9 Βασικά Λάθη του Μακιγιάζ (τρία από αυτά, μόνο δικά μου…)

 

mirror!

 

Ζήλεψα από την Ιωάννα και την λίστα της, τις προάλλες και είπα να κάνω και εγώ μια για μακιγιάζ. Στο μεταξύ, νομίζω ότι θα κάνω κι άλλες λίστες, πολύ μου αρέσουν, αυτές. Anyway, τι λέει η παροιμία; Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις.Και είμαι σίγουρη ότι αυτά που θα γράψω εδώ μέσα, τα έχετε ξαναδιαβάσει πολλές φορές και σαν αριστούχες μαθήτριες, τα έχετε εμπεδώσει, αλλά μια επανάληψη δεν έβλαψε ποτέ καμία. Επίσης είναι λάθη, που στο παρελθόν, έχω κάνει και εγώ η ίδια.

 

Πάμε για τη λίστα μας:

 

 

Foundation: Προσοχή στην απόχρωση και τον τρόπο εφαρμογής

 

Αν και το έχω γράψει, θα το ξαναγράψω: Σε εξωτικό ερημονήσι, θα ήθελα να έχω μαζί μου ένα foundation, μια μάσκαρα και ένα κόκκινο κραγιόν. Εν τούτοις, αν η απόχρωση του foundation είναι λάθος, καλύτερα να μην το βάλω καθόλου (άσε που στο εξωτικό ερημονήσι, λογικά θα πάρω ένα όμορφο χρώμα-και μπορεί και να μη το χρειαστώ) Πράγμα που πρακτικά σημαίνει (επειδή το εξωτικό ερημονήσι, το βλέπω μόνο σε φωτογραφίες) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΧΡΩΣΗ FOUNDATION χειμώνα –καλοκαίρι. Κατανοητό; Το καλοκαίρι αλλάζει η απόχρωση του δέρματος , μαυρίζεις από τον ήλιο, οπότε αν εξακολουθείς να το θέλεις, επέλεξε την σωστή απόχρωση. Και βεβαίως, ΔΕΝ το δοκιμάζεις ποτέ, μέσα στο κατάστημα, αλλά έξω, στο φως του ήλιου και το καλύτερο σημείο είναι εκεί που το σαγόνι ενώνεται με τον λαιμό. Επίσης, ζητάς ΠΑΝΤΑ δείγμα.

 

Εφαρμογή: Όπως έγραψε και χθες η Ιωάννα, με το foundation η πιο σωστή εφαρμογή είναι το layering. Εγώ ξεκινάω πάντα, με λίγη ποσότητα, γύρω από τη μύτη (και η πιο καλή επιδερμίδα, εκεί, τις έχει τις ατέλειες της) και λίγο στο πηγούνι. Αν το απλώσετε καλά, θα δείτε ότι τις περισσότερες φορές φτάνει. Έτσι και οικονομία κάνεις στο προϊόν και αποφεύγεις το εφέ «μάσκα» (εκτός αν είναι Απόκριες όπως τώρα, που άνοιξε το Τριώδιο)

 

 

foundation!

 

 

 

Concealer not Revealer!

 

Δε νομίζω, να θέλετε να δείξετε σαν την κυρία παρακάτω, σωστά; Η οποία λογικά, αν είδε αυτή τη φωτογραφία, πρέπει την επόμενη μέρα, να απέλυσε τον make up artist της. Δηλαδή, έλεος, είναι απίστευτο! Kαι είναι και διασήμου, η συγκεκριμένη! Το concealer πρέπει να είναι concealer και όχι revealer όπως τούτο εδώ! Για όνομα… Να κρύβει (you know, conceal, όχι να φανερώνει, you know, reveal..). Κρύψε τους μαύρους κύκλους, μάλιστα, κάλυψε κάπως την κούραση, μάλιστα, κάνε λιγότερο ορατές τις ατέλειες, τα σπυράκια και τα σημάδια, μάλιστα… Μη «φωνάζει» από μακριά ότι το φοράς. Διότι αν είναι κομπλιμέντο η φράση «Αγάπη μου, πόσο σου πάει αυτό το κραγιόν» σκεφτείτε να σας πει κάποια «Ωραίο concealer φοράς…..» (διότι μόνο κάποια, μπορεί να το πει… κάποιος δεν θα το πει.. δεν ξέρει πως το λένε, απλά θα δει κάτι μη κολακευτικό και ψεύτικο. Αν όντως, το πει concealer, τότε, ή δουλεύει σε εταιρεία καλλυντικών, ή που θα γίνετε, κολλητά φιλαράκια, πράγμα καθόλου κακό, αυτές οι γνώμες είναι πολύτιμες…)

 

Τεσπά. Αν το ακούσετε είναι θλίψη. Και εδώ, η λύση (ακόμα περισσότερο, ακόμα και από το foundation) είναι η ΣΩΣΤΗ απόχρωση και η εφαρμογή με «ελαφρύ» χέρι.

