X-mas 2015, με Jo Malone (παρέλαση και κουραμπιές)

 

FY16_XMAS_JML_CAMPAIGN_R134_F03_1-5to1_SM

 

Πως μου το είχε πει να δείτε μια φορά, η ξαδέρφη μου… « Δηλαδή εσύ κάνεις παρέλαση, με τον κουραμπιέ στο χέρι;” A, να χαθεί δε ντρέπεται, να με κοροϊδεύει με τη μανία μου να ξεκινώ και επίσημα (γιατί ανεπίσημα, το έχω ήδη κάνει, όπως ξέρετε εσείς) γύρω στις 29 με 30 Οκτωβρίου τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα.

 

(Ούτε για αστείο δεν παραδέχομαι, ότι με έκανε να κλαίω από τα γέλια με αυτό το σχόλιο, της κρατάω μούτρα. Και εσείς “μούτρα” να της κρατήσετε bb girls.)

 

Και στις 31 Οκτωβρίου το Σάββατο, είναι και το Halloween, άντε κολοκύθες, άντε στολές σκελετών, άντε trick or treat κλπ κλπ.. και μετά τον Νοέμβριο το Thanksgiving –  και άντε να ευχαριστούμε ό,τι μας βρίσκεται πρόχειρο και άντε  και οι γαλοπούλες, και τα trimmings αφήστε, έχει πέσει πολύ γιορτή σας λέω σε αυτό το σπιτικό, από τρεις διαφορετικές κουλτούρες – σε δουλειά να βρισκόμαστε.

 

 

FY16_XMAS_JML_CAMPAIGN_R153_F16_2to1_SM

 

 

Αλλά να σας πω και κάτι; Δεν είναι μόνο οι εικόνες που έχω από πολύ μικρή (μέσα με τέλος Οκτωβρίου έως the latest, αρχές Νοεμβρίου, ήταν πάντα  full on στολισμένο το Λονδίνο) είναι και κάτι άλλο και νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου. Όλη η χαρά για τα Χριστούγεννα είναι το πριν, δηλαδή η αναμονή. Μόλις περάσει η 24η η 25η και η 26η Δεκεμβρίου- κακά τα ψέματα, έχουν τελειώσει τα πάντα. Και να σας πω και κάτι άλλο; Εμείς στην Ελλάδα είμαστε και πολύ τυχερές, γιατί επί δυο εβδομάδες οι γιορτές δεν σταματάνε. Χριστούγεννα- παραμονή -ανήμερα- δεύτερη μέρα. Πρωτοχρονιά – παραμονή- ανήμερα (και για κάποιους και 2 του μηνός).  Των Φώτων – παραμονή- ανήμερα. Του Αι Γιαννιού στο καπάκι, μια χαρά!

 

 

 

FY16_XMAS_JML_CAMPAIGN_R97_F07_1to1-5_SM

 

 

Ενώ οι καημένοι οι Άγγλοι, έχουν μια παραμονή Χριστουγέννων, μια ανήμερα, μια Boxing Day (επόμενη των Χριστουγέννων) μια Παραμονή Πρωτοχρονιάς μια 1η του μηνός (δεν έχουν και Αγίου Βασιλείου όπως εμείς.) Οπότε λογικό να προσπαθούν να ευχαριστηθούν όσο περισσότερο μπορούν την ατμόσφαιρα  και να  “τραβήξουν” όσο το δυνατόν πιο πολύ, το πριν και την αναμονή.

 

 

FY16_XMAS_JML_CAMPAIGN_R101_F18_2to1_SM

 

 

Και αφού λοιπόν, ένα μέλος της οικογένειας εκπλήρωσε τα ποιητικά και θεατρικά και παρελασιακά του καθήκοντα της 28ης (και έπεται και προσκοπική συνέχεια αύριο) ήρθε η ώρα για ένα άλλο μέλος της οικογένειας (mois) να γράψει για τον “κουραμπιέ” και να τον σχολιάσει με τις φίλες της.

 

Όπου βλέπετε το λήμμα, «κουραμπιές»,  φυσικά μιλάω για χαρά, ηρεμία και γαλήνη, Χριστούγεννα και Χριστουγεννιάτικα καλούδια και για σήμερα, αγγλικά καλούδια (μια που λέγαμε για Λονδίνα) και μάλιστα από Jo Malone, που ξέρω ότι της έχετε αδυναμία.

 

 

   ‘Tis the Season…

 

 

                                                                             Τα γκι θυμίζουν Χριστούγεννα.

                                                                            Χρόνια Πολλά από την Jo Malone, London

                                           Αυτά τα Χριστούγεννα, η Jo Malone London γιορτάζει με ένα μεγάλο πάρτυ.

