Δύο Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό!

 

Αυτό τον καιρό περισσότερο από ποτέ έχω ανάγκη από καλές ειδήσεις! Όταν δε προέρχονται από Έλληνες, που ο καθένας στον τομέα του έχει μια μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, δεν μπορώ παρά να το μοιραστώ μαζί σας.

 

Ελληνική Αρωματοποιία

 

Ο Χριστόφορος Δίκας είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους Έλληνες αρωματοποιούς, που γνωρίσαμε στο beautyblog.gr για τα αρώματα του με το ξεχωριστό concept που συνδέουν αρωματοποιία και μουσική αρμονία.   Ο Χριστόφορος Δίκας ξεχώρισε πολύ στις αγορές του εξωτερικού, αγαπήθηκε από διασημότητες και το αποτέλεσμα είναι, ότι μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τα εξειδικευμένα στην υψηλή αρωματοποιία (niche parfumerie)  καταστήματα Luckyscent. Έτσι τα αρώματα Christopher Dicas βρίσκονται αυτή τη στιγμή  στο Hollywood, το Los Angeles και τη Νέα Υόρκη.  Μετά τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα αρωματοποιό Ηλία Ερμενίδη,  το Christopher Dicas, βιώνει την μεγάλη επιτυχία να φιλοξενείται στα παγκοσμίου φήμης  καταστήματα Luckysent στα οποία τα αρώματα διατίθενται και on line. Ήδη τα αρώματα του Χριστόφορου βρίσκονται στις αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Κατάρ, στην Σαουδική Αραβία, στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο σε καταστήματα που προωθούν την niche αρωματοποιία.

 

 

 

 

Τα αρώματα Christopher Dicas είναι extraits αρώματα, προϊόντα αρωματοθεραπείας με γνήσιο εκχύλισμα μαστίχας Χίου, που η παρασκευή τους είναι βασισμένη στο σύστημα Septimus Piesse, μία τεχνική που στοχεύει στην αρμονία των αισθήσεων. Η σειρά αποτελείται από δύο αρώματα, που έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων, από οποιοδήποτε άλλο προϊόν (25% συγκέντρωση αιθέριων ελαίων σε αλκοόλη 95 βαθμών). To Christopher DiCas Le Parfum και το 69 L’ Extrait είναι δύο αρώματα ύμνος στην ελληνική φύση που κυριαρχούν οι νότες από φασκόμηλο, λεβάντα, κρητική ίριδα και μαστίχα Χίου, του τόπου καταγωγής του αρωματοποιού.  

 

 

 

 

Ελληνική Οινοποιεία

 

Το μικρό Οινοποιείο της οικογένειας Μορόπουλου, στο Νεοχώρι Αρκαδίας, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας, το ξεχωρίσαμε και σας το προτείναμε στο beautyblog.gr, μέσα από ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη Στεμνίτσα, όπου η οικογένεια διατηρεί έναν εξαιρετικό ξενώνα. Είχα γράψει τότε, για «τον ντόπιο ανερχόμενο οινοποιό, με ήδη πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, τον Κώστα Μορόπουλο Όσοι είστε οινόφιλοι συγκρατείστε αυτό το όνομα, γιατί οι ετικέτες του Κτήματος Μορόπουλου, είμαι σίγουρη, ότι θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και θα κερδίσουν, όλο και περισσότερους θαυμαστές.»

 

 

 

 

Έτσι, χάρηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα, ότι διακρίθηκε στον Παγκόσμιο Οινοποιητικό Διαγωνισμό των Βρυξελλών, γιατί επιβεβαιώθηκα.  Ο Concours Mondial de Bruxelles είναι ένα γεγονός, παγκόσμιου κύρους για το κρασί, τις διεθνείς αγορές και φυσικά τους οινόφιλους, που διεξάγεται εδώ και 25 χρόνια και δεν είναι λίγα τα ελληνικά κρασιά, που κερδίζουν σημαντικές διακρίσεις κάθε χρόνο.

