Μαλλιά: Όλοι μιλούν για Κερατίνη.

 

Ήταν πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν η τότε συνάδελφός μου στο γραφείο, η Κατερίνα, με ρώτησε να της πω την γνώμη μου για μια σχετικά νέα στην Ελλάδα τότε θεραπεία μαλλιών την Brazilian Keratin Treatment. Η Κατερίνα είχε μακριά, πυκνά, όμορφα μαύρα μαλλιά, τα οποία όταν τα άφηνε φυσικά, ήταν σπαστά. Ούτε σγουρά, ούτε ίσια.

 

Επίσης, όπως κάθε σχεδόν γυναίκα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και αυτή (χωρίς λόγο αν με ρωτήσετε) δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την υφή των μαλλιών της, ήθελε, ολόισια, στιλπνά μαλλιά, αλλά χωρίς να χρειάζεται να τα κουράζει 2-3 φορές την εβδομάδα, με σεσουάρ, ψαλίδια και άλλα θερμαντικά εργαλεία.

 

Όταν με ρώτησε την γνώμη μου, της απάντησα, ότι σαφώς γνωρίζω για αυτή τη νέα θεραπεία, αλλά δεν την έχω κάνει εγώ η ίδια και μάλιστα, επειδή ετοιμαζόταν εκείνη την εποχή να την κάνει και να δώσει και ένα ικανό ποσό (οι συγκεκριμένες θεραπείες, δεν λέγονται φθηνές..) της ζήτησα, όταν κάνει τη θεραπεία, να μου πει την εμπειρία της, για να την γράψω στο περιοδικό που εργαζόμουν τότε.

 

Οι εξελίξεις, μας πρόλαβαν, διότι αν και η Κατερίνα έκανε  τη θεραπεία και έμεινε ενθουσιασμένη και εγώ είδα με τα ίδια μου τα μάτια, τα μαλλιά της, υπέροχα, ολόισια, λαμπερά, όσο ποτέ άλλοτε, εν τούτοις δεν πρόλαβα να γράψω τότε το editorial στο περιοδικό, για τους γνωστούς λόγους.

 

Η δική μου εμπειρία με την ευεργετική Κερατίνη, δεν έχει να κάνει με κάποια θεραπεία στο κομμωτήριο, αλλά με extensions. Μάλιστα, extensions. Ήταν τουλάχιστον πριν από δέκα χρόνια που έβαλα, για πρώτη φορά extensions και η πρώτη μου εμπειρία ήταν τραυματική.

 

Έβαλα λοιπόν extensions, με ένωση σιλικόνης, έφυγα για διακοπές στη Σαντορίνη και θα σας πω δυο πράγματα: Με το που βούτηξα στην πισίνα, οι άκρες των μαλλιών  (ο Θεός να τα κάνει) πρασίνισαν(!) οι μισές τούφες μου έμειναν στο χέρι (ευτυχώς, σε εκείνη την φάση μόνο εγώ και ο καλός μου, ήμασταν μέσα στην πισίνα και δεν έγινα εντελώς ρεζίλι..) και επειδή δεν  υπήρχε κομμωτήριο για να βγάλω τα exte, δανείστηκα  ψαλίδι από τη ρεσεψιόν και έκοψα ότι μπορούσα μόνη μου, μέχρι να επιστρέψω στην Αθήνα και να τα ξεφορτωθώ την ίδια κιόλας μέρα. (πολύ προσοχή, αν αποφασίσετε να βάλετε extensions…)

 

 

Όπως θα φαντάζεστε, πέρασαν πολλά χρόνια για να το ξανα τολμήσω, αλλά τελικά η άλλη φίλη μου και beauty guru, η Μάρω -με έπεισε για extensions με φυσική τρίχα και ένωση από Κερατίνη –  τα έβαλα και ενθουσιάστηκα. Καμία σχέση με την πρώτη μου εμπειρία. Αλλά και τεράστια η διαφορά, Σιλικόνης και Κερατίνης.

 

 

Τις προάλλες η Υπουργός Μαλλιών Elena, μας έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον guest post για θεραπείες μαλλιών με φυσικά υλικά στο σπίτι και εκεί μας έγραψε και κάποια πράγματα, για το τι σημαίνει Κερατίνη και τον λόγο που αυτή η πρωτεΐνη είναι η πιο σημαντική όσο αφορά, την υγεία και την καλή ποιότητα των μαλλιών. Και υγιή μαλλιά (μην τα ξαναλέμε) σημαίνει όμορφα μαλλιά, είτε είναι κοντά, είτε μεσαίου μήκους, είτε μακριά, είτε σγουρά, είτε ίσια, είτε βαμμένα, είτε φυσικά.