                                                                         Αστραφτερό χιόνι έξω, ζωηρή φωτιά μέσα.

                                                       Τα κάστανα ψήνονται και το φως των κεριών τρεμοπαίζει.

                                                                                Γκι. Κλεμμένα Φιλιά. Μουσική και Γέλια.

                                                Τραγουδώντας γύρω από το τραπέζι. Χορεύοντας στις αίθουσες.

                                                                 Ιδιαίτερα δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

                                                Άψογα τυλιγμένα, περιμένουν το πρωινό των Χριστουγέννων.

 

 

 

FY16_XMAS_JML_CAMPAIGN_R111_F16_1to1-5_SM

 

 

Limited Edition Pomegranate Noir 

 

 

55-PomegranateNoirDiffuser-085_SM

 

Luxury Giant Cracker

 

Jo Malone London

 

The House of Jo Malone London

 

 

41-HouseOfJML-MAINOPEN_SM

 

Scented Travel Candle Collection

 

14-TravelCandleCollection-MAIN-064_SM

 

Roasted Chestnut Deluxe Candle 600g

 

06-RoastedChestnutDeluxeCandleAndBox-FocusBracket_SM

 

Christmas Bath Salts

 

 

02-ChristmasBathSalts-065_100_SM

 

 

Christmas Ornament

 

20-ChristmasOnaments-FocusBracket-309_NBH-EPF_SM

 

Bath and Body Collection

 

17-BathAndBodyCollection-032_SM

 

Pomegranate Noir Collection

 

 

15-PomegranateNoirCollection_SM

 

Kαι επειδή σας ξέρω καλά, θα πάρετε ιδέες τώρα, από τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_04_0410_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_05_0469_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_06_0530_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_08_0555_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_09_0743_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_12_0703_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_13_0844_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_14_0870_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_15_0909_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_16_1101_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_21_1210_SM

 

 

Jo Malone_Holiday_2016_23_1254_SM

 

 

Η συλλογή είναι ήδη διαθέσιμη (είδατε, δεν τα πάμε και άσχημα και μεις πλέον με τον pre X-mas προγραμματισμό  και αφήστε την ξαδέρφη μου να λέει…) Θα τα βρείτε όπως πάντα στα καταστήματα Attica και σε τιμές που ξεκινούν από 35Ε και ανεβαίνουν.

 

 

Καλή 28η Οκτωβρίου, bb girls!!!

 

ΑΕΡΑ!!!

 

 

(λέω εγώ, μπουκωμένη στο μεταξύ με τον “κουραμπιέ” μου και “χαιρετώ” τους δυο παππούδες μου- δυο παλικαράκια τα οποία τότε, ήταν δεν ήταν 20 ετών- ο ένας λοχίας ιππικού, του μετώπου της Αλβανίας και ο άλλος, πιλότος της R.A.F. Αυτοί ήταν εκεί τότε, για να μπορώ εγώ σήμερα, να τρώω ανενόχλητη, τους “κουραμπιέδες” μου)

 

 

 

emanuel-pappou

 

 

RAF

 

 

pappou-brad-RAF

 

 

RAF-soldiers

 

 

 

 

Και αύριο αργία, στη μνήμη τους. Στη μνήμη αυτών των δυο που γύρισαν, αλλά και όλων των άλλων, των πολλών άλλων,  που δεν πρόλαβαν να γίνουν παππούδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 Σχόλια
  1. Πόσο τέλεια όλα απο jo malone κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με τα υπέροχα χρώματα και συσκευασίες πολυτελείς ααααχ μυρωδιά από γιορτές!!!

  2. Μ΄ενθουσίασε το concept της φωτογράφησης! Με συγκίνησαν οι παππούδες…

  3. Καλημέρα και προκαταβολικά Χρόνια Πολλά για αύριο! Σου το έχω ξανα-αναφέρει ότι μου αρέσει πάρα πολύ που μας παραθέτεις προσωπικές σου ιστορίες, διότι πάντα έχουν το βαθύτερο νόημά τους, όπως επίσης μου αρέσει που “παντρεύεις” τελείως διαφορετικά γεγονότα σε όμορφες αναρτήσεις! Κι επιπλέον, κι εγώ συγκινήθηκα με τους ήρωες παππούδες, γιατί ο δικός μου (του μπαμπά μου) δεν πρόλαβε να γίνει καν πατέρας…

  4. Α!!! δεν με βλέπω καλά με το κλάμα σήμερα, λίγο το πρωί με τη σχολική γιορτή του γιου μου λίγο με τις σημαίες που κυματίζουν παντού , λίγο οι παππούδες σου, τι θα γίνει???? Ωραία τα Jo malone , θυμάμαι ακόμα την παρουσίαση με τις παιώνιες . Πόσο δίκιο έχεις η αναμονή των Χριστουγέννων είναι η πιο ευχάριστη περίοδος, για να δούμε ποια θα στολίσει πρώτη φέτος???