 

 

13th Annual Hollywood Awards Gala - Arrivals

 

concealer!

 

 

Lip Liner: Mε τρόπο και πολύ προσοχή.

 

Εντάξει, δεν έχουμε όλες τα χείλη της Angelina Jolie, το καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές το θέλουμε το liner μας, το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά, βοηθάει και το κραγιόν, να μείνει στη θέση του. Οι make up artists λένε, ότι το πιο σωστό είναι το liner να έχει το χρώμα του κραγιόν. Η δική μου άποψη είναι άλλη (και μετράει, γιατί σαρκώδη χείλη δεν έχω, κάτι πρέπει να κάνω, ό, τι και να πρεσβεύουν οι επαγγελματίες) Αφού λοιπόν τα έχω δοκιμάσει όλα, θεωρώ ότι το lip liner, πρέπει να είναι πολύ απαλό, ροζ- μπεζ, να σχηματίζει μεν τα χείλη, σχεδόν χωρίς να φαίνεται όμως και μετά να βάλεις ότι χρώμα κραγιόν θέλεις και να κρατηθεί και σταθερό. Πάντως υπάρχει μια συνωμοταξία γυναικών (μη με ρωτήσετε τι περνάει από το μυαλό τους, it’s beyond me) και μάλιστα όχι μόνο στα ημέτερα αλλά τις βλέπω σε πολλές χώρες, οι οποίες, απλώνουν ένα πολύ σκούρο μολύβι χειλιών γύρω από τα χείλη και ξεχνάνε το κραγιόν. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει, ότι είναι απλά τρομακτικές. The aficionados of “just lip liner”, μακριά από μας.

 

 

 

lip-liner

 

 

 

Mascara: Από τη ρίζα!

 

Σας έχω γράψει πως απλώνω μάσκαρα; Μετράω μέχρι το σαράντα. Σαράντα βουρτσιές στη μια βλεφαρίδα, σαράντα στην άλλη. Μετράω, γιατί είμαι ανυπόμονη και βαριέμαι να με κοιτάζω για ώρα στον καθρέφτη, οπότε είναι μια καλή λύση. Με τον ίδιο τρόπο πλένω και τα δόντια του κυρίου Ρωμανού. Τριάντα βουρτσιές κάτω δεξιά, τριάντα κάτω και μπροστά, τριάντα κάτω και δεξιά. Τριάντα πάνω αριστερά, τριάντα πάνω μπροστά και τριάντα πάνω αριστερά (…τι ακούω στα πίσω θρανία; Χαχανητά; Λέτε τη δασκάλα, ψυχαναγκαστική; Ντροπή!!!!) Ακούστε τι πρέπει να κάνετε με τη μάσκαρα και τι δεν πρέπει να κάνετε:

 

Να κάνετε: Οπωσδήποτε, ξεκινάτε από τη ρίζα, κοντά- κοντά στο μάτι (αλλά με προσοχή, για να μην αρχίσουν τα δάκρυα) Αν δεν ξεκινήσετε από τη ρίζα, υπάρχει περίπτωση, οι βλεφαρίδες σας, αντί για μεγαλύτερες να δείξουν μικρότερες

 

Να μην κάνετε: Να μην το παρακάνετε με τις στρώσεις. Θα καταλήξετε με κόμπους και οι βλεφαρίδες στο τέλος θα κολλήσουν. Το έχω πάθει. Και μάλιστα (ντρέπομαι που το λέω) πρόσφατα.

 

 

 

mascara!!

 

 

 

 

Πούδρα: Πείτε της αντίο, αν έχετε λεπτές γραμμές ή ρυτίδες έκφρασης

 

Το πιο βασικό, δεν είναι να σταθεροποιήσετε το foundation. Ούτε να κρύψετε σώνει και καλά την όποια μικρή λιπαρότητα. Το θέμα είναι να φαίνεστε λαμπερή και φυσική. Δυστυχώς, η πούδρα έχει την τάση, να εισχωρεί στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες έκφρασης και να φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό, που θέλετε να πετύχετε. Πείτε ΝΑΙ, στην πούδρα, αν δεν έχετε αυτού του είδους το πρόβλημα και αν η επιδερμίδα σας, είναι αρκετά λιπαρή.

 

 

powder!