 

Θα προσθέσω και εγώ σήμερα κάποια πράγματα. Η κερατίνη είναι το βασικό δομικό στοιχείο των μαλλιών.  Η κάθε τρίχα αποτελείται σε ποσοστό 60-90% από κερατίνη.  Η κερατίνη είναι πρωτεΐνη και έχει την ιδιότητα να συγκρατεί στη δομή της νερό με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποτελούνται σε ποσοστό έως 30% από νερό.  Αυτή η υγρασία που συγκρατείται στο εσωτερικό της τρίχας από την κερατίνη συμβάλλει στην υγιή εμφάνιση των μαλλιών (ενυδατωμένα μαλλιά). Μαζί με τα λιπίδια (λιπαρά οξέα, ceramides, κλπ) αποτελούν τη φυσική προστασία των μαλλιών στη φθορά. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου και καθώς τα μαλλιά εκτίθενται σε εξωτερικούς παράγοντες και η φθορά συσσωρεύεται, μπορεί να έχουμε απώλεια αυτών των φυσικών συστατικών προστασίας της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο «ξηρά», να μπερδεύονται ευκολότερα, να εμφανίζουν φριζάρισμα, κλπ.  Ακόμα και η έκθεση στο νερό, ή η χρήση σαμπουάν μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μαλλιά, ενώ,  το χτένισμα, το βούρτσισμα, η θερμότητα και οι χημικές διεργασίες που υφίστανται τα μαλλιά είναι δοκιμασίες που προκαλούν φθορά στην τρίχα. Αρα, τι καλύτερο, από προιόντα ή θεραπείες, που να περιέχουν Κερατίνη στη σύνθεσή τους;

 

Πάντως, τώρα πια σε πολλά καλά κομμωτήρια, μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένες θεραπείες Κερατίνης, κάποιες βιολογικές χωρίς χημικά και Φορμαλδεΰδη, άλλες με Φλούδες χρυσού, ακόμα και με  φυτικά εκχυλίσματα κακάο. Κρατάνε από 3 έως 6 μήνες δεν έχουν καμία σχέση με την κλασσική “ισιωτική” που γινόταν πριν κάποια χρόνια και εδώ που τα λέμε, ήταν κόλαφος για τα μαλλιά (όπως εξάλλου και η παρωχημένη ευτυχώς- περμανάντ) Όπως και να έχει όμως, πριν το αποφασίσετε κάντε πρώτα έρευνα αγοράς. Απευθυνθείτε σε καλά κομμωτήρια και όχι σε οποιονδήποτε, αποφάσισε να βγάλει λίγα χρήματα και ίσως χρησιμοποιεί μη πιστοποιημένες φόρμουλες. Όπως όλα έτσι και αυτή η θεραπεία, θέλει τον  ειδικό της.

 

 

 

 

Πάντως, επειδή, τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερες από εσάς, μου λέτε ότι μου πάνε περισσότερο τα ίσια, από τα σγουρά μαλλιά, λέω μήπως το τολμήσω. Αν τελικά το κάνω θα επιλέξω μια θεραπεία που να κρατάει 3 μήνες και όχι 6 (γιατί μπορεί να μου «λείψει» η μπούκλα μου). Από την άλλη, και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κατερίνας, δεν είναι μόνο ότι τα μαλλιά της ίσιωσαν. Μου είπε ότι χάρη στην Κερατίνη, δεν τα είχε ξαναδεί ποτέ, τόσο υγιή, τόσο λαμπερά, τόσο όμορφα, τόσο ευκολοχτένιστα. Και την πιστεύω. Και το θέλω και εγώ αυτό.

33 Σχόλια
  1. Καλημέρα και Χρονιά πολλά Τζούλια! Είσαι μέσα στο μυαλό μου… Ψάχνω από χτες πληροφορίες για την συγκεκριμένη θεραπεία. Τα μαλλιά μου είναι σγουρα αλλα από τις βαφες εχουν ταλαιπωρηθεί αρκετα κι ετσι οταν τα στεγνωνω είναι στις ριζες σγουρα και στις ακρες ισια ή σπαστα και φριζαρισμενα. Απο τη δεύτερη μέρα τα πιανω κοτσο με ζελε και μενουν έτσι για δυο μερες ακομα. Πολλές φορες ακομα κι απο το πρωτο λουσιμο. Τον τελευταιο καιρο παρατηρησα κι εντονη τριχοπτωση κι αρχισα να ανησυχώ! Μια φορα το τόσο παω κομμωτηριο (τα βάφω μονη μου γιατι ειμαι φυσικη ξανθια και ανοιγουν ευκολα) κι έτσι πηγα για χτενισμα -κουρεμα παραμονη Χριστουγεννων σε κομμωτηριο. Είδα ότι κάνουν τη θεραπεια και ρωτησα την κομμωτρια μου. Μου ειπε ότι προκειται κυριως για θεραπεια και λιγοτερο για ισιωτικη. Το κοστος θα κυμανθει απο την ποσοτητα τη κερατινης που θα απορροφησουν τα μαλλιά μου (100-150ευρω περιπου)και γενικα οτι κανει πολυ καλο στην τριχα και να μην τη φοβηθω. Προκειται επισης για φυτικο προϊον χωρις φορμαλδεϋδη, για αυτο και ολη τη διαδικασια την κάνουν κι οι ιδιες (η κομμωτρια με τη βοηθό της) με γυμνα χερια, ενω η μυρωδια τον προϊοντων πραγματικα δε θυμιζει κατι χημικο. Είδα ομως σε ιστοσελιδες οτι υπαρχουν διαφορα ειδη και προϊόντα αυτων και έχω μπερδευτει. Δε με νοιαζει να ισιωσουν εντελως τα μαλλια όσο να θραφουν και να μπορεσω για ένα διαστημα (αυτο των 3 μηνων) να τα αφήσω ήρεμα και μακρια απο πιστολακια, λαστιχα και ζελε. Σκεφτομαι ακομα στο μεσοδιαστημα να περασω τη ρίζα με μια φυτικη βαφη φαρμακειου κι έτσι να τα σωσω τα κακομοιρα. Τι να κάνω, βοήθησε με…

