουρη έχετε ήδη επιστρέψει στη δουλειά, κάποιες έχετε ακόμα λίγες μέρες διακοπών, οι σχολές είναι κλειστές (thank God) αλλά όπως και να έχει αυτή η εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (που είναι η αγαπημένη μου..) έχει μια ξεχωριστή γλύκα όπως και να την περνάτε.

 

Επίσης για μένα είναι μια εβδομάδα που μου αρέσει να αφιερώνω λίγες ώρες αποκλειστικά στην θηλυκή πλευρά του εαυτού μου και σε λίγο beaute (ε, μη με βρει και ο Νέος Χρόνος σαν κατσιβέλα, γιατί όπως λέει και ο λαός, όπως σε βρει ο νέος χρόνος έτσι θα περάσεις και την υπόλοιπη χρονιά…)

 

Έχω ήδη κλείσει λοιπόν ραντεβού για αύριο στο κομμωτήριο, μεθαύριο θα κάνω μόνιμο μανικιούρ (έξυπνη ιδέα αυτή και έτσι δεν θα ξανα-ασχοληθώ με νύχια για 2-3 εβδομάδες) και βέβαια οπωσδήποτε τουλάχιστον δυο φορές αυτή την εβδομάδα που έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα απλώσω και τη μάσκα μου…

 

Α, ναι … οι μάσκες, οι μάσκες… Κάποιες φορές τις ξεχνάμε αλλά ειδικά αυτή την εποχή με τα συνεχόμενα πάρτι και το κρύο του χειμώνα (που φέτος ήταν πολύ τσουχτερό…) απλά ε-πι-βά-λλο-νται!

 

Τώρα, αν μπορούσαμε να περιγράψουμε τις μάσκες  μεταφορικά, θα λέγαμε ότι είναι ένα είδος «γυμναστικής» του προσώπου μια που είναι  προϊόντα τα οποία έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και να μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

 

Σχεδόν όλες οι μάσκες περιέχουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό νερού και γι’αυτό αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς και απαλότητας. Η τεχνολογία μας παρέχει πολλών ειδών μάσκες με διαφορετική ιδιότητα η κάθε μία. Υπάρχουν μάσκες λάμψης, θρέψης, τόνωσης και βέβαια βαθύ καθαρισμού οι οποίες απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, τις τοξίνες και το υπερβολικό σμήγμα. Τα λιπαρά δέρματα έχουν ανάγκη μάσκας δύο φορές την εβδομάδα ενώ για τα ξηρά και κανονικά δέρματα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

 

Πάντως να ξέρετε παίζει ρόλο και το πώς απλώνετε την μάσκα σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ενώ για την όλη διαδικασία, χρειάζεστε περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά.

 

Τις παρακάτω συμβουλές μου τις είχε δώσει πριν λίγα χρόνια, η κυρία Ευαγγελία μια καταπληκτική αισθητικός- ξέρετε της παλιάς, αλλά και τόσο καλής σχολής.

 

 

  1. Απομακρύνετε τα μαλλιά από το πρόσωπό σας με μία στέκα ή δένοντάς τα με μία κορδέλα.
  2. Κάντε έναν καλό καθαρισμό με γαλάκτωμα και βαμβάκι ή  με ένα προϊόν που ξεβγάζεται με νερό ανάλογα με το τι προτιμάτε.
  3. Με ένα στρογγυλό βαμβακάκι περάστε το πρόσωπό σας με τονωτική λοσιόν για να απομακρύνετε και τα τελευταία ίχνη από το γαλάκτωμα.
  4. Απλώστε μια μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας στο μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι.
  5. Ξεβγάλετε απαλά με χλιαρό νερό.
  6. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό εκτός από την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια
  7. Καλύψτε τα μάτια σας με στρογγυλά βαμβακάκια τα οποία πρώτα θα έχετε μουσκέψει σε μία τονωτική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.
  8. Ξαπλώστε και χαλαρώστε για περίπου 20 λεπτά
  9. Τέλος και αφού απομακρύνετε όλα τα ίχνη της μάσκας, περάστε απαλά το πρόσωπο και το λαιμό σας με μία πετσέτα που έχετε μουσκέψει σε χλιαρό νερό.