 

 

 

 

Φέτος μεταξύ των πολλών ελληνικών οινοποιητικών εταιρειών που συμμετείχαν και  διακρίθηκαν και που μπορείτε, να δείτε αναλυτικά εδώ, ανάλογα την ποικιλία και την κατηγορία, το Μοσχοφίλερο Ροζέ του οινοποιείου Μορόπουλου κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο.  Ένα ιδανικό κρασί για το καλοκαίρι που έρχεται,  σε μια υπέροχη, εξωστρεφή εκδοχή του ροζέ , φρουτώδες, γεμάτο αρώματα της αρκαδικής γης και με λαμπερό ροδί χρώμα. Το άρωμα του είναι διαπεραστικό, με άφθονα ανθικά στοιχεία που παραπέμπουν σε φρέσκο τριαντάφυλλο και ροδόνερο, φρέσκια φράουλα, ροδάκινο αλλά και νότες μέντας. Στο στόμα η οξύτητα του είναι δροσερή, η γεύση του σχετικά πλούσια για τα δεδομένα της ποικιλίας, ενώ το τριαντάφυλλο γλυκαίνει και θυμίζει λουκούμι αφήνοντας μία γλύκα στο τελείωμα.

 

 

 

 

Εύχομαι ακόμα περισσότερες ελληνικές διακρίσεις, σε κάθε δημιουργικό κλάδο.

 

Stella

 

12 Σχόλια
  1. Mπράβο και πάλι μπράβο. Πραγματικά έχουμε ανάγκη στις μέρες μας από όμορφες ειδήσεις…

  2. Συγχαρητήρια, νιώθει κανείς μεγάλη περηφάνια και ικανοποίηση όταν συμπατριώτες του διαπρέπουν και εκτός συνόρων!! Αλλά και πού δεν διαπρέπουν οι Έλληνες? Ιατρική, επιχειρήσεις, εστίαση, τεχνολογία? Παντού στο εξωτερικό υπάρχει πάντα κάποιος Έλληνας που ξεχωρίζει!

  3. @MARYL Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει σοβαρά! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι κι αυτό… Μία από τις πολλές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας! Γιατί δεν αναγνωρίζουμε τα ταλέντα? Γιατί αναδεικνύουμε κάτι φελλούς κι ανεπαρκείς φιγουρατζήδες, αντί αυτών που αξίζουν πραγματικά. Μιλώντας για όλους τους τομείς και όλους τους χώρους… κι έχοντας πια στην πλάτη μου 37 χρόνια δουλειάς.

  4. @Stella: γιατί τελικά Στέλλα μου όντως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της!! Σε ότι επισήμανες έχεις απόλυτο δίκιο, είναι διαχρονικό το ζήτημα αυτό.. Θα σου πω και αυτό.. Μία από τις πιο αγαπημένες μου φίλες έχει τρία παιδιά.. Μορφωμένα με πτυχία πανεπιστημίου Αθηνών και με ξένες γλώσσες.. Και επειδή εδώ δεν έβρισκαν δουλειά, πάρα μόνο ως delivery και στην καλυτερη για ιδιαίτερα μαθήματα και επίσης είχαν φτάσει στο σημείο να σκέφτονται να βγουν και για ένα καφέ ακόμα, έκαναν πριν 4 χρόνια τις αιτήσεις τους Νορβηγία τα αγόρια, Ολλανδία το κορίτσι και τους πήραν σε υπεύθυνα πόστα σε μεγάλες εταιρίες.. Ένα θα, σου πω: μέσα σε 4 χρόνια απόκτησε ο καθένας το δικό του διαμέρισμα! Και όσο και να τους λείπει η Ελλάδα, εδώ έρχονται πια μόνο ένα μήνα το καλοκαίρι για διακοπές (γιατί τελικά η πανέμορφη χώρα μας είναι μόνο γιαυτό, και το λέω μετά λύπης μου)

  5. @MARYL Πόσες τέτοιες ιστορίες…. Ακόμα κι αυτοι που βρίσκουν εναν επαγγελματικό δρόμο εδω, σπάνια καταφέρνουν να αναδειχθούν, τους εχουν για τη χαμαλοδουλεια, γιατί τους τρώνε τα κονέ, οι “παρέες” και οι διαπλοκές… Πόσα τέτοια… Τελικά το σημείο εκκίνησης του καθενός παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτη τη χώρα. Ποιό είναι το περιβάλλον σου… κι όχι η αξία σου!