 

 

 

Ρουζ: Αγαπημένο, μέχρι ένα σημείο

 

… κάτι μου έρχεται στο μυαλό, τώρα που γράφω ρουζ, από εγχώρια «σταρ» που έχει μεγάλη αγάπη στο συγκεκριμένο προιόν Anyway, τι θέλεις να πετύχεις με το ρουζ; Φυσικό χρώμα υγείας και λάμψη, σωστά; Σωστά. Και  όχι να δείξεις σαν κλόουν στο τσίρκο.  Και εδώ ισχύει το ίδιο, όπως με το concealer. Δεν είναι ωραίο να σου κάνουν κομπλιμέντο για το ρουζ σου. Άρα: Βασικά λάβε υπ’ όψιν, τον τόνο της επιδερμίδας σου. Οι σταράτες δείχνουν καλύτερα με ζεστούς τόνους (ροδακινί, μπεζ-μπρονζέ) οι ξανθές με ψυχρούς (ροζ, τριανταφυλλί). Για καλύτερη εφαρμογή, ρίξτε ένα χαμόγελο, στον εαυτό σας, στο καθρέφτη και με γρήγορες κυκλικές κινήσεις απλώστε το ρουζ απ ευθείας στα μήλα. Εδώ και αν δεν θέλει blending, να φαίνεται σαν το χρώμα να βγαίνει από το δέρμα προς τα έξω και όχι απλά να «κάθεται» πάνω του. Να ξέρετε και κάτι: Αν το ρουζ είναι στη σωστή απόχρωση και τοποθετηθεί και σωστά, είναι το προϊόν, που όχι μόνο θα σας δείξει πιο όμορφη, αλλά και πιο νέα. Ναι. Ναι. «Κόβει» χρόνια.

 

 

blush!

 

 

 

Ενυδατική κρέμα: Α-πα-ραί-τη-τη

 

Ξεκινάς να κάνεις μακιγιάζ, χωρίς πρώτα να έχεις απλώσει μια ενυδατική κρέμα; Οδεύεις με μαθηματική ακρίβεια, στην αποτυχία. Από βιασύνη (και νύστα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, για μαμάδες…) κάποιες φορές το πρωί, πιάνω τον εαυτό μου, να βάζω foundation, πριν απλώσω την κρέμα μου. Ξέρετε τι κάνω; Ξανακάνω καθαρισμό και αρχίζω από την αρχή.  Λέω να σας φέρω παράδειγμα, οικιακής οικονομίας. Λερώνεται, ο πάγκος της κουζίνας. Με λίπος, ας πούμε. Και εσύ, παίρνεις στεγνό σφουγγάρι, για να τον καθαρίσεις… Ωραίο πασάλειμμα θα κάνεις…. To «πιάσαμε» όλες; Ήμουν σίγουρη.

 

cream

 

 

(τα τρια τελευταία που θα γράψω τώρα, είναι πράγματα που μου έχουν συμβεί, γι’ αυτό προσοχή, μη συμβούν και σε εσάς και δεν θέλω πολλά γέλια, μάθημα κάνουμε…)

 

 

Μεταλλικές σκιές: Με φειδώ

 

Αυτό που θα σας περιγράψω, μου συνέβη πριν από περίπου τρία χρόνια και με χρόνια στην πλάτη μου, ως beauty editor και το γράφω για να δείτε ότι ουδεμία αναμάρτητη όσο αφορά το μακιγιάζ. Θα έβγαινα εκείνο το βράδυ και αποφάσισα να βάψω τα μάτια μου με μια πράσινη μεταλλική σκιά (ενώ σπάνια φοράω σκιές) Κάπως την είχα δει για έντονο εντυπωσιακό μακιγιάζ (θα πήγαινα στο Half Note, να ακούσω τζαζ και φαίνεται  έκανα τη σύνδεση, τζάζ παύλα εντυπωσιακό μακιγιάζ.) Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας. Έβαζα, έβαζα σκιά, άπλωνα, έβαζα, πήρα και ένα δικό μου λεπτό πινέλο και έβαλα και πολύ κοντά στις βλεφαρίδες. Το αποτέλεσμα: Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο και άρχισα να οδηγώ, σιγά- σιγά τα μεταλλικά ψήγματα της σκιάς, ήρθαν και κόλλησαν πάνω στη μάσκαρα και από εκεί, μέσα στα μάτια μου και δεν έβλεπα μπροστά μου την τύφλα μου-πως δεν σκότωσα κανέναν αθώο. Με τα πολλά ηρέμησα βέβαια διότι έφυγε όσο προϊόν ήταν να φύγει, άρχισα να βλέπω καθαρά και βεβαίως υποσχέθηκα στον εαυτό μου, να μην ξανακάνω παρόμοια βλακεία. Με απαλό χέρι, η εφαρμογή των μεταλλικών σκιών. A little, goes a long way.