 

 

Το καλό είναι ότι οι εταιρείες καλλυντικών μας παρέχουν πλέον πλήρη εξειδίκευση όσο αφορά τις μάσκες. Μάσκες για όλους τους τύπους δέρματος, ενυδάτωσης, λάμψης, ξεκούρασης, καθαρισμού, θρεπτικές δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα και στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

 

Μάσκες Καθαρισμού

Είναι οι μάσκες που ταιριάζουν σχεδόν σε όλα τα δέρματα και έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα και να αφαιρούν τα μαύρα στίγματα, ενώ προφυλάσσουν και από τους ρύπους της ατμόσφαιρας Σαν συστατικό συνήθως περιέχουν άργιλο αλλά και διάφορες φυσικές πρωτεΐνες. Ο βαθύς καθαρισμός που προσφέρουν αφήνει την επιδερμίδα λεία και λαμπερή.

 

Μάσκες Βαθιάς Ενυδάτωσης

Κατάλληλες για όλα τα δέρματα και ιδιαίτερα για τα ξηρά και αφυδατωμένα που έχουν ανάγκη πλούσιας ενυδάτωσης. Οι μάσκες αυτές συγκρατούν την υγρασία στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα τρέφουν, αναζωογονούν και ξεκουράζουν. Πολλές περιέχουν αιθέρια έλαια που απαλύνουν τις γραμμές στα κουρασμένα πρόσωπα.

 

Μάσκες Λάμψης

Ιδανικές για επιδερμίδες που φαίνονται θαμπές και κουρασμένες αυτές οι μάσκες ενυδατώνουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα σε βάθος χαρίζοντας της ελαστικότητα και λάμψη, ενισχύουν την φυσική άμυνα της επιδερμίδας και παρέχουν θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν λάμψη.

 

Μάσκες Σύσφιξης

Μάσκες για ώριμα δέρματα που συσφίγγουν την επιδερμίδα και αυξάνουν την ελαστικότητά της. Συνήθως παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία προλαμβάνοντας έτσι τα σημάδια του πρόωρου γήρατος.

 

Αυτές είναι κάποιες από τις μάσκες που έχω κατά καιρούς δοκιμάσει και αγαπήσει:

 

Kiehl’s Soothing Gel Mask For All Skin Types

 

Εstee Lauder, Hydra Complete

 

Chanel Sublimage Mask Essential Regenerating Mask

 

Clarins Normalizing Facial Mask

 

Clinique Anti-Blemish Solutions Oil Control

 

 

Τι περιμένετε; Κάντε μια μάσκα σήμερα, άλλη μια το Σάββατο και κούκλες την Πρωτοχρονιά!

 

 

17 Σχόλια
  1. Polu wraio mhnyma Tzoulia mou kai endiaferon! Ennoeitai pws oles xreiazoimaste maska 2 forews thn evdomada..eyxaristoume polu gia tis protaseis sou..!!

  2. Καλημέρα αγαπημένη μου!
    Οι μασκούλες είναι σούπερ, ακόμη και αν έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας….
    Οφείλω να σου πω ότι μου έχουν φέρει από τη Βουλγαρία ή Ρουμανία (δεν θυμάμαι καλά…) κάτι τρομέρες ενυδατικές μάσκες της Δρ. Ασλάν (που έχει σούπερ αντιγηραντική κλινική εκεί… και είναι και κεφάλαιο στην ιστορία της αντιγηραντικής ιατρικής….), που ενώ βασίζονται σε φυτικά συστατικά, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα…
    Δεν το πίστευα, μέχρι που τα δοκίμασα, και έκτοτε ζητώ από τη φίλη μου που δουλεύει εκεί να μου φέρνει (και σε εξυτελιστικές τιμές!)