  2. @Elena: Χρόνια πολλά Έλενα! Όλα αυτά που γράφεις, νομίζω ότι περισσότερο έχουν βοηθήσει εμένα και τις υπόλοιπες αναγνώστριες, παρά αν προσθέσω εγώ κάτι. Εγραψες ακριβώς το τι έχεις ανάγκη, ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και τώρα αρκεί να βρεις και ένα κομμωτήριο που εμπιστεύεσαι. Πάντως θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι στο κομμωτήριο που πήγες κάνουν την θεραπεία με γυμνά χέρια και χωρίς μάσκα. Αυτό λέει πολλά, για την φόρμουλα του προιόντος που χρησιμοποιούν. Σαφώς και πρωτίστως είναι θεραπεία και όχι ισιωτική. Και πολύ σωστά λες, ότι αν την κάνεις, τουλάχιστον μετά και για 3 μήνες τα μαλλιά σου θα “ξεκουραστούν”, θα “ξεδιψάσουν” θα τα δεις και θα τα νιώθεις πολύ πιο υγιή. Ναι, είμαι επίσης υπερ, μιας φυτικής βαφής αυτούς τους μήνες. Τέλος, μην μπερδεύεσαι από αυτά που διαβάζεις, εδώ και εκεί. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να ρωτήσεις την κομμώτρια σου, ποιά πελάτισσα έχει κάνει την θεραπεία και να ζητήσεις πληροφορίες από εκείνη. Δεν υπάρχει καλύτερη έρευνα αγοράς! Φιλάκια και Καλή Χρονιά με τέλεια μαλλιά!

  3. καλήμερα και χρονια πολλα bb παρεα!!αυτη τη θεραπεια την ειχα ακουσει παλιοτερα αλλα δεν το εχω τολμησει μεχρι τωρα γιατι πρωτα θελω να βρω ενα καλο κομμωτηριο και να πιασουν τοπο τα λεφτα μου.ελα ομως που δεν ξερω πια ειναι τα καλα κομμωτηρια!!εγω μια φορα στο τοσο κοβω τα μαλλια μου και δεν εχω καλη επαφη με κομμωτηρια..οποιο κατσει τη στιγμη που το θελω..θα δουμε.αν καποια απο εσας την εχει δοκιμασει ας μας πει εντυπωσεις please!
    ps.στο γραφειο σημερα δεν εχει ερθει σχεδον κανεις!η μερα θα περασει βασανιστικά αργα..

  4. @Christie: Φυλάς “σκοπιά”¨αγαπημένη; Μόνη σου; Kάνε κοπάνα!!! χαχααχχααχ!! Οk, είμαι εγώ εδώ, θα σου κάνω παρεούλα..

  5. ισως τη τολμησω τη κοπανα αργοτερα 😉
    αχ thanks για τη γλυκια παρεα!!θα με κρατησει απο το να με παρει ο υπνος στο γραφειο..

  6. Καλημερα!!Χρονια πολλα!!
    Αγαπημενο θεμα βλεπω σημερα!!Το εχω δει και εγω τοσο καιρο για αυτη την “θεραπεια” αλλα ειχα στην αρχη προβληματιστη επειδη σε καποια κομμωτηρια
    οπως αναφερατε χρησιμοποιουσαν την “φορμαλδευδη”τραγικο το ιδιο εχουν και καποια μανο αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.
    Τωρα τη “brazilian” θεραπεια την εχουν παει ενα βημα πιο κατω την λενε “brazilian blow out” απο εχω καταλαβει εκτος της φυτικης συνθεσης που στηριζεται στο “camou-camou (σουπερ βιτ C και αντιοξειδωτικο)& annato)εχει το αβανταζ να μπορεις να λουστεις αν θες την ιδια μερα μηδενιζει σχεδον την αναγκη χτενισματος και δεν σου περνει τον ογκο απο την ριζα οπως κανουν αλλες θεραπειες!
    Βεβαια θα ρωτησετε και την κομμωτρια σας για ολα αυτα και αν μετα χρειαζεται καποιο ειδικο σαμπουαν για να λουζεστε.Το καλητερο ειναι οτι κραταει περισσοτερο σε αυτες που εχουν βαμμενα μαλλια(επειδη τα λεπια της τριχας εινια πιο ανοιχτα λογο των βαφων)να κατι καλο για εμας που τα βαφουμε!!
    Αλλα τωρα αν δεν εχετε τα χρηματα!!μην σκατε υπαρχει κια μια οικονομικη λυση οχι βεβαια σαν την βραζιλιανικη αλλα μπορει να ξεκουρασει τα μαλλακια απο ολες αυτες τις ταλαιπωριες που τραβουν!
    Αυτα ειναι τα αγαπημενα PHYTO τα βρισκεται στο φαρμακειο η σειρα λεγεται PHYTOKERATINE και απο οτι καταλαβατε στηριζεται στην φυτικη κερατινη εχει ακομα υαλουρονικο οξυ(ενυδατωση)ceramides(λαμψη)ροδι(αντιοξειδωτικο)
    Δεν τα ισιωνει αλλα χαριζει λαμπερα μαλλια και ενυδατωμενα!
    Φιλια χχχχ

  7. Τα σεβη μου Πρωθυπουργε μας!!!!Μεγαλη μου τιμη!!!!
    Να εχω την αναγνωριση σας!!!

