Guerlain Mon Exclusif – Ένα άρωμα αφιερωμένο!

 

guerlain-1

 

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται και ο δικός μου έρωτας με τα αρώματα του Guerlain είναι γνωστός! Αναμένω κάθε νέα κυκλοφορία με αγωνία και δεν είναι και λίγες καθώς ο οίκος είναι άκρως παραγωγικός τελευταία με πολλές κυκλοφορίες που καλύπτουν μεγάλο οικονομικό φάσμα.

 

Tα αρώματα του οίκου,  κυμαίνονται πλέον  από  “οικονομικά” βλ. La Petite Robe Noire που μπορεί κανείς να βρει σε όλα τα καταστήματα, έως τις πανάκριβες και αξίας χιλιάδων ευρώ συλλεκτικές εκδόσεις που τις βρίσκει κανείς μόνο στις exclusive boutique του οίκου ανά τον κόσμο ή συγκεκριμένα μόνο στη ναυαρχίδα στο Champs Elysee.

 

 

Κάπου στο ενδιάμεσο και σαν νέο μέλος της σειράς Exclusive είναι το νέο άρωμα χωρίς όνομα – απλά αναφερόμενο ως Mon Exclusif και η/ο κάθε νέος κάτοχος καλείται να το ονομάσει όπως αυτός/ή θέλει έτσι ώστε να το προσωποποιήσει.

 

 

Σε πολλούς βέβαια το γεγονός αυτό προκαλεί σύγχυση γι αυτό κι εγώ το κράτησα σχετικά απλό όπως θα δείτε παρακάτω. Το μπουκάλι είναι πανέμορφο και αποτελεί επανέκδοση του παλιού Coque D’Or, διάφανο όμως με ασημένιες λεπτομέρειες.

 

 

guerlain-2

 

 

Στο κυρίως θέμα τώρα! Το άρωμα χαρακτηρίστηκε από τον δημμιουργό του Thierry Wasser  ως ένα gourmand Jicky με νότες από μανταρίνι, περγαμόντο, καραμελωμένα αμύγδαλα, floral & solar notes, λεβάντα, ίριδα, κουμαρίνη, white musk, βανίλα, toffee, σανδαλόξυλο, αλάτι, φτέρη και βούτυρο! Είναι ένα άρωμα λιχουδιά πραγματικά με φαινομενικά περίεργες και δυσκολοσυνδύαστες νότες αλλά ο τρόπος που έρχονται όλα και δένουν μαζί είναι εξαιρετικός!

 

Ξεκινά ζωντανά με τις νότες των εσπεριδοειδών και σιγά σιγά ξετυλίγει όλες τις νότες μία μία μέ έμφαση στη λεβάντα που μοιάζει βουτηγμένη στο βούτυρο γλυκιά και μεθυστική, τα λουλούδια με έμφαση στην ίριδα και τα πολυτιμα ξύλα και την περίφημη βανίλα του Guerlain. Παρόλο που είναι gourmand δεν είναι γλυκό αλλά παραμένει αέρινο και ζωντανό πολλές πολλές ώρες στο δέρμα.

 

 

Ήμουν πολύ περίεργη να το δοκιμάσω εξαρχής γιατί παλαιότερα είχα μεγάλο θέμα με τη λεβάντα – δεν μπορούσανα ανεχτώ τη μυρωδιά της μέχρι που τη χρησιμοποίησα στο φαγητό και τις σαλάτες σαν αρωματικό και από τότε λατρεύω να ανακαλύπτω αρώματα που παλαιότερα ούτε να πλησιάσω δεν μπορούσα.

 

 

Το Selfridges  ήταν το πρώτο και ακόμη το μόνο που έχει το άρωμα σε αποκλειστικότητα και για να γιορτάσει το λανσάρισμά του έδινε την ευκαιρία σε όποιον το αγοράσει να το προσωποποιήσει είτε με χάραξη, είτε με πορσελάνη ή να το στολίσει με ασημένια σχέδια της επιλογής του.

 

 

Η πρώτη ημέρα, 20 Αυγούστου, “έτυχε” να είναι η μέρα που είχα ρεπό, κανόνισα με το bb boy να πάμε βόλτα για ψώνια στο κέντρο τάζοντάς του και φαγητό σε μια brasserie που του αρέσει και “τυχαία” μπήκαμε στο Selfridges  να χαζέψουμε τα αρώματα όπως πάντα πέφτοντας φυσικά μπροστά στο stand του Guerlain που είχε στηθεί για τις μέρες αυτές.

 

Ααααα εκφώνησα όλο “έκπληξη” το φέρανε κιόλας, καινούριο είναι, του εξηγώ και ψεκάζομαι μετά μανίας με τη βοήθεια των πολύ εξυπηρετικών πωλητών που σπεύσανε να μου εξηγήσουν ότι ήδη ήξερα. Βάζοντας όλο χάρη το αρωματισμένο μου χέρι μπροστά στη μύτη του bb boy αναφωνώ, “δεν είναι ΠΟΛΥ ωραίο”?!?!

