Αγαπώ τη Νότια Πελοπόννησο και το Zanzibar!

Methoni_castle_Burtzi

 

Όπως ίσως καταλάβατε κάποιες από εσάς, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το πέρασα στην πανέμορφη Νότια Πελοπόννησο. Μετά την Καλαμάτα, στην Πύλο, την Μεθώνη και το κάστρο της  και τελικός προορισμός η Φοινικούντα (η μαμά μου ζήλεψε, είναι από τα αγαπημένα της μέρη) Εκεί γνώρισα και τη Νατάσσα, η οποία, μας συστήθηκε χθες.

 

Πύλος

pylos-1

 

 

pylos-2

 

Μεθώνη

 

Methoni_castle_Burtzi

 

Φοινικούντα

 

finikounda-beach

 

 

Έχω ξαναβρεθεί εκεί, αλλά συνήθως καλεσμένη στο Costa Navarino, όπου όταν μπαίνεις εσώκλειστη,  δεν ξαναβγαίνεις, όποτε αυτή τη φορά το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί είδα μέρη που είχα να δω από δέκα ετών σε ένα οικογενειακό τότε ταξίδι.

 

Αυτό το τριήμερο λοιπόν, εκτός από μικρές σύντομες εκδρομούλες στα γύρω χωριά, περνάγαμε τη μέρα μας σε ένα από τα ομορφότερα all day beach bar restaurants, το Zanzibar.

 

Το Zanzibar– πνιγμένο στο πράσινο και με μοναδική παραλία-  είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τα περισσότερα all day beach bar restaurants, με τα προκάτ club sandwich, τις ποικιλίες από περισσεύματα της προηγούμενης μέρας και τις ξαναζεσταμένες μακαρονάδες.

 

 

bb-zanzibar-465x620

 

Ολόφρέσκα αυγά, φρούτα και λαχανικά το πρωί για τα μικρά, μεσημεριανά με σφυρίδες των 15 κιλών, picanha από black angus beef, tuna sashimi, ceviche από τσιπούρα, χωριάτικη σαλάτα μέσα σε ψημένο χωριάτικο καρβέλι ψωμί όπως δεν την έχετε ξαναδεί και μια banoffee να τρώει η μαμά και του κυρίου Ρωμανού, να μη δίνει (του έλεγα να κοιτάξει το καραβάκι στη θάλασσα, για να του κλέβω μπουκιές). Όλα αυτά από τα μαγικά χέρια του owner και chef, Chris Χρονόπουλου και σε ε-ξαι-ρε-τι-κες τιμές.

 

Όπως καταλάβατε, δεν γινόταν να μη γράψω γι’ αυτή μου την εμπειρία και να σας ενημερώσω. Αν βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι σε αυτά τα μέρη, τουλάχιστον να ξέρετε που πρέπει οπωσδήποτε να πάτε, έστω και για μια φορά και να δώσετε τα φιλιά μου στη Νατάσσα και τον Chris. Ε, και αν πείτε ότι είσαστε και bb girl, καταλαβαίνετε…

 

Aκολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ για του λόγου το αληθές. (Εφιστώ την προσοχή σας! Ουδεμία ευθύνη φέρω αν δεν έχετε φάει πρωινό ή μεσημεριανό. Proceed, with caution)

 

On the road, again!

 

on the road

 

Πύλος

 

pylos

 

Αt Zanzibar’s beach

 

beach

 

 

beach-3

 

 

6

 

 

8

 

Fruit salad on the beach

 

3

 

Χωριάτικη, anyone?

 

unnamed

 

Chef επί το έργο

 

photo-122

 

Tuna Sashimi

 

7

 

Picanha, cut with a view

 

2

 

 

unnamed

 

Κριθαρότο με σφυρίδα (και άντε στο καλό και στην ευχή της Παναγίας, κυρία δίαιτα)

 

kritharoto

 

To fish, or not to fish?

 

9

 

Kάποιος, όπως καταλάβατε, παρα πέρασε καλά και ήθελε να μείνει και άλλο και βρήκε τρόπο.

 

4

 

 

 

Και βρήκα και το τραγούδι. Barrabas,  “On the road, on the road, on the road again”!

 

Disco!!

 

 

 

 

 

 

Πέντε λεπτά μετά που ολοκλήρωσα το post, ο Chris μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία. Το Zanzibar, η Νατάσσα και ο Chris, στέλνουν την αγάπη τους στα bb girls και σας περιμένουν!

 

 

Zanzibar and Natassa!

 

 

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Καλημέρα!Υπέροχο ταξίδι!Τόπος όμορφος και ευλογημένος!
    Κάθε καλοκαίρι βρίσκομαι έστω για λίγες μέρες αφού είναι τόπος καταγωγής μου η Πύλος!!Επισκέφτηκες Βοϊδοκοιλιά;
    Ιούλιο θα είμαι εκεί μακάρι να σε πετύχω!Φιλιά!!!

  2. @Nightfury: Το σκέφτομαι, πολύ σοβαρά, να ξανακατέβω τον Ιούλιο έστω για 3-4 μέρες. Αν το κάνω, θα σου στείλω σίγουρα email! 🙂

  3. @Stella: Εσύ που τα ψάχνεις κάτι τέτοια, έχε το στο νου σου, if you know what I mean.

  4. Ταξιδέψαμε!!! Και μας άνοιξε και η όρεξη με τις νοστιμιές που ανέβασες!

  5. Kαλημερα. Εμενα με συνεπηρε η καθαροτητα των νερων της θαλασσας.Δεν θα ελεγα οχι βεβαιως στο κριθαροτο ουτε συζητηση. Καλο απογευμα

  6. Τελεια μερη θα συμφωνησω. Τι μου θυμησατε; Αγαπημενες περσινες διακοπες! Βεβαια μεναμε Κορωνη, αλλα τα γυρισαμε ολα τα παραπανω!! Μακαρι να ξαναπαμε καποτε…

  7. ΄Εχω ακούσει τα καλύτερα για την περιοχή,αλλά δεν έχει τύχει να πάω.Είμαι βλέπεις του εξωτερικού.Οι φωτό από τα φαγητά δεν μου προξένησαν κανένα ενδιαφέρον,σε αντίθεση με αυτές της παραλίας….που ζήλεψα πραγαματικά!!

  8. Η Πελοπόννησος είναι αγαπημένος μου προορισμός κάθε χρόνο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου (κατάγομαι από εκεί άλλωστε)…Εχει απίστευτες ομορφιές σαν και αυτές που βλέπω παραπάνω και ακόμα περισσότερες! Είχε δίκιο ο κ.Ρωμανός λοιπόν που δεν ήθελε να φύγει,το ίδιο συναίσθημα έχω και εγώ κάθε χρόνο,χρόνια τώρα!

  9. Αααααααααααααχ!! εξαιρετική εκδρομή, τρέλα ο κος Ρωμανός και νομ νομ νομ το τονάκι!!! Τέλεια τέλεια!!

  10. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ Ο Κος ΡΩΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΤΟΣ ΑΣ ΒΛΕΠΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…ΦΙΛΙΑ!!!!

  11. Είναι μαγικά αυτά τα μέρη. Η ατμόσφαιρα είναι ποτισμένη από την ιστορία, τους μύθους και τον αναζωογονητικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Αγαπημένος προορισμός η Καρδαμύλη. Και με αφορμή το υπέροχο Zanzibar, έχω να το λέω για τους κρυμμένους επιχειρησιακούς θησαυρούς της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Μάνης, Λακωνικής και Μεσσηνιακής.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.