Grooming: Το Σωστό Ξύρισμα.

 

Θα το τολμήσω λοιπόν και το ήμισυ κρίμα, εκτός από τον δικό μου λαιμό, θα το έχουν επίσης και οι Stella και MariaA, (aka Υπουργοί) και θα φταίνε και εκείνες αν παρασυρθώ στο μονοπάτι της καταστροφής….

 

Διότι σήμερα, θα θυμηθώ τα παλιά και θα κάνω ένα αμιγώς grooming post, αφιερωμένο στα απανταχού bb boys. Για χρόνια έγραφα την στήλη Grooming του Esquire, οπότε όπως καταλαβαίνετε, πολλά έχω να σας πω, και ελπίζω να σας φανούν ενδιαφέροντα…

 

Anyway, λέω να ξεκινήσω με ένα controversial θέμα- δηλαδή τα τελευταία χρόνια για κάποιο λόγο έχει γίνει controversial- από τότε που οι άντρες και ειδικά οι Έλληνες άντρες, αποφάσισαν ότι είναι trend να μην ξυρίζονται. Και το χειρότερό μου είναι, ότι σε κάποιες γυναίκες για κάποιον περίεργο λόγο (άβυσσος η ψυχή… ) αρέσει αυτό…

 

Αυτό σίγουρα δεν ισχύει για μένα. Ένας αξύριστος άντρας (προσοχή, όχι άντρας με μούσι, μουσάκι ή goatee- α-ξ-ύ-ρ-ι-σ-τ-ο-ς, έχει διαφορά, γιατί και το μούσι θέλει την περιποίηση του και πολύ μάλιστα- γι’ αυτό το θέμα, θα κάνω άλλο post…) εκτός από απεριποίητος  (δείχνει scruffy ακόμα και αν είναι καθαρός) πάνω απ’όλα,  είναι για μένα και ένας άντρας, αδιάφορος σε πολλά… ότι και αν καταλάβατε από αυτό… Και άντε να είσαι ξανθός και αξύριστος (για λίγες μέρες…), κάτι πάει και έρχεται… Αλλά μελαχρινός και αξύριστος;; E, όχι!

 

Goatee και έτσι, μάλιστα..

 

 

Που να πω  στον μπαμπά μου ότι η αξυρισιά έχει γίνει trend- που το βλέπει δηλαδή ο άνθρωπος και κάνει τον σταυρό του…(επί λέξει, λέει ο μπαμπάς: “Τι είναι αυτό το πράγμα καλέ; Έλα, Παναγία μου!!”) Εκείνος δεν τολμάει να βγει από το σπίτι και να πάει στη δουλειά του ή σε μια έξοδο ή και διακοπές ακόμα, αξύριστος!! Ακόμα και τώρα, οι μόνες αναμνήσεις που έχω με τον μπαμπά μου αξύριστο, ήταν σε σπάνιες μέρες που ήταν άρρωστος με γρίπη. Και να χτυπήσω ξύλο, δεν αρρώσταινε συχνά…

 

Λοιπόν, για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

 

Δεν είσαι ο Tom Hanks. Δεν είσαι καν ναυαγός!  Σταμάτα λοιπόν να συμπεριφέρεσαι έτσι στον εαυτό σου και πιάσε το ξυράφι… Πώς να το πιάσεις τώρα θα μου πεις, που για σένα έχει γίνει μουσειακό κομμάτι.. Τέλος πάντων αρχίζω και που ξέρεις; Μπορεί και να σου αρέσει….

 

Ξεκινάς και ο λαιμός σου καίει από τις άτσαλες ξυραφιές, οι τρίχες είναι πιο άγριες και από γουρουνότριχες, οι ερεθισμοί και οι αντιαισθητικές κοκκινίλες  κατασκηνώνουν με άνεση, και εσύ απελπισμένα και χωρίς ελπίδα αποζητάς άμεση αντικατάσταση του  προσώπου σου. Δύο τινά συμβαίνουν – ή όντως βρίσκεσαι μακριά από τον πολιτισμό ή ανήκεις στην Μυστική Ένωση Μαζοχιστών Ξυρίσματος.

 

Είναι δυνατόν, μια τόσο ωραία, αντρική, καθημερινή και σέξι (αλήθεια σου λέω) συνήθεια να μην την εκτελείς καθόλου ή να την εκτελείς εντελώς λανθασμένα ή στην καλύτερη περίπτωση άσχημα? Απαντώ μόνη μου: Βεβαιότατα. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα άντρες που εξακολουθούν να παίζουν μπάσκετ με λυμένα All Star, άντρες που φοράνε μπικίνι Speedo στην παραλία, πολυέστερ κουστουμάκια για μια βόλτα στο νησί  και ξυρίζονται με ξυραφάκια της μιας χρήσης με διπλή λεπίδα, όπως ακριβώς το 1975. Ο κατάλογος της οπισθοδρομικής συμπεριφοράς είναι δυστυχώς ατελείωτος. Αλλά ο κόσμος έχει αρκετά βάσανα χωρίς να χρειάζεται να του προσθέτεις και άλλα, κάθε πρωί, μπροστά στον καθρέφτη σου.

 

Το ξύρισμα, μια εμπειρία εσαεί επαναλαμβανόμενη, είναι τόσο βασικό και στοιχειώδες κομμάτι της αντρικής καθημερινότητας,  που επιβάλλεται να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο. Και δυστυχώς, έρευνες έχουν δείξει ότι παρόλη την πληθώρα των νέων εξειδικευμένων προϊόντων αλλά και των πιο μοντέρνων εργαλείων ξυρίσματος, ο χρόνος που ένας άντρα αφιερώνει στο ξύρισμά του όσο πάει και μειώνεται (τι σου έλεγα, παραπάνω; Ντροπή!)

 

Ο σημερινός άντρας δυστυχώς χωρίζει αυτόματα την διαδικασία του ξυρίσματος σε 3 βιαστικά βηματάκια: (1) Μουσκεύω πρόσωπο, (2) απλώνω αφρό (3) ξυρίζομαι. Ο παππούς ή ακόμα και ο μπαμπάς σου κάτι ήξεραν που επισκέπτονταν –αν όχι καθημερινά – πάντως συχνά τον μπαρμπέρη της γειτονιάς τους και ίσως και εσύ, θα έπρεπε έστω και μόνο για μία φορά, να έχεις αυτήν την εμπειρία όχι τίποτα άλλο, για να ξεχωρίσεις επιτέλους την βούρτσα από την… τσατσάρα, ας πούμε.