  3. @Angelina: Μμμμ, αγαπημένη… πρέπει να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες.. Μου ακούγετε ως φοβερό beauty secret αυτό…

  4. Καλημέρα Τζούλια, Χρόνια Πολλά!!!!! Κι εμένα αυτή η εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι η αγαπημένη μου, μάλλον κατάλοιπο από το σχολείο που καθόμασταν και διασκεδάζαμε τρελά!!! Συμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να φροντίσεις να μη σε βρει ο νέος χρόνος σαν κατσιβέλα, να είσαι λαμπερή για τις γιρτές για να διατηρήσεις αυτή τη λάμψη όλο το χρόνο, τουλάχιστον όσο μπορείς!!! Πήγα λοιπόν κομμωτήριο πριν 2 εβδομάδες για κούρεμα κλπ, θα περάσω και μια βαφή μόνη μου αύριο και είμαι εντάξει, όσο για τη μούρη μου έκανα ένα φυτικό – χημικό peeling, ψόφησα στον πόνο μάδησα 2-3 ημέρες αλλά τώρα έχω επιδερμίδα βελούδο!!! Όσο για ενυδάτωση έχω να προτείνω και τη moisture surge – Clinique που πραγματικά ξεδιψά την επιδερμίδα και χρησιμοποιείται και σαν μάσκα – φοβερή ενυδάτωση!!! Φιλιά πολλά!!

  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά!!!Σωστό το timing για το post με τις μάσκες.Από αυτές που αναφέρεις έχω δοκιμάσει μόνο την estee.Αλλά κάτι που δεν ήξερα είναι το βήμα 4.Μετά τον καθαρισμό βάζω την μάσκα.Το βήμα με την ενυδατική ούτε που το είχα ξανακούσει.Βιάζομαι τώρα αλλά θα τα ξαναπούμε.Σας φιλώ…..

  6. @Angelina: Τα Gerovital λες? Έχω ακούσει κι εγώ γι’ αυτά η Ana Aslan αν θυμάμαι καλά ήταν γηρίατρος στη Ρουμανία

  7. @MariaA: Moisture Surge!!! Βέβαια, πως μου διεύφυγε; Αλλά και που μου διέφυγε, δεν πειράζει… αφού είσαστε εσείς εδώ oι αγαπημένες και συμπληρώνετε το post!! xxx

  8. kai smr exw skopo na paw n rwtisw sto farmakeio gia kamia maska super enidatiki…gt exei ksera8ei me toso krio to derma m!! 🙁

  9. Αχ φοβερό το timing , κι εγώ όλο λέω να κάνω καμία μασκούλα γιατί η επιδερμίδα μου με τραβάει πολύ αλλά συνέχεια το ξεχνάω ! Για τις μάσκες της Apivita τη γνώμη έχετε ? Δοκίμασα τώρα τελευταία κάποια προιόντα της εταιρείας κι έχω “κολλήσει” …

  10. @Mous Mous- Πολύ καλές Αγάπη και πολύ εύχρηστες αυτές που είναι σε μονοδόσεις (για ταξίδια κλπ) και επειδή δεν κοστίζουν και μια περιουσία μπορείς σιγά σιγά να τις δοκιμάσεις όλες και να δεις ποια σου ταιριάζει περισσότερο…

  11. Εμενα μου αρεσουν πολυ και οι μασκες τυπου pads, που μπαινουν στην περιοχη των ματιων…

  12. ti wraies symboules,Julia mou,nasai kala!!!!Egw exw dokimasei thn Clinique Anti-Blemish Solutions Oil Control,pou htan h idanikh gia to liparo akneiko derma mou…maska kanw anellipws kathe bdomada,eite einai emporiou,eite fysikes kai einai h kalyterh stigmh mou!!

  13. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ,ΓΙΑΟΥΡΤΙ,ΚΑΙ ΜΕΛΙ.ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟRRE.ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ?

  14. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές της κυρίας Ευαγγελίας… Και πολύ σωστή η υπενθύμιση για μια μασκούλα αυτές τις μέρες!! Μετά από τόόοόόόσο τρέξιμο, θα είναι ό,τι πρέπει….Προσωπικά, χρησιμοποιώ πού και πού τις μάσκες της Apivita για νεανικές επιδερμίδες και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη!! Τις προτείνω!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.