Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!

View Gallery
8 Photos
Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!
green-tea

Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!
red wine

Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!
organic-honey

Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!
vergin-olive-oil

Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!
fresh ginger

Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!
cinnamon-sticks

Cinnamon sticks

Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!
milk

Home Spa: Κάντε το σπίτι σας spa με φυσικά υλικά!
oat

 

 

Τίποτα δεν μπορεί να μας χαρίσει περισσότερη θαλπωρή, ευεξία και ηρεμία στο τέλος μιας επίπονης μέρας, από ένα βύθισμα στο ζεστό νερό της μπανιέρας μας.

 

Το φθινόπωρο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επιστρέφουμε στους συνηθισμένους ρυθμούς καθημερινότητας, που για τους περισσότερους είναι εξοντωτικοί και στρεσογόνοι. Συνήθως η μέρα κυλάει με ταχύτητες που εκτινάσσουν την αδρεναλίνη κι όταν πια φθάσει στο τέλος της, είμαστε τόσο κουρασμένοι, που μόλις και μετά βίας έχουμε το κουράγιο να κάνουμε ένα ντους και να πέσουμε στο κρεββάτι.

 

Ένα όμως από τα πιο χαλαρωτικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να κανακέψουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας για όσα δύσκολα πέρασε, οι λίγες στιγμές που αναζητάμε μέσα στη μέρα για να μείνουμε μόνοι και ν΄ «αδειάσουμε» το μυαλό μας από τις σκέψεις και τις ευθύνες πριν κοιμηθούμε, είναι ένα ζεστό μπάνιο.

 

Αυτή η απίστευτα χαλαρωτική συνήθεια, μπορεί να γίνει πολλές φορές και θεραπευτική, γιατί μαζί με το νου καταπονείται και το σώμα κι έχουμε ανάγκη να χαλαρώσουμε τους μύες, ν΄ανακουφίσουμε τις αρθρώσεις από τους πόνους, να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας, να προλάβουμε ένα κρυολόγημα.  Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, κάποια από τα πιο αποτελεσματικά υλικά για ένα ευεργετικό μπάνιο ομορφιάς, υγείας κι ευεξίας δεν βρίσκονται στα πανάκριβα spa, αλλά στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Ας απολαύσουμε λοιπόν μια απόλυτα φυσική εμπειρία.

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ   

Τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού τις γνωρίζουμε και τις έχουμε αναλύσει στο παρελθόν στο beautyblog.gr & more.  Η κατανάλωση του ως ροφήμα παρέχει άπειρα πλεονεκτήματα στην υγεία. Πόσοι ξέρατε όμως, ότι το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την ομορφιά και την υγεία, όταν χρησιμοποιηθεί σ΄ένα ζεστό μπάνιο;  Προσθέστε πράσινο βιολογικό τσάι στην μπανιέρα και θα πετύχετε ενεργειακή τόνωση, αντιοξειδωτική δράση σε όλο το σώμα και το αίμα και προπαντός αποτοξίνωση από την περιβαλλοντική μόλυνση και τις τοξίνες που συσσωρεύονται καθημερινά. Το πράσινο τσάι είναι ένα εκπληκτικό συστατικό για αντιγηραντική δράση, ανάπλαση των κυττάρων, ενυδάτωση, σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματος.  Στο μπάνιο μας πριν απ΄τον ύπνο καθαρίζει το μυαλό, καλμάρει τα νεύρα από την ένταση της ημέρας, χαλαρώνει, χαρίζει εσωτερική γαλήνη, ευεξία και πνευματική ισορροπία.