 

Δεν χρειάστηκε περισσότερη προσπάθεια για να πιάσει το υπονοούμενο μετά από 15 χρόνια, μόλις είχε περάσει η ονομαστική μου εορτή, πλησίαζε και η επέτειος του γάμου μας και μου λέει με μιας, δεν θα το πάρεις, είναι όντως πολύ ωραίο! Όπως καταλαβαίνετε δεν χρειάστηκε να το επαναλάβει!

 

 

Την πρώτη εκείνη ημέρα, το πρωί, ήταν παρούσα η γλυκύτατη όπως θα δείτε στη φωτο κεραμοποιός από την οποία ζήτησα να προσθέσει στο ήδη πολύ όμορφο μπουκάλι απλά το μονόγραμμά μου.

 

Το Δικό μου Guerlain Mon Exclusif

 

guerlain-3

 

 

H κεραμοποιός

 

guerlain-4

 

Επί το έργο Guerlain

 

guerlain-6

 

 

 

guerlain-5

 

 

Πάντως,  το Mon Exclusif ακούγεται από μόνο του και σαν κανονικό όνομα, δε βρίσκετε?

 

 

Φιλιά πολλά

MariaA

 

 

 

(λατρεύω αυτά τα posts της Υπουργού, που μας παίρνει μαζι της, στην λατρεία της για τα αρώματα..)

 

 

 

 

 

Χθες ήταν 27 Σεπτεμβρίου. Το 27 είναι ένα σημαντικό νούμερο για μένα/ μας. 27 Σεπτεμβρίου (δηλαδή σαν χθες) γεννήθηκε ο μπαμπάς του κυρίου Ρωμανού. 27 (Ιανουαρίου) γεννήθηκα εγώ. 27, ήταν η αρχική ημερομηνία γέννησης του κυρίου ο οποίος προφανώς καλοπέρναγε και έκανε εμφάνιση στις 29 (Ιουνίου). 27 Σεπτεμβρίου και η “γέννηση” της Google (Alexandra, έχεις γράψει ιστορία εκείνη τη μέρα, πριν από 3 χρόνια). 27 Σεπτεμβρίου (και εντελώς τυχαία) και η επίσημη μέρα έναρξης του www.beautyblog.gr . Το bb καθώς και το more, ήρθαν σιγά -σιγά, σταδιακά και αργότερα. Το bb είχε γενέθλια λοιπόν χθες. Έγινε 6 ετών. Αν ήταν παιδάκι, φέτος θα ξεκινούσε την Α’ Δημοτικού.

 

6 χρόνια… Τι λέτε, bb girls; Είσαστε έτοιμες για άλλα 6;

 

 

 

24 Σχόλια
  1. Ζηλεύω ζηλεύω το άρωμα πολύ πολύ πολύ!!!!guerlain είναι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο!!! Είναι έρωτας!! Και χρόνια πολλά στο sait και σε όλους!!!❤❤❤❤❤

  2. Mon exclusif BB, alors!
    Είμαστε έτοιμες για πολλά περισσότερα από 6, αρκεί να είμαστε καλά, να είμαστε μαζί και να συνεχίσουμε να έχουμε διάθεση για ζωή και δημιουργία. Κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν κι είναι όμορφο ν’ αλλάζεις γιατι εξελίσσεσαι. Να σου ζήσουν όλα τα 27άρικα δημιουργήματα αυτής της ζωής αγαπημένη!
    Αγαπημένη Μαρία, τρελλαίνομαι για τον τρόπο που διεκδικείς! Mon Exclusif sagittaire!

  3. @Stella: Ωωωωωωωωωωω!!!! Mon Exclusif sagittaire!!!!! Έγραψε!! (Ζηλεύω! Θέλω και εγώ για Aquarius!!)

  4. Μόνο για άλλα 6??? Για πολλα παραπανω είμαστε έτοιμες!!! Happy Birthday Beauty Blog!!!!!!

  5. …και για 6 και για 16 και όσα θέλεις ακόμα, εμείς μαζί σου!
    Η MariaA μας βάζει σε νέες περιπέτειες. Πάνω που έβαλα στο στόχαστρο το Noir (το δοκίμασα κορίτσια, ΤΕΛΕΙΟ και δεν φεύγει απλά ποτέ η μυρωδιά του από το δέρμα, παρά μόνο με ντους) και θα το έχω σε λίγες μέρες ως δώρο γεννεθλίων από τον δικό μου ΒΒ boy, διαβάζω αυτό το post και να… νέες ιδέες μπαίνουν στο αχόρταγο πια μυαλό μου!

  6. Ναι χρόνια πολλά! Και άλλα 6!! Και για άλλα 16!!