 

 

Ψεύτικες Βλεφαρίδες (προσοχή στην “κόλληση”)

 

 

false-eyelash

 

Στο Λονδίνο, φοιτήρια, αυτό ήταν ένα date που το περίμενα, διότι μου άρεσε ο κύριος και όταν τελικά μου το ζήτησε, κοίταξα να είμαι στα πιο εντυπωσιακά μου, οπότε πήγα στο κοντινό Boots, αγόρασα ένα ζευγάρι ψεύτικες βλεφαρίδες, τρόμαξα να τις βάλω, αλλά τελικά τα κατάφερα. Βγήκαμε λοιπόν, περάσαμε πολύ ωραία και στο τέλος του date και στην επιστροφή στο σπίτι, έσκυψε το date να με φιλήσει. Με φίλησε λοιπόν και όταν το φιλί τελείωσε και απομακρύνθηκε, με κοίταξε με τρόμο στα μάτια έβγαλε μικρή κραυγή τύπου Aαααααααα!!! και με ρώτησε: «Πονάς»; Απ το μυαλό μου πέρασαν διάφορα τύπου «Ε, όχι και να πονάω ρε φίλε, είπαμε, ένα φιλί ήταν πια..» Με ξαναρώτησε: Πες μου πονάς; Συνειδητοποιώ ότι όλη αυτή την ώρα κοιτάει με τρόμο το αριστερό μου μάτι, σηκώνω το χέρι μου, η μισή βλεφαρίδα, είχε ξεκολλήσει και αυτός νόμιζε ότι από το πάθος, μου είχε ξεκολλήσει το βλέφαρο (ε, ήταν και μισοσκόταδο, έξω από το σπίτι) Ξεκολάω και την υπόλοιπη, βγάζει μεγαλύτερη κραυγή, ευτυχώς έβαλα γρήγορα τα γέλια και του εξήγησα και για κάποιον λόγο δεν ντράπηκα τόσο , όσο με το νύχι (που θα διαβάσετε παρακάτω) ενώ εκείνος από την ανακούφισή του, που δεν μου έβγαλε το μάτι, ευτυχώς με ξαναζήτησε σε date.

 

 

 

Συνθετικά Νύχια (προσοχή στους αναπτήρες)

 

Κυκλοφορούν ευρέως στα καταστήματα καλλυντικών και μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους, αν δεν έχεις χρόνο για μανικιούρ, ή αν «τρως» τα νύχια σου ( δυστυχώς, προσφιλή μου συνήθεια, πιο παλιά…) Φοιτήτρια (once again) στο Λονδίνο, κανονίζω με τη φίλη μου την Εύη να πάμε στο Ministry of Sound (αν ξέρετε από Λονδίνο, ξέρετε και τι εννοώ.. οι υπόλοιπες ας πούμε ότι κάποτε, υπήρχε το club Ministry και μετά το χάος.. κυριολεκτικά…) Χάος και για τα συνθετικά μου νύχια, ένα λεπτό να εξηγήσω: Νύχια, άφαντα λοιπόν, γι’ αυτό και αποφάσισα, να αγοράσω από το κοντινό Boots (άντε πάλι) – για να είμαι Θεά για το βράδυ- ένα ζευγάρι κόκκινα συνθετικά (δεν είχα βάλει μυαλό, από τις ψεύτικες βλεφαρίδες….) Μια χαρά τα κόλλησα, ήμουν πανευτυχής, με τα υπέροχα (ψεύτικα) νύχια μου.  Η Εύη που λέτε, είχε ένα ας πούμε, boyfriend τότε, ο οποίος θα έφερνε και έναν φίλο του, blind date, για μένα.

 

Μια χαρά, ξεκίνησε η βραδιά, συμπαθέστατο παιδί (χημεία μηδέν, αλλά δεν πειράζει, κάναμε ωραία παρέα) φτάσαμε στο club, σταθήκαμε στο μπαρ. Ωραία, περνάγαμε, μιλάγαμε, χορεύαμε, ξαναμιλάγαμε, ξαναχορέψαμε. Κάποια στιγμή, βγάζω ένα τσιγάρο από το πακέτο μου (ακόμα επιτρεπόταν το κάπνισμα). Ο συνοδός μου -Κύριος- βγάζει αναπτήρα. Εγώ (μου άρεσε, δε μου άρεσε το date μου, είχα μάθει, ότι όταν ένας Κύριος, βγάζει αναπτήρα, τον κοιτάς στα μάτια, όταν σου ανάβει, δεν κοιτάς, σαν αλλήθωρη το τσιγάρο..) Καλά να πάθω. Από τότε, μόνο το τσιγάρο κοιτάω, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, είτε φοράς, είτε δεν φοράς, συνθετικό νύχι.

 

 

 

Kiss-Artificial-Nails

 

 

 

Μου άναψε που λέτε το τσιγάρο, αλλά σε δευτερόλεπτα, ήρθε στη μύτη μου, μια μυρωδιά, καμένου. Έπιασα με τρόμο τα μαλλιά μου (μονίμως μακριά, μονίμως σγουρά, μονίμως φοβάμαι στα clubs και στην Ανάσταση) όλα καλά εκεί.  Μέχρι που ένιωσα, μια ζεστασιά, στον δείκτη του δεξιού μου χεριού. Ζεστασιά… αχ, πόση ζεστασιά.. παρά- ζεστάθηκα. Σήκωσα το χέρι μου, είχα πιάσει φωτιά!! Δηλαδή όχι εγώ, αλλά το συνθετικό νύχι, το οποίο, για να κάνω εγώ τη μοιραία και να κοιτάω τον άλλο στα μάτια, ακούμπησε τη φλόγα του αναπτήρα και έγινε (πραγματικά) παρανάλωμα του πυρός!