  8. Καλημέρα κορίτσια, καλημέρα Μπιμπίκα και Χρονια Υπέροχα σε όλες σας! Μόλις επέστρεψα απο mani-pedi (ouaouuuuuu τρέμε κουνιαδίτσα σήμερα σου ρίχνω στ΄αυτιά… για αύριο δεν υπόσχομαι..) και μαγειρεύω υπέροχη (ελπίζω) φασολάδα για να έρθουμε στα ίσα μας, ως υγιεινιστές… Εχω διαβασει κι εγω πολύ καιρο τωρα για την Κερατίνη, ειδικά σε sites που κανουν προσφορές και η αλήθεια ειναι, ότι αν και δεν εχω πλεον μακριά μαλλια και τα καρέ μου ειναι αρκετά τιθασευμένα (thanks Liz) δεν σας κρυβω ότι θα μ’ ένδιέφερε πολύ η μεθοδος. Με ιντιγκάρει η ιδεα “και θεραπεια και ισιωτική”, ειδικά όταν δεν εχεις αναγκη το πολυ χτενισμα, πιστολακι, ισιωμα, αλλα μια και καλη μαλάκια ίσια και στιλπνά! Πάντως δε σας κρυβω, ότι θα ρωτησω τη guru μου γι΄αυτο, aka Liz the hair queen!!! Και με το χέρι στην καρδιά σας λέω, ότι μου πει θα το κανω, γιατι πάντα λεει αλήθειες και δη τεκμηριωμένες! Φιλια κοριτσάκια!

  9. Τζούλια – κορίτσια ευχαριστω πολυ! Ξερετε θελω ένα “σπρωξιμο” για να νικησω τις φοβιες μου… Θα δοκιμάσω και τα PHYTO οπωσδήποτε, που νομιζω ανήκουν στον όμιλο των LIERAC φαρμακοκαλλυντικών τα οποία εκτιμώ ιδιαίτερα.

  10. Καλημέρα σας! 🙂 Πολύ ενδιαφέρουσα θεραπεία φαίνεται. Τον τελευταίο καιρό τα μαλλιά μου σπάνε όπως ποτέ πριν, είναι αδύναμα, μπερδεύονται πολύ εύκολα, ξεμπερδεύονται πολύ δύσκολα και φριζάρουν!!! Βέβαια αυτό που φοβάμαι εγώ στις διάφορες θεραπείες, είναι μήπως όταν περάσει η δράση τους (μετά από 3 μήνες π.χ.) τα μαλλιά μου είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν κάνω τη θεραπεία και έτσι χρειαστεί να την επαναλαμβάνω συνεχώς. Για παράδειγμα έχω παρατηρήσει ότι τώρα που χρησιμοποιώ λάδι μαλλιών, αν δεν το χρησιμοποιήσω μια μέρα τα μαλλιά μου γίνονται απαίσια! Σαν να έχουν εθιστεί κατά κάποιο τρόπο. Ενώ πριν αρχίσω να χρησιμοποιώ το λάδι, τα μαλλιά μου είχαν μεν αρκετά προβλήματα, αλλά πάντως η τρίχα μου είχε καλύτερη ποιότητα από την τωρινή τρίχα μου (αν δεν χρησιμοποιήσω το elixir, γιατί όταν το βάζω είναι τέλεια). Τι πιστεύετε εσείς;

  11. Καλησπέρα κούκλες και Χρόνια Πολλά! Αυτή η ανάρτηση σήμερα ήταν ταμάμ! Και γω από καιρό σκέφτομαι να κάνω την 3μηνη θεραπεία στα μαλλάκια μου για να ισιώσουν και να σταματήσουν επιτέλους να φριζάρουν…. Βέβαια τα’χω ταλαιπωρήσει αρκετά, αφού στο παρελθόν έκανα και γω την κλασσική ισιωτική!! Σίγουρα δεν είναι οικονομική θεραπεία, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο αν θέλουμε να’χουμε τόσο υπέροχα και υγιή μαλλιά!
    @sofiaT: Καταπληκτικές οι συμβουλές σου και ιδιαίτερα μ’άρεσε η σειρά Phytokeratine, η οποία είναι πραγματικά υπέροχη!

    Λοιπόν κορίτσια, η θεραπεία Brazilian Keratin Treatment είναι γνωστή για τα καταπληκτικά αποτελέσματά της….. Γι’αυτό θα σας γράψω κάποια πράγματα, για τα οποία ίσως να’χετε απορίες!
    Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλή και μπορείτε να την επαναλάβετε όσες φορές θέλετε! Ανάλογα από την φύση των μαλλιών σας, η θεραπεία κρατάει συνήθως από τρεις έως έξι μήνες. Μετά όμως πρέπει να φροντίστε να συνεχίσετε να λούζετε τα μαλλιά σας με τα ειδικά σαμπουάν κερατίνης και μαλακτική κρέμα κερατίνης, διότι άλλα προϊόντα τα οποία περιέχουν χλωριούχο νάτριο και θειικό άλας αφαιρούν την επικάλυψη της θεραπείας από την τρίχα. Μπορείτε να εφαρμόσετε την θεραπεία την ίδια μέρα μετά την βαφή σας. Απλά να λάβετε υπόψη, ότι κατά καιρούς ανοιχτόχρωμα βαμμένα μαλλιά και
    κόκκινα βαμμένα μαλλιά μπορούν να βιώνουν ένα ξεθώριασμα, λόγο του pH των κυρίως βοτανικών συστατικών. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε έκθεση σε αλάτι ή χλώριο καταστρέφει την επικάλυψη της βιολογικής θεραπείας σας, γι’αυτό μπορείτε να απολαύσετε το νερό εφόσον τα μαλλιά δεν είναι εκτεθειμένα σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες που αφορούν το αλάτι και το χλώριο. Βρήκα και ένα βίντεο που δείχνει αναλυτικά την διαδικασία και ελπίζω να σας αρέσει: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=37sMVcq4AEM
    Φιλιά!