 

Και μπορεί η όλη διαδικασία στην αρχή να σου φανεί αναχρονιστική ΔημητροΧορν ίστικη ένα πράγμα, αλλά πίστεψέ με, σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι το ξύρισμα είναι μια απολαυστική και, -γιατί όχι-, σε ορισμένες περιπτώσεις  θεραπευτική διαδικασία διαλογισμού και αυτοσυγκέντρωσης (ιδιαίτερα όταν σε ξυρίζει κάποιος επαγγελματίας).

 

Δυστυχώς είναι στη φύση μας να κολλάμε στα γνωστά ακόμα και όταν αυτά είναι λάθος. Ο επαγγελματίας μπαρμπέρης θα σε διδάξει ότι τα χειρότερα λάθη σου τα κάνεις από βιασύνη και από το γεγονός ότι αντί να αντιμετωπίζεις το ξύρισμα σαν μια από τις μικρές απολαύσεις της μέρας, το βλέπεις σαν αγγαρεία.

 

 

Η Προετοιμασία

 

Το πρώτο και βασικότερο βήμα για ένα καλό ξύρισμα είναι να ανοίξουν οι πόροι του δέρματός σου και να μαλακώσουν οι τρίχες. Αυτό θα το πετύχεις ή μουσκεύοντας το πρόσωπό σου με μια ζεστή και βρεγμένη πετσέτα ή με τον ατμό που δημιουργείται όταν κάνεις το πρωινό σου ντους.

 

Αν έχεις να ξυριστείς πολλές μέρες ή αν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο μπορείς να μαλακώσεις ακόμα περισσότερο τα γένια σου απλώνοντας στο πρόσωπο και τον λαιμό σου ένα ειδικό λάδι για πριν το ξύρισμα. Ίσως σου φανεί ότι το παρακάνεις – μέχρι να το δοκιμάσεις. Το λάδι θα προσθέσει ένα έξτρα στρώμα προστασίας στην επιφάνεια του προσώπου σου, επιτρέποντας στο ξυράφι να γλιστράει εύκολα όπως ας πούμε ένα μαχαίρι σε ζεστό βούτυρο. Πρόσεξε το λάδι που θα επιλέξεις (στην αγορά υπάρχουν αρκετά), να περιέχει φυτικά έλαια ή καστορέλαιο και όχι δροσιστικά έλαια που κλείνουν τους πόρους, όπως ο ευκάλυπτος και η μέντα.

Το Ξύρισμα

 

 

Χωρίς να ξεβγάλεις το λάδι άπλωσε από πάνω μια κρέμα ξυρίσματος. Και με αυτό δεν εννοούμε τους αφρούς των δυο ευρώ από το σούπερ μάρκετ. Μπορεί να είναι εύχρηστοι αλλά αυτόματα ακυρώνουν όλη την παραπάνω προετοιμασία. Η κρέμα που θα επιλέξεις πρέπει να κάνει μια πλούσια σαπουνάδα που θα μαλακώσει τα γένια σου και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου.

 

Οι αφροί του εμπορίου το μόνο που κάνουν είναι να στέκονται στην επιφάνεια του προσώπου ενώ πολύ συχνά περιέχουν συνθετικά αρώματα και «σκληρές» φόρμουλες όπως  μινθόλη και οινόπνευμα και εφόσον βγαίνουν κρύες από το ειδικό τους δοχείο, αυτόματα σφίγγουν τους πόρους και σκληραίνουν τα γένια. Εδώ εσύ προσπαθείς να καλμάρεις το δέρμα σου όχι να του επιτεθείς και από πάνω.

 

Ο Ayad o φοβερός μπαρμπέρης του 1900 The Barber Shop, στο Κολωνάκι, χρησιμοποιεί μόνο την απλή γυαλιστερή λεπίδα που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στα film noir, και ρίχνει στο πυρ το εξώτερον τα ξυραφάκια μιας χρήσης. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι εύκολο για κάθε άντρα να μάθει να την χρησιμοποιεί μόνος του, αλλά επειδή είναι πιθανόν για μερικούς από εσάς η εμπειρία της διαδικασίας να καταλήξει κάτι σαν «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεπίδες» καλύτερα να αφήσεις τις λεπίδες στους επαγγελματίες και εσύ να προτιμήσεις κάτι ας πούμε σε Gillette Mach 3 Turbo, η κάποιο άλλο βαρύ ξυράφι στο οποίο να μπορείς να τοποθετήσεις τις λεπίδες Mach.

 

Πάντα να ξυρίζεσαι με την φορά που φυτρώνουν τα γένια σου και όχι αντίθετα. Για τους περισσότερους άντρες αυτό σημαίνει κινήσεις προς τα κάτω στο πρόσωπο, και κινήσεις προς τα πάνω στον λαιμό. Αν ξυριστείς από βιασύνη αντίθετα από την φορά που φυτρώνουν τα γένια σου τότε θα δημιουργήσεις ερεθισμούς αλλά και πολύ ενοχλητικές τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα και τρυπώνουν πίσω στο δέρμα. Η πίεση που θα ασκείς την ώρα που ξυρίζεσαι πρέπει να είναι ελαφριά και οι κινήσεις του χεριού σου μικρές και κοφτές. Μόλις ξυρίσεις όλο το πρόσωπο τότε  μπορείς να περάσεις άλλο ένα χέρι, αυτή την φορά αντίθετα με το πώς φυτρώνουν οι τρίχες, που θα σου χαρίσει αυτό που λέμε το τέλειο κόντρα ξύρισμα. Αμέσως μετά ξέβγαλε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι

Μετά το Ξύρισμα

 

Μόλις ξυρίστηκες, που στην ουσία σημαίνει ότι έξυσες και έγδαρες την επιδερμίδα σου και είσαι έτοιμος για μια γερή δόση after shave με οινόπνευμα. ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ? Ακόμα και έπειτα από όλη αυτή την σωστή προετοιμασία και την άψογα εκτελεσμένη διαδικασία το πρόσωπό σου μετά το ξύρισμα δεν παύει να είναι ξηρό σαν την έρημο Σαχάρα, μιλάμε για επιδερμικό ολοκαύτωμα. Αυτό που χρειάζεται είναι ενυδάτωση και θρέψη, όχι υγρά που καίνε και συνθετικά αρώματα.