 

Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό και όχι καυτό νερό, γιατί θα αφυδατωθεί το δέρμα σας, ρίξτε 5-10 σακουλάκια κάτω από τη βρύση ενώ γεμίζει η μπανιέρα, βυθιστείτε και απολαύστε την εμπειρία για όσο εσείς θέλετε. Οι εισπνοές θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.  Ίσως το καλύτερο μπάνιο βοτανοθεραπείας που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

 

 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ 

 

Κόκκινο κρασί στο νερό της μπανιέρας; Ακούγεται λίγο περίεργο παρότι γνωρίζουμε για τη δράση των πολυφαινόλων και το γαλλικό παράδοξο της ομορφιάς χρόνια τώρα.  Το κόκκινο κρασί χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, ως βασικό συστατικό στα μεγαλύτερα spa όλου του κόσμου σε πανάκριβες θεραπείες ομορφιάς, αλλά και στην γνωστή οινοθεραπεία.  Οι πολυφαινόλες του κόκκινου κρασιού εισχωρούν στο δέρμα τρέφοντας το με ισχυρά αντιοξειδωτικά, το απαλαίνουν, το ενυδατώνουν, το συσφίγγουν.

 

Έχουν ευεργετικά δραστικά αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα, ισχυρή αντιγηραντική δράση και τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος.  Οι τανίνες βοηθούν επίσης στην χρωματική ομοιογένεια και τον αποχρωματισμό των κηλίδων του δέρματος.  Για να απολαύσετε ένα ολοκληρωμενο μπάνιο οινοθεραπείας προσθέστε στο ζεστό νερό της μπανιέρας δυο ποτήρια κόκκινο κρασί και μείνετε μέσα για 20 λεπτά περίπου.

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ  

 

Το συστατικό που μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα και ειδικά στο λεμφικό σύστημα με την αποτοξινωτική του δράση. Λέγεται, ότι η Κλεοπάτρα μαζί με το γνωστό στην Ιστορία μπάνιο από γάλα γαϊδούρας, έκανε και μπάνιο με μέλι.  Στα κορυφαία spa όλου του κόσμου εφαρμόζονται θεραπείες αποτοξινωτικού μασάζ με μέλι, με έμφαση στην κυτταρίτιδα και το αδυνάτισμα, αλλά και την τόνωση του μεταβολισμού. Η φυσική αντιβακτηριδιακή του δράση ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ιώσεις και δρα θεραπευτικά στις δερματικές παθήσεις και την ακμή.

 

Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, εισχωρεί και αποφράζει τους πόρους του δέρματος διενεργώντας βαθιά καθαριστική δράση. Ενυδατώνει και καταπραΰνει ειδικά τα ευαίσθητα κι ευερέθιστα δέρματα και δρα απαλυντικά στις δερματικές αντιδράσεις από τις μεταβολές του καιρού και τις αλλαγές της εποχής. Αν το δέρμα σας ξηραίνεται κι αφυδατώνεται το χειμώνα, ένα ζεστό μπάνιο με μέλι θα το εξισορροπήσει και θα το θωρακίσει. Το μέλι θα σας δώσει δέρμα λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό. Διαλύστε ένα φλιτζάνι μέλι κάτω από τη βρύση που τρέχει και απολαύστε το μπάνιο σας για 15 με 20 λεπτά.  Μην το βάζετε σε καυτό νερό γιατί θα χαθούν όλες οι βιταμίνες και τα ευεργετικά συστατικά του. Αν έχετε ανάγκη από επιπλέον χαλάρωση, προσθέστε στο μέλι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

 

 

ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο για τη σαλάτα και τα φαγητά μας. Το βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο αναμεμειγμένο στο νερό της μπανιέρας μπορεί να εισχωρήσει βαθιά στον κυτταρικό ιστό και να μας προσφέρει πραγματικό ξανάνιωμα.  Η ίδια η Σοφία Λώρεν, μια από τις ωραιότερες γυναίκες που πέρασαν ποτέ από την κινηματογραφική οθόνη, είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξη της, πως το μπάνιο με ελαιόλαδο είναι το πιο μεγάλο μυστικό ομορφιάς της. Ένα ζεστό μπάνιο με ελαιόλαδο ενδυναμώνει και αποτοξινώνει το λεμφικό σύστημα, ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ιώσεις και τις βακτηριάσεις και δρα κι ενάντια σε δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση.