  12. @Ioanna M. Αυτο που γράφεις με προβληματίζει ιδιαίτερα και νομίζω πρέπει να το σκεφθούμε πολύ καλα… νομίζω ανοίγεις ενα τεραστιο θέμα προς συζητηση. Κάποια ειδικός να μας διαφωτήσει?

  13. kalispera xronia polla k kala se oles!!!pos ta pairnate kouklitses????
    poly endiaferon akougete an k ta malakia mou einai sxetika isia k den to xreiazomai!!eimai psilo asxeth me to thema opote tha meino siopilh k tha kratao seimiosoules gia erotiseis!!! 😛
    filakia

  14. καλησπερα σε ολες κ χρονια πολλα απο την καρδια μου!γεια σου τζουλια που εισαι μονιμα μεσα στο μυαλο μου.κ θα το εξηγησω αυτο.ξερετε τι σημαινει πανω απο το χριστουγεννιατικο τραπεζι με τη γαλοπουλα,τη γεμιση κ την κοτοσαλατα,η μαριαννα να εχει αρχισει τριχοσυζητηση;;;;!!δεν ειμαι κ τοσο παλαβη αλλα ειχε ελθει για φαγητο η αγαπημενη μου ξαδελφη απο την αθηνα ,της οποιας τη γνωμη εμπιστευομαι απολυτα γτ ξερω οτι θα μου πει την αληθεια,κ ειπα να την εκμεταλλευτω την ευκαιρια κ να πω τον πονο μου για το χρωμα των μαλλιων μου.το προβλημα λοιπον εγκειται στο γεγονος οτι απο το καλοκαιρι σταματησα να κανω τα μαλλια μου ανταυγειες κ θελω να πετυχω ενα ξανθο που να μου αρεσει.εδω σε θελω γαλανη να γινεις μαυροματα!κανενα δεν μου αρεσει,δεν θελω ουτε να κοκκινιζει αλλα ουτε κ να γκριζαρει.η μειξη που κανω λοιπον στην αρχη δεν μου αρεσει κι εχω μια γκρινια απιστευτη γτ νομιζω οτι το χρωμα ειναι θαμπο.μετα ομως απο 2-3 λουσιματα τα πραγματα φτιαχνουν αρκετα.βεβαια,δεν εχω βρει ακομα το ιδανικο χρωμα.δενειμαι κ ειδικη αλλα δεν ειναι κ το ευκολοτερο πραγμα του κοσμου.ο ξαδελφος μου ειχε σκασει απο τα γελια….
    τωρα,οσον αφορα την κερατινη,εχω μια απορια(που εισαι τζουλια να λες οτι ολο ρωταω),γινεται κ σε ισια μαλλια απλα για λαμψη κ ενυδατωση;
    PS.οταν τα μαλλια μου φριζαρουν,αλλαζω σαμπουαν κ μασκα μαλλιων για να τα μαλακωσω.να καλη ωρα οπως τωρα,πηρα τα dercos vichy κ τα μαλλια μου εγιναν μαλακα.η βαζω τα λαδακια μου.θα ηθελα να δοκιμασω κ την phytokeratine,εχω ακουσει καλα λογια.εσυ τζουλια,(δευτερη απορια).ΧΧΧΧΧΧΧΧ
    τελικα ΤΖΟΥΛΙΑ,δεν μπορεις καθολου μακρια μας!

  15. εγραψα σχολιο κ δεν το βρισκω τωρα…ξανα λοιπον!αυτη η θεραπεια απευθυνεται κ σε ισια μαλλια για λαμψη κ ενυδατωση;το phytokeratine ειναι καλο; γτ εχω σκοπο να το παρω.ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

  16. Καλησπέρα Τζούλια, καλησπέρα bbgirls!!!Αχ Τζούλια τη ζαχαρώνω πολύ καιρό αυτή την θεραπεία! Το μόνο που με προβληάτιζε είναι ακριβώς αυτό που επισήμανε η Ιωάννα, μετά το τέλος της θεραπείας τι θα γίνει? Αν συνηθίσεις σε υπέροχο μαλλία μετά ξαναγυρνάς στο φριζαρισμένο, σπαστό, κάπως τελοσπάντων φυσικό σου? και στο ενδιάμεσο τα βάφεις κανονικά φαντάζομαι?
    Φιλάκια πολλά και Χρόνια Πολλά σε όλες (σήμερα γιορτάζει και ο αντρούλης μου!)

  17. @MariaA Να το χαίρεσαι Μαράκι το ΒΒboy σου, με το υπέροχο όνομα! Φιλια!