 

Ελπίζω να έχεις ακούσει για τα ειδικά balm και gels για μετά το ξύρισμα. Προτείνω να αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς αν δεν το κάνεις ήδη. Αν η επιδερμίδα σου είναι γενικά ξηρή χρησιμοποίησε ένα balm με φυτικά έλαια όπως jojoba, αμυγδαλέλαιο, σανταλόξυλο. Αν το δέρμα σου έχει τάση λιπαρότητας ή η μέρα είναι ζεστή και με υγρασία προτίμησε ένα μη λιπαρό gel το οποίο θα απλώσεις με απαλές κινήσεις. Άλλωστε αυτή τη στιγμή ουσιαστικά βοηθάς το δέρμα σου να «αναρρώσει» και παράλληλα το προετοιμάζεις για το αυριανό ξύρισμα. Που μεταξύ μας, ξαφνικά το περιμένεις πως και πως – έτσι δεν είναι?

 

 

Για να δω τώρα, πως θα τα πας στο Τεστ Γνώσεων…

 

 

Πόσοι άνδρες ξυρίζονται στην Ελλάδα;

 

α. 1,5 εκατ.

β. 2,5 εκατ.

γ. 3,5 εκατ.

δ. 4,5 εκατ.

 

Πόσοι άνδρες χρησιμοποιούν ξυραφάκι;
α. 20%
β. 35%
γ. 50%
δ. 66%

 

Πόσοι άνδρες αγοράζουν μόνοι τους τον αφρό ξυρίσματος;
α. 50%
β. 65%
γ. 75%
δ. 85%

 

Πόσες ώρες από τη ζωή τους διαθέτουν οι άνδρες για το ξύρισμα;
α. 2.500 ώρες
β. 3.500 ώρες
γ. 5.000 ώρες
δ. 6.000 ώρες

 

Ας υποθέσουμε ότι ένας άνδρας δεν θα ξυριστεί ποτέ στη ζωή του. Πόσα μέτρα θα φθάσει η γενειάδα του;
α. 3 μέτρα
β. 7 μέτρα
γ. 9,5 μέτρα
δ. 15,5 μέτρα

 

Τι πρέπει να χρησιμοποιήσεις αμέσως μετά το ξύρισμα?
α. κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι
β. after shave με οινόπνευμα
γ. Ειδικό balm για ευαίσθητα δέρματα
δ. Τίποτα

 

Πόσο συχνά πρέπει να ξυρίζεται ένας άντρας;
α. όποτε βγαίνει για πρώτη φορά ραντεβού με κάποια γυναίκα
β. μέρα παρά μέρα
γ. τρεις φορές την εβδομάδα
δ. κάθε μέρα

 

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για το ιδανικό ξύρισμα;
α. το βράδυ
β. το πρωί μετά το μπάνιο
γ. το πρωί πριν το μπάνιο

 

Εκτός από τις τρίχες, τι άλλο αφαιρείται με το ξύρισμα;
α. το υδρολιπιδικό φίλμ
β. νεκρά κύτταρα
γ. κολλαγόνο

 

Πόσες φορές πρέπει να περάσει το ξυράφι πάνω από την επιδερμίδα για να πετύχουμε το τέλειο ξύρισμα;
α. 20
β. 60
γ. 100

 

Το ξύρισμα με την ηλεκτρική μηχανή είναι πιο απαλό με το δέρμα από ότι με ένα ξυραφάκι;
α. αλήθεια
β. ψέμα

 

Μια γυναίκα περνά στο μπάνιο της κατά μέσο όρο 58 λεπτά. Πόσο χρόνο περνά ένας άνδρας;
α. 15 λεπτά
β. 35 λεπτά
γ. 51 λεπτά

 

Σωστές απαντήσεις:
1=γ, 2=δ, 3=γ, 4=β, 5=γ, 6=α, 7=δ, 8=β, 9=α+β, 10=β,11=β,12=β,13=γ

 

Για να δούμε, πως τα πήγες….

 

1-4 σωστές απαντήσεις: Συγχαρητήρια βρε! Είσαι ο κλώνος του Harrison Ford στην Ακτή του Κουνουπιού. Ε, και εκεί σίγουρα δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα, όσο αφορά το ξύρισμα.

 

5-8 σωστές απαντήσεις: Δεν μπορώ να πω, καταβάλεις φιλότιμες προσπάθειες, αλλά μήπως ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσεις το after shave του σούπερμαρκετ, με κανένα balm?

 

9-13 σωστές απαντήσεις: Μάλλον δεν ανήκεις στο well-groomed Rat Pack, μια που δυστυχώς όλοι τους πλέον μας άφησαν  χρόνους, αλλά πάντως είσαι και εσύ μέλος αυτής της δυσεύρετης κάστας Ιδιαίτερα Περιποιημένων Αρσενικών. Άφησε, το τηλέφωνό σου, παρακαλώ,  μπορεί να το θέλει, κάποιο bb girl…

 

 

A touch of History…

 