 

Ούτε ξέρω πως κουτρουβαλιάστηκα, πήρα κουτρουβάλα και την Εύη, εκείνη να μου χτυπάει το δάκτυλο, εγώ πλέον να καίγομαι κανονικά, φτάσαμε στις τουαλέτες. Η Εύη να φωνάζει «Emergency», «Εmergency!!» She is, on fire!! Οι Αγγλίδες να γελάνε  και να χειροκροτάνε, (νόμιζαν ότι είχαμε πάρει Ecstasy και  ήμασταν on fire… ερωτικού τύπου… τι να λέμε τώρα..) Μου έβαλε το χέρι κάτω απ’ τον νιπτήρα, και μπορεί η φλόγα να είχε σβήσει, αλλά τι κάνουμε τώρα, με το μαύρο, καψαλισμένο και ακόμα χειρότερα «λιωμένο» από τη φωτιά, συνθετικό νύχι; Φαντάζομαι, καταλάβατε, πως πέρασε η υπόλοιπη βραδιά…Με μένα, να προσπαθώ να κρύψω το evidence, ούτε το blind date ξαναείδα, ούτε ψεύτικα, συνθετικά νύχια ξαναέβαλα.

 

 

Αυτά.

 

 

 

 

40 Σχόλια
  1. Ευχαριστούμε για τις όμορφες συμβουλές!!! Ειδικά για το concealer έχεις απόλυτο δίκιο!!! Κι όσο για την πούδρα! Πέρα απλο τα άτομα με ρυτίδες θέλει και προσοχή στο χρώμα!!!μη γίνεστε άσπρες ρε κορίτσια!!!

  2. Kalimera!!! Exo ksekardistei apo to gelio proi proi me tis yperoxes istories sou!!! Pantos ektos apo tin plaka ayta ta lathi pou perigrafeis einai toso koina kathimerina pou den einai pia asteio!
    Stenoxorithika gia tin Ms Taraji kai ton make up artist tis ntropi mou aresei poly(vlepeis ki esy person of interest na fantasto?) alla to efe Racoon einai poly koino kai stin Elliniki tileorasi ! Pseftika nyxia den exo valei kai vlefarides exo alla oute ki aytes tis exo tolmisei akomi – exo mia fovia oti tha varynei poly to vlefaro – alla ego prosopika den mporo na ziso xoris poudra – einai toso liparo to derma mou pou prepei na valo oposdipote!!!
    Teleies simera oi symvoules!!!
    Filia polla!!!

  3. xa xa xa xa!!!! You make my day baby!!!! Απιστεύτου τα παθήματα!!!! Οσο για την πούδρα σε σενα το χρωστάω βεβαια αυτό, αλλα νομίζω, ότι το μεγαλύτερο tip των τελευταιων χρόνων, μετα το compact make up της Shiseido χειμώνα καλοκαίρι, ειναι η HD loose powder της ΜUFE για το πιο τελειο κι αέρινο φινίρισμα που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Αξίζει να κανεις ενα post, μονο γι΄αυτές της νεας γενιάς πούδρες!

  4. Κλαίω απ’το γέλιο Julia κι ευτυχώς είμαι στο σπίτι χωρίς μακιγιάζ γιατί διαφορετικά θα κυλούσαν μαύρα αυλάκια μάσκαρα! Είσαι απίστευτη! Αλλά έχεις πολύ δίκιο. Είσαι δασκάλα! Τέλος!

  5. Ακόμη γελάω με τις δύο τελευταίες ιστορίες σου, Τζούλια! Κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι σκηνές από κωμωδία! Μου έφτιαξες τη μέρα! 🙂 Ωραίες οι συμβουλές, τρελαίνομαι με τέτοιου είδους posts (πόσο μάλλον όταν εμπεριέχουν και προσωπικές εμπειρίες). Να πω και εγώ τη βλακεία μου? Τη μέρα που ορκιζόταν η κολλητή μου και επειδή θα ακολουθούσε όλη η ιεροτελεστία μιας ορκωμοσίας (από το πρωί στο πανεπιστήμιο, μετά καφέ και φαγητό με γονείς, μετά καφέ η παρέα και στη συνέχεια ποτό), εσπαγα το κεφάλι μου να κάνω κάτι, για να διατηρηθεί το μακιγιάζ τόσες ώρες. Κάπου είχα διαβάσει ότι μπορείς (άκουσον, άκουσον) να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με λακ και έτσι το μακιγιάζ θα σταθεροποιηθεί (ακόμη αναρωτιέμαι ποιος μου εμφύτευσε στο μυαλό αυτήν τη φαεινή ιδέα). Έτσι, λίγο πριν φύγω από το σπίτι, ψεκάστηκα με λακ και έγινε το σώσε, μη ρωτάτε λεπτομέρειες, το κλου είναι ότι τελικά πήγα αργοπορημένη στην ορκωμοσία και έκτοτε ορκίστηκα πως πριν μου μπει κάτι στο μυαλό, θα απευθυνομαι σε ειδικό πρώτα. Καλημέρα!