  18. @Ioanna M. και @MariaA: Κορίτσια, αυτή η βιολογική θεραπεία είναι
    ανοικοδομητική για τα μαλλιά, επειδή τα συστατικά της εργάζονται για την επισκευή από την ρίζα της τρίχας ως τις άκρες, για όλους τους τύπους μαλλιών (περμανάντ, λεπτά, φριζαρισμένα, κατσαρά, σγουρά, βαμμένα, κτλ. Θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα’χουν ισιώσει, θα φαίνονται ενυδατωμένα, λαμπερά και απαλά. Η ισιωτική θεραπεία Brazilian Keratin δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα κερατίνης το οποίο ενισχύει τις τρίχες και σας προσφέρει ζωντανά και υγιή μαλλιά! Όσο για την σειρά phytokeratine είναι φανταστική, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα του φριζαρίσματος, τουλάχιστον στα δικά μου μαλλιά!!

  19. Υ.Γ. Προσωπικά, λατρεύω αυτή την θεραπεία μαλλιών και αν το πρόβλημα δεν ήταν οικονομικό, θα την είχα ήδη κάνει!! Ρωτήστε πάντως κάποιον ειδικευμένο επαγγελματία να μάθετε περισσότερα για τα βιολογικά συστατικά που χρησιμοποιούν, αλλά και για τυχόν ευαισθησίες ή αλλεργίες που ίσως να’χετε….

  20. @MariaA να χαιρεσαι τον αντρουλη σου!!
    @IoannaM το μονο που μπορω να σκεφτω στην περιπτωση σου ειναι προφανως οτι τα λαδακια που χρησιμοποιεις περιεχουν και σιλικονες!!αυτες οπως εχω πει ενω δινουν υπεροχη αισθηση στα μαλλια μετα απο μακροχρονια χρηση τους κανουν κακο!!γιατι δεν τα αφηνουν να αναπνευουν ετσι γινονται στο τελος θαμπα!!
    Αν χρησιμοποιησεις 100% φυτικα λαδια οπως λαδι καρυδας η αμυγδαελαιο δεν υπαρχει περιπτωση να κανουν κακο στα μαλλια σου.
    Εγω για να σκεφτεις επειδη τα βαφω συχνα και παλαιοτερα εκανα και σιδερο για να τα φερω στα ισια τους εκανα μασκα μονο με φυτικα λαδια.

  21. @IoannaM:Στην εύλογη απορία και παρατήρησή σου θα απαντήσω με κάτι εντελώς politically incorrect: “Έχεις δει τσιγγάνο με φαλάκρα;” H αλήθεια είναι πως όχι, για τον απλό λόγο ότι κάποιες φυλές απλώς δεν λούζονται ποτέ… και τα φυσικά έλαια των μαλλιών τους, διατηρούν άθικτο το τριχωτό της κεφαλής τους. Επίσης ο θείος της μητέρας μου, λουζόταν πάντα με πράσινο σαπούνι, «έφυγε» στα 82 και είχε όλα του τα μαλλιά… φαντάσου όμως να ξεκινήσεις τώρα εσύ, ή εγώ, ή οποιαδήποτε γυναίκα της εποχής μας, να λούζεται με πράσινο σαπούνι… ή ακόμα χειρότερα, να σταματήσει να λούζεται…ε, δεν γίνεται αυτό. Επίσης ως γυναίκες της εποχής, ποντάρουμε πολύ και στην καλλυντικότητα και στην μυρωδιά, ακόμα και στο ίδιο το packaging του προϊόντος.. Τι να κάνουμε; Καλομάθαμε και θέλουμε ευχαρίστηση σε όλες τις αισθήσεις. Στην ερώτησή σου, αν όταν τα σταματάμε αυτά, τα έλαια, τις θεραπείες, τις μάσκες κλπ, τα μαλλιά επανέρχονται στην προηγούμενη μορφή τους ή ακόμα και το κακό σενάριο, χειροτερεύουν, θα απαντήσω, ίσως. Μπορεί ακόμα και αυτό να συμβεί, χωρίς όμως να το λέω και με σιγουριά. (Εγώ για παράδειγμα, με όλα αυτά τα «καλά». «ακριβά» προϊόντα που χρησιμοποιώ, τα τελευταία 2 χρόνια, έχω δει μεγάλη βελτίωση στα μαλλιά μου, γιατί λοιπόν να τα σταματήσω;)Από την άλλη, αν έπρεπε να τα σταματήσω για οικονομικούς ή άλλους λόγους, ε, ok.. μαλλιά είναι.. δεν ήρθε και το τέλος τους… θα μακρύνουν, θα τα κόψω, θα ξαναμακρύνουν θα τα ξανακόψω, θα μειώσω κάπως τη χρήση των θερμαντικών εργαλείων, το πολύ styling, ακόμα και για κάποιο διάστημα τις βαφές και σίγουρα θα επανέλθουν και πιο υγιή, μάλιστα. Αν τώρα το έχεις παρακάνει με το έλαιο, ίσως τα μαλλιά σου έχουν «βαρύνει» και έχουν συσσωρεύσει κατάλοιπα και από το styling, γι αυτό όταν το σταματάς, τα νιώθεις άτονα. Για μια εβδομάδα, λούσου με ένα ειδικό σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό και πες μου αν δεις διαφορά.