  7. @Flora: Ας με συγχωρέσει η Υπουργός, αλλά η κάθε μια με την αδυναμία της και λυπάμαι αλλά το Noir για μένα παίρνει κεφάλι. Το bb boy σου ξέρει τι κάνει!!

  8. @Julia. Aν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς… Χαχαχα!

  9. @Flora: Με έκανες και γέλασα πάρα πολύ με αυτό το σχόλιο μέσα σε ένα 10ήμερο, που έχω λίγο ξεχάσει αυτούς τους συγκεκριμένους μυς του προσώπου. Love you.

  10. Ευχομαι να λεω για πολλα πολλα χρονια ακομη το “χρονια πολλα” μεσα απο αυτο το μπλοκ. Φυσικα μπορουμε για ακομη 6+6+6+.. ακομη Αγαπημενο ονομα σε οτι βγαζει και ειδικα στα αρωματα το Guerlain Επιβεβαιωνω και εγω οτι μονο με μπανιο φευγει η μυρωδια. Διαρκει παντα περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο Καλο απογευμα

  11. kalispera julia bbgirls!!!
    teleio to mpoukalaki! den exo dokimasei to aroma alla to mpoukalaki poly mou aresei!!!
    xronia polla bb!!! mono alla 6? kialla kialla polla!!!
    filakia

  12. Καλησπέρα BBgirls!! Μόλιςγύρισα μετά από μια μέρα εξουθενωτικής εκπαίδευσης και θέλω κι εγώ να ευχηθώ 6 εις τη νιοστή να γιορτάσουμε ακόμη, όπως έχουμε συμφωνήσει, με μωβ μαλλιά ντυμένες έξαλλα κλπ. Είναι πράγματι κάτι νούμερα που σου κάθονται και τυχαίνει η αριθμολογία να σου πηγαίνει!
    @ Stella: Το bbboy μου μετά από τόσα χρόνια είναι πλήρως εκπαιδευμένο και ξέρει τις αδυναμίες μου και ξέρει τι θέλω! Το λάτρεψα το Mon Exclusif Sagittaire!!

  13. Χρονια πολλα “bb” ,Julia και άλλα πολλά χρονια μαζί σου.(Σε ανακαλυψα πριν 6 χρονια και παντα σε διαβαζω, εισαι ενα απο τα αγαπημενα μου site)

  14. Χρόνια πολλά πολλά πολλά στο αγαπημένο μου BB και εύχομαι να γίνουν και άλλα 6 και άλλα 6 και άλλα 6 κ.ο.κ.!! Χρόνια πολλά και στον μπαμπά του κυρίου Ρωμανού (χμμ Ζυγός με Υδροχόο δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ταιριαστό συνδυασμό ;))
    και όσο για την αγαπημένη Guerlain,είναι παιδικός μου έρωτας αφού από τα πρώτα λεγόμενα ακριβά αρώματα που ξεκίνησα να φοράω ήταν η φοβερή Samsara! Υπέροχο το post της Υπουργού Αρωμάτων και βρήκα τα μπουκαλάκια απίστευτα!

  15. @ANDA: Ευχαριστoύμε αγαπημένη μου! Λατρεύω όταν “εμφανίζονται” και τα “σιωπηλά” αλλά τόσο αγαπημένα και τόσο σημαντικά bb girls μας!

  16. Xronia Polla BeautyBLog!Xronia polla Julia mou gia ton mpampa tou kuriou Romanou!Mesa apo to beautyblog eixa tn eukairia na dokimaso se deigma ena aroma Guerlain akrivos prin duo xronia!Htan uperoxo!dn ithela na teleiosei!tote k pali h aksiagaphth MariaA pou latrevo na diavazo ts perigrafes pou kanei st aromata (me kanei na ta thelo ola) periegrafe ena Guerlain aroma k mas muhse kanonika ston oiko auton!uperoxo to post ti na po!zhlevo zhlevo!mpravo sthn upourgo aromaton mas!filia!

  17. Αγαπώ Guerlain! Και αυτές οι περιγραφές της Μαρίας, έκλεισα τα μάτια μου στη δουλειά και προσπάθησα να φανταστώ πώς θα μυρίζει (σανταλόξυλο και white musk είναι προσωπικά ο ορισμός της ευωδίας).
    Πάμε και στο προκείμενο. Ελπίζω το bb να δέχεται και ετεροχρονισμένες ευχές! Χρόνια πολλά με υγεία, αισιοδοξία και πάντα με διάθεση για όμορφα πράγματα! Α’ Δημοτικού, ε? Απίστευτο μου φαίνεται πώς πέρασαν τα χρόνια! Α, και φυσικά χρόνια πολλά και στον μπαμπά του κυρίου Ρωμανού!

  18. Χρόνια μας πολλά. Να μεγαλώνουμε με ομορφιά μέσα και έξω κι εσύ, Τζούλια μας, να είσαι πάντα μια εμπνευσμένη μέντορας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.