 

Διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το κολλαγόνο στο δέρμα βοηθώντας το να έχει λαμπερή και σφριγηλή όψη και μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.  Για να απολαύσετε ένα μπάνιο με ελαιόλαδο διαλύστε το, κάτω από το τρεχούμενο, χλιαρό και όχι καυτό (για να μην καταστραφούν οι ιδιότητες του λαδιού) νερό της μπανιέρας και αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες του, για όσο χρόνο θέλετε. Όσο πιο συχνά απολαμβάνετε ένα τέτοιο χλιαρό μπάνιο, τόσο πιο γρήγορα θα δείτε το δέρμα σας να μεταμορφώνεται στο απαλό, τρυφερό και βελούδινο δέρμα ενός μωρού.

 

ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΖΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

 

Κρυολογήσατε; Έχετε βουλωμένη μύτη και πονάει το σώμα σας από τη γρίπη; Τότε τρίψτε στο νερό της μπανιέρας μια μεγάλη φρέσκια ρίζα τζίντζερ. Μείνετε για 15 με 20 λεπτά στο νερό κι αυτό θα σας βοηθήσει να ιδρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα. Παράλληλα το τζίντζερ είναι αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες και ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ιώσεις, οπότε θα σας προφυλάξει ιδιαίτερα στις αλλαγές του καιρού και όσα φέρνουν μαζί τους τα πρώτο κρύα.  Είναι μυοχαλαρωτικό και βοηθάει τόσο στους πόνους των μυών όσο και στις αρθρίτιδες, ενώ ως καλλυντικό κάνει θαύματα στην κυτταρίτιδα.

 

ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

 

Η ευωδιαστή κανέλλα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο μπαχαρικό, αλλά κι ένα χαλαρωτικό και θερμαντικό φυσικό συστατικό που όπως και το τζίντζερ έχει αντισηπτική κι αντιμικροβιακή  δράση ειδικά έναντια στις χειμερινές ιώσεις. Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από διάφορους πολιτισμούς για αποτοξίνωση αλλά και καθαρισμό του οργανισμού μετά από ασθένειες. Αναζωογονεί, ανεβάζει τη διάθεση, προκαλεί ευεξία, τονώνει τη λίμπιντο. Αυτή την μεταβατική περίοδο,  θα σας βοηθήσει να ζεσταθείτε μια κρύα μέρα, ν’ αντιμετωπίσετε καλύτερα την χαμηλή θερμοκρασία και τις όποιες μεταβολές του καιρού. Τυλίξτε σε ένα κομμάτι λεπτό ύφασμα ή τούλι δυο με τρία ξυλάκια κανέλας κι αφήστε τα στα στη ροή του τρεχούμενου νερού που γεμίζει τη μπανιέρα σας. Απολαύστε το μπάνιο σας για 15 με 20 λεπτά.

 

ΠΛΗΡΕΣ ΓΑΛΑ

 

Δεν ήταν μόνο η Κλεοπάτρα που απολάμβανε τα οφέλη από το γάλα γαϊδούρας.  Τα παραλειπόμενα της ιστορίας λένε, ότι και άλλες Ρωμαίες αριστοκράτισσες το τιμούσαν ως beauty trend της εποχής, όπως η δεύτερη σύζυγος του Νέρωνα Πομπήια Σαβίνα που το εφάρμοζε προκειμένου να διατηρήσει τη νεότητα της. Το γάλα είτε γαϊδούρας είτε αγελαδινό, περιέχει γαλακτικό οξύ που ανήκει στα Α-υδροξυοξέα τα οποία αναπλάθουν τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος και τα κύτταρα, δίνοντας ώθηση στον φυσικό μεταβολισμό ανανέωσης τους.  Αρκεί μόνο να είναι βιολογικό και πλήρες λιπαρών.  Φυσικά αν προτιμήσετε το γάλα γαϊδούρας θα είναι ιδανικό συστατικό για την ομορφιά σας.