  22. Ναι Τζούλια κατά πάσα πιθανότητα επηρεάζει κι αυτό που λες. Μερικές φορές το παρακάνω με την ποσότητα. Θα αγοράσω κάποιο ειδικό σαμπουάν και θα δω.
    Σοφία, χρησιμοποιώ το elixir ultime. Δεν ξέρω αν έχει σιλικόνες (λογικά θα έχει).
    Πάντως είναι αλήθεια ότι τα μαλλιά μου είναι απίστευτα απαλά, λεία και λαμπερά όταν το χρησιμοποιώ. Όταν όμως όχι είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Γι’αυτό και ανησύχησα λίγο. Πάντως η νονά μου που είναι κομμώτρια μου είπε πως τα προϊόντα kerastase κάνουν πολύ καλό στα μαλλιά, οπότε θα συνεχίσω τη χρήση τους γιατί κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη.
    Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές σας.

  23. καλημερα κοριτσια!τελικα,ολα τα μαλλια εχουν τα προβληματακια τους.τα μαλλια μου ειναι λεπτα κ σε κανονικη ποσοτητα-θα τα ηθελα πιο πλουσια-αλλα τι να κανουμε;το προβλημα μου ειναι οτι τα μαλλια στη βαση του κεφαλιου μπερδευονται πολυ ευκολα.πρεπει να τα χτενιζω καλα αλλα ετσι τα φριζαρω.αν βαλω καποιο λαδακι μονο στρωνουν.επισης,αν δεν βαλω μασκα η μαλακτικη η λαδακια,οι ακρες γινονται αγριες.
    γενικα,πιστετω οτι τα θερμαντικα εργαλεια κανουν πολυ κακο στα μαλλια καθως κ η υπερβολικη ποσοτητα προϊοντων styling.ευτυχως,τα μαλλλια μου ειναι τετοια που δεν τους χρειαζεται καθολου πιστολακι,τα φτιαχνω με ρολεϊ,κι ετσι τα προστατευω.δεν βαζω ουτε αφρο γτ μετα κατσιαζουν,λαδωνουν κ γινονται θαμπα.ΤΖΟΥΛΙΑ,εχεις απολυτο δικιο,με τι τροπο να παρατησουμε ολες αυτες τις υφες κ τις μυρωδιες; αδυνατον!η γιαγια μου λουζοταν με πρασινο σαπουνι κ ειχε μαλλι τελειο,εγω ομως απεχθανομουν τη μυρωδια αλλα κ τη θαμπαδα που αφηναν στα μαλλλια.α!κ που εισαι ΤΖΟΥΛΙΑ,θυμασαι που σου εκανε εντυπωση;βαζω ακομα λακ!!

  24. Χαιρετω τα ομορφοτερα κοριτσια του διαδικτυου και περναω στο θεμα μας.
    Ποτε δεν ειμουν ευχαριστημενη με την ποιοτητα αλλα και την ποσοτητα των μαλλιων μου.
    Εκανα για πολλα χρονια ανταυγιες -με οτι συνεπαγεται αυτο- και εδω και ενα χρονο τα βαφω κοκκινα!
    Το πιστολακι κινδυνευει να γινει προεκταση του χεριου μου, διαφορετικα τα μαλλια μου που δεν ειναι ισια, αλλα δεν ειναι και σγουρα, αλλα ουτε και σπαστα ….μαλλον τσαλακωμενα θα τα περιεγραφα με εντονο φριζαρισμα ,που με την υγρασια της πολης γινεται ακομα πιο εντονο, ειναι χαλια.
    Ετσι αναγκαζομαι να τα λουζω σχεδον καθε μερα και να τα κανω πιστολακι καθημερινα, για να κυκλοφορω με το κεφαλι ψηλα!

    Απο τοτε ομως που αρχισα να βαζω λαδια στα μαλλια μου αρχισα με βλεπω μια μικρη βελτιωση, φριζαρουν μεν αλλα δεν ειναι τοσο ξερα και μετα το πιστολακι ειναι γυαλιστερα και ενυδατωμενα, υγιεστατα.
    Ελαιολαδο, αμυγδαλελαιο και καστορελαιο στα μαλλακια σας πριν το λουσιμο και ολα θα πανε καλυτερα.

    Οσο για την θεραπεια ακουγεται δελεαστικη και αν φτιαξουν τα ρημαδια τα οικονομικα σιγουρα θα την κανω.
    Τρεχω για το φαρμακειο να δοκιμασω τα phytokeratine………

  25. Τζα!!!Χρόνια πολλά bbgirls,ελπίζω να περάσατε καλά.Πολύ καλό το σημερινό θεματάκι και από όσα διάβασα τελικά αυτή η θεραπεία πρέπει να είναι θαυματουργή!Θα την έκανα ευχαρίστως και χωρίς δεύτερη σκέψη(όταν βρω το κατάλληλο κομμωτήριο).Φιλιά…..