  • Η λέξη μπαρμπέρης (αγγλ. barber) προέρχεται από την λατινική λέξη «barba», που σημαίνει γενειάδα.
  • Σε κάποιες φυλές της  αρχαιότητας οι κουρείς ήταν τα πιο σημαντικά πρόσωπα της κοινωνίας ενώ ταυτόχρονα ήταν και γιατροί και ιερείς.
  • Σύμφωνα με την Βίβλο όταν ο Φαραώ ζήτησε να δει τον Ιωσήφ, έστειλαν πρώτα έναν κουρέα να τον ξυρίσει για να μην προσβληθεί η όραση του ηγεμόνα από ένα βρώμικο πρόσωπο
  • Τα κουρεία της Αθήνας του 5ου αιω. π.Χ,  ήταν μέρη όπου οι επιφανείς Αθηναίοι ανέλυαν πολιτικά, κοινωνικά και αθλητικά γεγονότα
  • Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του στην Ασία έχασε αρκετές μάχες από τους Πέρσες οι οποίοι άρπαζαν τους Μακεδόνες από τα γένια, τους έριχναν στο έδαφος και τους λόγχιζαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διαταγή του Αλέξανδρου να ξυρίζονται καθημερινά όλοι οι στρατιώτες
  • Οι αρχαίοι Ρωμαίοι υπήρξαν πραγματικοί δανδήδες και η Ρώμη έβριθε από κουρεία στα οποία πέρναγαν αρκετές ώρες για κούρεμα, ξύρισμα, μασάζ, μανικιούρ, και την επάλειψη διαφόρων καλλυντικών προσώπου και σώματος με μυστικές φόρμουλες
  • Ο αυτοκράτορας  Αδριανός ξαναέφερε στην μόδα το μούσι μόνο και μόνο γιατί ο ίδιος ήθελε να καλύπτει το πρόσωπό του που ήταν γεμάτο σημάδια και ουλές.
  • Η πρώτη ένωση κουρέων δημιουργήθηκε το 1096 στην Γαλλία όταν ο William, αρχιεπίσκοπος της Rouen, απαγόρευσε τις γενειάδες
  • Η πρώτη επίσημη σχολή για κουρείς ιδρύθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα στο Παρίσι, ενώ εκείνοι την εποχή οι κουρείς εκπαιδεύονταν ακόμη στην οδοντιατρική και την χειρουργική(!)

 

 

 

 

Αυτά από εμένα.  Η απόφαση, δική σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Αν έστω και ένα bb boy δεν κάνει κάποιο σχόλιο σήμερα, δεν ξανακάνω, θέμα grooming…)

37 Σχόλια
  1. Εδώ ο κόσμος καίγεται……κι εσείς το χαβα σας…….τι να πω, όλα μας τα προβλήματα ειναι η ιεροτελεστία του ξυρισματος????? Για σοβαρευτητε……..

  2. @Eλένη : Καλημέρα!
    Μα φυσικά και όχι, δεν είναι το ξύρισμα το μεγαλύτερό μας πρόβλημα!
    Αλλά, όταν επιλέγεις να δαιβάσεις ένα site ομορφιάς, μάλλον δεν το κάνεις για να βρεις λύση στα οικονομικά σου προβλήματα, ούτε για να μάθεις τί συζητάν οι πολιτικοί αρχηγοί…
    Το επιλέγεις για να διαβάσεις για πράγματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς όμορφα και να ξεφύγεις και λίγο απ΄τη ρουτίνα και τα προβλήματά σου…
    Ας βάλουμε λίγο χρώμα και χαμόγελα στην καθημερινότητά μας!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!* 😉

  3. @Ελένη: Μμμμμ… ενδιαφέρον, να γράφετε αυτό το σχόλιο, σε ένα blog, ομορφιάς… Την άλλη φορά λοιπόν, θα μιλήσουμε για την Τρόικα! Συμφωνείτε bb girls;

  4. @Kat-Rap: Καλό ΣΒ, αγαπημένη!!Πάλι 30 βαθμούς, σήμερα! Για να δούμε…( ο κύριος Ρωμανός, έχει ξεσηκωθεί!)

  5. Κάποια θα πάει για μπάνιο σήμερα, λοιπόν….(Δεδομένο, αν οι πιέσεις ενταθούν…) Καλά να περάσετε!!
    Εγώ, προς το παρόν, ετοιμάζω “σκονάκι” στον καλό μου με τις συμβουλές σου..
    ‘Οσον αφορά τα προιόντα ξυρίσματος κλπ, τί προτείνεις? Κiehl’s ας πούμε, έχοντας στο μυαλό μου και το αντίστοιχο ποστ..? Τα ευρείας μας αρέσουν?

  6. kalimera julia bbgirls!!!
    @julia an grapseis gia tin troika sto bb tha anebo athina k tha sou bapso to oraiotato malaki sou kokino….na matheis!!!xaxaxaxa
    aleithia pos yparxoun gynaikes pou tous aresei to aksyristo??katarxas paei na se filisei k to prosopaki sou gemizei erethismous apo ta agria genakia tou pou bariotan na ksyrisei…..!!!!entaksei boys eipame oxi kathe mera na sas katalaboume den eiste sto strato alla kathe deyterh oposdipote….!!!!
    kapoia tha paei gia mpanaki mallon….!!!kane k mia boutia gia mas pou eimaste ligo kryogatsoula!!!filakiaaaaa k kalo sk!!

  7. Καλημερούδιααα bb girls!
    Λοιπόν εγώ έχω να σας πω ότι σε μερικούς άντρες δεν πάει καθόλου να είναι τελείως ξυρισμένοι (όπως στον καλό μου για παράδειγμα!χεχε δεν μπορώ να τον βλέπω τέρμα ξυρισμένο και την ίδια άποψη έχουν και άλλοι γνωστοί μας)!! Εγώ γενικά είμαι φαν του στυλ “γενάκι 2-3 ημερών” και γενικά του στυλ “περιποιημένα γένια ή μουσάκι”… Όμως φαντάζομαι πως και πάλι χρειάζεται κάποια φροντίδα για μετά την περιποίηση με ξυριστική-κουρευτική μηχανή, σωστά? τι προτείνεις Julia??

  8. @τζουλια μακρια η τροικα απο το bb!εδω ειναι ναος χαλαρωσης και ομορφιας για να κρατα υψηλά το ηθικο των bb girls και boys χαχχαα!

    οσο για το θεμα ξυρισμα γενικα προτιμώ ξυρισμα καλο με δερμα πουπουλο αλλα αν του πηγαινει το προσωπο μπορω να δεχτω μια ελαφρια σκια αλλα πριν εξελιχτεί σε μουσια αβανα που το παρατανε μερικοι.αυτο το στιλ ειμαι γαματος αστεγος απλα με αφηνει αδιαφορη.και αν οι αντρες γκρινιαζουν για το ξυρισμα στο προσωπο εμεις που θελουμε δουλεια απο τη κορυφη ως τα νυχια τι να πουμε?με ξυραφακια, χαλαουες, αποτριχωτικες καθε τρις και λιγο για να ειμαστε νορμαλ να βγουμε εξω.βαριεμαι αφορητα αλλα δεν κανω μοδα τη βαρεμαρα μου..