  6. @Sheena: Λαααακ????? Αχαχχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!!Αχαχχαχαχαχαχ!!! Να’ σαι καλά!

  7. @Julia: Αμέεεεεεε! Για να δεις τι “τσαρλατάνοι” του μακιγιάζ κυκλοφορούν εκεί έξω! Το χειρότερο βέβαια είναι ότι μου φάνηκε απολύτως φυσιολογικό, διότι με την απλή μέθοδο της επαγωγής σκέφτηκα ότι αφού η λακ σταθεροποιεί το μαλλί, γιατί να μην σταθεροποιεί και το μακιγιάζ? Τόσο απλά! Όταν δε το ανέφερα σε μια φίλη μου αισθητικό, πέθανε από τα γέλια! :/

  8. Μας βοήθησες τόσο πολύ, γιατί όλες μας κάνουμε λάθη!!!! Ευχαριστούμε!!!

  9. Μικρές καθημερινές ιστορίες. Πολύ γέλασα, αν και ένοιωσα σαν αυτούς που γελάνε όταν κάποιος πέφτει. Τουλάχιστον γελάμε και με τα δικά μας ατυχήματα.
    Καλημέρα.

  10. Σε καταστρέφουν τα boots, να το προσέξεις αυτό …thank you for the tips

  11. Καλημερα!!!
    Αχαχαχαχαχαχαχ @Τζουλια μου με τρελαινει ο τροπος που τα λες!!
    Καμια φορα τυχαινει οι μεγαλες μας προσδοκιες να γινονται οι
    μεγαλητερες μας αποτυχιες!!
    Σε εμενα μου εχει συμβει πριν απο πολλαααα χρονια οταν δουλευα σε
    ενα του πανακριβου καταστημα να αφησω ενα νυχακι τεχνιτου γαλικου
    σε μια ντανα απο μεταξωτα μαντιλια!!Φανταζεσαι την ταραχη μου οταν
    καταλαβαινω την γκαφα που εχω κανει!!Και μου ερχεται στο μυαλο η εικονα
    της πλουσιας κυριας που ολο με χαρη θα επιανε ενα μαντιλι να το περασει
    στο λαιμο της και τοτε τσου θα πεταγονταν το νυχακι μου!!Μονο το βλεμα και
    η φρικη της θα ηταν αρκετα!!! αχαχαχα Αυτο και μονο μου εφτανε να φαω
    αρκετη ωρα να ψαχνω και να ανακατευω τα παντα σαν τρελη!!

  12. Χα χα , κλαίω από τα γέλια ! Νομίζω ότι καμιά φορά βλέπουμε σε κάποια ταινία ανάλογα “παθήματα” και τα θεωρούμε υπερβολές , αλλά η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία !Κι εγώ την έχω πατήσει με λάθος απόχρωση make up ,γιατί λόγω χρώματος επιδερμίδας είναι αρκετά δύσκολο να βρω το σωστό ( πλέον προτιμώ το λίγο πιο σκούρο παρά το τόσο ανοιχτό ) . Το αποκορύφωμα ήταν πέρσι σε μια βραδινή έξοδο που έχω σετάρει ένα ανοιχτοχρωμο make up ( το οποίο στον καθρέφτη δεν έδειχνε και τόσο ανοιχτόχρωμο , άλλωστε το σταθεροποίησα με μια πιο σκούρα πούδρα και μπόλικο ρουζ ) με μια πολύ ωραία ανοιχτή χρυσοπράσινη μεταλλική σκιά και την άλλη μέρα που είδα τις φωτογραφίες φαινόμουν σαν αλλοίθωρη γιατί η σκιά έγραφε τελείως λάθος και παράλληλα ήμουν σαν φάντασμα με ροζ μπαλώματα ! Από τότε κατάργησα την πούδρα και το ρουζ το βάζω με απόλυτη φειδώ .

  13. kalispera k apo mena!!! klaio stin kyrioleksia apo ta geliaaaaaaa!!! eisai apisteyth!!!!

  14. Καλησπέρα γλυκό μου παρεάκι! Κλαίω από τα γέλια!! χα-χα-χα-χα-χα Είστε όλες φανταστικές και μού φτιάξατε την μέρα πάλι! Τζούλια μου, οι συμβουλές σου είναι τέλειες, όπως και οι ιστορίες σου! Ιδιαίτερα για την ιστορία με το νύχι…πεθαίνω!!! Love you… Φιλιά σε όλες!