  5. Φανταστική η συλλογή για τα χριστούγεννα της Jo Malone! Πραγματικα,η αναμονή είναι αυτό που σε ξεσηκώνει για τη συγκεκριμένη γιορτή.Οτάν ερθει,πάει έφυγε και μας πιάνει η στενοχώρια… Συγκινητικά όλα αυτά για τις εθνικές εορτές, ένα τραγούδι, δυο λογια και νιώθεις να πνιγεσαι. Και τού χρόνου!

  6. Γεια σας. Μου αρεσαν παρα πολυ κυριως γιατι το πρασινο το εχω συνδεσει με την αισιοδοξια και το φρεσκο. Περιμενω με λαχταρα να αρχισω να βλεπω στολισμενες βιτρινες. Καλο απογευμα

  7. Ωραίες εικόνες αλλά δεν ψήνομαι για χριστουγεννιάτικο mood χωρίς μελομακάρονα αγαπημένη!
    Μουτςς

  8. @stella & Rania: Λοιπόν, όταν πρωτοείδα αυτές τις εικόνες όπως είναι λογικό σκέφτηκα ότι λείπει ένα touch κόκκινου. Ξέρετε, x-mas, κόκκινο, πράσινο κλπ κλπ. Μετά όμως σκέφτηκα πόσο πρωτότυπη είναι αυτή η διακόσμηση σε πράσινους και off white τόνους. Το ήξερα ότι θα σας αρέσει.

  9. @Kalliopi T: Καταλαβαίνω τι εννοείς.. Το ίδιο ακριβώς με την πρώτη ξεαδέρφη του μπαμπά μου. Έχασε τον μπαμπά της, στα τελειώματα του πολέμου, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην κοιλιά της μαμάς της.

  10. @ΕΛΕΝΗ: Αυτό το πράγμα με τις γιορτές τους και το δάκρυ και φτου απ την αρχή, πότε ακριβώς θα σταματήσει;

  11. @Litsa: Εξοχη ιδέα για post! Θα ανταλάξουμε συνταγές για μελομακάρονα!

  12. Καλησπέρα!! Κρατιέμαι να στολίσω κι εγώ με το ζόρι!! Τα μαγαζιά στολίσανε σχεδόν όλα (τα μεγάλα), τα τμήματα με τα Χριστουγεννιάτικα πήραν υπόσταση, η Oxford Street κάνει πάρτι την Κυριακή για το άναμμα των φώτων που ανάβει η Kylie Minogue, και στη δουλειά κλείνουμε την επόμενη εβδομάδα τις τελευταίες λεπτομέρειες για το Χριστουγεννιάτικου πάρτι μας. Ο καιρός είναι φθινοπωρινός – δεν λες οτι εχει και ιδιαίτερο κρύο – αλλά οι προετοιμασίες είναι όλες σε εξέλιξη! Οι εορτασμοί για τον Β Παγκόσμιο έχουν ήδη γίνει – αντίστοιχοι με τη δική μας 28η – και γιορτάζουν και λίγο το Halloween αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο.
    Τα Χριστουγεννιάτικα κεριά της Jo Malone είναι από τα καλύτερα και έχουν εξαιρετική διάρκεια!
    Φιλιά πολλά, καλή 28η να έχουμε και να θυμόμαστε πάντα αυτούς που πολεμήσανε !!

  13. @Marianna: Μα δεν είναι τόσο όμορφη η αναμονή; Και του χρόνου αγαπημένη!

  14. @MariaA: Σε ευχαριστώ αγαπημενη μου γι’αυτό το νοητό ταξιδι μεχρι το Λονδιμο. Πολλά φιλιά.

  15. Λατρεύω αυτήν τη γλυκιά αναμονή προ Χριστουγέννων,άλλωστε ο χειμώνας μου αρέσει μονο και μονο για την γιορτή αυτή που αγαπάω τόσο! Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές,με έβαλαν κατευθείαν στο πνευμα,νόμιζα ότι μύριζα αυτά τα εξαιρετικά κεριά,αλλά πιο πολύ συγκινήθηκα με τις φωτογραφίες των νεαρών τότε παππούδων που μάχονταν για τα ιδανικά τους όπως και ο δικός μου λατρεμένος παππούς! Καλή παρέλαση αύριο και καλή μνήμη,δεν πρέπει να ξεχνάμε…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.