  9. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα bbgirls!!! Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της υποκίνησης στην οποία συνέβαλα με τη συνάδελφο Στέλλα!
    Πολύ ωραίο Post και η φίλη Ελένη αν ενοχλείται που κάποιες κοπέλες (και άντρες) ασχολούνται και με μη σοβαρά θέματα μπορεί απλά να διαβάσει και μια άλλη σελίδα ή blog. Αν βέβαια ήταν πιστή αναγνώστρια θα έβλεπε ότι τα σχόλιά μας ακόμη και για τα πιο “ευτελή” θέματα ενέχουν και βαθύτερα νοήματα και αναλύσεις και πολλές συζητήσεις μας δεν μένουν απλά στο ποιο χρώμα σκιά να βάλω!.
    Στο θεμα μας τώρα: Θέλω να πω ότι το ξύρισμα είναι ότι χειρότερο για τον καλό μου που το απεχθάνεται αλλά λόγω του ότι όντως αισθάνεται”βρώμικος” όταν είναι αξύριστος συν του ότι τον κυνηγάω να ξυριστεί το εφαρμόζει μέρα παρά μέρα. Ευτυχώς δεν έχει πολλές τρίχες και αποφεύγουμε το Look ναυαγός κλπ! Θα του πάρω και λαδάκι όπως το προτείνεις να το βάζει πριν την κρέμα διότι πιστεύω να τον βοηθήσει που έχει και ευαίσθητη επιδερμίδα!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό μπάνιο!!!!!!

  10. Αααα και η φωτό του Νταλί είναι εξαίσια!! Πάντα γελάω με τις γκριμάτσες του!!! Πέρα από φοβερό ταλέντο – ιδιοφυϊα είχε και τρελό χιούμορ!!

  11. Καλημέρα! (λέμε τώρα, τέτοια ώρα…)

    Μπορεί τα bb boys να μην έχουν ξεκινήσει σχολιασμό ακόμα (ίσως και να αισθάνονται ορισμένοι στριμωγμένοι στη γωνία!), πάντως είμαι σίγουρη ότι όσοι έχουν διαβάσει το πόστ, το έχουν απολαύσει! Σίγουρα θα μεταφέρω κάτι στον καλό μου, ο οποίος το θεωρεί αγγαρεία, αλλά το εκτελεί ευλαβικά έστω κι όταν δεν του το επιβάλλει η δουλειά (τότε, ναι, όχι καθημερινά…). Ίσως, να του κάνω κι εγώ την τελετουργία, μπας και ξεκινήσει να την εκτιμά! 😉

    Όσο για τη φίλη Ελένη, θα συμφωνήσω με KatRap και MariaA και θα πω ότι το σχόλιο σου, είναι άκυρο, για να μην προβώ σε άλλους χαρακτηρισμούς που ο χώρος εδώ και το επίπεδο μου δεν μου επιτρέπει…

    Τα φιλιά μου σε όλες!

  12. Καλημέρα 🙂 εγώ θα συμφωνήσω με την Ελένη. Έχω τόσα προβλήματα …. επαγγελματικά, προσωπικά, κοινωνικά, μην πιάσω τα μαμαδίστικα …. και δεν μου φτάνουν τα λεφτά να πάω για χαλάουα και εσείς μου μιλάτε για ξύρισμα … ξύρισμα είπατε … ουπς μου βρήκατε λύση στο ένα πρόβλημα !!!! Πάω να ξυριστώ 😉

  13. Καλησπέρα!!Εμένα, για να πω την αλήθεια, μου αρέσει το αξύριστο όχι πολλών ημερών, αλλά 2-3 είναι ότι πρέπει 😉
    Είχα να μπω από το καλοκαίρι και μου φαίνεται έχω χάσει επεισόδια….που είναι η πολυτάλαντη κούκλα Ιωάννα;Σταμάτησε να κάνει videakia 🙁 ?

  14. @Ελένη, επειδή ακριβώς όπως έγραψες ο κόσμος καίγεται, χρειαζόμαστε κάτι που θα μπορέσει να μας κάνει να χαμογελάσουμε…εμένα προσωπικά δεν με πίεσε κανένας να διαβάσω κάτι παρά την θέλησή μου και επέλεξα ΕΓΩ να διαβάζω ένα blog oμορφιάς.

    Πως θα φαινόταν αν διάβαζαμε ένα αρθρο για “Αρνάκι καπαμά” σε ένα αποκλειστικά οικονομικό blog?
    Τελείως άσχετο ε? Συμφωνώ και γω.

    Εκεί θα γκρινιάζαμε γιατί δεν μας χαλαρώνει και λίγο με τα καινούρια αρώματα του Dior? ενώ μας βομβαρδίζει διαρκώς με τα νέα για χαράτσια, spreads και αύξησεις επιτοκίων?

    Ετσι λοιπόν όταν επιλέξαμε να διαβάζουμε ένα σάιτ ομορφιάς το κάναμε επειδή ξέραμε ότι θα διαβάζαμε για κολώνιες, αρώματα, μαλλιά, αποτριχώσεις, ξυρίσματα και όχι για χαράτσια και επερχόμενες φορολογίες.

    Είναι πραγματικά άξιο λόγου πως ενώ επιλέγουμε να διαβάζουμε ένα σάιτ ομορφιάς μετά να γκρινιάζουμε γιατί ακριβώς μας μιλάει για ομορφιά?
    Διάλεξε τι θέλεις να διαβάζεις και επέλεξε blog για να κάνεις εγγραφή! Αυτό είναι σοβαρότητα!

  15. Την ιεροτελεστία του ξεράσματος δεν την ξέρω αλλά την απόλαυση από το μαλακό μουτράκι του μετά ….απόλαυση

  16. Καλησπέρα bbgirls & Τζούλια!Καλή αρχή στη νέα σου ενότητα!!Πολύ ωραίο το άρθρο & το τεστάκι,προσωπικά είμαι φαν του goatee!ελπίζω τα αγόρια να μυηθούν σύντομα στον κόσμο του bb & να καταλάβουν πόσο τυχεροί είναι που τους αφήνουμε ένα παραθυράκι στον κόσμο ομορφιάς μας!χιχι!φιλιά σε όλες!