  15. Καλησπέρα!@Τζούλια,έχω λυθεί από το γέλιο μ’αυτό το “πονάς;μα ένα φιλί ήταν μόνο”!χαχαχα!Αν ήταν κτ άλλο θα σου’λεγα!!!!!!!!!!!!!!!!!
    @Τώρα,όσον αφορά το άρθρο,τρελαίνομαι να διαβάζω λίστες.Μία από τις αγαπημένες μου είναι η λίστα με τα λάθη!Αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση.Όλες έχουμε κάνει λάθη κ θα κάνουμε.Εκείνο που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι το foundation,πρέπει να διαλέγουμε την απόλυτα σωστή απόχρωση κ υφή για το δέρμα μας.Γι’αυτό,θα ήταν καλύτερα να μην αλλάζουμε μία επιτυχημένη επιλογή μας γτ βγήκε κτ νέο φοβερό αλλά τελικά δεν είναι τόσο φοβερό για μας.Το concealer επίσης θέλει πάρα πολύ ψάξιμο κ πολλές δοκιμές ώστε να κάνει conceal κ όχι reveal έτσι;χαχα!.Γενικά,αν δεν είμαστε σίγουρες για κτ,καλύτερα να κάνουμε safe επιλογές.Το παλιό είναι πιο καλό από κτ μοντέρνο,δεν έχουμε απόκριες όλο το χρόνο βρε αδελφέ!!!

  16. χαχαχαχα !!!!! Πριν γράψεις τέτοια ποστ αγαπημένη να βάζεις ένα warning στο φατσοβιβλίο. Δεν ξέρεις που μπορεί να τον έχεις πετύχει τον άλλο. Δεν γίνεται εκεί που μια αυστηρή μάνα διαβάζει το παιδί της, να αρχίζει να κακαρίζει και το κακόμοιρο να ρωτάει “μαμά τι έπαθες” και στο καπάκι να φέρνει τις ασκήσεις του να τις τσεκάρει η ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΑΝΑ (επαναλαμβάνω) και εκείνη να του λέει “δεν μπορώ τώρα, περίμενε να ανασάνω λίγο”. Άσε που τραντάχθηκαν τα κατάγματα κοπελιά και αν κάτσω και τρίτο μήνα τάβλα ανάσκελα εξαιτίας σου θα έρθεις εδώ να μου κάνεις τη νοσοκόμα !!!!!!!!!

  17. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Χαχχαχαχααχ καλά δεν υπάρχεις Τζούλια!Κι εγώ έχω κάνει αρκετές χαζομάρες και συνεχίζω ακάθεκτη.Μου αρέσει ό,τι γυαλίζει και όταν στην εφηβεία ανακάλυψα τις λακ με glitter του έδωσα και κατάλαβε.Το αποκορύφωμα ήταν όταν μου ήρθε η φαεινή ιδέα να ψεκαστώ στους ώμους για να γυαλίζω κι εκεί(δεν είχαν ανακαλυφθεί μάλλον ακόμη οι κρέμες σώματος με glitter)Ε ναι καλά το καταλάβατε,αυτό έκανα.Και πήγα και σε βάφτιση,καλοκαίρι με φουλ ήλιο.Δεν λέω κάτι άλλο,όταν γύρισα σπίτι και κοιτάχτηκα στον καθρέφτη… απλά φανταστείτε τις στολές των στρατιωτικών με τις επωμίδες..Αλλεργική αντίδραση η διάγνωση,χαχαχα ευτυχώς δεν μου έμειναν σημάδια. Μουτςςςςςςςς αγαπημένες μου 😉

  18. Πολύ καλές συμβουλές για λάθη που σε όλες μας έχουν τύχει..ειδικά αυτό με το παραπανίσιο ρουζ μου τυχαίνει κάθε φορά που βάφομαι με ανοιχτά τα φώτα και είναι μέρα..αυτό με τη λακ που υποτιθεται σταθεροποιεί το μακιγιάζ το έχω κάνει κ εγώ και ήταν σκέτη αποτυχία!!! Και κόλλαγα και με έπιασε και φαγούρα

  19. @Tzoulaki m na sai kala me tis istories s.. Prepei na perases kataplhktika sto Londino k kt m leei oti gi auto phgaineis opote mporeis. Xixi 🙂 Euxaristoume polu gia to post. Htan polu katatopistiko. Eidika auto me to consealer kt prepei na ginei! Dn mporeis na fantasteis poses kopeles exw dei etc san tn kuria ths fwto… K auto me th maskara tha arxisw na to efarmozw apo aurio kiolas. Euxomai na bgaleis k alles listes suntoma!!! A k kt teleutaio, na xamogelame panta asxeta an tha valoume rouz h oxi 🙂 🙂 kalo vradaki koritsia m.

  20. χαχαχαχ! απο τα καλύτερα σου άρθρα!! μ’αρέσει ο τρόπος που γράφεις!!