  26. Κορίτσια καλημέρα και καλή χρονιά!
    Πέρυσι το Μάρτιο το τόλμησα και έκανα τη θεραπεία Brazilian Keratin σε πολύ γνωστό κομμωτήριο στην Κηφισιά (μέσω προσφοράς ντε!).
    Η διαδικασία κρατάει 2 ώρες γεμάτες, πρώτα σε λούζουν, σου ισιώνουν το μαλλί και μετά με ένα πολύ πολύ μικρό χτενάκι περνάνε την κερατίνη τούφα-τούφα. Μετά ρίχνουν ακόμα ένα ίσιωμα και τέλος! Εγώ τα ειδικά σαμπουάν δεν τα αγόρασα (γιατί θεώρησα κουφό να δώσω 30 ευρώ για σαμπουάν το οποίο ΕΠΡΕΠΕ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ να μου πουλήσουν)και δεν μπορώ να πω ότι μου χάλασε κάτι, 3 μήνες κράτησε το μαλλάκι μου ίσιο χωρίς πολλά πολλά. Το μόνο που έκανα ήταν να λούζομαι με σαμπουάν επαγγελματικό από το Δάφνη και να βάζω και λίγο chi στις άκρες κι έξω από την πόρτα.
    Πάμε τώρα στα απογοητευτικά…. τον όγκο ξεχάστε τον! πιο flat ρίζα δεν έχω ξαναδεί! και το χειρότερο…. μου έπεσα τόσα πολλά μαλλιά…!!!! ειλικρινά τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει. μέσα σε δυό μήνες κόντεψα να μείνω με πέντε τρίχες! ίσως στο μέλλον να επαναλάβω τη διαδικασία αλλά σε διαφορετικό κομμωτήριο και με άλλα προιόντα.
    Φιλιά!!!

  27. Γεια σας κορίτσια… πριν 3,5 μηνες έκανα για πρωτη φορά την θεραπεία με κερατίνη σε ένα κομμωτήριο. Μπορω να πω οτι ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα, τα μαλλιά μου ήταν λεία και υγειη έδειχναν πιο πλούσια και εγω δεν έχασα μαλλιά, ουτε εδειχναν χωρις όγκο! την συστείνω ανεπιφυλακτα! Μην φανταζεστε οτι γινονται ολοισια οπως δειχνουν στα διαφημιστικα σαν να βγήκες απο το κομμωτηριο. απλα δεν φριζάρουν και ένα γρήγορο φορμάρισμα με το πιστολάκι τους αρκει για να δειχνουν χτενισμένα. Εγω χρησιμοποίησα το σαμπουάν κερατίνης που μου πούλησαν 20 ευρω στο κομμωτήριο και μάλιστα χρειάστηκα 2 μπουκάλια σε 3 μήνες. Επειδη τα μαλλιά μου σπάνε αρκετά, παρ όλο που δεν τα έχω βάψει ποτέ, λογω της ταλαιπωρίας με την πρέσσα, αυτο το διάστημα για πρώτη φορά μου μάκρυναν και παρεμειναν υγειη, εκαναν ελαχιστη ψαλίδα. Τωρα τα μαλλια μου δεν ειναι χειροτερα απ οτι ηταν πριν , ειναι κανονικα και σήμερα έχω ραντεβού για να επαναλάβω τη θεραπεία πριν τα κακοποιήσω με την πρέσσα ξανά! Πιστευω να μην υπάρχει πρόβλημα με την επανάληψη της θεραπείας 3,5 μηνες μετα……

  28. Γεια σας, θελω να προσθεσω στη συζητηση σας μια λεπτομερεια. Εγω εκανα την ΚΕΡΑΤΙΝΗ πριν καποιες μερες και επειδη τα μαλλια μου ηταν σε απαισια κατασαταση(λογω της πρεσσας ,των βαφων και ολα τα σχετικα) ειδα οτι γιναν πολυ μαλακα,δεν φριζαρουν και ειναι ευκολοχτενιστα .Α και κατι ακομα ! Επειδη φοραω τρέσα (με κλιπς) με διεκολυνε κατα πολυ! Ισιωνω την τρεσα μου τα μαλλια μου μενουν ισια λογω της ΚΕΡΑΤΙΝΗΣν βεβαια και μετα ειμαι ελευθερη να βγω και οσος αερας και να φυσήξει αυτα μενουν τελεια! Επιπλεοω, εγω επειδη δεν εχω πολυ σγουρα μαλλια τα μαλλια μου βγηκαν ΒΕΛΟΝΑ ! (απιστευτο κι ομως αληθινό). Σας την συστηνω ανεπιφύλακτα! Αλλα θελω να κανω μια ερωτηση ! Μου ειπαν οτι μπορω να τα βαλω κανονικα στη θαλασσα απλα μετα να τα ξεπλύνω με καθαρο νερο και δεν παθαινουν τιποτα. ΙΣΧΥΕΙ ?

  29. Γεια σας κοριτσια!και εγω σκεφτομαι σοβαρα να δοκιμασω αυτη τη θεραπεια ,αγχωνομαι ομως για αυτα που λενε πως περιεχει φορμαλδευδη ,ψαχνω λοιπον να βρω το καταλληλο κομμωτηριο.αν εχετε μεινει ευχαριστημενες απο καποιο στην αθηνα θα χαρω να μου το προτεινετε !!

  30. Κορίτσια εγώ ξέρω οτι ο angelopoulos hair company ειναι πρωτοπόρος και ξακουστος στις θεραπειες ισιωματος με κερατινη ακομα ειναι αυτός που εκπεδευει και προμηθεύει τα αλλα κομμωτηρια
    Ακομα άκουσα οτι εκτός απο το κατάστημα της κηφισιας άνοιξε 2 κατάστημα στο Χαλάνδρι και το Κολωνακι όπου εξειδικεύονται και ειναι αποκλειστικά μονο για brazilian keratin θεραπειες

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.