  17. καλησπερα σε ολες!!!τι εκπληξη ηταν αυτη!!!παρα πολυ ενδιαφεροντα αυτα που εγραψες κ φαινεται ποσο πολυ εχεις μελετησει!!!lol!!
    οσο για το ξυρισμα εχω να πω οτι στον αντρα μου ταιριαζει να ειναι ξυρισμενος γτ σε αντιθετη περιπτωση φαινεται ”απλυτος”.σε ορισμενους ανδρες ταιριαζει να εχουν γενια 2-3 ημερων κτ που δεν χτυπαει ασχημα στο ματι.
    για το ξυρισμα του δεν χρησιμοποιει τπτ το ιδιαιτερο εκτος απο αφρο.οταν επισκεπτεται τα freshline,αγοραζει ενα προϊον για ξυρισμα κι ενα after shave.δεν τα βαζει ομως ολο το χρονο(θα τον μαλωσω).το μονο που προσεχει ειναι το ξυραφακι,το οποιο φροντιζει να ειναι καλης ποιοτητας για να μην κοβεται.
    σε μπαρμπερη δεν εχει παει ποτε,δεν θυμαμαι αν το ειχε κανει στο γαμο!!!
    κοριτσια κt ασχετο¨με τα αγορια μας:το καλοκαιρι αγορασα για δοκιμη τα ξυραφακια gilette venus pro skin κ το ξυρισμα στα ποδια κραταει 1 μερα παρα πανω κ τα ποδια ειναι πολυ απαλα!!φιλακια προς το παρον!!

  18. Μαλλον καλησπερα πια!!Τζουλια! !κοριτσια!!
    @Τζουλια εσυ απλα δεν δινεις συμβουλες!αλλα καταθετεις την βιβλο του ξυρισματος!!και αυτο με λιγα λογια σημαινει οτι απο πισω εχει ριξει πολλη δουλεια και μελετη για να καταληξεις σε ολο αυτο το υπεροχο ποστ!!Αν δεν ηξερα ποιος το εγραφε αυτα θα ημουν συγουρη οτι ειναι καποιος ανδρας που εχει κανει πολλα τεστ
    και εχει παρει μαστερ στις λεπιδες!!ΕΥΓΕ!!!!
    @Απλα θα Πω σε οσες” ενοχληθηκαν” κοριτσια ολοι μας εχουμε πολυ σοβαρα προβληματα!! Αλλα εδω ειναι ενα μπλοκ ομορφιας που ολες μας θελουμε λιγο να ξεφυγουμε και να χαλαροσουμε!Αν και πολλες φορες αν μας παρακολουθειτε εχουμε ασχοληθει και με πιο σοβαρα”θεματα”!!!
    ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ “ΤΡΙΧΙΑ”!!!

  19. @όλες: Καλησπέρα αγαπημένες! Είχα έχνα πρόβλημα με τη σύνδεσή μου σήμερα γι αυτό σας ¨”έχασα” λίγο! Λίγη απογοεήτευση που κανένα bb boy δεν σχολίασε σήμερα… που θα πάει μπορεί να τους πείσουμε και αυτούς κάποια μέρα!

    @Νansy: Ωχχχχ.. ωχχχχ, βρήκες την χειρότερη τιμωρία: Κόκκινα μαλλιά για μένα!!! χεχχεχχε!! xxx

  20. @όλες: Καλησπέρα αγαπημένες! Είχα έχνα πρόβλημα με τη σύνδεσή μου σήμερα γι αυτό σας ¨”έχασα” λίγο! Λίγη απογοήτευση που κανένα bb boy δεν σχολίασε σήμερα… που θα πάει μπορεί να τους πείσουμε και αυτούς κάποια μέρα!

    @Νansy: Ωχχχχ.. ωχχχχ, βρήκες την χειρότερη τιμωρία: Κόκκινα μαλλιά για μένα!!! χεχχεχχε!! xxx

  21. @Despoina Manou: Η Ioanna μας, ως πολυτάλαντη και υπερ απασχολημένη τον τελευταίο καιρό, κάνει ένα hiatus από το bb.. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

  22. αυτό το post θα το δείξω οπωσδήποτε στον αντρούλη μου που τον παρακαλάω να ξυριστεί(κάθε βδομάδα ξυρίζεται το μανάρι μου κ αυτό μετά από δικιά μου ατέλειωτη κραβατομουρμούρα,χαχαχαχα)@Beautyblog διαφωνώ κάθετα όσον αφορά τη συζήτηση για την τρόικα…εγώ έγινα bbgirl για να ξεσκάω λιγο απο τα καθημερινά προβλήματα,όχι για να σκάω περισσότερο…

  23. Τζα!!!Πόσα μυστικά κρύβονται πίσω από ένα (φαινομενικά)απλό ξύρισμα!Έχω όμως μία απορία(και μάλλον μ’αυτή θα μείνω)..γιατί έπρεπε οι κομμωτές να μαθαίνουν οδοντιατρική και χειρουργική;Εντάξει,για την χειρουργική πάει κι έρχεται(πες ότι κόβεις ένα αφτί,το βάζεις στη θέση του)αλλά οδοντιατρική;;;;