 

Το γάλα λειτουργεί ως φυσικό απολεπιστικό, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και βοηθώντας τα νέα να βγουν στην επιφάνεια. Το γαλακτικό οξύ είναι εξαιρετικά ήπιο κι ευγενικό, ακόμα και για τα άτομα που έχουν ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα.  Ενυδατώνει βαθιά, αναζωογονεί, δίνει φρέσκια και λαμπερή όψη, ενώ οι πολυάριθμες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία του επιβραδύνουν τη γήρανση και δίνουν σφρίγος κι ελαστικότητα. Ένα φλιτζάνι γάλα διαλυμένο στο χλιαρό νερό της μπανιέρας είναι αρκετό για να σας δώσει όλα τα οφέλη της υγείας και της ευεξίας που κρύβει στη σύσταση του, πολύ δε περισσότερο αν το συνδυάσετε με το βιολογικό μέλι που αναφέραμε παραπάνω. Φροντίστε μόνο να ανακατέψετε με το χέρι σας πολύ καλά τα υλικά για να διαλυθούν ομοιόμορφα.

 

ΒΡΩΜΗ

Την απόλυτη ενυδάτωση και απάλυνση του δέρματος, ειδικά αν έχετε πολύ ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα θα τη βρείτε στη βρώμη. Δεν είναι μόνο μια υπερτροφή, αλλά το απόλυτο μαλακτικό κι ενυδατικό συστατικό. Σ΄ ένα λεπτό ύφασμα ή τούλι, για να μην βουλώσει η μπανιέρα σας, βάλτε περίπου μισό φλιτζάνι βρώμη κι αφήστε τo κάτω από τη ροή του τρεχούμενου χλιαρού νερού. Θα λατρέψετε τον τρόπο που θα αισθάνεστε το δέρμα σας μετά από αυτό το μπάνιο, τόσο αφράτο, σφριγηλό, ελαστικό και απαλό που μαζί σας θα το λατρέψουν και άλλοι.

 

 

Καλή χαλάρωση,

Stella

 

10 Σχόλια
  1. Συμφωνώ σε όλα μαζί σου Στελλίτσα μου.Ειδικά εκεί με το κρασί 😉

  2. Kαλημέρα!Θα δοκιμάσω το πράσινο τσάι ή το ελαιόλαδο.Τι ευχάριστη έκπληξη το beautyblog μας!!!!

  3. Συμφωνώ σε όλα αλλα ¨εχω ενα ενδοιασμό με το δεύτερο μπανάκι!! Ναι αυτο με το κόκκινο κρασί,
    ξερεις γιατι @Στελλα μου ,γιατι εγω θα γέμιζα την μπανιέρα αλλα το κρασί δεν θα το άδεια στο νεράκι
    αλλα θα το έπινα κάνοντας μπανάκι!!!
    Φιλια

  4. @SofiaT: Αχαχαχαχχαχχ!! Για άλλη μια φορά, “τα μεγάλα πνεύματα” συναντιούνται!

    Και το λέω αυτό γιατί όταν διάβασα το post της Stella, της είπα ¨”όλα υπέροχα αγαπημένη, αλλά μάλλον το κόκκινο κρασί θα το πιω και δεν θα προλάβω να το βάλω στη μπανιέρα!!”!!!

  5. @Julia@SοfiaT Σας δίνω εναλλακτική… Ανοιγουμε ένα μπουκαλι δίπλα στη μπανιέρα… Ρίχνουμε ένα ποτήρι στο νερό… βουτάμε, χαλαρώνουμε… πίνουμε το υπόλοιπο!!! Πως σας φαίνεται τώρα? 😉

  6. @Stella, τι κι αν αλλάξαμε εξωτερική εμφάνιση, το μυαλό και η ψυχή μας μένει ίδια. Δεν έχει όρια η παροχή πληροφοριών από εσένα!!!
    Κράταω ως πολυτιμότερη πρόταση αυτή με το αγαπημένο τζίντζερ.

  7. @AMALIA Σ΄ευχαριστώ πολύ Αμαλία μου! Η ανανέωση στην εμφάνιση αναπτερώνει και την έμπνευση! Φιλιά σε όλες και όλους!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.