  21. @mako: Επίτηδες το έκανα,μπας και όντως με καλέσεις να σου κάνω τη νοσοκόμα.. μη σου πω σε πληρώνω κιόλας για να την κάνω. Στο μεταξύ σίγουρα θα δηλώσουν συμμετοχή και πολλές ακόμα “νοσοκόμες bb girls” και έχει να γίνει ένα πάρτι σπίτι σου, θα μας ακούσει όλη η περιοχή…

    Περαστικά και από εδώ αγαπημένη μου. Ένα γερό, δυνατό, λαμπερό μυαλό σαν το δικό σου, δεν μπορεί να το πτοήσει, ένα σπασμένο κόκαλο.

  22. @Ju thx !!!!! Φαντάζεσαι να ντυνόσασταν όλες beauty nurses???????

  23. Τζα!!! @mako @Julia διαθέτω πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος..Έρχομαι 😉

  24. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!! ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΣ. ΜΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΑ HAPPENING? ΖΗΛΕΥΩ!!! ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!

  25. @Alexandra: Δεν έχεις και άδικο, αγαπημένη.. Το σκέφτομαι και εγώ καμιά φορά και λέω “μα καλά, όλα τα περίεργα, σε μένα πρέπει να συμβούν;” Τουλάχιστον έχω να σας γράφω ιστορίες.. κάτι είναι και αυτό. 🙂

  26. Πολυ αστείο! Νομίζω όλες έχουμε πάθει και κάτι παρόμοιο. Γέλασα πολύ μου θύμισες αστείες στιγμές μου.

  27. εγω η περιεργη φιλη σου,η κολλημενη με τη μουσικη..
    μπορει να μην συμμετεχω στις συζητησεις σας,αλλα σας διαβαζω ενιοτε και τωρα που βρηκα και αφορμη με το she is on fire..
    http://www.youtube.com/watch?v=lrpXArn3hII&feature=kp

    φιλια

  28. @Fenia: Τρελά, τρελά ερωτευμένη με το “Boss”… ειδικά αυτό το τραγούδι… τι να λέμε τώρα.

    Επίσης:

    Θα φανώ για άλλη μια φορά γραφική, αλλά δεν μου έστειλες “τυχαία” σήμερα μήνυμα… Χθες ετοίμαζα ένα post, που έχει να κάνει πολύ με μουσική και σκεφτόμουν “αυτή τη φορά, δεν μπορεί η Fenia, θα σχολιάσει.” Stay tuned. Την επόμενη εβδομάδα θα το ανεβάσω.

    Αν θέλεις, το πιστεύεις.

    xxx

  29. φυσικα και το πιστευω!!!

    ε τωρα οι λατρεις αυτης της μουσικης καπου καπως με καποιον τροπο “συναντιουνται”..χωρις πολλα πολλα

    το αφεντικο,θεος!!!! δεν εχω αλλες λεξεις.. προχθες τελειωσα 700 σελ βιογραφια
    ενταξει μια πικρα την εχω που δεν μας τιμησε στην ελλαδιτσα αλλα ειμαι σιγουρη πως δεν ειναι δικο του το “κολλημα”

    μενω συντονισμενη και αναμενω λοιπον..

  30. @Fenia: Και όμως έχει έρθει ο Boss στην Ελλάδα.. Αν δε με απατά η μνήμη μου, ήταν μια συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, ή το 1986 ή το 1987. Νομίζω φιλανθρωπικού χαρακτήρα και ήταν μαζί και άλλοι καλλιτέχνες. Ψάξτο.

    Στο post που θα κάνω θα σε “πάω” σε άλλο είδος μουσικής.. Είμαι περίεργη να δω αν θα “βρούμε” και εκεί…

  31. εννοουσα σ αυτο το tour του 2013-2014!! εχει εμφανιστει παντου,ομως παντου, εκτος απο ελλαδα
    anyway!

    μ εχεις εξιταρει τωρα! jazz??
    κοιτα,αν δεν ειναι ελληνικο μπουζουκι και ελπιζω να μην παρεξηγηθω,σιγουρα θα μου αρεσει..

  32. @fenia: Ε, εντάξει… bb girl, είσαι ακόμα και αν δεν σχολιάζεις συχνά… μπουζούκι στο bb; Πιο εύκολα θα έβαζα, δημοτικό (που το έχω κάνει..) μπουζούκι, πάλι, από δύσκολο έως ακατόρθωτο… αν και ως γνήσια Υδροχόοος, ποτέ δεν λέω ποτέ σε τίποτα (εκτός από κανά δυο πραγματάκια…)

    ΥΓ: Ναι.. αυτό το 2013-2014.. με στεναχώρησε και μένα πολύ..

  33. χαχαχαχα!! δεν πιστευα ποτε οτι θα ακους στυλ μπουζουκια,απλα το “να μην παρεξηγηθω” πηγαινε στο οτι ισως καποια bbgirls να γουσταρουν μπουζουκια και γιατι οχι δλδ..

    blue eyed jazz,blue eyed soul.. οτι θες!! τα γουσταρω both

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.