  24. Χα!!! Καλημέρα σας! μιά μέρα έλειψα απο το ΒΒ κι έγιναν κοσμογονικές αλλάγές!! Ε, ναι λοιπόν αναλαμβάνω την ευθύνη μαζί με τη συναγωνίστρια MariaA για την τοποθέτηση της βόμβας στο ΒΒ! Τζούλια μας έμπλεξες με δυο τοξότες και τις έκανες και Υπουργούς, δε ρώταγες καλύτερα πριν? Αλλά μη φοβάσαι.. τα ΒΒBoys θα κατλάβουν πόσο τυχερα ειναι που τους παραχωρησαμε λιγο απο τον ιντερνετικό μας χώρο.
    Λοιπόν μεγαλη συζήτηση ανοίξατε με το ξύρισμα και μάλλον πρεπει να βάλω το ΒΒΒoy μου να γραψει τη δικη του άποψη, θα είχε πολύ ενδιαφέρον… Εγω πάντως θυμαμαι αρχές 90 τη μόδα “γενια τριών ημερών” την οποια έκανε ένας παλιός φίλος όταν σπουδαζε στη Ρώμη και μαλιστα με μηχανή η οποια είχε ειδικό μετρητη (για να είναι τριων ημερών τα γένια και όχι τεσσάρων) και πολύ του πήγαινε.. Κοιτάξτε, εγω τωρα να σας πω πως δεν μ΄αρεσουν τα γένια στον άντρα δεν μπορω να σα το πω, γιατί θ΄ανάψω φωτιά στο σπίτι μου και δεν το θέλετε κάτι τέτοιο, αλλά δε θά ναι κι αλήθεια (για τον συγκεκριμένο άντρα). Ανάλογα τον τύπο του καθενός βεβαια αλλα, όταν το υποστηρίζει κι η αξυρισια και το γένι πάνε ανάλογα με το πως πάνε σ΄εμάς τα ξανθά ή τα κόκκινα… Εμενα πάντως το φετιχ μου συνεχίζει να είναι μακρύ μαλλι, μούσι και σκουλαρικι στ΄αυτι και κάπως έτσι πορεύεται κι ο δικός μου, ο οποίος όμως, τρωει τη σχετική μίρλα για να τα περιποιείται.. Γιατί ναι μεν, αλλα…. μακρυ μαλλι δε σημαινει “φτερο στον άνεμο” ακαθορίστου σχήματος και φόρμας δηλ. αφάνα καρέ…. όπως και μούσι δε σημαίνει σκόρπια διαδήλωση ή το μούσι του ηγούμενου…
    Καλή σας Κυριακή κορίτσια μου και ευχηθειτε σημερα να παει καλα το special project που ξεκινάω..
    @ελένη Δεν μπορείς, ούτε να διανοηθείς πόσο σοβάρα άτομα είμαστε… Μιλάω για σοβαρά, όχι σοβαροφανή! Μάλλον σε λάθος site μπήκες.

  25. καλημεραααα!!!@στελλα,καλη επιτυχια!!!αχ!ποσο ξεκουραζομαι με το bb,tpt allo!!!

  26. Καλημέρα αγαπημένες! Καλή Κυριακή!

    @Stella: Καλή επιτυχία στο special project!! (can’t wait!!!)

    @Κατερίνα: Εξαιρετικό σχόλιο και ειδικά η τελευταία σου πρόταση. θα την χρησιμοποιώ και εγώ…

  27. @Julia σε πρωτη φαση (οπτική), νομίζω θα έχουμε success story!

  28. Καλημερα!!Τζουλια!!κοριτσια!!
    Αν λεει η Τζουλια @Στελλα μου “I can’t wait!!” φαντασου εγω!!!!!
    Καλη επιτυχια σε οτι ετοιμαζεις!!!
    Φιλια χχχχχχ

  29. Καλησπέρα και από εμένα 🙂
    Ήρθα και εγώ στην παρέα σας (υπό την απείλη όπλου βέβαια από την Vickysot, η όποια με έφαγε χθες: «κάλα έκατσε η Τζούλια και έκανε τόσο κόπο να γράψει το άρθρο και δεν θα μπεις να πεις μια κουβέντα? Ντροπή σου!») για να καταθέσω την άποψη μου επί του ξυρίσματος.
    Ναι, το ομολογώ, είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που δεν ξυρίζονται! Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι σαν τον παπά της ενορίας (ευλόγησον!). Μια φορά την βδομάδα χρησιμοποιώ trimmer για να επαναφέρω το γένι μου σε αυτό που λέμε «τριών ημερών». Το μόνο κακό είναι ότι το γένι των τριών ημερών είναι για εκείνη την μέρα μόνο. Μέχρι να το ξανα-trim-άρω έχει φτάσει τις 10!! 😛
    Εγώ προσωπικά δεν ξυρίζομαι για λόγους καθαρά βαρεμάρας και επειδή το γένι μου έχει μια τάση να δημιουργείται σε χρόνο dt όντας ολίγον τριχωτό αγόρι (θυμάστε το pythic oil? Ψάχνω να το βρω!). Υπάρχουν όμως εποχές που ξυρίζομαι μέρα παραμέρα κυρίως το καλοκαίρι, για λόγους υγιεινής, ζέστης και μαυρίσματος (είχα κάνει το λάθος μια φορά να αφήσω μούσι , να μαυρίσω και να ξυριστώ… Όχι και το καλύτερο θέαμα…).
    Όταν λοιπόν ξυρίζομαι πάντα το κάνω μετά το μπάνιο που έχουν ανοίξει οι πόροι όπως συμβουλεύει η Τζούλια και αφού έχω χρησιμοποήσει ένα pre-shave για να πάρει ότι νεκρό κύτταρο υπάρχει και να μαλακώσει τα γένια μου ακόμα περισσότερο. Όσον αφόρα τον αφρό, το παραδέχομαι, ότι ποτέ δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία στο τι αγοράζω. Ήθελα κάτι απλώς για σκληρά γένια και τίποτα παραπάνω. Αφού απλώσω λοιπόν τον αφρό παντού (και μπαμπάτσικο) ξεκινάει το ξύρισμα. Μιας και είμαι ολίγον gadgetακιας δεν θα μπορούσα να έχω κάτι άλλο εκτός από Gillette Fusion Proglide με τις 25 λεπίδες και τα 10 είδη δόνησης 😛 . Όπως αναφέρεις, το ξύρισμα γίνεται πάντα με την φορά της τρίχας και εδώ είναι ένα θέμα για πολλούς από εμάς, γιατί η τρίχα θα πάρει την φορά της από τα αρχικά ξυρίσματα. Μιας και εγώ ξεκίνησα σε πολύ μικρή ηλικία το ξύρισμα, ξυριζόμουν όπως να ‘ναι και τώρα το πληρώνω. Έχω μάθει μεν πια, αλλά είναι αρκετές φορές που κόβομαι πάνω στην βιασύνη μου. Τέλος, αφού τελειώσει το μαρτύριο, πάντα βρέχομαι με αρκετό κρύο νερό και μετά, αναλόγως την διάθεση μου, ή θα χρησιμοποιήσω ένα balm της adidas που έχω ή στις special περιπτώσεις, περνάω το πρόσωπο μου με ένα προιόν της Biosilk με καθαρό μετάξι (το έχει αναφέρει παλιότερα η vickysot για τα μαλλιά) και αποτελεί συμβουλή του γαμπρού μου, που είναι κουρέας παλαιάς κοπής.
    Επίσης, θα ήθελα να επιβεβαιώσω αυτό που γράφεις για τους παλιούς. Ο πατέρας μου μπορεί να μην πήγαινε σε μπαρμπέρη για ξύρισμα, αλλά χρησιμοποιούσε κρέμα αφρού, που την διέλυε με νερό και την ανακάτευε με το βουρτσάκι και μετά την άπλωνε στο πρόσωπο του αρκετά επισταμένα.Γι’ αυτούς όντως ήταν μία ιεροτελεστία. Για μας είναι ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να γίνει στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα μας. Κρίμα…
    Αυτά από εμένα 🙂
    (Ελπίζω το σχόλιο μου να μετρήσει, έστω και μία μέρα καθυστερημένο, και να ασχολήσε και με μας τα bb-boys (για όνομα!!) που και που. Σε ευχαριστούμε)