  6. Πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλες αυτές τις προσπάθειες! Πόσο χαρούμενες μας κάνουν!….και ταυτόχρονα, πόσο πολύ απογοητευμένες γιατί η επιβράβευση έρχεται -μόνο- απ’έξω… Ελπίζω, κάποια στιγμή η λέξη αξιοκρατία ( αλήθεια, τι όμορφη λέξη ετυμολογικά!) να είναι εδραιωμένη στο μυαλό & στην ζωή όλων μας.
    xx

  7. Είναι πραγματικά υπέροχο να διαβάζουμε τις διακρίσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, στους γκρίζους καιρούς που διανύουμε! Μας κάνει όμως και να αναλογιστούμε, άραγε πόσοι ακόμα Έλληνες, πραγματικά ταλέντα, βρίσκονται και κυκλοφορούν ανάμεσα μας, και δεν έχουν καταφέρει ακόμη να διακριθούν, στην ίδια τους τη χώρα την Ελλάδα!

  8. @STELLA…θα προσθεσω οτι πολλοι συμπατριωτες μας διαπρεπουν εξω γιατι εκτος των ικανοτητων τους υπαρχουν και οι υποδομες για να το κανουν
    Θα αναφερω ενδεικτικα αν καποιος θελει να ασχοληθει με αστροφυσικη, ερευνες σε βιοχημικα εργαστηρια , διαστημικη και παρα πολλα ακομη μπορει να δουλεψει στην Ελλαδα, οχι βεβαια. Πιστευω πως δεν υπαρχουν οι υποδομες που ανεφερα ποιο πανω. Μοιραια λοιπον θα πανε εξωτερικο
    Ολα τα υπολοιπα παιδια που εχουν τιτλους πανεπιστημιων καθημερινους ναι εκει υπαρχουν οι “παρεες” και ολα τα σχετικα που δινουν τις καλοπληρωμενες θεσεις στους δικους τους
    Εκει ναι υπαρχει αδικια

  9. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς κ.Δίκα κ Μορόπουλο αλλά και σε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, είναι μεν μεγάλη τιμή για την Ελλάδα, αλλά τι να το κάνεις? το θέμα είναι εδώ στην Ελλάδα τι γίνεται? Δυστυχώς για εδώ ευτυχώς για τους ίδιους πολλοί έχουν φύγει στο εξωτερικό και πολύ καλά κάνανε από την στιγμή που εδώ είμαστε κ θα είμαστε 500 χρόνια πίσω μην πω κ παραπάνω..

  10. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Ο Μορόπουλος δεν εχει φυγει στο εξωτερικο. Ζει με την οικογενεια του στην Αρκαδία και παράλληλα με αγροτικές δραστηριότητες, διατηρει και το οινοποιειο του. Η οικογενεια του επισης έχει έναν υπέροχο ξενώνα στην Στεμνίτσα τον “ΤΣΑΡΜΠΟΥ” για τον οποίο έχω γράψει στο ΒΒ. Οχι απλά λοιπόν επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αλλα και επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον αγροτουρισμό!!! “Ηρωες” στις μέρες μας αυτή η οικογένεια!

  11. Μπράβο για τις διακρίσεις! Μεγάλο πρόβλημα το θέμα των διακρίσεων μόνο στο εξωτερικό για τους Έλληνες. Ιδιαίτερα μπράβο για τον οινοποιό, γιατί ο πρωτογενής τομέας δεν υποστηρίζεται επαρκώς.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.