  30. Μπορεί να κινδύνευσε ο γάμος μου (από τη μουρμούρα που του έχω κάνει από χθες για να μπει να γράψει κάτι χιχι), αλλά κυρίως ήθελα να στήριξω το εγχείρημα σου, Julia μου, καθώς και τη θέση της MariaA στο Υπουργικό Συμβούλιο…για τη Stella, όπως καταλάβατε καρφάκι δεν μου κάηκε ( 😛 ), ας μην ήσασταν εσείς στη μέση και θα της το ξεσκέπαζα το “σκανδαλάκι” (τόσες λίστες με ονόματα υπουργών έχει το ΣΔΟΕ, ε, όλο και σε κάποια θα πρόσθετα το όνομα της “πολυαγαπημένης” μου κουνιαδίτσας!!!).
    Julia μου, ελπίζω να σε ικανοποίησε, έστω και λίγο, το wannabe-review ( 😛 ) του bb-boy μου…μόνο πρόσεχε, μη μου τον αποπάρεις, γιατί δεν θα τον ξαναδούμε στην παρεά μας και πολύ πιθανόν κι εγώ στο σπίτι μας!!!! 🙂
    Όσο για την άποψη τη δική μου για το θέμα του ανδρικού ξυρίσματος, συμφωνώ κι εγώ ότι είναι πιο “ανώδυνο” ένα φρεσκοξυρισμένο και περιποιημένο πρόσωπο, όμως ακόμα και τις ημέρες που τον πιάνει η βαρεμάρα του και το παραμελεί, δεν τον μουρμουράω. Άλλωστε κι εγώ κάποιες φορές που πρέπει να ξυριστώ, το αφήνω για την επόμενη (σε όλες μας δεν έχει συμβεί αυτό???? πείτε μου οτι δεν έγινα ρόμπα δημοσίως!!!!), είτε γιατί είμαι πολύ κουρασμένη, είτε γιατί μπορεί να κρυώνω (ειδικά το χειμώνα), είτε γιατί μπορεί να είμαι στη χειρότερη μέρα του μήνα ( 😉 ) και εκείνος όχι μόνο δεν μου λέει κάνει παρατήρηση, αλλά το βρίσκει και χαριτωμένο (έχει βέβαια λερωμένη τη φωλιά του, αλλά δεν πειράζει, αφού και οι δυό μας βολευόμαστε χιχιχι).
    Αααα και πού είσαι, Julia, αν δεν κάνω λάθος, είναι το πρώτο σχόλιο (και μάλιστα μακροσκελέστατο, πράγμα πάραδοξο για τον κατά τα άλλα ολιγομίλητο συζυγούλη μου) από bb-boy στο blog σου? (τρέμε Stella!!!! στέρησα, βέβαια, από τον αδερφό μου την πρωτιά, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να σου δώσω αυτή τη χαρά!!!)

  31. @Sizigos VickySot: Πάρα πολύ καλό και ιδιαίτερα κατατοπιστική η περιγραφή σου! Πάνω απ όλα όμως, όπως είπα και στο post, σε ευχαριστώ διότι τώρα που είδα και σχόλιο από ένα bb boy, μπορώ να συνεχίσω ακάθεκτη και με grooming θέματα!!

  32. @Sizigo mou:Εσύ με έχεις φάει ότι σου αρέσει ο George Clooney που είναι μονίμος αξύριστος! Αν είναι το χρώμα των γενιών που σε χαλάει δώσε μου 10 χρονάκια και θα είμαι και εγώ με γκρι πινελιές! 😛
    @Julia: Χαίρομαι πάντα να βοηθάω τέτοιες προσπάθειες 🙂 (και να αποφεύγω την μουρμούρα εννίοτε, αλλά αυτό μεταξύ μας 😉 )

  33. @Julia: Να είσαι καλά, Julia μου! Πάντα στη διάθεσή σου! Μόνο που απ’ότι βλέπω, μάλλον του αρέσει η ιδέα του blog και θα τον έχουμε μέσα στα πόδια μας συνέχεια!!!! 😛

  34. @sizigos mou: ώρα είναι να μας πεις οτι η μόνη σου διαφορά με τον George είναι το γκριζάρισμα να τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα!!!!…όμως αναρωτιέμαι…γιατί τα συζητάμε αυτά από εδώ???? ρεζίλι γίναμε, το βλέπεις!!!!
    @Julia: συγγνώμη για τις “παρεμβολές” Julia μου…

  35. @VickySot& Sizigos Vicky: Καλά, λάτρεψα, την μικρή σας α-λα blog, επικοινωνία… Μμμμ.. μου δίνετε ιδέες… Τώρα σκέφτομαιμια στήλη, “He said, she said…” Χαμός θα γίνει!! Kαλημέρα και στους δυο σας!!! xxx

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.